![]() |
Citiraj:
I to je to. |
Kaj vas muci oko signala?
|
Citiraj:
Sorry, imaš pravo. Kaon vm1200. edit: Citiraj:
|
Evo mali insight, s obzirom na to da mi i kolega ima problema.
Wifi na tc7200 nije bajan, 120mbps nije za ocekivati nikako. Konstantno stelanje kanala, reboot modema i tako u nedogled. Garancija je jedino na lan sto moras povuc od 100-120mbps obavezno, uz uvjet da je to jedini uredaj spojen gore (tako veli hakom). Max ds preko wifi na tc700 sto sam svjedocio je bilo 90 i neka sica mbps, no korisnik je mjerio sa novom s8 ako se ne varam i to je bilo u idealnim uvjetima gdje nije bilo susjednih ap-ova u njegovom dometu. Najbolje rjesenje je nabaviti dlink ap iza tc7200 i preko njega pustiti wifi te za to mogu garantirati; svi problemi ce nestati. Alternativna opcija je pricekati na skori fw update tc7200, no sto je sigurno sigurno... dlink majka. :care: Pozdrav! |
Eto prvo pa muško :D
Sorry al ima bar 20 - 30 stranica (od kad je u ponudi tih 120 Mbps), da smo zaključili / predložili da se WiFi dio posla prebaci na neki drugi noviji AP / Router ako se želi "potegnuti" ta brzina bežično. |
eto ljudi nikako da svate da postoji više "N" standarda 150,300,450 i 600 (i da realna brzina je otprilike na pola od deklarirane),i da chipovi različito koštaju nije velika razlika ali se sumira na količinu,a kod nas nema ni slova u zakonu o tome da bi i bežično trebao dobiti plačeno,nego ti đođe kao wifi poklon od operatera ,a poklonu se negleda u zube,pa eto tko hoće dobiti više od 100 prvi dućan i ubost router,ako ništa drugo onda radi mira u vlastitom živćanom sustavu. :)
|
Citiraj:
Molim. Tu smo da pomognemo,ako znamo i možemo:goood:. |
Tako je ! (kolega Stipest)
"Povikaše seljaci i ostadoše bez gača" (poznati citat) :D:D |
Jel to ovaj kao kaon tv risiver dobio neki update? kao da je se nesto izmjenilo, recimo izgled one animacije za glasnocu i font slova ili sam ja poludio?
|
Vidim da se dosta pisalo za Tehnicolor ruter za WIFI postavke. I ja sam također uzeo 120mbit-a i meni Wifi ne ide preko 20mbit-a ni na laptopu ni na mobitelu niti na Android TV boxu. A dosta vas je pisalo da Wifi ne ide preko 45mbit-a sto kod mene nije slucaj.
Moze neki help sto napraviti u postavkama ?? |
@vedran031
Nisi (još) poludio :) Isto sam malo prije primjetio, vjerojatno nova verzija sw. @gumeni Isti je to slučaj i kod tebe samo sa lošijim "rezultatom". Savjete smo navodili / opisivali pa pročitaj zadnjih 20-ak stranica. Za početak uz pomoć alata kao inSSIDer ili NetStumbler ili WiFi Analyzer ili sl. pronađi koji je kanal "slobodan" ili na kojem je signal susjeda minimalan, potom taj kanal postaviš fiksno u TC7200. |
@gumeni
Prvo se spoji žično na router i provjeri brzinu. Ako je je full, onda u postavkama možeš promijeniti kanal ili prebaciti na 5 Ghz. Za promjenu kanala instaliraj wi-fi analizer na mobitelu, pa provjeri gdje je najmanja gužva i onda ga namjesti i fiksiraj u roteru. Za 5 Ghz ti svi uređaji koji se spajaju na njega moraju podržavati 5Ghz , a i zna dolaziti do povremenih prekida( iako meni se ti prekidi dešavaju i na 2,4 Ghz). Ako ništa ne upali, ostaje neki pojačivač signala kao AP( jeftinije rješenje) ili dodatni router ( skuplje rješenje). |
Hvala dečki. Da, na žici je full brzina.
