![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
UV verzije nisam nažalost probao, ali ove "full glue 6d supa dupa" obično budu teški crap. Bolji su od verzije bez ljepila naravno ali..
Oleofobnog premaza nema, rubovi baš i nisu zakrivljeni ko na reklami pa ni ne sjeda kako treba. Nakon jednog dana ekran izgleda ko da su se jeli ćevapi na njemu. Bolje kupiti odmah pravo koje su i kolege testirale 😀 |
Divno. :( ja se već poveselio da se pojavio napredak u tehnologiji jer su uspjeli staklo zakrivljeno napraviti da je cijela površina prekrivena ljepilom. A kad ono Steven Kurchina.
Imao sam takvo staklo bez oleo-premaza na S7, ravno 5 dana. Drek nad drekovima. Pokrivalo je 100% ekran ali kaj @schetz veli, kao da su se čevapi jeli sa mobitela. Hvala vam svima na informacijama. Uštedjeli ste mi vremena i drkarenja po ebayu koju šajbu uzeti. Znači pik traka, zakeljiti na zvučnik i gumbe, fljas po ekranu, staklo gore i svićkanje sa ovom UV lampom 5-10 min? Case of choice je naravno Ringke, budući na svim mobitelima do sada su mi se iskazali kao daaaaaleko najbolji price/perf omjer (9.99 usd je Fusion za S9+, ne znam kaj do 100 kn ima bolje). Jesu li ta stakla sa tekućim silikonom hard-case friendly? Da nebi aplicirao šajbu, pa ga kejs fino odignuo od ekrana :) ? Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Da, najsigurnije ti je zalijepit komadic trake ili nesto slicno na slusalicu, a botune ne trebas prekrivati jer ionako visak ljepila uvijek curi sa obe strane mobitela bikoz edge screen... samo ih dobro prebrises prije koristenja uv lampe.. Prije uv lampe staklo doslovno pliva po ekranu, pokusaj mob drzati na ravnom i sto manje pomicati staklo, jednom kad ga centriras puknes gore lampu, 30sek gornju, 30sek srednju i 30sek donju trecinu ekrana. Pobrises bokove moba ako je sto iscurilo, pricekas minut, zatim ponovis postupak. To je to. Velika vecina takvih stakala su case friendly, iako bi bilo bolje da u opisu bas i navedu, da ne riskiras bezveze...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa jel nije bilo price da ces ga imat do stojeca 27og :D Screen protector, pih, nemam ih vec 5 godina,, nikad problema. |
Imam 2 komada, vidi u sigu :) i sad ću imati 1 S7 i 1 S9+. I čemu je problem :D
Ja moram imat šajbu na šajbi i gotovo :D Sent from Usreo 2nd Mobara |
Citiraj:
U A1 aplikaciji pod podrska/tehnicka poteskoca pratis u kojoj je fazi rjesavanje poteskoce. Meni jos nije otklonjeno, stoji da je zaprimljeno i ceka dodjelu tehnicaru. Jucer sam prijavio. Pretpostavljam da za vikend tehnicari ne radu i da ce to rijesiti kroz koji dan. Isto tako vjerujem da ce ukloniti problem (posto su vec imali istih slucajeva) tako da cu moci koristiti 4G bez da mi baterija ispari za par sati! Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Отправлено через Pixel |
Ja sam skoro uzo taj S7 od Druga, al reko ma moj je u boljem stanju 12/10, hehe. Al da, dobar buy, još ak je onaj kojeg je uzo za 800kn, još je i zaradio čovjek. :)
|
Još su neki skoro uzeli. Svi nešto bi a niko para nema, pa jel može kubik peleta, 10 smrznutih pilića i krpa špeka, 2 štenca nepoznate vrste i slično... nasmije se čovjek na njuškalu :D iako piše nema zamjena, ljudi svejedno kažu "znam da piše ali eto nudim ovo jer nemam para...".
Ovaj drugi nije 10/10 ali služi svrsi dok ne dođe nasljednik. Sent from Usreo 2nd Mobara |
Citiraj:
Evo danas zvao i lik me otpilio. Kaže da ne može fiksni IP za obične korisnike i da to nema nikakve veze s potrošnjom baterije. Kako kod tebe napreduje? |
Citiraj:
Nazovi ponovno sve dok ti ne ponude rjesenje. Taj je ocito neki student tek poceo raditi. Nemoj traziti nikakav fiksni IP. Samo opisi problem pa ces vidjet sto ce ti reci. Ako kaze da to nije do njih samo se zahvali i nazovi ponovno dok ne dobijes nekog koji zna o cemu se radi Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk |
Meni se još uvijek baterija troši u mirovanju. Što je čudno također,prijatelj je također prešao prije 3 dana na A1 sa Tomata,i isto mu troši bateriju. Sa 90% na 75% preko noći sa ugašenim internetom. Njegov mob je Xiaomi note 4.
|
Citiraj:
Napravi kako sam napisao u prethodnim postovima. Do tada u mreznim postavka prebaci nacin rada mreze na 2G/3G tj iskljuci 4G. Kad oni sredu to sa IP adresom onda ukljucis 4G i potrosnja bi se trebala stabilizirati Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk |
Gledam ove fotke i 4k video sa S10 i zanima me zasto sve izgleda kao Fifa igrica? Taj hdr, nema sjena, bas mi sve do jedne izgledaju flat, kao nekakav cgi:
https://youtu.be/KyI55bqJsJw |
NIsam bas odusevljen sa battery lajfom na S10, nakon početnog odusevljena (u odnosu na S9) nekako mi se cini da se pocela brze trosit, a mislim da ga isto koristim.
