![]() |
Citiraj:
|
isto kao bonbon ili tomato.
dok god na iskonu možemo imat net za 20eur mjesečno, mislim da se ne trebamo žalit. |
Sad sam produzivao ugovor, pa me pitala zena iz supporta da li ste gledali druge ponude?
Ja sam rekao dok vi imate Internet 300/150Mbita za 21 eura, ne treba nista drugo gledati. |
Ja sam prosli tjedan dobio za 16 + 1 eur brzna 300/100 + 1 eur telefon, znaci 18 eura 24 mjeseca
Prije toga sam vec par godina na iskonu i sve je bilo ok, jednom ili dva puta sam morao samo router vracati na tvornicke postavke U 11 mjesecu 2024 sam trazio od vipa optiku sa playstationom 5, nisam docekao tehnicare (od 11.2024. do 15.02.2025) da to dodu spojit pa sam odustao i produzio sa iskonom. |
Ove godine se nisam cjenkao nego sam samo prihvatio ponudu. Pa je cijena sa brzinom 21 euro.
Sent from my SM-S911B using Tapatalk |
Iskon je najjeftiniji i bez internet obaveze ako uzmete preko ovog weba
https://povoljaninternet.hr/ 18,99 eura flat internet, kod mene 60mbps, bez uo |
Citiraj:
|
To je poseban kanal prodaje.
Ta web stranica se pojavljuje na jumbo plakatima na mjestima gdje je manja zastupljenost Iskona ili gdje je konkurencija veća. Također i kroz Google/FB oglase za target kampanju klijenata po IP adresi na A1 ili Telemach. Radi na principu adrese i kućnog broja. Ako je na toj adresi dominantan A1 ili Telemach, Iskon ponudi 18,90€ neograničen internet do 100Mbps, bez ugovorne obveze. Inače redovna cijena od 28,90€ Ova ponuda od 18,90€ nije namijenjena za postojeće korisnike. https://i.ibb.co/LhhRqVVw/image.png |
Meni na adresi daje ovo; a u zgradi je optika od T Coma. Kakva je to brzina? Samo 100/50https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f1051994c3.jpg
Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk |
A kada redovno idem na iskon i po klikam adresu mogu pojacat brzinuhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...730aff8bd0.jpg
Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk |
1 privitaka
Citiraj:
To su neki šaljivdžije na tom kanalu prodaje ili ja nisam nešto skužio? Nisam njihov korisnik, pošaljem mail, zove me neki tip i nudi tih 28.90 za brzinu 300/150, bez ugovorne. A na webu kad naklikam provjeru, tamo je 24.90 za to isto :D Ono lik zbunjen, zove me dvaput, odmah je na ti, oba puta mora ići još nekoga pitati jer ne zna punu cijenu itd. itd. Smijurija :) Možda je to neka posebna ponuda za područja od interesa, ali barem da dođu na isto kao na webu, ali ne, ovi još skuplji :) |
Ma to vanjski reselleri prodaju njihove pakete pod Iskon brandom. Al iskon više ne postoji.
Koji uređaj se dobije za optiku? |
Vlasnik sajta je HT d.d sto i dalje ne objasnjava losiju ponudu...
|
Citiraj:
Ja dobio speedport plus i to rabljeni jer sam ga morao sam očistit i obrisati da ponovno pobijeli od nekakve masnoće. |
Kod mene prvi put je došao Speedport Plus a drugi put Innbox V80.
|
Jel Iskon u slučaju prelaska kod njih (postojeća HT optička infrastruktura) šalje tehničara s routerom ili samo poštom pošalju samoinstalacijski paket da se postojeći router zamijeni?
Na chatu vele da tehičar dolazi... |
Tehničar dođe, spoji i odmah zove centralu da te prebace..
|
Meni za kucu su prvo dosli decki iskonfigurirati nit u boxu na tavanu, a nakon toga tehnicar sa opremom provukao zutu nit i zavrsio setup.
