PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Bullet1 20.06.2020. 17:49

Ekipa, kako rješavate problem guljenja boje i hrđe na autima? Imam dosta točkica i par točaka po haubi (većinom). Radi se o C220 Coupe iz 2005 ako je potrebna ta informacija.

Isto tako, imam točkicu na šofersajbi od kamenčića koja se, čini mi se (ali nisam 100% siguran), malo povećala kroz zadnje dvije godine. Takvog sam ga i kupio, a prethodni vlasnik je rekao da ga je sutradan, nakon što mu se to dogodilo, odveo auto i da su stavili ljepilo. Je li zamjena šofersajbe jedino riješenje ukoliko se bude širilo ili se može napraviti još nešto da zaustavim to pošto mi vizualno ne smeta.
Slike na: https://imgur.com/a/PDDZlhh

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

SympForTheDevil 20.06.2020. 18:11

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 3416723)
Bilo je puno govora o tome. Nisu oni to uveli iz ljubavi, nego zbog tehničkih ograničenja. :D
Navodno iznad 180 imaju problema s adaptivnim tempomatom, pilot assistom itd. Do 200 km/h još koliko-toliko to sve funkcionira, iznad toga mislim da ništ "autonomno" ne radi.

I to ti je samo za "obični" auto. Ako nadoplatiš za Polestar opremu, onda možeš voziti brže od 180. :D

Znači ograničenje je zbog njihove nesposobnosti prije nego brige za našu sigurnost? Sjajno

Živio autobahn iznad Stuttgarta i 330 na sat

zkljaja 20.06.2020. 18:14

Citiraj:

Autor Elven (Post 3416728)
Spavao sam 4.5 sata... Sorry
530xi LCI, luda neka oprema. Sicevi namjestivi u svim smjerovima (i na pregibu), bijela koza unutra...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Imam za sada nesto puno jeftinije, stedljivije, a uskoro i puno snaznije :fiju:
Također nisam ljubitelj motora bez turbine... Jbg :D XD verzija mi je puno zanimljivija

Wolverine 20.06.2020. 18:20

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 3416739)
Ekipa, kako rješavate problem guljenja boje i hrđe na autima? Imam dosta točkica i par točaka po haubi (većinom). Radi se o C220 Coupe iz 2005 ako je potrebna ta informacija.

Isto tako, imam točkicu na šofersajbi od kamenčića koja se, čini mi se (ali nisam 100% siguran), malo povećala kroz zadnje dvije godine. Takvog sam ga i kupio, a prethodni vlasnik je rekao da ga je sutradan, nakon što mu se to dogodilo, odveo auto i da su stavili ljepilo. Je li zamjena šofersajbe jedino riješenje ukoliko se bude širilo ili se može napraviti još nešto da zaustavim to pošto mi vizualno ne smeta.
Slike na: https://imgur.com/a/PDDZlhh

Ako je vec korozija napala onda uobicajeno smirglanje, temeljna, boja, lak.

U protivnom ako je samo lak stradao - poliranje
Ako je i boja dobila - imas setova za reparaciju u obliku injekcija s bojom, markera i sl.

Za sajbu, ako su stavili neko ljepilo onda su usrali motku. A koliko vidim jesu. Za bullseye se koriste posebne UV reaktivne otopine koje popune ostecenje i nakon popravka prakticki nema vidljivog ostecenja. A po slici oni su samo to nasaftali obicnim ljepilom i tim potezom sjebali sajbu. Sad jedino sto mozes je mjenjat sajbu.

Da, pukotina ce s vremenom zbog vibracija i utjecaja elemenata bit sve veca.

Wolverine 20.06.2020. 18:25

Citiraj:

Autor burmuz (Post 3416716)
Kažu "Volvo je objasnio smanjenje brzine svojih automobila na 180 km/h: Nitko ne bi trebao voziti brže!"
https://revijahak.hr/2020/06/20/volv...o-voziti-brze/

A dobro... mislim da se na svijetu nađe tu i tamo netko tko se ne slaže. Ne znam koju samo koji to užitak u vožnji daje Volvo, kako kaže u tekstu....ali dobro, valjda misle na grijanje. :D

Gledam reakcije po webu i jedino nama balkancima to smeta. I to ponajvise balvanima koji ne znaju razliku izmedu gefufne i cincilatora :D

Iskreno meni ne smeta i bilo bi super da svi imaju neki oblik takvog igranicenja al ok.