Kad prebacim na 5 Ghz i bandwidth na 40mhz mobitel mi izmjeri full brzinu, tu negdje oko 117/15 mbit-a. Laptop mi ne podržava 5 Ghz pa s njim nisam mogao probati. A na 2.4 Ghz mi mobitel mjeri blizu 90 mbit-a, ali nakon što sam sa Wifi Analyzerom našao dobar kanal. Ali me i dalje laptop muči, on i dalje ne ide preko 20 mbita, a mobitel mjeri do 90 mbita kad je na 2.4 Ghz, ne znam gdje griješim ??? |
@gumeni
Moguće da ne griješiš nigdje, odradio si šta si trebao i eto rezultata. Šta se laptopa tiče moguće je: - smetje od novijih winsa (nisi naveo koji) u pozadini vuku nešto svoje pa tebi šta ostane - ugrađena šroteks WiFi kartica (nisi naveo koja) ili drajver za nju - da ne spominjemo mogućnost kod novijih winsa (W10 smetje) da kroz auto update povuče "noviji drajver" koji je po karakteristikama lošiji nego neka starija verzija - ... @all U vezi novog sw na Kaonu, sada Pg Up / Pg Dn tipke automatski "preskaču" kanale koje nemate "pretplatu". |
Imam samo prvih 43 tako da dalje ni nejdem :D
A jel treba manual updateat ili je to automacki odrađeno? Nisam palio TV ima već 3 dana... @mob |
Kod mene je prošao automatski tj. sam.
Računaj da i kad je u Stand-By nije do kraja ugašen. |
Ma kaon je stalno upaljen, samo TV gasim :) budem danas svakako to vidio.
I nestala su ona početna smrzavanja. Prviu mjesec dana kod staraca se smrzavalo na dnevnoj bazi. Prijavili kvar 2-3 puta, nakon toga više nema toga. Čak su i jedan račun naplatili samo 75 kuna (umjesto 198 kn). Do sada, nemam nikakvih prigovora na B.net. Ali koliko vidim oko sebe, ljudi u mom kvartu su jako skeptični. Radije plaćaju 279 kuna 4 mbit + telefon preko parice nego da pređu na ovo. A kabel im u zgradi. "Neće men' buš't u stan ništ'" su najčešći odgovori. @mob |
@gumeni, skini si neku Linux distribuciju (Ubuntu 16.04.3 ili Linux Mint 18.2, Manjaro ili nešto drugo jednostavno) i Unetbotinom napravi bootabilni USB, digni Linux u live modu i provjeri brzine WiFi-a.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Hvala još jednom, riješio sam problem i na laptopu. Kupio sam usb wifi adapter Dual band i ruter prebacio na 5GHz i 40MHz i sad je full brzina i na wifi-ju.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da ti budem iskren nisam nikad čuo za ovog proizvođača, ali za 170kn radi posao odlično. http://www.logilink.eu/Produkte_Logi...ni_Adapter.htm |
Evo ti pohvalio usb wifi adapter pa mozda neko i povoljno kupi:
http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan...oglas-23249287 |
Citiraj:
EDIT: Ustvari ne govorim istinu, zaboravio sam da mi je Calipso nedavno posudio ekstrerni jer nisam imao čime prebaciti podatke sa par DVD-a. |
Citiraj:
@mob |
Oces reci da tvoji imaju neki od dodatnih paketa.
|
Citiraj:
@mob |
Da, Osnovni + Prošireni, isto je sa nekom drugom kombinacijom paketa.
|
Mislim da to nema veze koje pakete imaš. Jednostavno prikazuje samo one kanale koji su uključeni. Mislim da sam to vidio kod ovog novog Max-TV-a.
