PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

vga killer 03.07.2020. 17:10

Koji je vama?

Panorama koja ide preko cijelog krova, a prva polovica se može odškrinut ili kompletno otvorit

https://seat.com.kw/assets/content/m...nterior-06.jpg

https://seat.com.kw/assets/content/m...xterior-08.jpg

xlr 03.07.2020. 17:18

To je panošiber ili šinorama

SympForTheDevil 03.07.2020. 17:25

Citiraj:

Autor prileee (Post 3419901)
Vga killer ti mislis na siber a govoris panorama, nisu to iste stvari.

Sent from my iPhone using Tapatalk

I meni se čini :D

To je xl šiberdah/sunroof a ne panorama, bar kod nas.

Panoramic roof označava nepomični stakleni krov. Panoramic sunroof označava pomični stakleni dio.

Bila bi parodija da je naručivao novi Peugeot pa kad mu isporuče panoramu još bi I hajcao tu klimu navečer a ne gasio :D

A glede gašenja klime,kao vlasnik bar 5 šiberdaha u životu,isti ti je vrag dal spustio prozore navečer ili spustio prozore i otvorio šiber...

killuminati 03.07.2020. 17:33

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3419899)
Vidim kasko je Mommiju pomogao doista :D

Nije se izjasnio radi li se o dodatnom pokriću na polici obveznog, što ima svoj limit osiguranja i to je sve leđit, kod kaska je bitno drugačija priča. Sve naknadne nedoumice su rezultat toga što se ne zna što se točno ugovara i plaća, a uvjete gotovo nitko ne čita.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Mommistake 03.07.2020. 17:47

Nikakvo otvaranje nemam.
I nemam kasko.

lowrider 03.07.2020. 18:14

Ak imaš opciju za staklo, onda ti se to odnosi isključivo na vjetrobransko staklo, ak se ne varam. Posebno su ostala stakla.

Wolverine 03.07.2020. 19:39

Citiraj:

Autor coconut (Post 3419781)
@sinisa
Pretpostavljam da su se izlizali nekakvi zubi na nekakvim (plastičnom) zupčaniku. Trebao bi raskupusati vrata i vidjeti o kojem se to točno dijelu radi te naručiti novi.
Ako odeš u servis, vjerojatno će promijeniti cijeli sklop jer im je to jednostavnije nego mijenjati taj jedan zupčanik i pritom te gadno oderati.
Ugledaj se na Wolva - čovjek je sve sam napravio na oba auta.

Lol, nisam ja jedini ovdje sto sarafi po autima onak iz hobija :D

coconut 03.07.2020. 19:49

Činjenica je da si se jako potrudio da otkloniš sve probleme na autima.

Moram priznati da sam bio imresioniran tvojim radom na otklanjanju smetnje na mjenjaču (one žice koje si popravio). Ne toliko načinom otklona kvara (kao inženjer elektrotehnike sa stažom u odjelu kontrole kvalitete, mogu reći da si vrlo kvalitetno i stručno napravio novi spoj) već dijagnostikom tj. kako si uopće došao do toga da su žice u banani.

Wolverine 03.07.2020. 20:03

---

Wolverine 03.07.2020. 20:22

Ma sve pet :D
Iskreno razmisljao sam o soluciji da sve cupam van i lemim zice jer mjenjat ozicenje ne mozes koliko mi je poznato (s jedne je strane cini mi se integrirano u sklop) zato BMW i trazi da se mijenja kompletan sklop koji kosta oko $900.

No nije mi se bas dalo zajebavar s cupanjem svega toga van iz razloga sto je to ipak 14 godina staro i nije mi u interesu potrgat jos nesto dok to sve vadim/vracam. :D

Tako da sam se odlucio na soluciju na koju su se odlucili i mnogi drugi nesretni vlasnici E90-ica. A to je jednostavno vezanje zica i izolacija termo-buzirom te vodenje ozicenja iznad shiftera a ne kroz njega da se ne lomi po 90 na istom mjestu ko ranije.

Nije neko elegantno rjesenje ali je relativno brzo, jednostavno i efektivno. I prakticki besplatno.

Vezano za dijagnozu, ima par pokazatelja tipa kako ostatak funkcija radi/ne radi, radi li osvjetljenje i sl. No opet se vracam na cinjenicu kako je to 14g star auto i sve su te "bolesti" vec poznate. Tako da je to bila prva stvar koju sam htio provjeriti. Naravnomoze bit TCU no u vecini slucajeva ako je to problem onda imas problem i u normalnoj voznji ili je auto jednostavno stalno u limp modu. Obzirom da je sve radilo kako trena ovo je bila gotovo sigurna stvar.

