![]() |
Pozdrav, vidim da je tema o hifi pa da predstavim svoj sistem :)
Cd player Audio Analogue Crescendo, pojačalo AA Crescendo, zvučnici Quad 11L2, kablovinje Straight Wire, Xindak i Accustic Arts, stalci za zvučnike Rondo Slant, DIY platforme za komponente medijapan 35mm na šiljcima presvučene u crnu kožu. Slika nije baš bajna al jedino tu imam http://img26.imageshack.us/img26/6319/img1092li.jpg |
Jako lijepo. Bilo bi i ljepše da je još neka polica. Sviđa mi se i prostorija.
|
Kaj se tiče police meni osobno ovo bolje izgleda,a i ne treba mi jer su samo dvije komponente,jedino sam ih mislil farbat al mi je pala na pamet ideja s kožom i tapetar ih je vrhunski složil,puno bolje izgledaju neg farbane samo se ne vidi na slici.
A kaj se tiče prostorije ona je najveći minus u cijeloj priči zato kaj je kockastog oblika kaj je najgora prostorija za slaganje muzike al tu si nemrem pomoć previše. |
fini setup bome, si se probao igrati sa stražnjim zidom?
bas trapovi, difuzori etc.? |
Citiraj:
Kakvu glazbu slušaš? |
@syss
Najviše me muči jeka,soba je kockasta i relativno prazna,po tom pitanju mogu na jedan zid stavit eventualno jednu policu i na suprotni nekakvu sliku,za druge zahvate jednostavno nema mjesta. Kaj se tiče basa s tim nemam problema s Quadovima jer su tu dosta tanki i mogu bit dosta blizu stražnjeg zida,ipak je to nekih svega 6-7L kutija i 125mm mid-bass.Trenutno su oko 35cm odmaknuti od zida,soba je 15m2 S tim zvučnicima nisam imal problema s basom ni dok su bili spojeni na kombinaciju Denon DCD-710 playera i NAD326 pojačala pošto je poznato da NAD ima dosta "saftni" donji spektar. Sad mi malo i fali te NADove topline jer s AA elektronikom zvuči dosta utegnutije,al i dalje ugodno za slušanje i osjetno bolje. Dok sam recimo na Denon/NAD kombo spojil Monitor Audio RX1 tu je bilo basa na izvoz i stojnih valova da možeš surfat :D a zvučnici su bili odmaknuti 60-70cm od stražnjeg zida.Još dan danas mi nije jasna ta količina basa koja je izlazila iz tih malih kutija. @nino_z Sluša se uglavnom strana raznolika muzika,kak me pukne i kakve sam volje. Ne sluša se niš ozbiljno ni "audiofilsko" tipa klasika i takve stvari. Budem još sutra nabacio koju sliku ak ću imat vremena jer ova je cijela mutna. |
Polica s knjigama, zavjesa, tapiserija.........? Najbitnije je kaj ti je soba, kolko sam skuzio, specijalizirana za slusanac. Sve drugo se da porihtat
|
hm... možda na bokove apsorbere neke ili na stražnji zid di sjediš pa malo tu jeku da pritegneš.
zamisli na tak sličnoj kvadraturi rx6 :D |
Kad smo se dotakli ubijanja jeke, otkad sam iz sobe izbacio neke elemente viska, sada imam problem s jekom. Cak i kad pricam cujem je.
E sad, sto ste mislili pod tom zavjesom i tapiserijom? Tapiseriju bi trebao objesiti na neki zid, pretpostavljam, sto nemam i ne pase mi uz minimalizam. Ali zavjesu na prozoru imam koja mi trenutno stoji zdesna. Soba ima 4x3m i zvucnici su postavljeni na siri zid. Zavjesa i prozor su na jednom uzem zidu. Kako u planu imam u skorije vrijeme uzeti i subwoofer, mogu li kao bas trapove iskoristiti uske visoke police za knjige (s knjigama jasno) postavljene u suprotne kuteve? |
goli zidovi, minalizam i zvuk ne idu skupa... to ti treba biti u startu jasno.
ovo u kutu ti neće dati neke revolucionarne pomake imho, bar ne u niskotonskom području. |
Princip je imati što manje reflektivnih površina (goli zid, staklo) do neke razumne mjere, prije nego se soba pretvori u gluhu komoru....
