PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Nik 22.10.2010. 22:08

Meni je ovo valjda bila najduza voznja do sada (oko 4.5h?)...to je tak kad idu hedonisti ;)
Dvaput sam ogladnio u Lugarnici :D

Nedjelja svakako, preporucam 57-icu-Gips-prvi stup-donja postaja zicare.

@De5tr0 imat ces sto snimati za review kamere :)

Di je ona slika na kojoj su - "zavarivac aka iskrioc", "fantom bez kacige" i "skijas u kopackama" ???
Koji trio :D

De5tr0yer 22.10.2010. 22:13

Citiraj:

Autor Nik (Post 1759349)
Meni je ovo valjda bila najduza voznja do sada (oko 4.5h?)...to je tak kad idu hedonisti ;)
Dvaput sam ogladnio u Lugarnici :D

Nedjelja svakako, preporucam 57-icu-Gips-prvi stup-donja postaja zicare.

@De5tr0 imat ces sto snimati za review kamere :)

Di je ona slika na kojoj su - "zavarivac aka iskrioc", "fantom bez kacige" i "skijas u kopackama" ???

Samo da mi kamere dođu, nema beda :) Vidjet ću sutra što je s njima.

Fotke ću pribaviti sutra, sad je frend otišo još van :D

srale7 23.10.2010. 04:41

Jel postoje planovi za danas[subota]?

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1757915)
Kupio soft shell windstop (5000 nečega) i waterproof (opet 5000 nekih jedinica). Danas nosio cijeli dan sa kratkom majicom ispod pamučnom :D, ne pušta niš :kafa:. Cijena - 224kn Hervis. Ispod imam onu vunenu/polyestersku majicu koja grije ko mutava i to je to.

Student FSB-a i da ne zna da se paropropusnost mjeri u g/m2/24h:D

I da se vodopropusnost mjeri u mm isto kao sto se padaline mjere u mm tj u l/m2. :fiju:

Ali preporuka svima, ima jos dosta komada u Hervisu u City centru, L veličine i manje inače je smeđe boje. Stvarno predobar komad odjeće, a sto je najbolje, jako lijepo izgleda tak da se moze nositi negdje drugdje osim po Sljemenu.
Vuco se razvalio ko pička, sanjkao se par metara, jakni nista. Stvarno jako dobo potrosenih 224 kn :D

Nadalje trebam preporuku za neku majicu dugih rukava, po mogućnosti da ima produzeni vrat, tzv. dolčevita, ali da je od "pametnih " materijala. I naravno da ne kosta 600 kn kao sto sam vidio par Salomon-ovih modela:stoopid:

Vuco je ubo jako dobru HH u TS, za 140 kn, ali prosle godine, tak da mislim da mi se to ni ne isplati trazit, iako planiram svratit i do tamo.

hash 23.10.2010. 17:23

u turbo sportu su vam popusti 21% do kraja mjeseca mislim, al morate izvadit onu karticu sto mozete na blagajni

ima ski hlace spider 20000/10000 ali samo S model i bolji model ima XL
jeftinije su s popustom 800kn, skuplje (imaju tregere al inace izgledaju isto) su po 1200, ako nekom treba i pase velicina vrhunska kupnja

sebi sam gledao base layer majce i hlace al su po 300 odnosno 400 kn, respectivly :D ide na tu cifru jos taj popust od 21%
ne znam jesi na to mislio srale?

srale7 23.10.2010. 17:34

Citiraj:

Autor hash (Post 1759790)
u turbo sportu su vam popusti 21% do kraja mjeseca mislim, al morate izvadit onu karticu sto mozete na blagajni

ima ski hlace spider 20000/10000 ali samo S model i bolji model ima XL
jeftinije su s popustom 800kn, skuplje (imaju tregere al inace izgledaju isto) su po 1200, ako nekom treba i pase velicina vrhunska kupnja

sebi sam gledao base layer majce i hlace al su po 300 odnosno 400 kn, respectivly :D ide na tu cifru jos taj popust od 21%
ne znam jesi na to mislio srale?