Nego da prestanem laprdat, jucert sam se zajebavao s drugom gluposti koju je prijasnji vlasnik napravio.
Dakle imao sam problem da je sajba stalno masna. Odmasio je odem na voznju i sve bude ok dok ne poprskam sajbu tekucinom za pranje. Znam da je unutra sve ok jer sam ulio RainX koji uvijek koristim.

Par dana vec stalno se sajba masti. Uzmem Dawn (carli) i oribam sajbu, polijem vodom upalim brisace sve ok, poprskam tekucinom za pranje stakla - govno je masno opet.

Na kraju pocupam spremnik van sto je na E36 sva sarafa, ali ne na E90, tu dizi auto, skini suvozacev kotac, skini unutranju oplatu i tek onda mozes doc do spremnika :roller:

Skinuo van, ulio koncentrirani Dawn i sve dobro oprao.

Mislim da je prijasnji vlasnik zabunom ulio antifriz u faking krivi spremnik. Jer odma do se toci rashladna tekucina. Ne znam sto bi drugo moglo biti. U glavnom jucer cijeli dan ispirao ostatak sistema od tog govna. :D

Usput sam na oba oprao motorni prostor jer je bio sav zasran, pogotovo na E36 jer nemam donji splash guard :D

IcyTexx 03.07.2020. 20:57

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3419329)
Nabijem Adblue i naše nesposobne benzinske pumpe.
Javlja auto da mu dodam AdBlue i okej, stanem na benzinskoj i kupim (negdje sam u zadnjih par dana vidio i pumpu za AdBlue, no ne sjećam se gdje, pa sam računao da imaju sve, ali eto, nemaju).

Nova INA na Heinzelovoj, skroz lijeve dvije pumpe (samo prva, tj. bliža ulazu ima onaj skuplji diesel).

fanATIk 04.07.2020. 19:25

Ak netko zna, okvirno, cijena kaska za osobni auto, tristotinjak tisuća kuna vrijednosti, 190 ks.
Oni online kalkulatori svi traže osobne podatke da te poslije zovu a to bi htio izbjeć. A i tak i tak ću saznat u kunu u ponedjeljak.
Thx.

domy_os 04.07.2020. 20:38

A koliko star? Ispod 4000 kn uz sve bonuse nemoj očekivati...

Pupo 04.07.2020. 21:03

Ima tko da ga je zaustavila policija a da mu je istekla vozačka u ovo doba korone?

Neznam da li se što mjenjalo u vezi trajanja vozačke nakon ovog iz NN? Koliko znam nije proglašen kraj epidemije.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/...04_42_891.html

Alister 04.07.2020. 21:15

Još vrijede ako su istekle, bar su tako prije par dana rekli

fanATIk 04.07.2020. 21:34

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3420151)
A koliko star? Ispod 4000 kn uz sve bonuse nemoj očekivati...

Novi iz salona. Tih 4000 mi malo zvuči.

domy_os 04.07.2020. 21:36

A to sam mislio ako je star par godina. Ako je novi, onda će ti biti barem duplo.

fanATIk 04.07.2020. 21:47

Baš si me razveselio... :D
Thx

Boopsy 04.07.2020. 22:17

Koliko ja znam na kasko odmah daju 50% popusta (nisam siguran da li i osnovno mora biti na 50% popusta) i iznos kaska se ne mijenja drasticno kako vozilo stari. Gledaju ako popravljaju štetu na novom i 15 god starom vozilu cijena popravka je ista... Procijenit ce totalku samo ako je njima to isplativije nego platiti popravak.

Isto tako ako imate udes s vozilom i smanje Vam policu kaska s 50 na 20% slobodno uzmete kasko kod drugog osiguravatelja s 50% popusta. Kasko nije umrezen među osiguranjima kao osnovno osiguranje, jedino što osiguravatelji najcesce traze da je i polica osnovnog kod njih.

Lewis 04.07.2020. 22:27

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3419770)
Nego, imam problem na 118d. Preko daljinskog ne zaključava/otključava lijeva vrata. Čuje se neko škljocanje, kao da zupčanik par puta preskoči. S ključem mogu normalno zatvoriti i otvoriti. Jel možda netko imao takav problem na bimeru? Mislim, nije me sramota što moram ključem otključavati bemvea, već je problem dok me pljusak ulovi, pa 4 puta pokisnem dok otvaram auto :D

Dali radi kad zakljucavas/otkljucavas iznutra na dugme ?