Meni su knjige uvijek dobra fora, jer mi se nekako i emotivno slažu uz glazbu. Ako imaš velike prozore ili balkonska vrata, zavjesa će ubiti namjeru valova da veselo obigraju prostoriju u svim smjerovima, miješajući se sa kasnije pristiglim zvučnim informacijama. Tapiserija je meni osobno simpatičan blast from the past, iako supruga neće ni da čuje, obzirom da je kod mene nažalost dnevna soba istovremeno i slušaona.... Naravno, ako nikome ne polažeš račune, možeš u sobu staviti apsorbere, trapove, difuzore........ima dosta toga po netu, počni sa temom na Audiofil.netu, mislim da se zove akustika prostora. U realnim okolnostima, ako moraš pomiriti više funkcija jedne sobe, stvar je u kompromisu. |
Citiraj:
@syss Apsorberi bi bili najbolje rješenje i toga sam svjestan,al na bočne zidove jer je na stražnjem prozor,samo to je dosta skup zahvat i ne radi se na pamet,jedino neki DIY projekt da napravim,samo ima tu pimplanja oko toga. I nemrem si zamislit RX6 u toj kvadraturi kad se sjetim kaj mi je jedinica radila,a ovaj ima još jedan bas i tri puta veći volumen kutije. Mada sam inače ljubitelj MA zvučnika i njihovog zvuka(i dizajna :D) al ja ih u svoju sobu nemrem smjestit,dosta su zeznuti po tom pitanju i ne vole blizinu zidova,al jednog dana... Nabacil sam još par slika http://img560.imageshack.us/img560/5563/img1123td.jpg http://img805.imageshack.us/img805/2050/img1128qt.jpg http://img829.imageshack.us/img829/4787/img1136pg.jpg http://img33.imageshack.us/img33/5901/img1143kl.jpg http://img43.imageshack.us/img43/6258/img1144ul.jpg http://img707.imageshack.us/img707/1867/img1147od.jpg |
ma i moji bumijaju na extra glasnoćama, a i soba nije nešto bas friendly, ali do tih extremnih glasnoća sviraju jako fino.
prednji port donje komore sam malo zagušio sa priloženom spužvicom, jako dugo se igrao sa smještajem i to je onda sjelo dobro. mmm quadovi... to je jedan od onih spikera koje nisam čuo u lošem izdanju, bilo kod nekog privatno, bilo na sajmovima. feel good spiker jednostavno, sa aa nisam nažalost imao iskustva (možda sajmovno, ali se ne sjećam). ako hoćeš poslušati rx6 u kontroliranijim uvjetima, slobodno se javi ;) |
pozdrav,znam da nije prava sekcija foruma za procjenu ali mislim da ću ovdje to brzinski riješit obzirom da ekipa koja ovdje piše vidim prati i zna :)
doma mi stoje već 2 godine u hladnom pogonu : http://www.hifi-leipzig.de/shop/prod...-Receiver.html http://www.cinenow.co.uk/products/3581-jbl-ti-200 dakle, taj rcvr i zvučnici.. obzirom da mjesta za njih nemam i da kako stvari stoje neću imati mjesta sljedećih bar 5 godina, zanima me koliko se za to može dobiti jer je besmisleno da kupe prašinu.. naravno , ako je iznos premali, radije ih spakiram na neko vrijeme jer sto se zvuka tiče prilično je dobra kombinacija.. hvala unaprijed |
pitanje... jos uvijek nisam uzeo dac al razmisljam o zvucnoj, iako mi se asus xonar jel je, tak se zove, cini odlicna, dode kajazna oko soma i pol s druge strane nije eksterna... a eksternu karticu si mogu uvijek piknuti i na laptop da se ne spajam drito na miksetu kad peglamo po tulumima i to... pa imate kakvu preporuku kvalitetnih eksternih... isel bi do dva soma, makar evo radje bi pljunuo soma ... dosad mi je favorit bio mydac kojeg sam uzivo slusal kod boze
|
Citiraj:
Vidio sam u temi da imaš PM6003 i šestice,još samo da ubodeš neki malo bolji player i imaš vrlo vrlo solidan sistem. Nebi baš ulazil u neke rasprave oko kablovinja :D al jel imaš kakav prijedlog za preporučit(prije ću normalno poslušat) neki interkonekt koji bi dodal malo "safta" u zvuk,i da je malo mekši i zaobljeniji gornji spektar. Navodno da je takav VDH The Well i Cardas Microtwin. Pa da SW Encore II ode na bubanj,predugo je već kod mene :D @Pizz Ak si slušal MyDac i ak ti paše njegov zvuk uzmi rađe njega neg zvučnu,to je dosta ozbiljna spravica za nevelike novce |
iznenadio bi se sa ovim malim govnetom što se plejerom naziva kod mene... evo velim biti će mi iznimno drago da te ugostim sa tvojim aa, tim više što se nisam imao prilike upoznati sa tim vrlo zanimljivim uređajima, a i komparacije radi naravno da vidim koliko propuštam ja, a možda i ti :D
vdh svakako na takve želje, a možeš i mog klotza poslušati... koliko sam skužio, a nisam pretjerano mijenjao kabele, otvoreniji u odnosu na šit kabel, ali in a good way. toliko good da u rx6 sistemu gdje se ne tolerira je preotvorenost, tj. prelazi u (pozitivnu) analitičnost bez nekih naznaka napora kroz duže vrijeme. mislim fakin kabel te sa poštenim konektorima košta 150-200kn ;) |
Sysa, imam pitanje, naime taman odlučim više složit IC i sad vidim da dotičnog Klotz-a MC5000 trenutno nema na skladištu, a koliko vidim jedino Music centar ima klotz kablove u ponudi.