Nije to lose, ali nhf, ali meni je to pruno previse para. 300-400 kn za base layer majicu?:stoopid: 1200 kn za hlače? onak, ne:nono::D

Jel ima sta jeftinije? Za windstoper sam dao 224 kn, a to mi je nekako najveca investicja, tak da sve ovo drugoo mora biti jeftinije:D

De5tr0yer 23.10.2010. 17:39

Jebo kamerice :D

Jedna će bit i to tek u ponedjeljak dobivam, a to mi nikako ne odgovara zbog vremena... A dobro, jedan dan bih mogao na sljeme ako bude lijepo sljedeći tjedan.

Kako sam jučer dobio virtualnu zabranu za ići na bicikl, vidjet ću još dal će mi se dat svađat ujutro sa starom oko toga. Večeras prijateljici na ročkas idem pa niti to nije olakotna okolnost :/

Ali želim voziti sutra :)

hash 23.10.2010. 17:46

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1759795)
Nije to lose, ali nhf, ali meni je to pruno previse para. 300-400 kn za base layer majicu?:stoopid: 1200 kn za hlače? onak, ne:nono::D

Jel ima sta jeftinije? Za windstoper sam dao 224 kn, a to mi je nekako najveca investicja, tak da sve ovo drugoo mora biti jeftinije:D

takve hlace mislim da ne mozes nac za tu lovu, da je bilo moje velicine ovih za 800kn kupio bi makar sam u zivotu 5 puta stao na board, nek se nadju :D

i meni je puno bilo dat tolko za baselayer majcu al eto to sam gledao pa da znate kakve su cijene

ako hoces imas briko kratke majce sa 300 na 80kn ja sam u tom isao na sljeme zadnji put i vozio sam u njoj do gore, gore sam obukao windstop i nije mi bilo ni najmanje hladno
malo je gay ta bike roba al radi vrhunski :D

Nik 23.10.2010. 18:17

A na Zitnjaku na tih 21% s onom njihovom karticom ide dodatnih 15%...samo da se zna :)

btw...ja sam danas odradio Sljeme, s vrha na 18icu pa na 20etku sjurio sam se po stazi kao po toboganu.

Sutra idem s frendom ponovno, recimo 13-14h stracara...ako ima zainteresiranih, dobro su dosli.

murina 23.10.2010. 18:34

Kupio sam HH baselayer majicu u TS-u za 236kn (sa popustom uz karticu koju sam napravio na licu mjesta) Mislim da je ova, Stripe Crew https://www.hellyhansengear.com/c-9-...baselayer.aspx kaže od -15 do +15 stupnjeva :fiju: Uzeo M veličinu, u rukama i prsima odlična, a oko struka mi je malo široka, tj nije skroz uz tijelo. Valjda će to bit ok, ne mogu vjerovati kako sam smršavio na biciklu:stoopid: Istopilo me.

Ima svega po dobrim cijenama ali nisam znao kakav windstoper uzeti. Moj adidas iz 98me mi djeluje puno bolje od svih jeftinijih koje sam vidio tamo, iako se malo počeo raspadati nakon jednog nespretnog pranja u perilici. Usput sam naletio na zaštitu za ramu za voltagea, 30kn (23 s popustom) morao sam uzeti :D Skoro sam kupio i mali Scottov hydrapack za 150kn, baš kul izgleda ali je presudilo šta je baš minijaturan, ne može ni rezervna majica stati u njega.

Nisam ni ja siguran za Sljeme sutra. Došli su mi brat i sestra za vikend, pa mi je možda malo glupo ostavit ih i zapalit na Sljeme. Sutra ću biti pametniji.

Željac 23.10.2010. 18:45

mislim da sam vidio hash-a prije 5 minuta na bajku... prosvirao kroz kvart !
ima neke bijele sluske :D
:beer:

ja sutra radim generalno pranje na bajku, spremam ga... pa ako se zalomi neka voznja ok, ako ne... nikome nista :D
oporavljam se jos od jucerasnje. zdrobila me fizicki neocekivano ! jos se nisam naspavao pa mi fino doslo :(
mokar, malo iz forme, bez "fine" obleke.... kad sam dosao doma jakna mi je bila mokra iznutra. ukljucujuci sve do nje. ne bas pametno :)

:beer:

murina 23.10.2010. 18:50

I mene je zabrinula mokra i hladna roba na meni, pogotovo na prsima. Zato sam i kupio ovu majicu. HH ima stvarno vrhunsku robu ali paprene cijene.

