PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

reiben101 03.04.2023. 15:37

Thx Sinisa :)

@Juice

Također sam prije koristio Meguiars Endurance. Prednost Gyeona mi je aplikacija i na mokru gumu. Za stavljanje koristim ovaj aplikator: https://www.aliexpress.com/item/32932870668.html?

fanATIk 03.04.2023. 15:50

Citiraj:

Autor coconut (Post 3668756)
Nejednom je lik sa PU tablicama stao u rotoru sa propusti onog koji ulazi u njega.

A čuj, ima i takvih rotora. Kod arkada na Mirogoju je jedan takav. Kad si u rotoru, moraš propustit one koji ulaze u njega.

strgani 03.04.2023. 16:09

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3668802)
A čuj, ima i takvih rotora. Kod arkada na Mirogoju je jedan takav. Kad si u rotoru, moraš propustit one koji ulaze u njega.

I u Zapruđu, ali samo na jednom ulazu (od Avenue malla kad se ulazi u kružni tok imaš prednost).

xlr 03.04.2023. 16:23

I onda krene sezona pa se sve te ZG rege pocnu glupirati i praviti englezi po PU ulicama, ajoh! Mac ima dvije ostrice :)

Mladenxy 03.04.2023. 17:29

Živčan sam dok čitam ove doživljaje vožnje po ZG, a za stvarnu vožnju sam digo ruke. Preživio kad su me zgazili na zebri ko psa, preživio kad su zabijali u mene dok sam stao pješaku na zebri, preživio dok mi izlete iz dvorišta na cestu...valjda je to, to .

GreenLife 03.04.2023. 20:01

Ma Zagreb je nešto najgore što možeš doživit s autom. Mrzim kad moram vozit u gradu, već dobijem sjede kad znam da moram proći obilaznicu...ali grad je nešto totalno drugo.
A sad kad ste još ovo sve napisali...mislim da ću ga izbjegavat u širokom luku.

dadoremix 03.04.2023. 20:02

a kaj pa onda talijani ? digiči na jugo ?
tam je lunapark po riječima mog frenda .. zg malaka vodica

zgmmax 03.04.2023. 22:15

Mislim da nama koji živimo u zagrebu je ovo normalan promet. Ima debila al ih pustiš da odu ispred tebe i tak ih se riješiš.
Uglavnom nakon par semafora odu svojim putem.

Navikao sam se na svašta, a i navikao sam non stop gledatu u retrovizore tak da znam kaj se dešava oko mene i nemre me idiot iznenadit.

Ak vidim da netko divlja u retrovizoru pustim ga nek slobodno ode ispred.

A ak vidim da se budala gura onda glumim da ga ne vidim, pa većina njih odustane od guranja

calypso 03.04.2023. 22:26

Meni je pak najdraze kada vidim koloncine jer ekipa ne koristi princip patent zatvaraca (zipper)... Ima par lokacija gdje budu sulude kolone, a onako, par ljudi u samo jednoj traci, druga traka prazna... Ekipa je ili lijena skrenut volanom, ili ne zele ispast 'supci', no nije im jasno da ispadaju samo 'blesavi' jer eto, rade koloncinu od par km bez razloga...

- Ulica Medvescak prema jugu, pred kraj ceste se spaja u jednu traku... Doslovno svi zivi i nezivi cekaju u desnoj traci, lijeva traka prazna prakticki do kraja... Mozes proci po 500m po lijevoj traci i nikom nista...

- Jadranski most u smjeru sjevera... Ima 3 trake, ekipa se drzi srednje i desne trake, u lijevoj u pravilu skoro pa prazno, mozes skroz do kraja doci bez problema...

Ima jos lokacija, samo ih se nemrem sjetit...

zgmmax 03.04.2023. 22:36

Na Medveščaku mi redovno trube il blokiraju prolaz jer eto oni čekaju :D

KillerLoop2807 04.04.2023. 08:03

Vezano za gume, jel ti ovako izgledaju?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...58e0e6b093.jpg

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Mommistake 04.04.2023. 08:04

Da, to je ta boja, točno tako izgledaju. :(

Zaboravio slikat jučer.

