PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

C128 18.10.2010. 17:39

Bad luck. Mojem kolegi su maznuli 2 bajka unutar mjesec dana. Na kraju sam mu poklonio Rog Senior specijalku... i vozi se već više od godinu dana.
Zašto moj ružni, loši 17 godina stari bicikl nikako da maznu pa da si kupim nekaj boljeg?

tomiotok 20.10.2010. 19:53

ljudi trebam pomoc, trebaju mi hlace L velicine s windstopperom a da nisu vise od 600kn! di imaju sigurno???????

hvala

Vuco 21.10.2010. 01:01

Citiraj:

Autor tomiotok (Post 1757598)
ljudi trebam pomoc, trebaju mi hlace L velicine s windstopperom a da nisu vise od 600kn! di imaju sigurno???????

hvala

Bicke ? Velocity bike wear.

Obične ? Pojma nemam, Nik će ti ziher reći, on je više u tome planinarenju/boardanju i sličnom gdje se koristi ista obleka :)

P.S. Još očale i neke zimske bicke i spreman sam za najveće zimske nule :). Kupio soft shell windstop (5000 nečega) i waterproof (opet 5000 nekih jedinica). Danas nosio cijeli dan sa kratkom majicom ispod pamučnom :D, ne pušta niš :kafa:. Cijena - 224kn Hervis. Ispod imam onu vunenu/polyestersku majicu koja grije ko mutava i to je to.

Rukavice Author 150kn, Windstop i waterproof (ne znam koji su specsi), Lopuh alfa u VG-u.

Skoro pa imam full obleku. Neke windstop bicke ne bi škodile, Velocity navodno ima super i ekipa ih vozi na temp. debelo ispod nule, cijena oko 370kn. Očale su mi trenutno najmanje važne, ali kad bude zima, brijem da ću njih prve kupiti :D

tomiotok 21.10.2010. 01:05

Daj link na Velocity
Danas sam bio u zg slucajno u keindlu imali samo cannondale za 1k kn, a to mi je previse!

Nik 21.10.2010. 01:20

Link je bar lako naci:
http://www.velocity-bikewear.com/

@Vuco
Nekako imam dojam da imamo isti softshell :D

Ocale ces kupiti nakon prvog brzeg spusta jer na hladnom zraku suze oci za popizdit...ja ih imam ali ih nikad ne uzmem (sad idu u ruksak).

Jel netko za voznju u petak, taman bi se staza trebala ocijediti / posusiti? Ja idem ziher, spust poznatom rutom via 18ica.

Daklem?

tomiotok 21.10.2010. 01:50

ty!
naruceno danas, jako susretljivi ljudi, nadam se da ce se jednako i proizvod slagati s mojom kožom

murina 21.10.2010. 09:02

Nik, ja planiram u petak.

Moram kupiti rukavice, ima li nešto na šta trebam obratiti pažnju? Može i preporuka, traži se jeftino :)

Željac 21.10.2010. 10:28

racunajte na mane sutra !
kad bi bilo okupljanje ???

:beer:

natrpam se majicama i vozi :D

De5tr0yer 21.10.2010. 12:32

I mene zanima kad bi se išlo, u 18 imam sastanak na faksu, tako da mi najviše odgovara da se krene oko podne. :)

Nik 21.10.2010. 12:51

Ne treba se zuriti jer ce biti hladno, nikako ne prije 12h.

Meni odgovara da se krene s usponom u recimo 14h od stracare.
Ostali?

Željac 21.10.2010. 13:14

meni je to ok...
premda mislim da je distro na knap i da bi mogli krenuti oko 13h od stracare !

murina 21.10.2010. 14:08

Može 13 stračara ili 13:30 pa da Niku damo poticaj da nas lovi :D.

Kupijo rukav'ce: http://www.keindl-sport.com/detalji.php?id=1852

Brko 21.10.2010. 14:46

Danas u Karlovcu maznut bicikl. Rog Joma city bike, crveno-crni. Munuli ga pripadnici romske manjine jer inače ordiniraju tim kvartom. Prijavio sam policiji. sad me zanima, kako oni interveniraju na to? jel idu u istraživanje ili ono, ako se slučajno negdje pojavi, onda se jave. ili čak ni to?
ako je netko imao slična neugodna iskustva, molim da mi kaže. hvala

Nik 21.10.2010. 17:02

Ajmo onda 13h stracara, to bi svima trebalo odgovarati.

Pranje bajka i detaljno ciscenje lanca, kazete i pogona upravo zgotovljeno - ja sam spreman :D.

Steta sto nisam poslikao bajk prije i poslije pranja podmazivanja.