Preporuka aplikacije s kojim cu detektirat eventualni drain? |
Ajme koji placen oglas.
A da ne govorim o uzasnim hdr slikama. |
Citiraj:
|
Ma kanal je zakuratz, nemojte me krivo shvatiti :D I ne mogu ga sprijeciti da mi iskace u recommendationima argh!
Ne znam, nisam nikad bio na nogometnoj tekmi niti znam kako bi ovo trebalo izgledati, samo mi je upalo (kao trn) u oko. Sad si mislim, mozda ima upaljen onaj scene optimizer pa ga to zeza. |
Citiraj:
Stisni tri tockice pored thumbnaila u recomendations, i ima opcija! Na kompu to moraš odradit Tako se meni bili zakacili neki indijski kanali, izludio bio. |
Sve jasno, radim to svakih 4-5 dana... dodje mi nesto kao religiozni ritual kada nedjeljom upalim yt i provrtim prvih 20 videa - hide, not interested, next :D To su muke za neku novu temu lol
|
Cool app for hole punch https://www.youtube.com/watch?v=74JP46LnkLc
|
Eto, danas upogonio i restorao data na Galaxy S9+, pa da ne duljim, ukratko svoje subjektivno mišljenje u usporedbi sa S7 ću nadrljati. Često nisam imao imao stari mobitel kad je došao novi, ali ovog puta imam i S7 i S9+ pa sam mogao usporedno štoljati po oba. Neću stavljati da je veliki plus brži procesor i više RAM-a jer ni S7 nisam po tom pitanju iskorištavao do krajnjih granica, ali se podrazumjeva to da je S9+ "jači".
S9+ over S7: - audio output: tu je S9+ 5 svjetlosnih godina ispred S7; stereo zvučnici, čist zvuk, bass... naspram onog malog kreštavca na S7 :) S7 ima OK zvuk, no može se sakriti ispred S9+ - software: kod same instalacije se dosta toga može ne-instalirati te kasnije deinstalirati, manje bloatwarea nego na S7 (valjda ovisi od regije do regije) - baterija: mobitel sam upalio sa 37% baterije, SmartSwitch je radio prebacivanje sa S7, plus štelanje appova i postavki; do 1% sam imao 3 sata i 7 minuta SOT-a. OK, na S7 je baterija degradirala nakon 3 godine, ali S7 ni kao nov nije postigao takve rezultate, bio je jako blizu u cca 10% - prednja kamera: jednostavno miljama bolja od prednje kamere na S7 (osobno ne koristim jer se ne naslikavam, ali valja spomenuti). - glavna kamera: jasno, 2 su bolje nego jedna, no ovdje nije razlika kao kod prednje tj drastično je manja razlika. ima više modova, super slow-mo i takvi featuri. bolja je, ali nije ni blizu bolja onako kako je na S7 bila bolja od S5 u 2-godišnjem razmaku. Preko vikenda ide u malo žešći field test po vani, ali za sada ovako "iz nutra" mislim da je tako. S9+ i S7 u egalu: - ekran: ja bih rekao osim u veličini, sama kvaliteta slike i svjetlina su tu negdje; vrhunska na oba uređaja - R/W microSD kartica: brzina pristupa i pisanja je isto tu negdje S7 over S9+: - kompaktnost: osobno, S9+ mi je malo prevelik (vjerojatno stvar privikavanja no svejedno), iako imam šapu, ono kako sam ophodio notifikacije na S7, teško mi ih je izvesti jednom rukom na S9+ - home button: iz jednog jedinog raloga mi fali - dual klik i pokretanje kamere - prokleti edge ekran: koliko god mi dobar S9+ bio, ovaj edge ekran je totalno nepotrebno sranje na uređaju. Iako S7 ima radijus na kraju, ali je mila majka naspram ovog spiganog dreka. Sad ovo nema veze sa uređajem, ali sad moram kupiti barem 7 USB-C kablova jer nigdje nemam niti jedan :D Ako netko nađe korisno ovo trkeljanje, biti će mi drago. Ako netko misli da ništa od navedenog nije točno, BMK :D vrijedi li skoro novi S9+ u jednadžbi "S7 3 godine star + cca 2000 kn"? Prosudite sami. Meni i da (skoro puna garancija, nova baterija) i ne (edge ekran, mali pomaci ka boljem kod main kamere). Obzirom da sam na S7 izdržao 3 godine bez potrebe upgradea, vjerojatno i ovaj bude doživio istu sudbinu :) Bez obzira na novi uređaj, još uvijek tvrdim i mislim da je S7 itekako funkcionalan i dobar uređaj te bad MoFo koji "pomera dupad" i dalje nakon 3 godine, koliko god to nekom bilo mrsko, teško ili smiješno za čuti :D |
Jel ti smartswitch povukao postavke quick settingsa u status baru i mozda postavke notifikacija (tipa ako si gasio prikaz notifikacija na aod-u ili mjutao neke notifikacije koje su po defaultu sa zvukom)?