Vuco 23.10.2010. 19:12

Murina, koji ti je sastav majice ? Piše na etiketi na kragni. Moja je 62% merino + 38% Polipropilen.

Grije fantastično, iako, moraš se gibati. Ako izađem samo u njoj van i stojim na hladnoći - smrznem se. A kad počnem neš delati, čisto da se tijelo ugrije - onda drži nevjerojatno i toplo mi je bilo i debelo ispod 0°C. Uz ovaj soft shell što je i Srale upiknuo, ja sam se prekjučer skuhao na Lojsteku. A bilo je 5°C gore :stoopid:

murina 23.10.2010. 19:27

55% Polyester, 45% Polypropylene

Vrećica (56k): http://slike.hr/slike/d/dsc01590_1752b.jpg
http://slike.hr/slike/d/dsc01592_5ca61.jpg

Kako izgleda taj softshell (uopće nemam pojma šta je to :D) Koja je marka, imaš link neki?

Vuco 23.10.2010. 19:30

Ako na majici piše isto, super ;). Ekipa je mijenjala kutije i majice jer su neke imale nižu cijenu i slično, pa se baš 95% kutija nije poklapalo sa onime što piše na majici.
Uglavnom, mene je moja došla 130kn :D, a jedna od najboljih kupnji mi je. Uz ovaj Soft Shell jer sad se mogu po zimi praktički vozit.

Nego, ide tko sutra na Sljeme ? Kad ?

murina 23.10.2010. 19:43

Bile su i neke od 150kn ali samo S veličina (te su u kutijici, ova moja je u vrećici). Trebao sam isprobati, možda sam i na small pao :D

Skoro sam uzeo L bez probe, gadno bi se zaebao. Pakirane su tako da ih baš i ne možeš isprobati i normalno vratiti u pakiranje ali sam se sjetio da je to ipak TS, pa sam uzeo vrećicu pod ruku i u garderobu :D L mi je bila ogromna, pa sam uzeo M bez probe. S bi mi najvjerojatnije bila mala u rukama i prsima

srale7 23.10.2010. 20:06

Citiraj:

Autor murina (Post 1759878)
Bile su i neke od 150kn ali samo S veličina (te su u kutijici, ova moja je u vrećici). Trebao sam isprobati, možda sam i na small pao :D

Skoro sam uzeo L bez probe, gadno bi se zaebao. Pakirane su tako da ih baš i ne možeš isprobati i normalno vratiti u pakiranje ali sam se sjetio da je to ipak TS, pa sam uzeo vrećicu pod ruku i u garderobu :D L mi je bila ogromna, pa sam uzeo M bez probe. S bi mi najvjerojatnije bila mala u rukama i prsima

Taj windstoper o koje Vuco i ja pricamo ti je Kilimanjaro, smeđe boje i nalazi ti se u Hervisu u City centru. Kad udkes samo ravno do kraja ducana:D

Cijena ti 450 kn-50%=225 kn:fiju:
Iskreno preporučujem:beer:

Nik 23.10.2010. 20:56

A pazi Murinu pita kaj je softshell i kak to izgleda - kao nema pojma, a kupio je softshell rukavice...hijaaaao! :D

Ona crna jakna Salomon u kojoj sam bio zadnji puta ti je softshell, samo bez paropropusne membrane pa vise dise od ove Kilimanjaro i na ovim temperaturama nije prevruce u njoj.