Kod roditelja u stanu je dosao samo tehnicar s opremom, logicno. |
Aha, onda su mi dobro rekli na chatu. Ja mislio da je plug & play kad je već aktivna nit na HTu :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
jel moze meni netko objasniti, koji bi tocno razlog bio i dali oni to eksli rade i iz kojeg razloga. da nekome iz nikakvog razloga padne na pamet u tom debilnom iskon-u ljudima bacit router u factory postavke?
znaci frend me zove da mu nis ne radi, da nema neta. na kraju zove njih i oni kazu da su napravili factory reset. na njegovo pitanje zasto, oni kazu automatikom? sta je to normalno? mislim pitam zato da ih zovem i hebem sve po spisku prije nego i meni to naprave bez ikakvog razloga. nije mi jasno sta je njima u glavi, ic bez ikakvog prijavljenog kvara napravit nesto takvo, a covjek imao setirano cudesa unutra i posao mu sad par sati pati zbog njih, a ja nemam vremena ic tako to sve setirat. |
dsl? oće to...
svi provideri to povremeno rade, update firmware-a pa ajmo usput factory default. ujedno razlog zašto , dok se moglo, sam na svim svojim routerima gasio management konekciju. ujedno razlog zašto puno ljudi na dsl-u želi koristiti vlastiti modem - jer tad oni nemaju nikakvu kontrolu nad njim. na optici, koliko znam, takve gluposti ne rade. u skoro 3 godine ht-a nisu mi niti jednom takli modem. sad na iskonu ga niti nemam. |
Citiraj:
razloga moze biti vise, moze bit nadogradnja fw-a, moze modem zablokirat, postat nedostupan pa se salje naredba za FR. ak je dsl u pitanju moze ht na centrali mijenjati nesto oko porta pa se modem ne prijavi na portu i treba ga FR. razloga moze biti puno, ne radi sigurno to netko iz zabave. uostalom da i radi, modem je njihov i mogu to. ne znam sto ce ti reci ak ih nazoves, al znam da ce nakon razgovora izmedju sebe komentirat nesto tipa "jos jedan debil koji vrti vlastitu mrezu i posao na nasem modemu.." |
Citiraj:
Sad ih koristim samo zato sto sam skroz izbacio njihov router na optici i mogu imati samo jednu uslugu. |
Iskon
Dosla mi mogucnost optike na iskonu. Bez UO. Mogu i na HT, preptostavljam da je ista nit :D ali nisam siguran. Laksa mi je migracija unutar Iskona. Kakva je situacija s njima sada vezano za optiku 300/150? Kakav setup daju? Jel to njihova infrastruktura, tj ako sutra odlucim na ht ustvari ne mijenja se nista osim setupa? I da li dolazi ont plus router ili 2u1?
|
ja sam nedavno prešao sa 100/50 na 300/150, uzeli su stari modem, poslali novi speedport plus, raisecom ont je ostao
optika mi je je inače inicijalno od HT-a |
ja sam friško prešao kod njih sa ht-a, dobio huawei ont + router (neznam koji router, ne koristim ga).
|
EDIT:
Isto dobio stari izgleda kao rabljeni Speedport + novi huawei ONT. Veli HT tehničar da za iskon korisnike samo tu kombinaciju imaju :) |
Iskon
Odlicno. Imam svoj dobar router, ne treba mi njihov uopce, jos bolje samo ont. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne smeta mi uopće ako je njihov ONT dok radi kako treba. Stari Raisecom nije zaštekao nijednom u 4g koliko je proveo kod mene, zadnje dvije na 1000/500, nisam ni znao da ga imam :) Citiraj:
Ovaj ima t-com logo, kutija neka obična smeđa s naljepnicom s MAC adresom i serijskim brojem :) Izbacio sam tog speedporta van čim je korisnička poslala ppp podatke. Router još nekako, ali kutija je neka stara reciklirana, smrdi užasno po cigaretama, fuj. |
Iskon
Imam još od prije korone njihov ONT spojen ethernetom u FortiGatea koji diže PPPoE prema Iskonu. Radilo je i s MikroTikom bez problema. Data VLAN je 3967.
HT/Iskonov SpeedNesto router je od prvog dana pospremljen natrag u kutiju i stavljen u ladicu :D Trebao mi je kada su mi dizali brzinu za auto provisioning. Tada sam dobio i novi PPPoE account. Samo treba nazvati support i zatražiti PPPoE podatke. |
Dolazi mi danas jedan Arris tv box od Iskona koji ne zeli dobiti IP adresu kad se spoji na Speedport ruter, baca gresku u mrezi.
Speedport je stock setup, nista nije dirano na njemu, a Arris ne radi na toj lokaciji pa cekam da ga dobijem i testiram kod sebe. Zanima me ima li taj Arris neki custom config koji glasi na korisnika koji je ugovorio uslugu (treba li mi neki user/pass), smijem li ga resetirati na pocetne postavke bez straha, je li mu moguce pristupiti i ima li neki web UI? |
Nazalost Iskon je dotaknuo novo dno, ostavili su me 9 dana bez Interenta, jer idioti ne znaju ni mogu uskladiti bazu sa realnim stanjem. Kod roditelja u kuci su odjavili Internet i oni su automatizmom i meni odjavili optiku, makar je moj prikljucak na moje ime.