Isto od crnila?

buljaka 04.04.2023. 08:56

Jbt ovo izgleda užas.

Mommistake 04.04.2023. 09:06

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3668923)
Jbt ovo izgleda užas.

Jučer pričao s likom koji ima svoje autodijelove u VŽ.

Kaže ako se neće isprati s vremenom da je prejaka tekućina koja je nekako oštetila ili nanjela oštećenja na gumu...

Nadam se da će se isprati iskreno.

I da, užas izgleda. Pogotovo kad je cijeli auto crno-sivi i onda narančaste gume. :(

Hamm 04.04.2023. 09:09

Donald Trump tires ahhhahahahaha :D

Pa ljudi na čistu gumu samo gicerin i bok. :) Nikakve gluparije.. glicerin will do the job. :)

Mommistake 04.04.2023. 09:10

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3668929)

Pa ljudi na čistu gumu samo gicerin i bok. :) Nikakve gluparije.. glicerin will do the job. :)

Pa vozim 16 godina, nikad problema s jebenim crnilom za gume.

Kupim ne jeftino crnilo, obrišem s krpicom kako piše o ovo gore je rezultat. :D

Ovo me brine:
Citiraj:

When a tire's threads begin to wear down, the surface of 'Discolor Tyres' will begin to fade, showing up an orange hue.
ili
Citiraj:

When the treads are worn to a certain depth, bright orange shows through to tell you its time to buy new set.

coconut 04.04.2023. 09:11

Da nisi fulao koncentraciju crnila? Možda si ga trebao razrijediti s nečime.

Mommistake 04.04.2023. 09:12

Citiraj:

Autor coconut (Post 3668932)
Da nisi fulao koncentraciju crnila? Možda si ga trebao razrijediti s nečime.

Nisam, provjeravao jučer ponovo.

To je sprej koji se naspreja i obriše krpom.

Hamm 04.04.2023. 09:20

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3668931)
Kupim ne jeftino crnilo, obrišem s krpicom kako piše o ovo gore je rezultat. :D

https://www.bauhaus.hr/brodski-lakov...rin/p/27034503

Najbolje. :)

Mommistake 04.04.2023. 09:28

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3668935)

Sad znam, hvala. :)

KillerLoop2807 04.04.2023. 09:35

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3668917)
Da, to je ta boja, točno tako izgledaju. :(

Zaboravio slikat jučer.

Isto od crnila?

Pretpostavljam...

Uvijek vozim kod istog lika i nikada problema do ovog zadnjeg pranja.

Što je najbolje nije neka kvartovska praona, već lik ima detailing i baš je u tome.

Mommistake 04.04.2023. 09:43

Citiraj:

Autor KillerLoop2807 (Post 3668941)
Pretpostavljam...

Uvijek vozim kod istog lika i nikada problema do ovog zadnjeg pranja.

Što je najbolje nije neka kvartovska praona, već lik ima detailing i baš je u tome.

Onda je, to je reakcija na crnilo.

Iskreno, neću još ništa reći, ali mislim da se ispire lagano. Jučer išao prati, uzeo one kistove za detailing, pošpricao s aktvnom pjenom i lagano "ribao". Imam osjećaj da je manje. I dalje se dosta vidi, ali mislim da manje.

Ali možda i griješim, bode me u oči. :D

X-Plosiv 04.04.2023. 09:57

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3668929)

Dobro da nisam ništa pio u ovom trenutku :roller::roller::roller:

reiben101 04.04.2023. 15:15

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3668943)

Iskreno, neću još ništa reći, ali mislim da se ispire lagano. Jučer išao prati, uzeo one kistove za detailing, pošpricao s aktvnom pjenom i lagano "ribao". Imam osjećaj da je manje. I dalje se dosta vidi, ali mislim da manje.