Željac 21.10.2010. 17:15

vidimo se !

murina pol 1 trg ???
distro 12h luciferijan ???

aski 21.10.2010. 17:16

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1758216)
Danas u Karlovcu maznut bicikl. Rog Joma city bike, crveno-crni. Munuli ga pripadnici romske manjine jer inače ordiniraju tim kvartom. Prijavio sam policiji. sad me zanima, kako oni interveniraju na to? jel idu u istraživanje ili ono, ako se slučajno negdje pojavi, onda se jave. ili čak ni to?
ako je netko imao slična neugodna iskustva, molim da mi kaže. hvala

Interveniraju tako da ih boli Đokica... Njima je to kao da se ukrade neciji mobitel ili kisobran!

Mom rodjaku (MatijaZG na forumu) je ukraden bike prije 3-4 mjeseca pa nema jos nista, a vjerojatno i nece biti.

Tako da: palica u ruke i to je to. Ali oni su to vjerojatno prodali tek da imaju za duhan i tko zna gdje je bike...

Brko 21.10.2010. 18:14

palica u ruke... e onda bi se naglo žandarmerija zainteresirala, ali za mene.

De5tr0yer 21.10.2010. 18:56

Eto, i mene ćete vidjeti sutra. :)

Obećajem da se neću vozit ko pica :D

Vuco 21.10.2010. 19:34

Što god Srale napisao za našu današnju vožnju, nemojte mu ništa vjerovat :D, niš nije istina :D:D

De5tr0yer 21.10.2010. 19:38

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1758439)
Što god Srale napisao za našu današnju vožnju, nemojte mu ništa vjerovat :D, niš nije istina :D:D

Jel se netko spičkao? :DDDD

Vuco 21.10.2010. 20:08

Uf, bilo je svega. Blata puno previše (Fat Albert od Sraleta je izdržao sve, odlična guma) jer sam ja driftao kao s autom, padova sitnih (u pravilu samo smo se složili bočno jer je bilo ekstra sklisko), sranja i ostalih dogodovština.

I da, izašli smo u Vidovcu i vraćali se doma sat vremena, s time da pola nismo znali gdje smo. Ali, iz šume smo izašli prije mraka, što je bilo odlično.

murina 21.10.2010. 23:57

Citiraj:

Autor Željac (Post 1758316)
vidimo se !

murina pol 1 trg ???
distro 12h luciferijan ???

može, vidimo se

De5tr0yer 21.10.2010. 23:59

Citiraj:

Autor murina (Post 1758690)
može, vidimo se

Možda i malo ranije. Ja i Žac krećemo u pol 12 jer se meni ne da brzo ić :D

EDIT: jedan moj dragi frend je izrazio želju za otić na sljeme. Pliz nemojte mu se smijat kad vidite kakav bajk ima. Isto tako, ako ne odustane, ja ću s njim lagano, dakle spust ste bez mene. Jest da sam tužan zbog toga, ali bit će opet vožnja, možda čak u nedjelju već. S tim da imam dvije kamere za extremne namjene, pa ono budemo se dogovorili sutra :P

srale7 22.10.2010. 01:09

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1758474)
Uf, bilo je svega. Blata puno previše (Fat Albert od Sraleta je izdržao sve, odlična guma) jer sam ja driftao kao s autom, padova sitnih (u pravilu samo smo se složili bočno jer je bilo ekstra sklisko), sranja i ostalih dogodovština.

I da, izašli smo u Vidovcu i vraćali se doma sat vremena, s time da pola nismo znali gdje smo. Ali, iz šume smo izašli prije mraka, što je bilo odlično.

Vuco se razbio, zbog njegovog pada sam se morao bacit sa bicikla da ga ne pregazim, poslije se pokenjao tak da je peklo za oči.:D

Blato je mjestimično bilo do shocka, ali sve u svemu odlična vožnja:beer:

Vuco 22.10.2010. 01:32

Ja sam pao jer nisam imao očale, a oči su mi se od onog hladnog zraka maglile nenormalno. Moja greška, podcijenio sam važnost naočala :(. A složio sam se bočno jer sam upao u vododerinu svih vododerina, jer sam zbog maglovitog vida krivi put izabrao. Ti si taj koji bi zakočio (ako je moj buraz mogao, onda bome moš i ti :D), ali si odabrao lakši način i bacio se sa bicikla i dokotorljao se do mene :D. Car :beer:

Inače, išli smo 1-com od Lugarnice do Hunjke pa do Goršćice. Od Hunjke do Goršćice je blatno pun kufer, ali u tome je i čar bio. :)
Momci su malo kukali radi uspona, malo se veselili ko djeca kad je došlo blato. Sve u svemu, sutra ću ići oprati bicikl i pogledati kilometražu, ali oko 60-70km mora biti :)

srale7 22.10.2010. 01:43

A gle, ti uvijek nađeš dobru ispriku da se opravdas, ali sve u svemu voznja je bila jebena+naravno zajebancija u trajanju od 6-7 sati.:D:beer:

murina 22.10.2010. 09:30

Ok, u 12 sam na trgu. Izgurat ćemo ti prijatelja sa staze, a i tebe ako se budeš bunio :D

Vas dva (vuco i srale) svoje intimne igrice zadržite za sebe, vulgarno je. Valjanje, sranje, padanje jedan preko drugog... :D Ajte s nama da vas izvedemo na pravi put

Vuco 22.10.2010. 09:39

Citiraj:

Autor murina (Post 1758806)
Vas dva (vuco i srale) svoje intimne igrice zadržite za sebe, vulgarno je. Valjanje, sranje, padanje jedan preko drugog... :D Ajte s nama da vas izvedemo na pravi put

Je je momci, vidjeli bi Vas jučer ;) po onom blatu. Ali da, nikad nije dobro kad padneš, a jučer jedino buraz nije opao, što je super zapravo.

Velim, ako ikako možete, probajte 1-icom od vrha do Gorščice otići u ovo vrijeme, kad je bilo kiše. Pravi XC/AM užitak.

Danas kad dođem doma budem opalio sliku bajka.

murina 22.10.2010. 10:09

Da ste me pozvali, pokazao bi vam :D

Jeli mi danas idemo na onu 20-ku prema Dotrščini? Ta mi je super staza

Željac 22.10.2010. 10:10

ja sam spreman !

torba je napuhana da sam je jedva zatvorio. vidjet ce momci gore, skako sam po kacigi da spresam unutra 4 majice :D :D (uljucujuci debelu majicu + windstop jaknu :D )
stoperica je stara, mislim da mi je i mala ali ko je sisa ! posluzit ce :D
jedva su mi stale zracnice i nesto alata unutra.. valjda netko drugi ima mjesta za pumpu jer ja nemam vise mjesta niti za vodu !

odoh na pravi dorucak (slanina mi vec zagara) dostojan sedmorice drvosjeca pa cu/ cemo vidjet kako ce to sve ici gore :D :D

murina 22.10.2010. 10:23

Ja pumpu nosim. Još ne znam što ću obući, glavna oprema se suši. Možda nebi bilo loše neki šal za spust preko njuške.

Željac 22.10.2010. 10:44

ehh... ne treba mi njuska, imam ful fejsicu :D :D
mislim da ce tek sad doci na ono svoje ! :)

ja sam tenisice, trenirka, majica kratkih rukava i majica dugih rukava.
gore presvlacim gornji dio, oblacim novu majicu kratkih rukava, debelu majicu i jaknu. donji dio ostaje.

odoh koljena rezgibati da ne bi bilo krckanja i pucketanja tokom uspona :D :D
(a, bolila su me prilicno proslih dana)

nazdrao sam se da ne moram 4 dana vise jesti !
jos si upiknem pro sport i 100% sam :)

murina 22.10.2010. 11:17

Pas mater, leži prednja guma!!! Idem mijenjati, valjda neću kasniti. Krenite u 12:05 s trga ako me ne bude, pokušat ću vas ulovit.

Edit: izgleda da ste krenili..moram ubrzat

Željac 22.10.2010. 11:26

ja sad krecem prema distracu !
javi se na mob kasnije !

tomiotok 22.10.2010. 18:43

Vuco fala za velocity!
Super hlace a jeftinjara, nikaaka razlika u nosenju u odnosu na one canondale iz keindla!
na proljece uzimam i kratke od velocity!
Topla preporuka svima

Vuco 22.10.2010. 18:53

Koje si uzeo ? One zimske po 370 ? Kakav je uložak ?

murina 22.10.2010. 19:30

Dobro je bilo danas. Malo sam se razbio, bit će dvije modrice ali nema veze :D NEma dropanja u zavoj više :)

Željac 22.10.2010. 19:42

fina voznjica :D

ja isto stigao prije kojih sat vremena, jako lijepo... samo sto me razorio put do kuce !

De5tr0yer 22.10.2010. 20:51

Danas mi je ova vožnja legla ko budali šamar, ismijao sam se, nauživao, došo sav blatan na sastanak na faksu :D

Nisam normalan...

Nedjelju bilježim sa štovanjem :)

murina 22.10.2010. 21:50

Nedjelja :goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:21.