I u tih 9 dana su se pravili glupim, a dobro su znali da su idioti odjavili moju opticku nit i tek nakon 9 dana zove HT i kaze dosli smo vam spojiti optiku, da li vec imate prikljucak u kuci? I sad sam dobio racun za prosli mjesec umanjen za 14 centa i plus jos moram vracati staru opremu, jer mi je ht napravio novi prikljucak. Otkad ih je HT u potpunosti preuzeo, to vise nema veze sa Iskonom, u korisnickoj ne znas tko je veci idiot, sigurno sam im pet puta rekao da promjene adresu i sad uz umanjenje od 14 centa sam dobio i racun sa krivom adresom, nakon svega. Uvijek sam ih hvalio, ali nakon desetak godina ovo je dno od kompanije, ako slucajno ste nekad imali vise usluga na isto ime ili samo isti kontakt, pitanje je vremena kad ce vama odjaviti uslugu koja se koristi i onda im treba 15 dana za ponovno ukljucenje. |
Ja sam prošlo ljeto imao trakavicu sa njima, isto me isključili i ostavili bez svih usluga na tjedan dana..
|
Same here... :( Stavio sam liniju na pauzu preko ljeta jer me nema po 2 mjeseca u Zagrebu... Vratio se nazad, ovi tjedan dana nisu mogli prokljuviti gdje je kvar, dolazila 3 tehnicara... Mijenjali onaj PON adapter, router, testirali jel ima puknuca na optickom kabelu...
Naravno, kvar nije ni bio kvar, nego je neki idiot na centrali krivo spojio moj konektor... I tako jedno 10 dana nisam imao internet... Jesu oni meni to refundirali, ali svejedno drek... |
Koliko su refundirali?
Znaci da nisam napisao prigovor, njihovo umanjenje bi bilo 14 centa. Internet kao sam kad radi, radi dobro, ali kad je potrebna podrska, tu krece zrenda koja traje danima. A ovo im pise u opcim uvjetima: Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Iskon
Jedno svježe iskustvo s iskonom VDSL2,ne znam jel isto i na HT-u jer IP adrese dobivene iz Iskon i HT-a nisu iste.
Uglavnom, igram cs2 ,ne mogu ubit nikoga, vidim IP adresu 213, napravim reconnect (BTW na fritzboxu reconnect ide skoro instant ,ne pukne veza uopce u igri,sto je odlicno) ,dobijem ip adresu 141, malo bolje ali opet slabo,napravim opet reconnect, dobijem 89 ,dosta bolje igram i ubijam puno česće, napravim za probu opet reconnect dobijem 141 i opet igram odlicno. Onda odlucim ići na https://whatismyipaddress.com/ i pratiti gdje me prepoznaje. Ja se nalazim u Istri. Reconnect - 141 - prepoznaje me negdje kod Kopra, igram jako dobro, reconnect-opet 141 - prepoznaje me kod Dubrovnika,igram očajno,reconnect - 141 - prepoznaje me kod Rijeke - igram solidno. Reconnect - ip 89 - prepoznaje me u Zgu - igram odlicno ,reconnect - 89 - preoznaje me u Osijeku, igram bolje nego 141 kod Kopra i Rijeke. Koja je fora sa tim IP adresama i "čvorovima"?. Znači moram reconnectat 5-6 puta prije igranja da me spoji na neki dobar "čvor" da mogu normalno igrat? Nisam jedini,pokažem ovo frendu te on napravi isto i javi da se isto dešava kod njega. SVva sreća pa imam fritzbox 7490 koji se reconnecta u par sekundi i ne pukne veza sa serverom u igri,sa ostalim routerima mi pukne veza sa serverom u igri i disconnecta. Da nadodam, što mi je bliži "čvor" ping je mrvicu veći i bolje igram. Naknadno samo probao i Tplinka vr2100 i asus dsl-ac88u. Jel to slučaj samo kod Iskona? Na poslu imam HT,on uvijek ima 93 ali na poslu ne igram pa ne znam :D |
Udri tracert pa vidi di koja adresa ide, al sumnjam da imas kontrolu nad tim...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:20. |