![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Iskon
Citiraj:
Kao netko tko je radio u telekomima…. To je uobičajeno. Nije do providera nego do javnog IPa. Na Iskonu imaš javni IP pa direktno mogu doći do tebe. Na T-Comu si vjerojatno bio iza CGNATa pa je rokalo po njihovom routeru. Budi sretan da te ne DDoS-aju. To je doživljaj :D Imam doma FortiGate firewall na javnom IPu preko Iskona. Broj security evenata se broji u tisućama po danu. |
Citiraj:
Code:
Tracing route to www.vodafone.de [139.7.147.41] Zasto? Nitko ne zna. |
Citiraj:
Kada sam joj nekako valjda uspio objasniti da imam VDSL i da sam osuđen na VDSL te da bih htio smanjiti taj iznos za tu poprilično smiješnu uslugu, rekla mi je da mora razgovarati s nadležnim pa da će mi se javiti. Nije mi sa javila, a moja volja da nazovem ponovno SZK je bila u korelaciji s nagonom za počinjenjem samoubojstva. Da li je moguće da su na SZK toliko jebeno nesposobni? |
Ma lažu, ja mislio da mogu dobiti 16,90 za optiku i telefonom, ali ne. Na web konfiguratori mi prolazilo samo ponuda bez ugovora od 21,90€. Zovem ih, kažu da će me zvati sutra dok provjere u čemu je stvar. Zvali me sutra da ne mogu dobiti ponudu od 16,90€, to je samo za odeđena područja.
|
Citiraj:
Sad sam pogledao konfigurator Iskona, kad se tek klikne na ponudu moze se odabrati 24mj i pise ovako: 15,90 €/mj uz ugovornu obvezu od 24mj. A kad se ubaci adresa, nestane obveza od 24mj. Nigdje uz ponudu ne pise da je ogranicena samo za neku lokaciju nego je svima dostupna ta ponuda. Jedino ako netko jos ima zivaca, mogu dati mail od cure koja je meni rijesila popust, ako jos tamo radi. Najbolje je sto mi je dala popust i onda kad se trebao realizirati htjeli su naplatiti vise kao da oni to nemaju, pa je onda opet ova prva reagirala. Nemam direktan mail ni telefon, ali imam ime: Mateja Prodajna podrška Komedija od firme. |
Jučer sam pričao sa SZK i kažu da piše malim slovima da je samo za određena područja. A ta Mateja me zvala i rekla mi isto da je to samo za određena područja.
Po meni ovo što rade je čisto lažno reklamiranje. Nisam išao dalje istraživati gdje su ta mala slova, neda mi se, no oni tvrde su tamo, na reklami. |
pa imate moje postove od pred par mjeseci sa tom tematikom. ne postoji ta cijena koja je na netu u realnosti, odnosno postoji na lokacijama di je još 7 operatera pa su im konkurencija. tako gdje je samo HT / rune toga nema, pa ni ne nude tu cijenu.
ujedno to je cijena za najmanju uslugu - internet 100mbit. doplata za 300mbit je +3 eura, i to dođe 19.90. cijena na "ne-posebnim"područjima je 20 eura za 100mbit + doplata 1 eur za 300mbit. sve u svemu smijeh - ali kad uzmem u obzir da je HT 29 eura, nije mi tih 8 eura baš zanemarivo. pred 10 godina sam plaćao dsl 150kn. ovo je 160 praktički, u vrijeme kad me kava u gradu košta 2.20 i burek sa mesom 3.30 eura. |
Zna li netko kako na Innboxu V80 ubrzati backup preko LTE donglea? Kad ištekam bakar, treba mu cijelu vječnost dok se prespoji na LTE. Kad vratim bakar, bude još 1-2 min na LTE-u pa se prebaci na bakar.
I kako promijeniti DNS-ove na WAN konekciji? Stalno vraća Iskonove. |
Citiraj:
Citiraj:
Nisam spomenuo, portforwardam samo port 443 iza Cloudflare proxyja. Doma mi se nije nesto promjenilo u ovom periodu, iste stvari hostam, isti use case... Jedino nemam vise turiste. A i kad sam ih imao, nisam primjetio da je problem povezan samo uz jedne goste, trajao je konstantno kroz sezonu. Proslo mi je kroz glavu da je njima na kompovima bog zna kakav malware, al ne vidim pattern. |
Pozdrav,
Imam iskon internet preko parice i donekle ok brzinu ali za igranje me zeza (cs2), prečesti laggovi i packetloss bi rekao, također na speedtestu dok testira upload ping skace oko 500...na lokaciji prije sam također imao iskon na parici i mrvicu bolji download al veci upload, dali mi zbog upload sve zeza? https://i.postimg.cc/jq9c9n79/iskonn.png https://i.postimg.cc/3wc9Tkqd/iskon2.png |
trazi da ti aktiviraju fr1, sad ti je US margina visoka pa je maksimala manja. fr1 ce ga zalockati na 8 pa ce i US maksimala biti veca
|
Citiraj:
|
davno dok sam bio na iskon parici, s njima se dalo sve dogovoriti. i profile, i margine. stvarno su bili kooperativni. igrali su se i sa annexima i na kraju balade smo uspjeli iscijediti skoro 38/8 iz stare parice koja je inicijalno išla 30/5.