Mislim da se radi o "Tire bloomingu". Alfacare svakako ne bi svrstao pod neke bolje proizvođače. Radije bi koristio proizvode od Sonaxa, Gyeona, Carproa, Koch Chemie i sl.

Imaš preporuku za proizvode na prošloj strani :)

coconut 04.04.2023. 15:30

Sada kada su angažirali Crnu panteru da im dizajnira aute, beemveju će sigurno prodaja porasti eksponencijalno
https://lidermedia.hr/zivot/naomi-ca...l-bmw-a-149778

xlr 04.04.2023. 16:08

Alfacare ni stakloper nije dobar, a pricamo o vodi s deterdzentom -.-

Mommistake 04.04.2023. 17:59

Ali čovjek bi si mislio, koliko loše može biti crnilo za gume...

Eto, loše. :D

zgmmax 04.04.2023. 23:01

Naletio na jako zanimljiv kanal

https://www.youtube.com/@davidecironi/videos

Lik restaurira stare aute i voze svakakve klasike....Talijanske...koji imaju ulja u sebi :D
Taman za gledat u pauzama između Sretenovih videa

reiben101 05.04.2023. 08:57

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3669066)
Ali čovjek bi si mislio, koliko loše može biti crnilo za gume...

Eto, loše. :D

Uf itekako može bit loše. Većina njih ima problema s tire slingom, pa nađeš crnila svuda po autu.

Inače prije svakog stavljanja crnila bi trebalo očistit gumu. Tako ćeš dobit najbolje i najduže rezultate.

Mommistake 05.04.2023. 09:44

Citiraj:

Autor reiben101 (Post 3669164)
Uf itekako može bit loše. Većina njih ima problema s tire slingom, pa nađeš crnila svuda po autu.

Inače prije svakog stavljanja crnila bi trebalo očistit gumu. Tako ćeš dobit najbolje i najduže rezultate.

A eto, prvi problem za mene, kupio sam uvijek nekakvu pastu na koju sam naletio, nikad problem, a izmjenio xy auta u zadnjih 15 godina.

Ali eto, naučio "hard way".

quazar912 05.04.2023. 09:47

Citiraj:

Autor Alister (Post 3658895)
Znači mobitel se ne smije dirati, ali ekran u autu smije. I po njemu možeš pimplati sve što želiš, i ne ugrožavaš promet. Policajci bi trebali malo više brinuti o pijancima i divljacima, a manje o ovakvim glupostima

njima ne smiju ništa jer će ovi uzvratit...a znamo tjelenu spremu i sposobnost prosječnog HR policajca.

blava 05.04.2023. 10:08

Dashcam koji je ukljucen 24h,zna li netko koliko trosi akumulatora,jel treba paziti ili je to mizerna potrosnja ?

Poslano sa mog M2011K2G koristeći Tapatalk

Mommistake 05.04.2023. 11:22

Troši od 1-5W, ovisno o kameri i ovisno o rezoluciji snimanja.

Zanemarivo je ako auto voziš svaki dan da se akumulator regenerira, ali ako ostaviš 2-3 dana bez, mogao bi imati problema. Na neki normalni akumulator to je od 150-200h baterije.

Meni je jedna lampica u prtljažnicu ispraznila akumulator za 4 dana kad sam bio na moru, prtljažnik nije bio zatvoren do kraja.

A troši manje od dashcam-a.

KillerLoop2807 07.04.2023. 11:40

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3668943)

Naručio sam se na pranje danas pa sam mu spomenuo gume.

Kaže da je to nakupljena prljavština, ali mu nije baš jasno zašto se toliko nakupilo. Isto crnilo korisiti već dvije godine i meni je na ljetnima bilo ok.

