![]() |
Ima li netko iskustva sa Sava Perfecta ljetnim gumama ?? Našao sam ih za stvarno dobru cijenu od 292 kn po gumi sa uključenom montažom i balansiranjem. Pa me zanimaju neka iskustva, ili ako imate nesto za te novce recimo drugo ??. Hvala unaprijed.
|
ja o njoj samo loše čuo/pročitao,na mokrom katastrofa,itd,ako je malo kilometara i neka lagana vožnja,trebale bi proći,ali ne znam..
uglavnom ja bi radje neku fuldu ili klebera uzeo.. |
Citiraj:
btw. taman sam sredio stetu od prvog udarca, 1400kn sa jos par sitnih popravaka.. Ljetna Sava, klasika. Na suhom super, na mokrom losa ali ima i gorih. Ugl za manje dimenzije nije tak lose kak moze bit. Imo sam ih n par auti.. |
A koju bi mi onda preporučili za dimenzije 165/70/13 ??
|
Ma sve ti je to isto, pogotovo na tim malim dimenzijama, uzmi tu savu ako je povoljna.
|
|
Citiraj:
Ajd bar znaš koji je to šaban. |
Citiraj:
pa ta cijena mi se i ne čini prepovoljna pogotovo ne za tu dimenziju... |
Slušam prijedloge :D
|
Ima li netko kakve 14" felge za Clia? Volio bih se mijenjati za svoje 15" sa Sporta 172.
Citiraj:
u Sloveniji, na primjer, 4kom Goodyear Duragrip bi te koštale cca 1000kn + 150kn za montažu i balansiranje, to je oko 290kn po gumi. |
Pa otići u mađarsku je najmanji problem, Slovenija malo teže već ... ali kažem slušam prijedloge koje su gume ok .. :D
|
Uzeo dvije Vredestein ArcTrac 165/70 R13. 500kn
http://storage.pro-pneu.cz/images/la...787114ffb0.jpg Guma je bolesna, profil je preko centimetar visok. One su naprijed, nazad su Sava Adapto s 40k+ km, ručna nešto i hvata. Samo fali snijeg.:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
to je metal? :O pa kaj nije to zabranjeno..?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jesu te gume uopce dopustene kod nas na cestama?
Zna netko neki dobar, po mogucnosti nas forum za kombi vozila? Il VW forum s kombi sekcijom? Trebam rjesit par sitnica pa da se neregistriram na 20 foruma dok nenadjem neki s onim sto mi treba i s ok ekipom. tnx |
Citiraj:
Citiraj:
Ma to oni još imaju traume od onih 5 cm snijega prošle godine pa sad pušu na hladno. :D |
Možda planira ići na Snježnu kraljicu na Sljeme. :D
|
Citiraj:
Btw,stvarno,okolica splita i te gume :D |
Pa kaj bi se događalo s čepićima? Kolko se troši guma, tolko se i oni troše, nisu čepići od plastike da se otope. To je guma za snijeg i led prvenstveno.
Nisam uopće imao pojma da se to može kupit kod nas. Stari mi je pričao da je imao čavlerice u sedamdesetima na fordu al su kasnije kakti zabranjene zbog toga što oštećuju asfalt. U skandinaviji se mogu koristit. Neću tvrdit, tak sam čuo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja isto mislin da su zabranjene... |
Citiraj:
|
A jeste čudni.
Naravno da te gume nemaju čavle, to je valjda verzija za Finsku.:D Imaju par rupa koje su navodno za bolji grip na ledu(vakuum). Investicija su genijalna, pošto koštaju 500kn. Nađite mi jeftinije. Uvijek uzimam zimske gume, dosad sam imao Eskimo S3, ali su proživile već 2 ljeta i 30-40 tkm, pa sam morao nešto uzet. A snijeg nadam se da će past, tako je zabava zajamčena, mada dosad još nisam nigdje zapeo ni sa slabijim gumama. To samo u Splitu ne znaju vozit po snijegu.(ja sam u Dugopolju):p |
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
S ljetnim gumama možeš vozit od 2. do 11. mjeseca, sa zimskim uvijek. Da imam malo ozbiljnije auto vjerojatno bih imao dva seta, a ovako, jeftine zimske su najzgodnije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:54. |