PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

murina 16.10.2010. 13:32

I onda kad vidiš šta se nudi po trgovinama koje su ti dostupne, suzi malo izbor i javi tu. Tako će ti sigurno netko više pomoći i reći mane i prednosti određenog modela.

Mislim da tražiš XC (cross-country) bike

Ati freak 16.10.2010. 13:45

Citiraj:

Autor murina (Post 1754269)
I onda kad vidiš šta se nudi po trgovinama koje su ti dostupne, suzi malo izbor i javi tu. Tako će ti sigurno netko više pomoći i reći mane i prednosti određenog modela.

Mislim da tražiš XC (cross-country) bike

Koje ducane da gledam ?
Netko je spominjao Marko projekt, turbosport , gdje je najbolje tražiti ?

murina 16.10.2010. 13:49

Ako misliš u Zg, ovako na pamet:

Rog Joma, Dsg, Keindl Sport, Ghost shop (ne znam kako se zove ali gugl zna) Ima još sigurno koji spomenut na stranicama prije

Željac 16.10.2010. 13:51

http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/j...l-oglas-806916

:beer:

Ati freak 16.10.2010. 13:58

Citiraj:

Autor murina (Post 1754280)
Ako misliš u Zg, ovako na pamet:

Rog Joma, Dsg, Keindl Sport, Ghost shop (ne znam kako se zove ali gugl zna) Ima još sigurno koji spomenut na stranicama prije

E sad pod obvezno bi bilo da ga oni slože... Svaki od tih ducana ima svoj servsi ( Dobar ) da mi to složi ?

Pošto nisam u mogucnosti svaki dan biti u Zgu kolko im treba da slože bic i to se dodatno placa ? Da neidem 2 puta bezveze u Zg..

murina 16.10.2010. 13:58

Ja sam nešto prije 15 na Trgu i krećem prema Sljemenu. Nik i prijatelj će me uloviti po putu. Svi zainteresirani su dobrodošli, a ako bude takvih, nek se jave tu do 14:30 najkasnije

Naravno da će ti složiti bajk

murina 16.10.2010. 19:20

Ispeglali opet sličnu stazu kao i jučer, samo je još neki tulum bio u pitanju :D + Dotrščina. Moja najbrža vožnja do sad, isplatilo se sve što sam uložio u bajk, definitivno.

Uz Lojstek sam išao sam, pola gurao, pola pedalirao i to je ispalo ravno sat vremena, u minutu. Od one stračare gdje se obično nalazimo s Nikom do Lugarnice.

Nik 16.10.2010. 19:47

Murina je suvereno odvozio cijelu rutu - sve dropove, detalje i zavoje tako da smo lijepo jurili.

Na kraju spusta uz onu kucu, doslovce na sekundu sam okrznuo zidic s malim desnim prstom tocno na zglobu...na svu srecu imao sam rukavice, da nisam sad bi vjerojatno gledao kost... ovako rukavica ima rupu a na prstu fali tanki sloj koze u duzini 1.5cm. Dobro sam prosao.

Ati freak 16.10.2010. 20:08

hmm, naša dva koja mi se kolko tolko dopadaju...

Može mi neko precizirati razliku koji je bic više za "kaj" i kaj je loše na kojem..

1. http://www.markoprojekt.com/index.php?m=108&p=825

i

2. http://www.markoprojekt.com/index.php?p=1033

"Djeluju" mi skoro isti.. No znam da sam u krivu..

:chears:

Napominjem da ne znam uopce djelove koji su dobri a koji loši.

Upao mi još ovaj u oko ?

http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1007

murina 16.10.2010. 20:53

Svi su ti li-la, ne znam ti reći koji je najbolji. Norco ima 100mm hoda na vilici, druga dva 80mm. Jeli bolja Suntour ili RST vilica, ne znam. Wheeler ima najbolji zadnji mjenjač (deore) dok je ostatak koliko vidim acera i alivio oprema. Najbolje ti je obići dućane, pogledat ih sve u živo i isprobati. Kupiš onaj koji ti najbolje leži. Toliko ti ja znam reći, za više, pričekaj ostatak družine.