Postoji mogućnost da je kombinacija nove zimske gume + prljavština vani utjecalo na veći talog.

calypso 07.04.2023. 11:50

Ne znam kolko je svekoliko pucanstvo svjesno, ali WRC Croatia Rally se odrzava od 20-23.04.2023... https://rally-croatia.com/hr/

Ovdje imate snimke svih brzinaca koji ce se voziti... :rtfm:

https://www.youtube.com/playlist?lis...NlQpNYJWCcaZXv

coconut 07.04.2023. 14:17

Nije ni čudo da se ovakvo nešto dogodilo kada se složila smrtonosna kombinacija - žena, Zlovenka i BMW
Udarila BMW-om u kombi pa oboje pali u more

Inovator 07.04.2023. 16:11

Gledam baš test ID7 (kvazi električnog Passata), flagship model VW-a i čini se da su se dosta vodili kopiranjem Tesle uz zadržavanje nekih elemenata s Passata B8.5.
Uglavnom, ne sviđa mi se.

zkljaja 07.04.2023. 17:03

Citiraj:

Autor calypso (Post 3669585)
Ne znam kolko je svekoliko pucanstvo svjesno, ali WRC Croatia Rally se odrzava od 20-23.04.2023... https://rally-croatia.com/hr/

Ovdje imate snimke svih brzinaca koji ce se voziti... :rtfm:

https://www.youtube.com/playlist?lis...NlQpNYJWCcaZXv

Na prvom WRC Croatia sam skužio da mi uopće nije napeto cijeli dan čekat 6 full blown WRC auta da prođu jedan zavoj. Draže mi je pogledat kompilaciju, best off ili neki TV prilog :lol2:
Ove niže klase se tak slabo čuju da ne mogu posramit ni mog tedejia

Master_Hrc 07.04.2023. 20:40

hello pipl. Mazga 3 mi navršava 10 godina. Dosada sam ju servisirao u ovlaštenom i bio sam zadovoljan.No zadnjih par godina cijena samo raste. Ove godine sam dobio ponudu na 2500 kuna (ulje, filteri ulja i klime, tekucina za pdf) lolčina. Čak i da maknem filter klime i tekucine za dpf i dalje je to cifra 1500 kuna i još jedna lolčina. I jos sam fino dobio popust 25% na dijelove i 50% na ruke zbog godišta. Da nije bilo toga brijem da bi me prebili i oteli sat sa ruke:D:D:D

Da li netko ima za preporučiti nekog normalnog mehaničara kod koga mogu napraviti redoviti servis a da se ne zajebavam sa kupovinom materijala. Znači ono dogovorim termin, dođem popijem kavu/blejim u mobitel/bacam pogled u vis, platim i odem, ili je to bajka/SF?

Dok sam imao miatu servisirao sam kod Tureka i bio sam zadovoljan ali oni su mi ono zovi, moli da me prime 2057 godine, dodji, samo ostavi auto negdje na parkingu i onda za par dana ti se javimo kad mozes doci. Znaci to me vise ne zanima jer nemam tonu slobodnog vremena za takve egzibicije.

hash 08.04.2023. 02:53

Prvo, nemam pojma sto je tekucina za pdf i neuk sam za aute da bi shvatio iz tipfelera o cem se radi.

Ako zelis mijenjati filter ulja, ulje, filter kabine, i filter zraka zaboravi da ces negdje u Zagrebu doc i napravit to za prihvatljive novce. Ispod cca 200 eura.

Ono sto mozes je nac dijelove sam na impexu, narucit odmah za 2 godine unaprijed, i onda zivkat ili vozat u gepeku pa pitat na licu mjesta tko ce ti to napraviti Npr ulje u tembo.hr je 220kn 5l za moj auto. Filteri su sva 3 ispod 150kn. Ak mislis da ce ti meho kojeg ne znas ugradit bilo sto ispod najjeftinijeg naivan si.

Ja sam zadnje platio 1400kn u jednom ovdje opjevanom servisu to troje jer sam bio blesav i nisam pitao unaprijed kolko kosta. Za referencu, prije selidbe mi je covjek to caltao 500kn. Ni u jednom ni u drugom dilu mi nitko nije rekao koji su filteri instalirani, al bar sam ulje vidio koje sipaju i dobio sam ostatak u kanti od 5 litri.

Ocu rec, ak ti nije dobar frend naruci sam dijelove i cigani se. Ili plati kaj traze.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:23.