ova tvoja situacija da na vdsl-u imaš UP ispod 1 mbit je neshvatljiva. barem 3 biš morao imat obzirom na atenuaciju. (danas gledano mi djeluje ludo da netko ima brzinu ispod 1mbit, zar nemaš nikakvo bolje rješenje za internet? razbijeni homebox šutnut u podrum i zatrpan kubikom cementa bi radio brže od ovoga). |
Citiraj:
|
Je moguce da Iskon hebe s trotlanjem ilegalnog IPTV-a i Stremio sadrzaja? Par puta mi se unazad x dana dogodilo da mi IPTV ne radi u vecernjem terminu, pa magicno proradi iza ponoci ili drugo jutro. Dok u isto vrijeme najtezi 4k yt streamovi uredno rade. Stremio takodjer, kao da je povezano, zapinje ili ne ide.
Mjesecima sve normalno radilo na Iskonu. Sad sam ovo primjetio, konkretno sinoc i jos jednom prije ~5 dana. Kada si hotspotam net s moba, onda sve radi u tom trenu, znaci nije do uredjaja. |
Citiraj:
Probaj traceroute prema adresama servera u vecernjim i jutarnjim satima, kao i mtr pa ces em vidjet dal se ruta mjenja, a svakak bi mtr trebal manji loss pokazati ujutro. Loss na mtr nije razlog za paniku, ali moze biti indikator da je pipa malo opterecena. do 25% je ok, 50 ili vise ne, pogotovo ako je izvan providerove mreze... Mozes koristiti vpn u drzavi gdje ti je stremio ili iptv u najgorem slucaju i to ce ti ziher raditi. |
Trebam za rezervu uzeti optički kabel da ga imam doma jer nit koju si mi proveli je jako osjetljiva, nema nikakve zaštite i već mi se jedna sjebala.
Jel treba na što paziti osim na konektore, (plavi i zeleni)? Pretpostavljam da bi ovaj bio ok? https://supernet.hr/proizvod/E_NFO-PCSSM-05030 |
Citiraj:
|
Lešinarenje? ili .... Postoji li nesto bolje.. optika je Iskonova-T-comova, imam i A1 optiku u zgradi, no nemam Telemach..
jeste li primijetili da 10.01.2025. istječe Vaš popust na uslugu interneta? Novi, još bolji popust možete ugovoriti u svega par klikova i nastaviti jeftinije surfati iduće dvije godine. U novoj akciji možete dobiti: Iskon.Internet paket po cijeni 19,90 €/mj. (uključuje 8,75 €/mj. popusta na redovnu mj. naknadu od 28,65 €/mj.) Opciju brzine 300 Mbit/s za samo 1,00 €/mj. (download do 300 Mbit/s, min. 210 Mbit/s; upload do 150 Mbit/s, min. 105 Mbit/s. Popust će se primjenjivat uz ugovornu obvezu kroz iduća 24 mj. |
kud ćeš bolje.
i puna cijena je razumna (28eur), a ne ko ovi ostali lopovi koji na "normalnu" cijenu od 50-60 eura okinu popust na 24mj, i kad zaboraviš da je istekao ugovor ti odvale žljepu od 60eura. k tome dobiješ ont + router pa staviš svoju opremu bez problema. |
Pitanje, danas sam podnio zahtjev za internet+fon uslugu na Iskonovoj stranici, sad mi je palo na pamet, da li oni automatski rade zahtjev za promjenu operatera?
Trenutno imam A1 coax u stanu (ugovor je istekao ovaj mjesec). |
Coax i optika nije isto. Morat ces sam ugasiti coax.