Ati freak 16.10.2010. 20:59

Citiraj:

Autor murina (Post 1754514)
Svi su ti li-la, ne znam ti reći koji je najbolji. Norco ima 100mm hoda na vilici, druga dva 80mm. Jeli bolja Suntour ili RST vilica, ne znam. Wheeler ima najbolji zadnji mjenjač (deore) dok je ostatak koliko vidim acera i alivio oprema. Najbolje ti je obići dućane, pogledat ih sve u živo i isprobati. Kupiš onaj koji ti najbolje leži. Toliko ti ja znam reći, za više, pričekaj ostatak družine.

100 mm hoda na vilici ? Pls, objasni kaj se dobiva a kaj gubi vecim ili manjim hodom ?

Li la ? Nisam dobro birao u tom cjenovnom rangu ili ?

murina 16.10.2010. 21:21

li-la ----- slični, ni jedan se ne ističe posebno :)

Šta sa hodom? ne kužiš šta to znači? Jednu možeš sabiti 10cm, drugu 8cm i to je to.

Dobri su to sve bicikli i ni sa jednim nećeš pogriješiti. Kupi onaj koji ti se najviše sviđa i koji ti najbolje odgovara kad sjedneš na njega. To je čitava filozofija

zgmmax 16.10.2010. 21:47

ako imas viska 200kn jer bic dodje 3620kn mislim da je to best-buy

a to je ovaj kona blast a njega ima za kupiti u ciklo-centru al mislim da je najbolje da ih nazoves i pitas dal opce imaju.

Bitna stvar koju si zaboravio napomenuti je tvoja visina i tezina :D da si ne kupis premali bajk

murina 16.10.2010. 22:07

Slažem se sa Zgmaxom, kupi Konu

Citiraj:

Autor Nik (Post 1754482)
Murina je suvereno odvozio cijelu rutu - sve dropove, detalje i zavoje tako da smo lijepo jurili.

Jučer snimanje, danas gaženje (mada sam i jučer sve dosta brzo odvezao osim prvog dropa kojeg je bajk sam prošao a ja ga ispratio pogledom:D). Baš sam uživao danas!

Šta se tiče tvoje ozljedice, zakačio si bio sami kut stepenice koji viri iz zemlje i propao par centimetara. Taman dovoljno da ti poremeti ravnotežu u onako uskom prolazu kroz grmlje koje ometa koncentraciju. Baš sam ti htio reći kako si se dobro izvukao iz situacije a ti mi pokazuješ iskidanu rukavicu. Nisam ni vidio kako si se naslonio na zid. Došlo bi to bilo do kosti, bez greške!

Dobar ti je prijatelj sa bajkom iz 94 i ćelavim gumama. Skoro sve je prošao jednako brzo kao i mi sa bajkovima koji puno više opraštaju greške. Ko zna zna:amen:

Ati freak 16.10.2010. 22:20

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1754542)
ako imas viska 200kn jer bic dodje 3620kn mislim da je to best-buy

a to je ovaj kona blast a njega ima za kupiti u ciklo-centru al mislim da je najbolje da ih nazoves i pitas dal opce imaju.

Bitna stvar koju si zaboravio napomenuti je tvoja visina i tezina :D da si ne kupis premali bajk

Gledaš krive brojceke :D

2600kn je s popustom taj Fuji...

Smanjio mi se limit pa gledam do 3000kn.

Placam cash.

zgmmax 16.10.2010. 22:25

e jbga onda :D

onda nekaj polovno polovno 2

nisi reko kolko si visok :p

Ati freak 16.10.2010. 22:30

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1754564)
e jbga onda :D

onda nekaj polovno polovno 2

nisi reko kolko si visok :p

Zaboravio sam , ~ 175 cm, nebi kupovao rabljene bikove. .....