Vidim isti su ti dojmovi kao i kod mene s prijelazom na N9. Samo meni ne fali toliko home button (double power ti lansira kameru), a ni edge mi fizicki ne smeta (cak stovise, mnogo ga koristim) osim sto razhebe prikaz i lomi svjetlo kad nesto gledas. |
Brko,kameru možeš pokrenuti ako brzo stisneš power button dva puta dok je ekran ugašen
Ako misliš na to.. |
Blizu sam odluke da preskocim i ovu generaciju smartfona iako me privlači s10. Nedostaci su mi "sporo" punjenje i izostanak novog ufs.a. Imam s7, baterija još rula i ne pokazuje neke znakove posustajanja ali negdje sam pročitao da je zamjena pod garantnim rokom jeftinija. Gdje to odraditi (ovlasteni servis) i koliko košta? S7 je kupljen u Tele2.
|
Pa reprogramiraj si bixby button za otvaranje kamere.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Edit: "Galaxy S10+ Snapdragon & Exynos Review: Almost Perfect, Yet So Flawed" - Anandtech nastavlja pricu od prosle godine, sd vs exynos plus mnogi drugi detalji vezani uz s10 koje drugdje necete naci... |
S6 sa kvalitetnom Polarcell baterijom starom par mj.
-Ima cca tjedan dana da se reboota kada ujutro gasim Plane mode. Nakon reboota izabaci poruku da je baterija na 15%, mada je napunjena. -Maloprije izleti poruka da je baterija na 1%, u trenutku spajanja na USB da prebacim fotografije. svaki put napravim wipe cachea i to ga smiri na neko vrijeme. Sada kada je kapacitet bio prijavljen na 1%, nakon wipea skočilo na 32 i mob normalno radi. Može li biti softverski problem i što provjeriti, ili otkazuje elektonika na bateriji ? ------------------------------------------------------------- edit: Pinterest-ove notifikacije su bile uzrok. Nakon disablanja, nikih problema to date. |
@Brko ovo za kompaktnost je istina 9+ je ogroman
Obična Devetka je taman za rukovanje jednom rukom - barem meni bio. Ali navikne se i na ovo... Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk |
Što se tiče sporog punjenja, S10 5G će imati 25W punjač, a uskoro bi mogao postati default kod Samsunga, a navodno bi i ostatak S10 serije trebao biti upgardean
https://www.gsmarena.com/check_out_s...news-36287.php |
Brko, jesi možda probao Gcam za S9+? Meni je stock app zasad jako dobar i još isprobavam sve opcije pa mi se ne da eksperimentirati. :fiju:
|
Ma jok :) koristio sam taj GCam na S7 dok je bio na Nougatu. Kad se apdejto na Usreo, onda to više nikako nije radilo kako se spada.
Deinstalirao i bok. Danas idem u malo veći obilazak pjehe pa ću okinuti po prvi puta veću količinu fotki sa S9+. Baš me zanima koliko će slike biti bolje od S7. Više manje iste lokacije fotkanja budu pa će biti lakše za usporediti. Tako da stock app. Također mi se neda uopće sa time zabavljati. Jedino kaj nemrem promašiti ovaj gumb na levoj strani koji pali ovog Bixbyja. Mislim da sam ga već 30x stisuno :) Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Nabaci koju slikicu ako se sjetiš, baš me zanima koji će biti zaključak.
Skužila sam da više nema onog groznog oversharpeninga kao na S7 (zbog čega sam, uostalom, i koristila GCam) i da su noću bolje slike. Također, live focus mi je pravo otkriće, napokon imam normalne slike svog pesa. :D |
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Svaki kadar je auto pa zoom 2x auto ;) nešto jesu bolje nego na S7 ali ništa wow i predrastično. Ja zadovoljan ;) Citiraj:
|
Super su fotke. A kamera nema gdje odmaknuti kad su u pitanju fotke na dobrom svjetlu kao ove, sve je to podjednako i jako dobro na mobovima te kategorije.
Možda ovaj night mode update za S10 dođe i do našeg mobitela. A što se tiče Bixby gumba, u postavkama sam namjestila da mi se na kratki pritisak otvara kamera. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:29. |