Kad padne temperatura ispod cca 5C onda vadim Kilimanjaro jaknu (jos nije krstena, ali bit ce) - ako jos netko utrzi istu jaknu mozemo si slobodno PCE znak usiti na nju :D

Adekvatni softshell je superstvar (doma imam 3 jakne, za 3 god. doba)

Inace, taj Kilimanjaro ne spada pod windstopper obleku, samo da napomenem, jer windstopper je malo drukciji tip obleke.
Na prvi pogled mozda i izgledaju isto, ali na opip i jos neke sitnice odmah se skuzi sto je wnidstopper a sto nije...a i po cijeni se razlikuju, softshell je skup ali ovo je jos skuplje :D.

srale7 23.10.2010. 21:08

Citiraj:

Autor Nik (Post 1759926)
Inace, taj Kilimanjaro ne spada pod windstopper obleku, samo da napomenem, jer windstopper je malo drukciji tip obleke.
Na prvi pogled mozda i izgledaju isto, ali na opip i jos neke sitnice odmah se skuzi sto je wnidstopper a sto nije...a i po cijeni se razlikuju, softshell je skup ali ovo je jos skuplje :D.

Prvo da razjasnimo, jel ti imas isti taj Kilimanjaro kao sto imamo Vuco i ja, (smeđa, Hervis, 224 kn)?
Iako to bas nije pravi windstoper, mi ga tako zovemo jer ne propusta vjetar tj windproof je:D

Vuco 23.10.2010. 21:11

Ne znam što spada pod windstop obleku, no ja mislio da je to ono kaj i kaže da je - zaustavlja vjetar ? :stoopid:

A to ova jakna (ili soft shell) radi odlično, tj. na spustu nisam osjetio niti trunku vjetra. Blato i voda također nisu prodrli (čak ni kada sam prao jaknu doma sa tušem).

Nik 23.10.2010. 21:15

@srale7

Imam, pogledaj starije postove - kad su ljudi trazili sto da kupe za hladnije vrijeme napomenuo sam da u Hervisu ima softshell za dzaba para, i da je stvarno dobar + sto lijepo izgleda...ali me nitko nije sljivio i nitko ga (osim mene, i sada vas dvoje) nije kupio.

I da, slazem se, za te pare nema sansi da se kupi tako dobra jakna...tko jos treba neka pod hitno kupuje - makar svi bili u smedjem :D

btw...sutra 13h stracara, idemo frend i ja i tko god se jos pridruzi.

[edit]
@Vuco
Ne trebas tu jaknu ispirati pod tusem, prebrises mokrom krpom, ili iscetkas na suho...doduse, nisam jos isprobao na Kilimanjaru, ali na Salomonu to tak funkcionira, i to odlicno.
S vremena na vrijeme treba se to i oprati :D - ne stavljati omeksivac! (isto vrijedi i za 1st. layere, vidim da sve vise ljudi nabavlja posteni tehnicki donji ves pa nije naodmet spomenuti ponovno).

Windstopper zaustavlja vjetar 100% i materijal (odnosno membrana) je malo kruci (nije tako mekan i savitljiv, uglavnom) i pravi windstopper vecini nije ni potreban, jer se u takvoj jakni, kod jacih aerobnih aktivnosti usvicas (preznojis) uzduz i poprijeko - kao da si u sauni.

Kilimanjaro ne zaustavlja vjetar 100%, ako ne vjerujes prisloni jaknu na usta i puhni kroz nju - malo bu teze islo, ali ce zrak ipak proci :)

murina 23.10.2010. 22:26

Zbunili me pusti stopperi :D Ti si iskusnjara i pripremio si se na vrijeme, sad bi trebalo pretražit tvoje postove, sjećam se da si stalno spominjao odjeću (a meni na pameti bile vilice i druge gluposti :)) Idem po svoj primjerak u ponedjeljak, bit ćemo ko klub neki, možemo i brojeve sašit na leđa :D U onom adidasu se baš usaftam, curi vlaga po unutarnjoj strani. Treba mi nešto šta bar malo pušta zraka, a sudeći po rukavicama to je to

Vuco 23.10.2010. 23:14

@ Nik
Kaj nemrete ranije ? Meni je tak negdje ručak, a kasnije idem do bake sa familijom :(

Ništa, vjerojatno ću ja onda ranije gore.