Vec sam pisao o toj temi kako to postoji u Japanu vec godinama.

Takoder obzirom da im Kina postaje sve veci dio prodaje mislim da im je fakat svejedno sto sacica balkanaca misli o njihovom potezu :roller:

Nybelung 20.06.2020. 18:51

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3416748)
Znači ograničenje je zbog njihove nesposobnosti prije nego brige za našu sigurnost? Sjajno

Nije do njih, sva tehnologija ima svoje granice.
Oni su našli način da manu predstave kao brigu za sigurnost. Sjajan marketing.

Da im je doista stalo do sigurnosti umjesto do novaca, onda bi i Polestar imao limit. :D

xlr 20.06.2020. 18:52

Kao da balkanci pune novinske clanke vozeci volva, molim te :)

burmuz 20.06.2020. 19:04

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3416754)
Gledam reakcije po webu i jedino nama balkancima to smeta. I to ponajvise balvanima koji ne znaju razliku izmedu gefufne i cincilatora :D

Švabama ne smeta? Ne znam baš
Mislim "smeta" ono... ljudi imaju izbora, kupit će neku drugu marku... više je fun fact, ne znam, auti su veći, sigurniji, jači, bolji itd.. a onda ih se ograničava.
Mogli bi super brze vlakove ograničiti isto na 180. Ne vidim što bi trebalo brže. Isto postoji mogućnost nesreće.

John Creasy 20.06.2020. 19:10

Citiraj:

Autor burmuz (Post 3416759)
Švabama ne smeta? Ne znam baš
Mislim "smeta" ono... ljudi imaju izbora, kupit će neku drugu marku... više je fun fact, ne znam, auti su veći, sigurniji, jači, bolji itd.. a onda ih se ograničava.
Mogli bi super brze vlakove ograničiti isto na 180. Ne vidim što bi trebalo brže. Isto postoji mogućnost nesreće.

pa jel moguće? jel stvarno moguće izjaviti takvo nešto, i usorediti dvije totalno različite stvari?

kontrolirani uvjeti (koliko to mogu bit) i baja koji s 2 promila sjedne u auto.. e direktore

SympForTheDevil 20.06.2020. 19:30

A šta kada pijani baja sjedne u kokpit vlaka?

Evo ne tako davno je jedan nasvirani zabio vlak u kolodvor u engleskoj....niti je prvi niti je zadnji.

Dovraga 1974. nasvirani vozač vlaka zakucao putnički vlak u zagrebački kolodvor I ubio 166 ljudi za koje su uspjeli skupiti ostatke....mada a je stvarni broj bio dosta viši.

Wolverine 20.06.2020. 19:33

Citiraj:

Cek malo, jesi li ti upravo povukao paralelu izmedu sinskog i cestovnog vozila? :roller:

Citiraj:

ne znam, auti su veći, sigurniji, jači, bolji itd.. a onda ih se ograničava.

Da ali ljudi nisu evoluirali. A pogotovo ne oni kojima smeta sto im auto ne moze potegnut 250 na dionici koja je ogranicena na 130.

Auti nemaju ego, vozaci pak imaju. :D

John Creasy 20.06.2020. 19:38

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3416762)

Evo ne tako davno je jedan nasvirani zabio vlak u kolodvor u engleskoj....niti je prvi niti je zadnji.

onda ga samo prebaciš na drugo radno mjesto, s drugim povlasticama - sistem republike hrvatske

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3416762)

Dovraga 1974. nasvirani vozač vlaka zakucao putnički vlak u zagrebački kolodvor I ubio 166 ljudi za koje su uspjeli skupiti ostatke....mada a je stvarni broj bio dosta viši.

ae jbg, shit happens.. u americi djeca ginu u školama, ajmo im svima redom dat pljuce i metke..

uostalom, koliko ljudi na forumu "zna" kako vozit auto na 200+? svi to naučili od tate i dide, ili?

koliko ljudi zna šta napravit kad ti pukne guma na autocesti a ti ga šiljiš 185 uz acu lukasa - sa ljubavi se skidam?

