PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Zeryx 09.04.2023. 22:47

Citiraj:

Autor coconut (Post 3669955)
Fasciniraju komentari lokalaca da im ponekad treba više vremena da dođu s jednog na drugi kraj grada, nego da iz ZG stignu do RI. Meni je to nezamislivo. Kad se zaputim u TS, ja sam za 1h ne u drugoj, nego u trećoj državi.

ja sam iz vg. kolega vrapce. ako je kisa i petak recimo, ja dodem za 40ak minuta na posao a on za sat i pol...
lokacija radnicka.

Hamm 10.04.2023. 07:17

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3669864)
Jel kužiš koji je to pakao?

Al isto je tako već o ho ho godina. Davno dok sam neko kratko vrijeme radio u crozu je svako jutro bio takav cirkus na Vukovarksa-M.Držića. :) Murija je znala doći tek kada je nastao takav krkljanac da se nitko više nije pomicao. :D

Citiraj:

Ne idem često u ZG, ali kad jesam često prođem Zagrebačkom avenijom. Uvijek ima prometa na njoj, ali se ipak kreće.

Fasciniraju komentari lokalaca da im ponekad treba više vremena da dođu s jednog na drugi kraj grada, nego da iz ZG stignu do RI. Meni je to nezamislivo. Kad se zaputim u TS, ja sam za 1h ne u drugoj, nego u trećoj državi.

Ovisi u koje doba prolaziš. Ponekad mi iz Samobora do Trešnjevke treba sat i nekaj, a nekada sam za 20min na lokaciji. :D

Ako se ipak u taj neki rush hour ide na drugi kraj grada tipa Sesvete ili Dubrava onda se ipak ide zaobilaznicom, a ne kroz grad. U teoriji bi trebalo biti brže OSIM kada počne turistička sezona i gužve ili bude sudar dva. :)

Kad su znali biti jači sudari kolone su bile po 30ak kilomentara onak gmize 1kmh svakih 5 sec. :D Spališ kvačilo. :D

sinisa1989 10.04.2023. 08:08

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3669852)
imam vozačku 15 godina, zaustavili su me ukupno 2 puta i to u mojem selu i u selu do, odmah nakon što sam položio. tatina Corolla je imala 81kw, a ograničenje za mlade vozače je bilo 80kw pa mi je gospodin policajac objasnio da sam u prekršaju, ali da će mi ovaj put oprostiti :D

Sjećam se tog perioda. Ista stvar, vozio vw-a od 81 kw. Dodatno, ja sam polagao dok je bio aktualan zakon o mladim vozačima 2 godine nakon položenog. I ubrzo je bilo to izmjenjeno, pa su bili "mladi" svi do 24. godine. I naravno da su me nakon svakog alkotesta koji je pokazao 0.0, prčili za taj 1kw. To kaj je auto imao preko 400k km i nije mogao razviti 3/4 te snage, to je manje bitno. Ne kažem da su policajci u krivu što se drže onog što Zakon nalaže, ali daj malo faking logike i istog tretmana za sve. A ne da lokalni mali koji vozi moto utrke i osvaja medalje ima poseban tretman. Jer jadan ima samo 535d u obiteljskom voznom parku i nema drugi auto.

Mladenxy 10.04.2023. 13:08

Danas opet divlji zapad u centru ZG

https://www.24sata.hr/news/strava-u-...pobjeci-903179

Hamm 10.04.2023. 13:14

Opet matorci rade kaos. Prije par dana je matori od 60 i kusur godina nožem izbo lika od 40 i kusur zbog parkinga. :)

spawn 10.04.2023. 13:18

Automobili

Olaksanje za vozace BMWa, ludilo se siri i na ostale :D
Da je pravedna država (a možda i pravna) dobio bi 5 godina zatvora za ovo, mogucnost uvjetne kad odleziš 1 god.

coconut 10.04.2023. 13:23

Grade novi max security zatvor u GS pa se valjda naći mjesta i za njega.

strgani 11.04.2023. 10:01

Od prošlog tjedna smo draga i ja vlasnici ove ljepotice:

https://i.postimg.cc/Xpfz51Y8/Whats-...t-19-56-43.jpg

https://i.postimg.cc/gxGBHywP/Whats-...t-19-56-55.jpg

https://i.postimg.cc/yk4GkCsx/Whats-...t-22-17-24.jpg

Kupljen u TRCZ autokući.

Tražim mu ljetne gume jer su zimske trenutno gore, 245/40/19 prednje, 275/35/19 stražnje.

Za prednje sam u Slo našao nekoliko:
Link 1

Link 2

I za stražnje isto:
Link 1

Link 2

Link 3

Link 4

Link 5

Imate li kakve preporuke, koje gume da izbjegavam, koje da tražim, ima li kod nas sličnih cijena da se isplati uzimati radije, nego odlaziti u Slo?

lowrider 11.04.2023. 12:09

Uuu, čovječe kakva krstarica.
Ti baš voliš malo egzotiku.
Pa to ima preko 300ks.