Alternativa je Klotz MY206 koji dolazi u 3 boje, crni, sivi i plavi. Ili MC 2000? Mišljenja? :) |
mišljenja?
nemam pojma :D jebiga klotz 5000 je 20kn po metru u zg , tak da ono možeš ga izvana isfurati pa ko ga yebe ako ne valja. |
Ima tko dobru EL84 lampu za prodat? :)
|
Baš gledao na Ebayu 3m Albino za 300kn, rekao kako su iz HR podignem ih osobno i milina. Nazovem i kažu cijena 600kn, da je u cijeni shipppinga uračunata i cijena kablova što opet nema previše smisla jer da ih poštarina ne košta ništa (a košta jer je ista za cijeli svijet) opet je to 530kn.
|
hrvatska posla :D
|
Ajde da pitam možda netko može preporuciti nekoga.
Na Harmanu mi je otisao pot. za balans. Ono lovi, ali pod kutem :D Buduci da mi se ne da eksperimentirati, a i nisam siguran da bi ih ista postigao ima netko za preporuciti nekoga tko me nece oderati ko zeca? |
Probaj ovdje
PANASONIC servis vlasnik JUGO ZORAN Zagreb, Medveščak 79 Tel.: 01/4668-126 Nisam već dugo bio kod njega al samo dobra iskustva s njim. Zvrcni ga prije pa vidi. |
Citiraj:
|
pozdrav
e ovak, s obzirom da se poprilicno slabo ili gotovo nikako ne razumijem u audio podrucje pa bih trebao neke preporuke.. razmisljam si slozit neku muziku, s obzirom da je ajmo reci hi - fi bila bi relativno mala svota do max 3000kn , doduse ako i predje 100,200,300 kn cifra nije problem. razmisljao sam o nabavki novih z906 jer bi rijesili sve moje probleme solidno (s obzirom na snagu, kvalitetu i cijenu) ali najcesca namjena bi bila glazba, a koliko sam shvatio takvi zvucnici nisu bas najbolja opcija za tog. eh sad vidim bookshelf zvucnici su dosta preporucani, pa mozda neka takva 2 + visekanalni reciever pa kasnije Sub i mozda jos neko pojacanje.. jedino sto kod takvih moram i stalke nabavit koji su i ne bas jeftini pa uzimajuci to u obzir ipak neke samostojece zvucnike? kupovina polovnog nije bas visoko na listi s obzirom da nisam bas nasao puno oglasa na netu, naravno iz svog grada.. a i ne razumijem se bas tak da i kad bih imao priliku isprobati datu komponentu opet bih slijepo gledao u to.. znaci preporuka reciever-a i 2 zvucnika do 3000kn ? hvala! |
Evo samo da se pohvalim kojeg starog cuda sam se dokopao :D
Trenutno sa time ganjam svoje B&W 685 i ajme sam zadovoljan i ajme preporod u odnosu na yamahin risiver. Sad jos, kako bi pop rekao, naci posten dac, ali poslje, neka sad. http://img823.imageshack.us/img823/6...0420136177.jpg |
o da!