Moguce da je otiso "zloglasni" GM5 modul/relej

https://www.bmwgm5.com/GM5_FW_Relays.htm

Tumor 04.07.2020. 23:39

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3420137)
Ak netko zna, okvirno, cijena kaska za osobni auto, tristotinjak tisuća kuna vrijednosti, 190 ks.

Konji (ne znam koliko zapravo za kasko konji imaju utjecaja) i cijena su samo jedan od faktora, bitna je i marka auta.

Prosle godine kod mene:

Opel Astra, 150KS, 160.000kn cijene = 2700kn kasko (2700-2800 tu negdje)
Mazda 2, 90KS, 118.000kn cijene = 3500kn

Pa si ti misli, 40% manje konja, skoro 30% manja cijena, a 30% skuplji kasko.
Malo govance kao ima skupe dijelove i to i onda ima da platis kasko.
Oba kaska sa buljuk popusta i to.

webstartm 05.07.2020. 00:14

I ja bi :D
Slike su malo lošije jer nije bilo svitla baš

https://imgbbb.com/images/2020/07/04..._224649.md.jpg
https://imgbbb.com/images/2020/07/04..._224639.md.jpg
https://imgbbb.com/images/2020/07/04..._224625.md.jpg

d0X 05.07.2020. 00:37

Prelijepa je Kurveta :O

nub 05.07.2020. 07:53

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3420137)
Oni online kalkulatori svi traže osobne podatke da te poslije zovu a to bi htio izbjeć. A i tak i tak ću saznat u kunu u ponedjeljak.
Thx.

upišeš fejk broj i mail :)

akoj 05.07.2020. 11:23

Imas Allianzov kalkulator koji ti izbaci na webu i prikaze ti odmah s bilo kojom fejk adresom.
Samo pazi na fransizu.

Master_Hrc 05.07.2020. 12:34

Citiraj:

Autor Tumor (Post 3420175)
Konji (ne znam koliko zapravo za kasko konji imaju utjecaja) i cijena su samo jedan od faktora, bitna je i marka auta.

.....

Nemaju konji veze s cijenom kaska....gleda se samo kataloška cijena auta...osim ako se nesto u zadnjih par godina nije mijenjalo...

fanATIk 05.07.2020. 12:45

Citiraj:

Autor nub (Post 3420193)
upišeš fejk broj i mail :)

Citiraj:

Autor akoj (Post 3420219)
Imas Allianzov kalkulator koji ti izbaci na webu i prikaze ti odmah s bilo kojom fejk adresom.
Samo pazi na fransizu.

Fala na savjetu, nije mi palo na pamet. :D
Od 4,5 k kn do 8 k kn. Bumo vidli sutra kad pričam sa ženskom koja nam to riješava inače.

njOob 05.07.2020. 12:56

Meni je sa svim podatcima izbacivalo 895kn za Abartha osnovno osiguranje i kad bi dosao do finalnog koraka skoci na 1400. Onda sa njima preko mailova zasto web shop pokaziva skoro cijelo vrijeme 895 a onda na kraju kad treba platit obracuna 1400 i nisu imali odgovor osim da je to ta cijena. Drugim rijecima navlakusa koja na prvu izgleda jeftino. Rijesio kod drugog osiguranja za 1000.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

SympForTheDevil 05.07.2020. 13:23

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3420245)
Fala na savjetu, nije mi palo na pamet. :D
Od 4,5 k kn do 8 k kn. Bumo vidli sutra kad pričam sa ženskom koja nam to riješava inače.

Zavisi ti od opreme koju imaš na autu sve. I to ćeš u detalje sa ženskom u osiguranju morat proći.

A i onda je pitanje koliko se spremna provizije odreći. Ja sam u istom osiguranju za isti kasko dobio dve ponude koje su se razlikovale u skoro dva soma kn. Pa ti misli...

Svakako više ponuda uzmi.

fanATIk 05.07.2020. 13:44

Ma auto je još u salonu, prelamamo još bi ili nebi, nije mala cifra novaca u igri (al je dobar popust), pa me zanimaju troškovi nakon kupnje. A uzimat ćemo više ponuda, svakako, fala na savjetu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:04.