Ja sam kod prelaska na iskon optiku u isto vrijeme imao i tcom optiku - jednostavno su mi u kuci proveli 2 odvojene niti. Tcom sam morao ugasiti na svoj zahtjev. Edit: hmm da, ne znam kako je s telefonom, njega nisam prenosio nego smo ga ugasili. Zanemari moj post onda |
Ako radi prijenos telefonskog broja/priključka, onda se otkazuje usluga kod prethodnog operatera ako si to zatražio na zahtjevu za prijenos broja.
|
Ok, hvala na info. Uzeo sam da imam fiksni telefon kod iskona u paketu (od A1 imam 3D paket, il kak se već zove danas). Vidjet ćemo kaj će bit.
|
Od 1.3. dizu cijene za 3% zbog inflacije:
"Poštovani, od 1. ožujka 2025. godine cijene mjesečnih naknada naših usluga povećat će se za 3% zbog usklađivanja s prosječnom godišnjom stopom inflacije koju objavljuje Državni zavod za statistiku. Ova izmjena cijena odnosi se na redovne mjesečne naknade usluga iz naših službenih cjenika, dok se ostale stavke računa neće mijenjati (npr. potrošnja minuta ili jednokratne naknade). Ako imate ugovorene popuste, iznosi popusta se neće mijenjati već ih nastavljate koristiti prema inicijalno dogovorenim uvjetima. Popusti će se primjenjivati na nove iznose redovnih mjesečnih naknada. Nove iznose mjesečnih naknada objavit ćemo 1. veljače 2025. godine u službenim cjenicima na Iskon web stranici, a prvi izmijenjeni račun stići će u travnju ove godine." |
Došao i meni mail. Lažu, premijer kaže da nema inflacije /sarc
Ali je dobro dok se drže te fiktivne inflacije od 3%. |
Napravili mi jos jednu instalaciju Iskona. I dalje daju huawei ont + speedport. Milina!
|
Citiraj:
|
Ni po cemu posebno. Poanta je da jos uvijek dijele ont bez da ih molis, pa lako stavis svoju opremu iza. Za razliku od tcoma koji jako gura rdk platformu pa povuci potegni dok dobijes ont.
|
Jel i optika HT-ova? Trebala bi biti , dijele ju bratski :)
|
Ne znam, mozda.
Nije kao bakar kada dijelis infrastrukturu, pa moze samo jedan isp biti aktivan. U kuci sam jedan mjesec imao aktivnu i iskon i tcom optiku istovremeno. Ocito rutere ne dijele :D |
Drugi im je vlan, ali da kad sam prelazio sa tcoma na iskon po istoj niti je islo samo su donijeli drugi router i konverter.
Sent from my SM-S911B using Tapatalk |
Pretpostavljam da iskon na HT niti daje opciju da se koristi vlastiti router?
Znači ONT njihov, a router od korisnika pa neka samo podatke za pppoe daju. I koliko je kod njih komplicirano dobiti te podatke? |
da, ht optika + iskon usluga uredno radi, ako koristiš njihov ONT treba ti samo vlastiti router i PPPoE user/pass koje dobiš bez problema
|
Iskon je uvijek bio "teži" po takvim stvarima / pitanjima od HT - a,
kakvi su sad kad su zapravo odjel HT - a nisam siguran. Ako se ne varam oni na optici daju ONT + Innbox U92 :fiju: Možeš probati procedurom na e-mail da ti daju podatke, ništa SZK i telefon. Na kraju, bitno je šta imaš od usluga ? Internet i IpTv možeš(mo) složiti i bez njih, gnjavaža ostane sa VoIp - om. |
Citiraj:
Pppoe podatke dobijes unutar 24h. Zahtjev podnosis po uputama: "kako bismo mogli router prebaciti u bridge načina rada potrebno je da nam pošaljete zahtjev putem Vaših korisničkih stranica moj.iskon.hr Navedeni zahtjev možete podnijeti na način da na naslovnici korisničkih stranica odaberete karticu „Moje usluge“ i zatim odabereta opciju „Promjena na uslugama“. Nakon toga je potrebno pod dodatni zahtjev navesti „Bridge mode“, a u opisu dodatnog zahtjeva napisati kratku zamolbu u jednoj rečenici." Podatke za moj.iskon ces dobiti nekoliko dana prije instalacije usluge. Mislim da sam kod Tcom optike cekao na pppoe podatke dan duze. U oba slucaja iskustvo je bilo bezbolno i brzo, a szk te ne hebe ko majmuna da bi dosao do tih podataka. |
Citiraj:
na iskonu možeš i svoj ont koristit, probao sam neki ZTE kojeg sam kupio na netu, i sfp gpon modul koji je sad aktivan. uredno i bez problema, treba samo serijski broj upisati na novim linijama. prije je trebao i ploam password. neznam koji router sam dobio. ont je huawei. |
vidim da iskon kao iskon više ne postoji
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:11. |