P.S. Kilimanjaro sam natopio vodom i prošao mekanijom stranom spužvice preko tog blata i samo je otišlo dole, s jednim potezom :)

srale7 23.10.2010. 23:22

Citiraj:

Autor murina (Post 1759982)
Zbunili me pusti stopperi :D Ti si iskusnjara i pripremio si se na vrijeme, sad bi trebalo pretražit tvoje postove, sjećam se da si stalno spominjao odjeću (a meni na pameti bile vilice i druge gluposti :)) Idem po svoj primjerak u ponedjeljak, bit ćemo ko klub neki, možemo i brojeve sašit na leđa :D U onom adidasu se baš usaftam, curi vlaga po unutarnjoj strani. Treba mi nešto šta bar malo pušta zraka, a sudeći po rukavicama to je to

Jos jednom peporuka za taj Kilimanjaro, stvarno ne postoji bolji komda odjeće za biciklizam za 224 kn:)

murina 23.10.2010. 23:25

Vuco kad bi ti? I ja bi, ako bi išao, išao što ranije (makar se smrzao malo više)

Nik 24.10.2010. 00:11

@Vuco

Gotovo je, usuglasili smo termin i on se vise ne mijenja...ali prije 12h ne bi isli tak i onak.

@murina

Ako u Kilimanjaru mislis pedalirati uzbrdo zakuhat ces ziher, pogotovo ako temp. nije ispod nule.

Treba imati malo siri izbor obleke pa se to kombinira, ovisno kolike su temperature i ima li vjetra ili ne.

Sljeme se moze pokriti i s jednom kombinacijom, npr. - 1st. layera, fleece-a i jakne - to bi trebalo biti dovoljno, ali to dosta oviski koliko je tko zimogrozan i sl.

Ako ne puse vjetar onda se uzbrdo moze piciti samo u 1st. layeru ili 1st. layer + fleece (Leustek je dobro zaklonjen od vjetra, ali kad se izadje na cestu druga je prica), a za spust se ubacuje jakna ili nekakav suskavac - bitno da ne pusta vjetar.

Treba kupovati na akcijama i po malo, te isprobavati koji materijali pasu na koju kozu, nekome ce odgovarati jedno nekome drugo i sl., na kraju to uvijek ispadne skup sport.

Rezime svega je da, tko se misli voziti kad temp. budu blize nuli (ili ispod) a kupio je 1st. layer i recimo softshell jaknu, neka pripremi pare i za neki fleece (ima po 100kn pa na vise)...Murina ;)

Vuco 24.10.2010. 01:01

Citiraj:

Autor murina (Post 1760013)
Vuco kad bi ti? I ja bi, ako bi išao, išao što ranije (makar se smrzao malo više)

Pojma nemam. 9-10h ?

tomiotok 24.10.2010. 01:02

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1759215)
Koje si uzeo ? One zimske po 370 ? Kakav je uložak ?

da za 370, ulozak je ok, na 25km blatnjavoga puta nisu ni promocile niti me rit bolio, srednje mek, iako bih volio isprobati i onaj njihov sportski al to na proljece! bio sam blatan preko glave a hlace nis nisu propustile, sada da mi je samo naci ono za preko tabana(carape) s windstoperom povoljno jos, da mi prsti ne otpadnu svaki dan!

NIK imam ovu jaknu- http://www.bikezone.hr/web/index.php...118&Itemid=276, i u njoj patim od pregrijavanja kad su temp ovakove kao sada, sta da si uzmem za manje safta na sebi!

Nik 24.10.2010. 02:15

Nisi precizirao u tocno kojim uvjetima zakuhas.

Ali evo sto ja trenutno koristim, pa ti mozda malo pomogne...

Uzbrdo - trenutno samo 1st. layer (ali ne onaj najtanji, vec trunku deblji), a kad jos malo zahladi kao toplinski izolator obuci cu 100gramski (skroz tanki) fleece od Polartec materijala...ili za korak topliji 1st. layer (vidi ispod popis).

U principu imam 3 1st. layera koja koristim - u grubo - skroz tanki (i supljikav, najprozracniji), malo deblji (i manje supljikav), i kao ovaj drugi ali skoro uopce ne suplikav + visoki vrat - taj koristim kad je vani jako hladno).