Gume traži na nabavi.
U toj klasi teško da ima baš nešto za izbjegavati a da je neka poznatija marka.

Hamm 11.04.2023. 12:30

Vrhunski. :) Bravo i čestitke na krstarici.

Mommistake 11.04.2023. 12:34

Predivan auto. 3.8 v6?

Osobno, izbjegavao bi i Pirelli i Fuldu na tom mjestu.

Fuldu, jer dosta loše čujem o njima od većine autofila.

Pirelli, jer ih imam, dosta često mi se pali ovaj vrag protiv proklizavanja, čak i na većim brzinama.

Moje mišljenje.

I ako već kupuješ, uzmi istu marku, Goodyear svaka preporuka.

Hamm 11.04.2023. 12:37

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3670229)
Pirelli, jer ih imam

I to fanta edition. :D

Mommistake 11.04.2023. 12:39

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3670230)
I to fanta edition. :D

Haha. Fanta su zimske, Pirelli su još uvijek u boji kokakole. :D

Kupiš crnilo za gume? Imam, vrhunsko jedno. :D

CatKiller 11.04.2023. 12:43

Mrak Koreanac.

Za gume Goodyear, Conti ili Michelin.
Nije to auto za eco-naplatke.

Dolazi vrijeme za pribavljat V6 / V8 i pospremat u garaže.

Nedavno sam uzeo V12 6.0 Maybacha preko vikenda. Laganih 21l/100 km i to u comfort+ modu i s kraćom desnom nogom :D .

Hamm 11.04.2023. 12:43

Fala ja sam primitivac ja ti samo glicerin vulgaris koristim. :D Čak ni onaj ljepljivi crap sa autopraonica ne stavljam. :D

strgani 11.04.2023. 12:59

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3670223)
Uuu, čovječe kakva krstarica.
Ti baš voliš malo egzotiku.
Pa to ima preko 300ks.

Gume traži na nabavi.
U toj klasi teško da ima baš nešto za izbjegavati a da je neka poznatija marka.

232kW, 311HP/315PS

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3670226)
Vrhunski. :) Bravo i čestitke na krstarici.

Hvala, hvala :) Već ga neko virjeme ciljam i sad je naletio

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3670229)
Predivan auto. 3.8 v6?

Osobno, izbjegavao bi i Pirelli i Fuldu na tom mjestu.

Fuldu, jer dosta loše čujem o njima od većine autofila.

Pirelli, jer ih imam, dosta često mi se pali ovaj vrag protiv proklizavanja, čak i na većim brzinama.

Moje mišljenje.

I ako već kupuješ, uzmi istu marku, Goodyear svaka preporuka.

Da, 3.8GDI V6, pogon na sva 4

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 3670232)
Mrak Koreanac.

Za gume Goodyear, Conti ili Michelin.
Nije to auto za eco-naplatke.

Dolazi vrijeme za pribavljat V6 / V8 i pospremat u garaže.

Nedavno sam uzeo V12 6.0 Maybacha preko vikenda. Laganih 21l/100 km i to u comfort+ modu i s kraćom desnom nogom :D .

Evo na zadnjih 1000km koje sam napravio u ovih tj dana kako ga imam, 11l potrošnja mješana :) Tu i tamo ga nagazim, tu i tamo ga šparam, vjerujem da bude dugoročna mješovita oko 12 :)

lowrider 11.04.2023. 13:05

Za tu masu, snagu i pogon, prihvatljiva potrošnja.
Samo redovito mijenjati kvalitetno ulje i filtere i gas.

Mommistake 11.04.2023. 13:09

@strgani

Koliko pije taj v6?

Koje je to godište?

strgani 11.04.2023. 13:26

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3670237)
Za tu masu, snagu i pogon, prihvatljiva potrošnja.
Samo redovito mijenjati kvalitetno ulje i filtere i gas.

Da, da, u četvrtak ide na zamjenu ulja i filtera :)

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3670239)
@strgani

Koliko pije taj v6?

Koje je to godište?

Pije od 6 do preko 30 litara, ovisi kak ga tiskam, al kao što sam napisao par postova iznad, oko 11 je sad prosjek, vjerujem da bude oko 12 long term :)

2015. proizveden, od 2016. u prometu, 65 tisuca ima sad :)

X-Plosiv 11.04.2023. 13:46

Izbjegavaj Pirelli. Mislim da mi nove nakon 1 mj proklizavaju, makar je gušt nekada stisnuti a ono na 80 km/h upaljena lampica :D

Uzmi Assymetric 5/6 ili Michelin Pilot Sport 4 koje već i to je to..