Elven 20.06.2020. 20:34

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3416764)
onda ga samo prebaciš na drugo radno mjesto, s drugim povlasticama - sistem republike hrvatske

ae jbg, shit happens.. u americi djeca ginu u školama, ajmo im svima redom dat pljuce i metke..

uostalom, koliko ljudi na forumu "zna" kako vozit auto na 200+? svi to naučili od tate i dide, ili?

koliko ljudi zna šta napravit kad ti pukne guma na autocesti a ti ga šiljiš 185 uz acu lukasa - sa ljubavi se skidam?

Evo ja cu prvi priznati da mi je 180kmh gornja granica gdje se osjecam ugodno u nekontroliranim uvjetima. Vozio sam i 205 (tamo gdje se smije) i vozili su me 230.
Nijedno mi nije ugodno s obzirom da postoje drugi, nepredvidivi vozaci na cesti.

S druge strane planiram uskoro iskoristiti ponude projekt spielberga. Race taxi i voznju Caymana S-a plus tutorstvo.

Da imam Polestara vjerojatno bih ga nekad htio provozati preko 180 u kontroliranim uvjetima.

Bullet1 20.06.2020. 20:45

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3416753)
Ako je vec korozija napala onda uobicajeno smirglanje, temeljna, boja, lak.

U protivnom ako je samo lak stradao - poliranje

Ako je i boja dobila - imas setova za reparaciju u obliku injekcija s bojom, markera i sl.

Za sajbu, ako su stavili neko ljepilo onda su usrali motku. A koliko vidim jesu. Za bullseye se koriste posebne UV reaktivne otopine koje popune ostecenje i nakon popravka prakticki nema vidljivog ostecenja. A po slici oni su samo to nasaftali obicnim ljepilom i tim potezom sjebali sajbu. Sad jedino sto mozes je mjenjat sajbu.

Da, pukotina ce s vremenom zbog vibracija i utjecaja elemenata bit sve veca.

Hvala ti :)

SympForTheDevil 20.06.2020. 22:25

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3416764)

Zato treba imati dobre gume sa pripadajućim speed indexom.

Osobno na ti sam sa brzinama 200+ od prije pojave autocesti u HR(koje sam kao jedan od u govornika za Bechtel i sam radio,bar onaj dio prema Splitu)...jer se dosta putovalo po DE u nabavci raznorazne građevinske mehanizacije.

Kodnas se kakti tolerira 160-170 po riječima par policajaca koje sam imao prilike čuti....nije to ground breaking razlika koja će ti spasiti život u slučaju nekakve nezgode iz čista mira.

Inovator 20.06.2020. 22:59

Ne tolerira se 160 km/h.
Svodi se na to kako će policajac u presretaču reagirati, neki će te presresti, a neki će "loviti" one s većom brzinom. Ali voziti se 160 i misliti da je to brzina koja će se tolerirati je krivo.

Libertus 20.06.2020. 23:40

Tolerira se 155km/h na dijelovima autoceste gdje je ograničenje 130km/h.

155 - 10% - 10km/h = 129.50km/h

SympForTheDevil 21.06.2020. 00:04

Citiraj:

Autor Inovator (Post 3416798)
Ne tolerira se 160 km/h.
Svodi se na to kako će policajac u presretaču reagirati, neki će te presresti, a neki će "loviti" one s većom brzinom. Ali voziti se 160 i misliti da je to brzina koja će se tolerirati je krivo.

Sve 5....sestričnin bivši muž je povremeni operater na audiju pa kaže šta im je neka average granica. Pomaže dosta i šta su izbori blizu pa ne jebu toliko po naređenju. Prije 2 tjedna sam osobno proletio zg ri po onom mostu sa uzbrdicom i ugibalištem gore sa 160-170 i pikirao me lik na vrhu brda sa pištoljem ali palicu digao nije kad sam došao do njega. Isto kao i svih godina dosada. A bogami se može reći da živim od autoceste.