Postoje i 1st. layeri s udijelom vune u sastavu, meni takvi ne pasu jednostavno me previse griju, ali za zimogrozne to je prava stvar - i obicno imaju pravu cijenu :)
(mislim da Vuco ima takav)

Nizbrdo - (koristio bas jucer i danas) 1 st. layer, preko njega sinteticki midlayer (nije fleece vec majica, recimo duplo deblja od srednje debelog 1st. layera), i preko svega softshell (ali bez ikakvih membrana - znaci jakna koja dosta dise, recimo sigurno upola vise od ove tvoje ili neke druge s paropropusnom membranom)

Kroz ta tri sloja prilikom spusta lagano struji zrak, a nije hladno...ali da se tako penjem bilo bi mi prevruce.

(da je vani npr. 5C ili manje , uzeo bi softshell jaknu s membranom (kao ova tvoja), a za uspon bi obukao 100g. fleece koji bi sluzio i za spust, a onu majicu - midleyer bi ostavio doma).

Problem je sto treba imati brdo opreme da se moze najbolje iskombinirati odijevanje ovisno o vremenskim uvijetima.

Pretpostavljam da si zakuhao kod uspona.
Ili ces nabaviti neku jaknu bez membrane koja vise dise ili lagani fleece (ili neki drugi materijal koji ce sluziti kao toplinski izolator - meni osobno fleece najbolje odgovara), a najbolje oboje pa ces vec skuziti koja kombinacija ti pri kojoj temp. najvise lezi.

Ja jos neznam nikoga tko je iz prve uspio posloziti, nazovimo to, borbeni komplet za outdoor aktivnosti...za to ce ti trebati novaca, vremena i iskustva :D

p.s.
Namjerno nisam navodio tocne nazive materijala od kojih su recimo ovi moji 1.st layeri ili membrane u jaknama (npr. svi su culi za gore-tex, a i on se rangira od losijih prema boljima/skupljma) jer bi ionako kompliciranu tematiku, zakomplicirao do daske...dosta je to individualno, sto nekome pase, drugome i ne mora i tak.

De5tr0yer 24.10.2010. 02:50

Ja upravo došao kući. Kako stvari stoje nisam se zgazio toliko da se ne bih mogao za 7h naspavati i detoksati dovoljno da mogu dopedalirat do tunela.

Na autocesti iznad save kod zaprešića je pisalo 14°C, puno ako se mene pita :p

Taman mi se roba posušila i ja se nadam da će se sile svemira poklopiti i dopustiti mi da otpedaliram još jedno sljeme sutra.

Nik, frend koji ide s tobom je jedan od bržih ili? Ja ne mislim imati brz tempo. Brži nego u petak, al opet ne previše :)

Nik 24.10.2010. 09:53

Od brzih je penjaca, ali necemo ici brzo, laganini tempo, ipak je ovo meni treci dan za redom i uopce mi se nece zuriti :D

Jucer je isao jedan njegov frend s nama koji na Sljemenu nije bio godinu dana...covjek je izdusio do gore, a kad smo se popeli bolje da i ne pitas.

Lagani tempo bez velikog preznojavanja (pogotovo sad kad je gore hladno).

murina 24.10.2010. 10:25

Tek iz kreveta, zakasnio na Vucu :D

Nik zanimljivo i korisno štivo. Pretpostavljam da zimogrozniji više potroše, sreća nisam taj :)
Još ne znam hoću li na Sljeme

Renesis 24.10.2010. 11:11

meni je jedan trener rekao, ako ti je zima - vozi brze :p bitno je da se na vrhu presvuce u suho i nema bolesti :)

Nik 24.10.2010. 16:48

Danas smo se spustili za mene novom rutom.

S vrha spust do Cinovnicke livade pa lijevo prema Hunjki (staza 44)
Od Hunjke stazom 23 sve do Gorskog zrcala i dalje makadamom Mrzljak (Markusevecki).
To nam jos nije bilo dosta pa smo se popeli cestom na neki breg, spust s njega do onih teniskih terena kod Dotrscine i tu Dotrscinom ostatak puta sumom.