Wolverine 11.04.2023. 14:31

Zakon je taj Genesis, dobro izgleda, fino ide a ne kvare se previše. Jedini problem je što nisu česti pa onda ako treba neki blesavi dio zamijenit nije da možeš na FB marketu uzet rabljeni :D

Sretno s autićem :beer:

Isto kao i kad vidim ekipu koja vozi recimo Infiniti Q50/60. Predivan auto ali kod nas ih nema baš previše.

strgani 11.04.2023. 14:36

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3670258)
Zakon je taj Genesis, dobro izgleda, fino ide a ne kvare se previše. Jedini problem je što nisu česti pa onda ako treba neki blesavi dio zamijenit nije da možeš na FB marketu uzet rabljeni :D

Sretno s autićem :beer:

Isto kao i kad vidim ekipu koja vozi recimo Infiniti Q50/60. Predivan auto ali kod nas ih nema baš previše.

Imam čovjeka koji zna di nabavit dijelove i sređivat će mi ga :) a i prodavali su se u RH pa ih i ovlašteni servisi moraju moć sređivat :)

Wolverine 12.04.2023. 17:17

X-Plosiv 12.04.2023. 21:42

Vozikao sam se jučer malo u Tesli od prijatelja, natukao 23 500 km u 8 mjeseci, junački ga odrađuje :D

Osjećaj ubrzanja je nešto vrhunski, doslovce imao mučninu u trbuhu. Ne znam koja oprema, kožna lijepa popunjena sjedala, mekana, unutra neka imitacija drveta kod dashboarda, baš fino izgleda. Nisam ga isprobao, drugi put, ali moram priznati da me se dojmilo. Makar se ja vidim u zidu sa tako nečim :lol2:

Kaže da je oduševljen, jedino da mu fali zvuk. Ali ima i Mazdu MX5 pa riješi tu vrstu guštanja. Dao mu da se provoza u I30N, ostao čovjek oduševljen.
A onda me na kratkom drag raceu pustio da odem koji metar naprijed i opet stisnuo gas, samo se stvorio pored :fiju:

Vidim dosta mrtvih kada se EV razgrana..

calypso 12.04.2023. 21:53

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3670475)
Vozikao sam se jučer malo u Tesli od prijatelja, natukao 23 500 km u 8 mjeseci, junački ga odrađuje :D

Osjećaj ubrzanja je nešto vrhunski, doslovce imao mučninu u trbuhu. Ne znam koja oprema, kožna lijepa popunjena sjedala, mekana, unutra neka imitacija drveta kod dashboarda, baš fino izgleda. Nisam ga isprobao, drugi put, ali moram priznati da me se dojmilo. Makar se ja vidim u zidu sa tako nečim :lol2:

Kad stavi dvoje malih klinaca na straznje sjedalo pa kad se ispovracaju od silnog ubrzanja... Bude bilo veselo... :rtfm:

Wolverine 12.04.2023. 21:57

Zamisli kad bahata klinčadija koja se sad nardkava po raznim kozari bokovima u recimo poluispravnim E46 320d s roktavim i pucketajućim mapama krene bahatit u Teslama :D

adaksinjo 13.04.2023. 06:25

završit će u prvoj banderi/kanalu, prirodna selekcija na električni pogon će doći do izražaja više nego ikad prije.

zkljaja 13.04.2023. 09:26

Citiraj:

Ne idem često u ZG, ali kad jesam često prođem Zagrebačkom avenijom. Uvijek ima prometa na njoj, ali se ipak kreće.

Zagrebački promet je od jutra do sutra sličan onome u Puli u 7-8 mjesecu, gdje god trebaš doći trebaš odvojiti pola sata - 45 minuta. S kim god pričam, a da ne živi ovdje, čudi se koliko su ljudi u Zagrebu nervozni, koliko je promet gust i kako se ljudi voze. Ja sam prvi poludim na nekog s non-Zg tablicama kad se vozi gradom tik ispod ograničenja i reagira na semafore kao da je jedini koji treba proći na zeleno…

Jedan uzvišeni od jučer kojem se neda čekat na skretanje za Bundek :)

https://fv5-2.failiem.lv/thumb.php?i...=IMG_9088.jpeg

b1tterman 13.04.2023. 10:16

Citiraj:

Autor strgani (Post 3670259)
Imam čovjeka koji zna di nabavit dijelove i sređivat će mi ga :) a i prodavali su se u RH pa ih i ovlašteni servisi moraju moć sređivat :)

Čujem da mi ideš kod šogija danas :goood:

Exomaniac 13.04.2023. 11:24

Ono kaj sam ja primijetio od Tesli na zagrebačkim cestama je da mi njihove lampe luđački kroz retrovizore tuku u oči. Niti visoki auti niti bilo koji drugi mi ne blješti u oči toliko jako koliko sam primijetio od Modela 3 kad su se par puta vozili iza mene. Svijetle oni po cesti ispred ali nekako u isto vrijeme ta svjetlost šprica okolo i to se prilično jako vidi kroz retrovizore. Ne vjerujem da je išta bolja situacija kad se voziš ususret i gledaš direktno u farove.