|
Pokušao sam bratu riješiti problem sa stalnim padanjem brzine na wi-fi kupnjom powerline bez wi-fi. Na žalost nisam uspio. I kod routera i kod računala utičnice od struje se u biti produžne letve sa više utičnica , ali direktno u zidu.Stan je novo uređen i sada to svi tako stavljaju, ali za powerline je to smrt. Između te dvije točke se nije htio uopće spojiti. Nakon par pokušaja ručnog spajanja dobio sam brzinu oko 3 Mbit/s!!!! Već nakon par minuta je opet puklo. Kad sam taj kod računala odnio u drugu sobu, ali u utičnicu u zidu dobio sam 60 Mbit/s. Problem je da ne mogu mijenjati položaj ni routera, ni računala, a samim time ni izvor struje. Za kraj sam sve odnio kod sebe i spojio direktno u zid jedan i drugi i dobio po cijelome stanu 95 Mbit/S ( 100 Mbit/ port na njima). Znaći ako su s obje strane letve, ne može se ništa. Ako je samo s jedne strane, dobije se otprilike pola brzine. Puna brzina se dobije ako su samo direktno u zidu oba dva. Iskreno to i piše u papirima da se ne spajajju na produžne kable, ali nisam imao izbora. Sva sreća pa ga mogu vratiti( to sam odmah dogovorio). Uzet ću neki router za to, pa pokušati sa njim. Jeli procedura ovakva. Na Tehnicoloru isključiti wi-fi. Lan kabel ide iz Tehnicolorovog Lan porta u ovaj novi Wan port. U novi se spojiti lan kabelom u laptop, staviti ga u AP mode i promjeniti ime mreže i pasword. Jedino me buni ovo stavljanje u AP mode. Ne znam hoče li on sam to prepoznati ili treba ručno namjestiti? Kad uđem u Tehnicolora ne vidim tu mogučnost( možda je on ni nema). Ne mislim se zezat sa Bridge modom i pozivom njima, ako bi ovako kao AP sve radilo.
|
Ako si odlučio ići na powerline probaj opciju sa ac interfaceom. Njega u zid pa onda letve, to kod mene radi ok. Nešto ovako: https://www.links.hr/hr/powerline-ad...anje-053515029
|
Pa sa time sam i probao. Problem je da su letve u zidu, pa ih se ne može ni sa ovim izbjeći.
https://www.chipoteka.hr/artikl/1332...kit-6129272670 |
"Letve", na njih dolazi jedan kabel i dalje s njega ide na te druge 2-3 utičnice. To ne bi trebalo stvarati problem. Ako hoćeš izbjeći "letvu", otvori utičnicu i pogledaj na koju je od njih spojen dolazni kabel i onda spoji na nju.
IMO ne bi trebalo biti problema s tim, mislim da tebe muči možda trofazna instalacija ili nešto, pa kad pogodiš istu fazu radi, a kad pogodiš različite onda se muči |
Viruj mi to je problem. Probao sam sve žive kombinacije. Čak i u mom stanu gdje sve radilo , kad sam na jedan kraj spojio se na produžni kabel odmah je pala brzina na pola. Nema veze na koju dolazi kabel , jer letva na sebi ima samo jednu šuko utičnicu ( ostale su one tanke) i samo na nju mogu staviti powerline. Nije do struje, jer kad izbjegnem te letve, sve radi ok.
|
I Albis je upravo dobio nadogradnju. Drukčiji font i preskače kanala na koje se nema pretplata.
|
U vezi PowerLine je poznato da treba (poželjno je) izbjegavati "produžne".
U vezi konkretnog slučaja isto mislim da zeza trofazna inst. pa ti nisu na istoj fazi. Za dodatni router / ap javi se na pvr pa dogovorimo konfig na licu mjesta. |
Znam da treba izbjegavat produžne, ali opisao sam da nisam imao izbora.
Nisam siguran u ovo drugo. Radi u svim drugim kombinacijama u dva različita stana. Nisu mogle sve biti na istoj fazi. Svaki put kad se ubaci produžni kabel dolazi do problema, a kad su dva uopće se ne vide. Probao sam danas čak i u svom stanu na dva produžna i ista stvar. Hvala na ponudi. Probam sam, pa ako zapnem, javim se. Nije da baš ništa ne znam, ali volim provjeriti prije što me čeka. Buni me samo da li moram ja sam stavljati dodatni router u AP ili će on sam to vidjeti. Ali nije ni bitno, vidit ću kad ga spojim. Uspio sam vratiti powerline, ali nije bilo gigabitnog routera, pa čekam do sutra hoče li ga imati tu ili ga mogu uzeti u Linksa https://www.links.hr/hr/adsl-router-...icni-053524159 Hvala još jednom :fala: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:47. |