Citiraj:
Autor coconut
(Post 3421993)
btw, tamo neki radari slikaju auto od iza da te blic ne zaslijepi. Barem je tako bilo prije 15g. dok je radio gore.
|
Još uvijek postoje te kamere, i funkcioniraju :) (vidio jer sam se vozio iz jednog kad ga je blicnulo)
Citiraj:
Autor IcyTexx
(Post 3421973)
Jucer i danas sam isao ZG-Rijeka i nazad. Stanje je gore nego ikad. Osim dionice ZG-KA, pojedem cipelu ako ima vise od 10km autoceste gdje je ogranicenje 130km/h. Sve je 90/100/110km/h, izuzev radova. Pa ne pamtim da je tako bilo prije x godina. Cijene cestarine nikad vise da bih se vozio nikad sporije. Da ne velim da bi cestarinu trebalo prilagoditi/smanjiti koliko su i ta ogranicenja i ukinuti za dionice gdje su radovi.
|
Nisam vozio tim dijelom bar pola godine, ali slažem se da bi trebali ili smanjiti cestarinu ili povećati ograničenje. Ima dijelova gdje treba ograničenje 110, ali toga je vrlo malo.
Citiraj:
Autor xlr
(Post 3421984)
Bas me zanima koliko ce biti ogranicenje novog kraka ipsilona. Zavoji na trenutnoj cesti su taman dovoljni da ih i na 100km/h lijepo osjetis. Nova traka u vecini slucajeva prati staru pa ono...
|
S obzirom da sam do sada od Učke do Pazina uredno išao 110 i po zavojima, po suhom se može voziti bez problema, jedino će trebati uvesti veća ograničenja kad padne kiša (iako već mogu zamislit 100km/h table na toj dionici donesene od strane HR "stručnjaka" )
Citiraj:
Autor Bubba
(Post 3421987)
Onda se probudis, napokon izadjes s nase autoceste, odes primjerice u Austriju i dozivis katarzu 100 km/h do Linza, jebo te...
I tako vec stotinu hiljada vekova!
A tamo, BTW, svaki km/h iznad tih 100 kosta simpaticnu kolicinu love, bez tolerancije i ostalih hrvatskih benefita.
|
Pričaš o Šentilj-Graz-Linz potezu? Od šentilja sam uredno na tjednoj bazi vozio 140, ponekad kad su gužve 110. Što se tiče dijela poslije Graza - konačno je Gleinalm Tunnel otvoren u punom profilu i radovi su oko njega gotovi. Uz to - digli su ograničenje u tunelu Graz sa 80 na 100. Nakon tog tunela sam na 149 skroz do St. Pankraza.
Ali što je je - to je gora ruta od Karavanke - Salzburg. Tamo 80% vremena vozim 149. Kamere ispred tunela prolazim 114, u tunelima idem 119. Nema kazne, nitko ne zaustavlja. A platio do sada samo jednu kaznu (30€) jer sam poslije 22h zaboravio na Larmshutz (ograničenje 110 - ja prošao 150)
Citiraj:
Autor Cuky
(Post 3421990)
Bogme, austrija, najdosadnija cesta ikad. Dok dodes do svapske granice preko salzburga dvaput ostaris.
|
Meni je Karawanke-Salzburg jedna od najljepših ruta na autocesti. HR se ne može usporedit s krajolikom i zavojima u kojima uživam.
Btw. za ove koji kude Austriju - da je autobahn toliko loš, zar ne bih onda trebao putovati od Pule do Munchena duže od 6h? (608km puta, 101km/h znači prosječna brzina, a uključuje ipsilon, lokalnu cestu od Plovanije do Kopra, nekoliko tunela u Austriji i 20km vožnje kroz Munchen do stana 60km/h)
A ako me vrijeme posluži - u srijedu krećem iz Munchena prema Slavoniji - kompletno lokalnim cestama. Do sada sam vozio samo djelomično određenim cestama koje ću koristit kad krenem i uživao sam kao malo dijete :) . Samo da vrijeme bude ok.