![]() |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://youtu.be/hq2EU5DJ7xk Mercedes vec jedno vrijeme ugraduje Renault motore u A, B i C klasu. Tak da :fiju: |
Meni dolazi verzija TCe 140 EDC (automatik).
|
Citiraj:
|
Mikro hibrid - baterija od 0,13kWh služi samo za pokretanje s mjesta, 4c/1.333 cm3. Imaš i RS Line verziju od 160 KS sa istim motorom. EDC = automatik mjenjač.
Hibridi (e-tech engineered modeli) imaju 1.6 motor od 143 KS (95 KS ICE+48 KS elektro). |
Jel zna mozda netko koji je osigurac za dashboard light i kontrole klimo na clio mk2 storia 2006.?
Shema ne govori nikaj o tome. Jedini da osigurac po osigurac vadim sto sam malo lijen. :p |
|
Instrument illumination,...nek sam ja preskočio i tražio "dashboard / table light". :)
F26/27 |
Hebe te godina proizvodnje :D
|
Citiraj:
|
Morat ću kompletno promijeniti vozačke navike. Do sada sam vozio 1.6 dCi od 130 KS koji leti kad stisneš gas što je odgovaralo mojoj brzoj i agresivnijoj vožnji. Ovaj TCe u EDC kombinaciji mu nije ni sjena.
Koliko sam vidio, EDC ima one ručice za mjenjanje brzina na volanu, pa ću se morati malo poigrati i s njima. |
Citiraj:
Četiri osigurača nakon issue je bio s lampom za pozociju/štop svjetlo na kojoj je otišla jedna (od dvije) žarna nit pa je eto usput palila i osigurač. :D Francuzi. :) Uz to kaj moraš imati lampe moraš imati i makar dva seta osigurača. |
EDC se bas nije proslavio....ko ni DSG :fiju:
|
CVT zato oduševi svaki put, doduše drugačiji je tip
|
Uzeo sam auto koji je zadovoljavao moje želje. Mjenjač nisam mogao birati, a drugog automatika nemaju.
@Hamm Welcome to the club. 50+ su zahebane godine. |
Cek, sta te to tocno odusevi svaki put kod CVT-a? To sto zavija k´o skuter po gradu?
Nadam se da je sarkazam :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ups, računao sam da si stariji tj. negdje mojih godina (tih 50+). Osjećam se kao dinosaurus. A znamo što se njima dogodilo :D
|
Daju mi ljudi 45 tak da nisi fulao previše. :)
|
Pitanjce, osoba drzavljanin BIH moze najnormalnije u HR voziti auto registriran u HR na fizicku osobu koja je drzavljanin HR, rajt? To ne spada u carinski prekrsaj jer je auto "domaci" i sve je vec placeno?
|
Citiraj:
Mene, doduse kod ECVTa, odusevi tisina, nema cukanja kod promjene brzina, sve je fino fluidno. A najvise me odusevi kada je baterija barem 75% puna na laganoj uzbrdici za vrtic auto fino ubrzava na fiksnih 1500 rpm. A sad kad das gas na tom automatiku ili bilo kojem drugom, pa cak i manualcu, zamisli, okretaji idu u nebo :) P. S. Normalna voznja po gradu ga nece dic iznad 3k rpm, dakle mir i tisina :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
EDC6 definitivno nije, osobno imam loše iskustvo s njim. Ali zato s DSGOm sasvim suprotno, barem s DQ250/DQ500. |
Citiraj:
Ispravak netočnog navoda, ona "uzbrdica" za vrtić je na 1400 RPM, ne na 1500 :D |
Prošeći do vrtića jebote auto za 500 metara. :D
|
Jel ima gdje ovih ljetnih tekućina Sonax/ Nigrin na akciji.
OStao sam bez ičega, a treba napojiti 4-5 auta :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pitanjce:
Koliko sam upoznat, u ovlašteni servis možeš donijeti svoje dijelove (ulje + filteri) i dužni su ti zamijeniti ako su OEM tj. po specifikaciji proizvođača? I garancija ti vrijedi i dalje. Radi se o tome da su mi prije 10tak dana dio koji je 315 - 340 € naplatili 1060 € (iako su par dana prije rekli da je sveukupno oko 600 - 660 €), i to nakon što smo se dogovorili da mi je ok ta okvirna cijena i da nije problem, da bi dobio fakturu na 1260 € 3 dana kasnije na tvrtku. Razjebali me dovoljno da sam naručio sve filtere + ulje + kočionu tekućinu za I30N i to ću im donijeti, pa sada pizde oko garancije, makar koliko sam upoznat ja sam u pravu. Dali mi ponudu za ulje + filter ulja/zraka/kabine + kočiona tekućina na 330 €. :lol2: |
Citiraj:
Citiraj:
|
@tomatcro..ma kakva žurba? Ljenivac spava do 8h kada je već sav pošteni radni narod u/na poslu. :D
@X-Plosiv..ja sam slao upit u štansi i autorad za ulje i odgovorili su mi da dok je u jamstvenom roku samo original "dijelovi" idu u auto. Vjerojatno bi mogao navući vodu na svoj mlin ali fakat nisam imao vremena za rasprave. |
Citiraj:
Svi su odgovorili da ne rade s ulaznim dijelovima tj. da ne mogu donijet svoje ulje. :hitthewal: Zamjena ulja + rad košta cca 190 € ( Octavia mk3 ) :roller: I naravno ne možeš bit uz auto za vrijeme servisa, Boga pitaj jesu li mi ulje i zamijenili ili su rekli vidi budale radi servise nakon 15.000 km, a treba raditi nakon 30.000 km, nećemo mu ulje ni mijenjat :D |
Citiraj:
|
U Zubak uredno možete svoje ulje donjet
|
Citiraj:
Samo, takvoj ekipi nije fora kad nitko ne sluša, oni 90% uživaju u tome da drugi to moraju slušat, a ne u tome što oni nabijaju gas. |
Citiraj:
Ispada neovisno o marci auta, da su cijene svih ovlaštenih servisa li-la. Meni je u Tomića za ove gornje radove koje si nabrojao + filter goriva naplatilo oko 390 eura. |
Divota od plaćanja za garanciju....mene izađe promjena ulja i filtera ulja 33 eura sa svime.
|
Citiraj:
žena vozi V40 CC Summum (2018. model) i ima full kožu i ja mogu reći da su estetski sjedala bomba i da nakon 120k km koža izgleda super (minimalno vidljivi pregibi). Al da su ta sjedala udobna, definitivno nisu. A ne znam i kako bi bila ak su duplo tanja od prosječnog auta. Ne znam dal veća braća imaju udobnija. A možda i to saznamo kroz god/dvije :D My2c |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:12. |
|