Neki iz shopa.... pls... Hvala.

Željac 16.10.2010. 22:46

80 i 100 mm hoda ne vjerujem da ce na tim skart vilicama to skuziti.
tako i tako i one od 100 nemaju puni hod...

kao sto sam rekao prije, norco bi bio savrsen da ima hidrauliku (standard stavljenu).
dolazi i sa super gumama, markiranim lulicama, volanima, finim sjedalom itd.

po meni, kona ili kokanee

hash 16.10.2010. 22:59

meni se ovaj cini isto ok za tu lovu pa ga mozes uzet u razmatranje ako ti se svidja boja

http://dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=2623

ako se pozelis jace voziti lako mozes napraviti upgrade, a za neku lezernu voznju ce biti sasvim ok

Ati freak 16.10.2010. 23:07

Citiraj:

Autor hash (Post 1754575)
meni se ovaj cini isto ok za tu lovu pa ga mozes uzet u razmatranje ako ti se svidja boja

http://dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=2623

ako se pozelis jace voziti lako mozes napraviti upgrade, a za neku lezernu voznju ce biti sasvim ok

Boja nikako.. jao...

murina 16.10.2010. 23:15

Slušaj, obiđi ovih par trgovina i ako imaju neki koji ti se sviđa za cijenu koja ti odgovara, kupi. Nema tu nekih značajnijih razlika, a i tako se sve može kasnije nadograditi na bolje. Glavno ti je da se dobro osjećaš na bajku (i da ti usput dobro izgleda) i bit ćeš zadovoljan. Još jedna stvar, svi bajkovi ti drugačije izgledaju u živo nego na slikama.

Željac 16.10.2010. 23:19

i na webu nemaju sigurno sve sto imaju u ducanu. pazi se da ti ne uvaljaju nesto sto ne zelis :D
ima majstora koji znaju prodat svasta :D

Ati freak 16.10.2010. 23:44

Citiraj:

Autor murina (Post 1754584)
Slušaj, obiđi ovih par trgovina i ako imaju neki koji ti se sviđa za cijenu koja ti odgovara, kupi. Nema tu nekih značajnijih razlika, a i tako se sve može kasnije nadograditi na bolje. Glavno ti je da se dobro osjećaš na bajku (i da ti usput dobro izgleda) i bit ćeš zadovoljan. Još jedna stvar, svi bajkovi ti drugačije izgledaju u živo nego na slikama.

Hvala. Budem.

Citiraj:

Autor Željac (Post 1754586)
i na webu nemaju sigurno sve sto imaju u ducanu. pazi se da ti ne uvaljaju nesto sto ne zelis :D
ima majstora koji znaju prodat svasta :D

Hvala. Ma mene ne nažicaju samo tak, al moram starog tuknuti po glavi prije ulaska u ducane jer on je povodljiv :D

Nik 17.10.2010. 12:24

Citiraj:

Autor murina (Post 1754554)
Dobar ti je prijatelj sa bajkom iz 94 i ćelavim gumama. Skoro sve je prošao jednako brzo kao i mi sa bajkovima koji puno više opraštaju greške. Ko zna zna:amen:

Malo sam se ja zeznuo, bajk je tu negdje iz 2004g. (u to vrijeme pila i pol od bajka) ali s 14 000km+ i viljom 80mm koja trokira i treba servis (ja sam mu rekao da mu treba nova vilja i hidraulicne disk kocnice - ili jos bolje novi bajk).