sad si skužio napokon relaciju risiver - stereo amp, a kamoli monoblokovlje ;) |
Citiraj:
Ovaj gore od Fanatika (hvala svejedno! :) ) mi baš nije zvucao kao netko kome bi to odneso. Ono u stilu joj znate guzva, kompliciran je za otvoriti - citaj ne da mi se :D Nakraju sam balade popizdio, raskopao ga i ispuhao sa konzervom zraka. Naravno da nemam kod sebe doma kontakt sprej. Sad dela, a i necu dirati neko vrijeme. Uvalio bi to starom da raskopa, ali nemas tu kaj popravljat, to bas treba pot zamjeniti i zato mi treba netko tko ima ta cudesa na zalisi da mi to samo zamjeni i bok. nije to nikakva mudrost, ali di da ja sad nađem baš takav pot u ZGu... Kad pocne opet gnjavit, budem gasi poslao PM, pa me mozda stera u PM :D |
Ne mora nuzno biti isti, moze imati iste ili slicne vrijednosti i odgovarati velicinom. Meni je Gash pripasao neki tajvanski koji radi ok (ne znam je li bolje ili losije nego sa originalnim, jer mi je amp dosao sa sjbnim potom). Za pojedine modele HK se neki audiofili kunu da kad mu pripases plavi ALPS instantno skoci u klasu vise. Dakle, potencijalni tweak kao bonus, samo ak pase na tvoj model...
|
Citiraj:
RB971 je ubiti stereo izlaz koji se može zbriđat,a RC972 preamp ima dva izlaza baš u tu svrhu da se dva izlaza mogu koristit na taj način. Sad možeš koristit i bi-amping kaj možde nebi bilo uopče loše,jel si probal kaj eksperimentirat s tim? |
Nisam jos nista eksperimentirao.
Ali definitivno cu i to isprobati, ova mi je opcija trenutno bila najlaksa, sto zbog postojecih zica za zvucnike (wireworld orbit 16/4 bi-wire, moram jos 4 banane nabavit i to nije problem prepravit da provlaci signal sa 2 ampa), sto zbog nedostatka nekih normalnih interkonekta... Trenutno cekam malo vise slobodnog vremena, pa cu ih rastaviti i malo detaljnije ispiriti od prasine i pogledati u kakvom je stanju pasta ili sta li vec ima, tako malo :) Vrlo vjerojatno cu izbacit ove original zice za struju i ubaciti IEC uticnice i isplest kablove, ima tih diy-ova po netu more. I trebam dodat dac na popis, takodjer jedan stariji uredjaj, radi se o North star design model 192, uskoro. Problem je sto nema USB, tako da cu morati naci neki usb converter :( |
ako imaš volje svakako ispleti ovaj kabel - http://www.audiofil.net/how_news_item.asp?NewsID=33
ljudi sa kudikamo skupljim sistemima su zamijenili razne vrlo skupe strujaše za ovaj. konektore tak jasno uzmi neke razumne, ne ovo đubre po 400-500kn. |
Jep, taj od tatemate cu da pletem, isprintao sam si upute sa slikama.
Imam jedno 30m bas tog koaksijalnog kabela ;) Znaci mogao bi bez problema 4 strujasa isplest od 2 m svaki :) A konektore sa ebaya, vjerojatno. EDIT: i zice nece biti OFC, jer nevjerujem da cu to naci, ali mislim da to neigra neku preogromnu ulogu u svemu tome. |
|
Da, te su popularne na ebayu, a i kod nas, koliko sam primjetio :D
Vidio sam neke od sonarquesta, crne, sa pozlacenim konektorima :D, te su mi se vise na prvu svidjele. To narucim i dok stigne, ja cu se naplest ovih cudesa i super :) |
dok naručuješ možeš si za onog klotza naručiti materijal (konektore), a kabel kupiti vamo pa se i tu poigrat sa amp-preamp.
to je stvarno cheapšit kabel. |
Vidis, sjetio si me da imam neke, takodjer stare, interkonekte, od cca 35cm.
http://img547.imageshack.us/img547/7...0420136280.jpg audioquest jade hyperlitz, ni neznam nista o njima, nisam ni znao kako se zovu do sad, koda je bitno :D Taman dohvate prvi amp od predpojacala, a za drugi su malo nategnuti. :D A trenutno do svakog ampa imam neke tasker c128, nema vise nikakvih oznaka, od cca 50cm. |
@Momir
NorthStar dac je fini uređaj,a kaj se tiče usb/spdif konvertera imaš M2Tech HiFace Two,košta al je vrlo kvalitetno rješenje. http://www.planetaudio.hr/usb-konverteri/hiface-two/ Kaj se tiče šuko konektora odlično i vrlo jeftino rješenje je Kopp-ov konektor,košta svega 20 i kusur kuna u Bauhausu. Slagal sam frendu dva strujaša s njim i vrlo je masivan i ima odličan kontakt,kad sjedne u zid vrlo čvrsto drži a cijena mu je skoro pa zabadava. http://images.musicstore.de/images/G..._images390.jpg |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:31. |