Ukupno nesto preko 37km.

Vuco 24.10.2010. 19:33

Jel bilo blata od Hunjke :) ? Kakva je ova staza 23 ?

Mi smo produžili lijevo (ima križanje lijevo Goršćica, desno Gorsko zrcalo), prema Goršćici, pa onda makadamom do Bidrovca. Od Hunjke do Goršćice ima blata i vode ohoho.

Nik 24.10.2010. 20:02

To ti je put sirine auta, nije bilo blata uopce osim na 2-3 mjesta koja zaobidjes kroz sumu - i tako vecinom staze.
Ali na samom kraju nekih 500m prije nego sto izbije na makadam kod G. zrcala, je bilo blata jer je pala kisa netom prije nego sto smo naisli, tako da je posred puta tekao potocic pa smo izasli blatnjavi ko prasci :D
Na svu srecu, kisa nas je jedva i dodirnula - malko poskropila.

IMHO, 23ojka nije Bog zna kaj, totalna pustos, ima dosta truckanja pa je frendov HT poskakivao sve u 16 - fulka to pojede za dorucak ;)...ima dosta strmih dijelova, jedna dionica strma je kao Gipsova staza, ali kroz sumu izmedju drveca s tepisonom od lisca sirine dlana - tako da je bilo veselo.

Ali je zato okolis jako zanimljiv, poludivlji.
Fora je bilo voziti uz zubor potoka.
Ja zadovoljan.

tomiotok 24.10.2010. 21:37

NIK :dobar:!!!! veoma koristan trebalo bi to staviti kao nekakav FAQ za bicikliste!

Problem mi je na usponu, danas sam bio na papuku s ekipicom manje, nisu u nekoj kondi dvojica pa je bilo puno pauzica sto me ubija jer uzbrdo kuham u toj jakni a nizbrdo je jakna taman, jos navucem onu traku preko usiju, i sada nove velocity hlace koje su stvarno idealne i volio bih majicu dugih rukava od istoga materijala! bila bi sigurno dosta! na Papuku brdo planinarskih staza koje su prazne pa se moze fino piciti! spustali smo se i niz skijasku stazu tam( na 10cm od slomljenog stupa od zicare sam zakocio uopce se nevidi iz trave skoro sam na nosu do dolje isao) sve u svemu super, uskoro ponovo idem i u Pakrac u bike park- jedva cekam!!
Jos nes mrzim nositi ruksak s rezervnom opremom, uvjek natrpam frenda, a onda nestane bas puno! moracu to ocito u ovim uvjetima promjeniti!

Vuco 24.10.2010. 21:56

Citiraj:

Autor tomiotok (Post 1760678)
Jos nes mrzim nositi ruksak s rezervnom opremom, uvjek natrpam frenda, a onda nestane bas puno! moracu to ocito u ovim uvjetima promjeniti!

Imaš manjih ruksaka, tipa do 10L za 150-170kn. Staviš ga na leđa, stisneš napred kopču kod prsa i ne ide on nikamo. Niti ga ne osjetiš na leđima, a jako koristan jer ti stane obleka unutra i jasno oprema i alat za bajk ako se nešto dogodi ;)

murina 24.10.2010. 22:44

Bio do Hervisa i kupio ekipni softshell, možda i zadnji L veličine :D
Isprobao večeras na 12ak stupnjeva 1st layer + softshell i prokuhao :) Morao sam povremeno ventilirati raskopčavanjem u vožnji. Bit će to super za 5, 6 stupnjeva

Nik 26.10.2010. 09:40

Na Sljemenu je pao prvi snijeg...2cm :)
Ali od sutra poboljsanje, pa krajem tjedna juzina...uglavnom, bit ce ovaj tjedan odlican za jesenske voznje po Sljemenu.

Meteopati se nece dobro provesti he, he.

tomiotok 26.10.2010. 12:08

kako idete gore kad je blato, cestom ili??
na Papuku nam je bilo sve dobro dok kotac ne proklize za dva kruga onda je problem krenuti pa me zato zanima!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:12.