...bas si razmisljam koliko jos godina intenzivnog pedaliranja moram napraviti da dostignem tu kilometrazu (4 i kusur, otprilike) :D

murina 17.10.2010. 14:13

Svejedno, dokaz da je ipak najvažniji vozač. Bicikl je manje bitan.

http://manualer.happymtb.org/marzocchi/
Service manuali za mnogo Marzocchi vilica. Sad kad vidim kako izgleda link, vjerojatno ima i za druge djelove.

dedaWraith 17.10.2010. 22:05

Jesi bil kod Kikija u K1 u Kr. Toplicama? Nije da ima prevelku ponudu, al da se valjda nekaj dogovoriti, a nije ti daleko :)

Ati freak 18.10.2010. 01:43

Citiraj:

Autor dedaWraith (Post 1755306)
Jesi bil kod Kikija u K1 u Kr. Toplicama? Nije da ima prevelku ponudu, al da se valjda nekaj dogovoriti, a nije ti daleko :)

U petak sam bio s bicom Kr toplicama, vidio to, no ne djeluje mi nekim ozbiljnijim shopom..

zgmmax 18.10.2010. 09:57

jucer bio u TS u AM i vidio da imaju na popustu duge bic.hlace sa pelenom za 200kn od brika mislim da su ove

murina 18.10.2010. 10:14

Ajme meni je to presmješno :D Ne mogu ja u to. Znam da je to biciklistička oprema ali naći ću nekakvu alternativu u kojoj mi neće biti neugodno :)

zgmmax 18.10.2010. 10:26

hehe

to sam i ja mislio, ali cim sam kupi ocke sam se prepordio. tak ionak se vozis, ne hodas puno. za sljeme i sada ovakve hladnije voznje dusu dalo.

murina 18.10.2010. 11:45

Pregledao sam ramu ima li kakvih ožiljaka od kamenja, ništa :) Bio sam uvjeren da će biti kako je zvonilo. Isto se ne može reći za moje potkoljenice, pune su ogrebotina od kamenja i grmlja. Šake također izgrebane od grmlja, kupit ću neke rukavice ovih dana.

Prognoza za petak - Mostly Sunny! Renesis je spominjao neke stazice na Sljemenu...blato ne smeta

Renesis 18.10.2010. 12:05

Petak imam ispit u 3, i onda brisem doma :) imam neke planove za srijedu ili cetvrtak, bit cete obavijesteni :)

murina 18.10.2010. 12:13

Kaže kiša i srijeda i četvrtak. Koje su staze u pitanju (ako znaš brojeve :))?

riceburner 18.10.2010. 12:35

ima li netko shimano SPD blokeje za prodat?

Vuco 18.10.2010. 12:47

@ Nik
Kad si ti rekao da si skrenuo desno na 57-ici, jesi to mislio na trenutak u ovom videu:
http://video.mpora.com/watch/aqqoVyhc4/

na 4:42 otprilike ? Dečki idu lijevo, na Gipsovu stazu ako se ne varam, što se može ići i desno ? Kuda se dođe ? Ja sam par puta skrenuo desno na tom mjestu i bilo je zaraslo i bome ne znam kud bih došao.

A tamo kod klupica na Lojsteku kada se priključiš nakon Gipsove staze, imaš 3 opcije. Lijevo od brda je Požgaj, sredina uspon je tamo gdje ti ideš na prvi stup žičare, a desno je Lojstek ono gdje se mi penjemo inače ? Jelda ?

Nik 18.10.2010. 13:25

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1755608)
@ Nik
na 4:42 otprilike ? Dečki idu lijevo, na Gipsovu stazu ako se ne varam, što se može ići i desno ? Kuda se dođe ? Ja sam par puta skrenuo desno na tom mjestu i bilo je zaraslo i bome ne znam kud bih došao.

Da, na tom mjestu gdje oni idu lijevo i nizbrdo, ja odem dalje po cesti desno i uzbrdo, i kad se popnes gore na brijeg imas odvajanje desno u sumu...vidi se prostor s manje raslinja, nema drveca (ali nije bas da se uoci iz aviona, treba se malkice zagledati i ne projuriti). Cesta inace ide dalje, samo nisam provjerio kuda i gdje zavrsava.