Wolverine 13.04.2023. 11:52

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3670555)
Ono kaj sam ja primijetio od Tesli na zagrebačkim cestama je da mi njihove lampe luđački kroz retrovizore tuku u oči. Niti visoki auti niti bilo koji drugi mi ne blješti u oči toliko jako koliko sam primijetio od Modela 3 kad su se par puta vozili iza mene. Svijetle oni po cesti ispred ali nekako u isto vrijeme ta svjetlost šprica okolo i to se prilično jako vidi kroz retrovizore. Ne vjerujem da je išta bolja situacija kad se voziš ususret i gledaš direktno u farove.

Iskreno jednako kao i gotovo svi ostali s LED farovima. Recimo vlastiti Clio ne mogu trpit kad se vozi iza mene :D

Vezano za promet, u ZG su baš pošteno svi nadrkani u prometu. Nigdje nisam vidio toliko živčanih ljudi. FFS opuštenije sam se vozio kroz L.A. :D
A u zadnje vrijeme ko da su ovi stariji (50+) prošvikali, em ne gleda di ide, em radi pizdarije.

No ono na što sam absoštrumpfno alergičan i što mene osobno izbaci iz takta su seljačine u novim autima koji i dalje drže jebeni prokleti mobitel na uhu ili tipkaju poruke. Ono, tip vozi novi Cayenne i mobitel na uhu :D

Kad smo kod Cayenna baš jučer jedan pilot proletio kroz čisto crveno na križanju Držićeve i Lastovske. Ako nije išao 120 malo sam reko.

Ali ima i normalnih, bilo mi je skroz čudno vidit nekog dečka u M2 Comp neki dan. Full normalna voznja, normalna prestrojavanja, nema turiranja. Reko mora da mu nije dobro :D:no2drug:

Hamm 13.04.2023. 12:09

Dogode se i normalni. Kad vidim bmw koji daje žmigavce pomislim "vidi pedera". :D Zg = stres. Nemre biti zdravo živjeti u mravinjaku.

Wolverine 13.04.2023. 12:13

Pa upravo o tome govorim, u gradovima koji su puno gušće naseljeni sam vozio opuštenije. Ali jebiga, prije je to do nekog našeg mentaliteta.

Hamm 13.04.2023. 12:39

https://www.index.hr/mobile/vijesti/...i/2454499.aspx

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...---776032.html

Postajemo baš divlje društvo.

ruki31 13.04.2023. 12:55

ja nisam inače živčana osoba, ali kad vidim kakvih idiota ima po cestama u Zagrebu, okrenem se za 180 i mislim da budem najživčanija osoba ikad :) i tako iz dana u dan :)

sinisa1989 13.04.2023. 13:01

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3670561)
Ali ima i normalnih, bilo mi je skroz čudno vidit nekog dečka u M2 Comp neki dan. Full normalna voznja, normalna prestrojavanja, nema turiranja. Reko mora da mu nije dobro :D:no2drug:

Vjerojatno check engine, pa je bio u "safe modu" :D
Taman stavim ljetni setup, prebacim u sport+ da vidim koliko gripa ima i djubre izbaci u comfort i "zasivi" ostale modove jer je zadnja guma malo prazna. :D

lowrider 13.04.2023. 13:09

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3670561)

No ono na što sam absoštrumpfno alergičan i što mene osobno izbaci iz takta su seljačine u novim autima koji i dalje drže jebeni prokleti mobitel na uhu ili tipkaju poruke. Ono, tip vozi novi Cayenne i mobitel na uhu :D

O da, apsolutno vrhunac pokazivanja sposobnosti i IQ-a
Al mora se mob vidjeti, posebno ak je preklopni.

Hamm 13.04.2023. 13:14

To je zato što su krkančine i ne znaju koristiti BT u automobilu.

sinisa1989 13.04.2023. 13:26

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3670589)
O da, apsolutno vrhunac pokazivanja sposobnosti i IQ-a
Al mora se mob vidjeti, posebno ak je preklopni.

Vrhunac je dok drži mobitel ispred sebe ko tacnu i priča "na zvučnik"

The Exiled 13.04.2023. 13:29

Toga je posljednjih godina sve više i više, bilo u autima ili javnom prijevozu, bilo pješaci ili biciklisti, nema čega nema, sve redom seljačine koje laju na telefon i "zvučnjak" i ne kuže koliko su glupi.:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:03.