Zato sam po staroj nahranio proračun dobrano u zadnjih 20 godina.

lowrider 21.06.2020. 07:47

Hm, a kakvi su to komtrolirani uvjeti pri brzinama od 200km/h? Običan auto nema nekih aerodinamičkih dodataka da povećava stabilnost kod tih brzina. Baš naprotiv. Vele da u odnosu na 80km/h, kod 160km/h treba 8 puta više snage sa savladavanje otpora zraka, a raste kvadratno.
Tak da bi se moglo reći da auto vozi tebe, a ne ti njega ccc...

coconut 21.06.2020. 07:59

I Sv. Trojstvo ima elektronsko ograničenje kao i Volvo. Jest da nije 180 nego 250 km/h, ali je ipak ograničenje. :D

DiRT 21.06.2020. 08:54

Ovako treba: KLIK
Ako ne radi link, treba pričekat koju sekundu pa će otvorit...Strpljen spašen. :D

xlr 21.06.2020. 09:56

Znaci sad i na zg-ri mozemo ici 160 iako ogranicenje nije 130? Dobro da imamo forume :)

Nybelung 21.06.2020. 10:30

Kod nas je sve kriminalno. Od naroda do uprave. :)

Ako se tolerira 150, treba onda i ograničenja postaviti na toliko. Te usrane tolerancije sve treba ukinuti. Pogotovo u naseljima! U Njemačkoj uredno dobiješ kaznu za 51 km/h u 50 zoni.

zkljaja 21.06.2020. 10:43

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3416809)
Hm, a kakvi su to komtrolirani uvjeti pri brzinama od 200km/h? Običan auto nema nekih aerodinamičkih dodataka da povećava stabilnost kod tih brzina. Baš naprotiv. Vele da u odnosu na 80km/h, kod 160km/h treba 8 puta više snage sa savladavanje otpora zraka, a raste kvadratno.
Tak da bi se moglo reći da auto vozi tebe, a ne ti njega ccc...

Baš zato moraš probati :goood:
Jetta iz '84. sa 14" je stabilnija na 200 nego na 140
Skicni video, pogledaj sa zvukom

Elven 21.06.2020. 10:52

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3416802)
Tolerira se 155km/h na dijelovima autoceste gdje je ograničenje 130km/h.

155 - 10% - 10km/h = 129.50km/h

Po cajgeru je to taman 160.

@lowrider - kontrolirani uvjeti su kako sam napisao, projekt spielberg - Cayman S plus tutorstvo.

Nisam napisao Golf trojka na Sljemenu.

lowrider 21.06.2020. 11:50

To je nešto drugo. RS, GTI ili druge oznake sport verzije koje imaju ipak neke stvari za dodatnu stabilnost.

Tolerancija će uskoro biti manja, tj. onoliko koliko ima sam uređaj, 3%. Druga je stvar što van naselja, zakonski nema kazne za prekoračenja do 10km/h s već oduzetom tolerancijom.

A i iza table naselja, može biti cesta van naselja, po zakonskom opisu, ako ima dionica gdje nema kuća/zgrada uz cestu.

lowrider 21.06.2020. 11:52

Citiraj:

Autor papčić (Post 3416830)
Baš zato moraš probati :goood:
Jetta iz '84. sa 14" je stabilnija na 200 nego na 140
Skicni video, pogledaj sa zvukom

Je, kad više leti nego je na cesti :lol2:

SympForTheDevil 21.06.2020. 12:09

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 3416826)
Kod nas je sve kriminalno. Od naroda do uprave. :)

Ako se tolerira 150, treba onda i ograničenja postaviti na toliko. Te usrane tolerancije sve treba ukinuti. Pogotovo u naseljima! U Njemačkoj uredno dobiješ kaznu za 51 km/h u 50 zoni.

Slažem se kolega. Naplatiti kao u njemačkoj za 51 ali kao i u njemačkoj na svim novijim dijelovima autobahna(qrc moj novijim,Reichsautobahn sa dva sloja novog asfalta) ukinuti bilo kakvo ograničenje brzine. Tko može i želi ići 350 neka ide.

Lewis 21.06.2020. 12:14

Isto tako ukinuti i placenje autocesta pa ce se smanjit promet na lokalnim cestama :).

SympForTheDevil 21.06.2020. 12:20

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3416856)
Isto tako ukinuti i placenje autocesta pa ce se smanjit promet na lokalnim cestama :).

Čekaj treba ko ovo na Krku....otplatiti most 17 puta prije nego otvoriti besplatan promet :D

Otplatili smo ga još u doba kada smo crvene pasoše imali....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:13.