[edit] slucajno imam filmic pa sam izvukao i ubacio slike u tekst (racunaj da sad ima puno vise lisca nego na ovim slikama):

Ulazak u sumu, nakon sto se skrene desno i popne na brdo

Kad skrenes u sumu posred puta ima granja i izgleda kao da se tuda i nema sto traziti bajkom - taj dio fino obidjes s desne strane i oko drveta (vidi se putic, iako sad nakon hrpe lisca je to mozda i upitno) i nakon toga ti se otvori singlica i peres po njoj, ide ostro nizbdo pa zavijuga i tak.

Dalje imas tu brdo staza i krizanja i ako neznas kuda ides mozes zavrsiti tko zna gdje i vrlo lako se pogubiti...a vjeruj mi, nema zive duse koju bi mogao priupitati - a gdje sada? :D

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1755608)
@ Nik
A tamo kod klupica na Lojsteku kada se priključiš nakon Gipsove staze, imaš 3 opcije. Lijevo od brda je Požgaj, sredina uspon je tamo gdje ti ideš na prvi stup žičare, a desno je Lojstek ono gdje se mi penjemo inače ? Jelda ?

Tocno.

A ako odes na prvi stup i spustas se od stupa dalje izadjes na onaj drugi uspon na Leusteku (prvi je onaj kod stracare, pa ravnica preko onog micro potocica sirine dlana sto se uvijek cijedi, i onda dodje taj kakti drugi kratki uspon koji lagano zavija u desno prije nego sto se staza poravna i prosiri)...i onda na tom mjestu kad se spojis s Leustekom odmah zavines ostro lijevo i nizbrdo i izadjes pri dnu onih kockica koje vode do ulaza u donju postaju zicare.

To ti pisem zato da ako ces ici tuda ne produzis Leustekom prema stracari kad je zanimljiviji ovaj put koji sam spomenuo.

Vuco 18.10.2010. 14:07

E to je to. Hvala Nik :beer:

Što se tiče drugog djela, od lojsteka do žičare, mislim da znam koji je to put, jer čini mi se sad sam išao jednom u kontra smjeru do ceste. Znam da je tamo odličan singletrack sa sitno korjenja. Zabavno u svakom slučaju ;).

alengrosevic 18.10.2010. 14:55

Imam mali problem pa bih Vas priupitao za savjet:

Naime na mom Wheeleru PRO39 su mi u subotu maznuli sjedalo, polugu (cijev) sjedala, prednje svijetlo, zadnje svijetlo, brzinomjer, drzace za lokot bicikla i jos par sitnica.
Sad gdje potraziti tj nabaviti neko dobro, a opet jeftino sjedalo za bicikl i polugu za njega? Sto uzeti? ne bih htio dati previse novaca, za bicikl sam dao dosta i sad su mi to maznuli, jao sto sam bio ljut... :fuming: :grrr: :finger:

murina 18.10.2010. 15:58

Čime je bio vezan kad je bajk ostao na istom mjestu :)? Sitnice ti je možda najbolje potražiti i naručiti s neta

Vuco 18.10.2010. 16:44

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 1755685)
Imam mali problem pa bih Vas priupitao za savjet:

Naime na mom Wheeleru PRO39 su mi u subotu maznuli sjedalo, polugu (cijev) sjedala, prednje svijetlo, zadnje svijetlo, brzinomjer, drzace za lokot bicikla i jos par sitnica.
Sad gdje potraziti tj nabaviti neko dobro, a opet jeftino sjedalo za bicikl i polugu za njega? Sto uzeti? ne bih htio dati previse novaca, za bicikl sam dao dosta i sad su mi to maznuli, jao sto sam bio ljut... :fuming: :grrr: :finger:

Dobro da ti nisu kotače popalili :(

Za sic i sic štangu gledaj dropbike (po 50kn najjeftiniji), jeftine brzinomjere imaš u Lidlu (35kn :)) ili pak ebay primjerice. U dućanima su od 70kn pa na dalje. Svijetla su neki isto sa ebaya naručivali, držač za lokot probaj kod distributera svog lokota ili nešto slično.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:12.