![]() |
Prouči zakon malo bolje, a ak ti se ne da prolistaj malo ovu temu pa ćeš naći odgovor na svoje pitanje.
|
Ne brini, zakone o obveznim odnosima znam napamet.
Zakon predviđa popravak tvog artikla, zamjenu za novi ili povrat novca. Ti mi sad nađi gdje se spominje uzimanje nečeg drugog za određen iznos. |
al gle.. Galaxy S6 košta 6898 kuna jel bi to znacilo da sam ja morao nadoplatiti 800 kuna za njega?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Zato i kažem da ta cifra nema veze s ničime, to je cijena slobodnog uređaja, a ti ga nisi kupio na taj način. Operater ti je dao uređaj koji je najbliži tvome i ako si zadovoljan onda je to to. Ako nisi onda traži druge solucije Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.hrvatskitelekom.hr/mobit...Dropdown=False al opet po cijeni za tu tarifu koju sam ja uzeo, trebali su mi vratiti 500 kuna xD Vjerovatno su malo drugacije cijene webshopa i na prodajnom mjestu. |
Trebo si 64gb verziju trazit, sto sam stavio screenshot stranicu prije.
|
Tu nigdje nema cijene samog uređaja?
|
kod njih u trgovini je bio 32gb verzija 800 i nešto kuna, vjerovatno je onda 64gb model više od 998 kuna i morao bi nadoplatiti. Zanimljivo da su za jeftiniji mobitel korigirali cijene da mi ne moraju vratiti ostatak, a za sve iznad 998 kuna bi morao nadoplatiti. Pa mater im..
|
Citiraj:
|
Eto, dobro si prošao, to je jedino bitno :)
|
dal povrat robe u dućanu vrijedi i ako sam kupio u dućanu ili još uvijek samo na daljinu?
u uvjetima dućana vidim 14 dana da imam, al čisto da provjerim, o linksu se radi |
Samo na daljinu po zakonu a ostalo ovisi o njihovoj dobroj volji. Links ne pravi probleme
|
a ako kupim prek neta pa podignem u poslovnici jel to na daljinu? :D
konkretno trebam ovo https://www.links.hr/hr/powerline-ad...anje-053515035 i ako će mi funkcionirat ono za što mi to treba - super, a ako nece onda bi to vratio |
Bar je kod njih svejedno, kad su oni i prije tog davali povrate na sve, samo da je pakiranje neoštećeno. Tak da ti je svejedno.
Inače, stvar super radi ako poštuješ neke limite koji su navedeni. |
koji limiti? :D
onda ću tamo otić i pri kupnji pitat prodavača čisto da mi potvrdi |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
možda kao da ne potrgaš karton ili nešto tako
|
Tako je, bitno da ne oštetiš karton i da recimo ne upišeš parove kladionice na manual kao što je bilo slučajeva :D
Od limita, bitno je da su na istom brojilu utičnice, i da uštekavaš direktno u zid, ne u letve i sl. |
Citiraj:
Stavi lupež u zid ili letvu bez prekidača, ako trebaš više utičnica. Naravno, brže je ako je na istoj fazi direktno u zid, ali MAXTV ne kolje nešto promet. Uzmi u Linksa neki kit koji se lako otvara, probaj, ako ne ide vrati, probaj drugi,... |
pozdrav, nadao sam se da necu morat tu pitat, al nazalost me hgspot i system one iznevjerio(shock and horror :nono:)
cp iz teme o system one: Citiraj:
mene zanima sta da ja sad radim? laptop je ocito poluispravan, sto je potvrdio i prodavac s kojim je isproban prije nego je opet vracen na servis pred 23 dana. mozda i upali koji put kako treba, ali ocito ne svaki put. Pitao sam ovog iz hgspot servisa sta da radim, garancije imam jos 3 mjeseca, on kaze da ako se jos 2 puta vrati na servis sa istom greškom imam pravo na novi uređaj il povrat novaca, al da vise ne idem u hgspot nosit na servis nego direktno u system one, da citiram: "da se ne igramo više gluhog telefona između mene i system one". Mene brine sta ce bit nakon ta 3 mjeseca kad garancija prođe a problem se opet manifestira pa se zakljuci da treba mjenjat maticnu il nes sta ce kostat 1k-2k kn il vise... |
Snimi se kamerom kako pališ kada ti se to dogodi.
Taj video stavi na YT i priloži kao dokaz kada ide na servis. Meni je tako mobitel u Tele2 servisu išao 2x jer se konstantno resetirao, što prilikom paljenja, što prilikom poziva itd i tek kada sam snimio YT video, stavio link prilikom podnošenja zahtjeva odobren mi je povrat novca za par dana. https://www.youtube.com/watch?v=rWiqzRc06AM |
Evo bio danas podic laptop i opet ga probamo upalit i nece, probamo bez baterije, samo na bateriji, nikako nece. kaze prodavac da mu nije jasno sta se tu događa, da je ovo vec bezobrazluk s njihove strane, i proba ih nazvat, naravno nitko se ne javlja. napisao je mail i opet laptop nazad vratio. Nismo snimili iako sam predlozio da snimimo kako nece upalit i posaljemo i to u mailu, on kaze nije potrebno, al da ce trazit snimku od njih ko dokaz da laptop radi.
40 dana bez laptopa, prvi put je predan 13.7. Moje bajno iskustvo sa system one i hgspot...:fuming::fuming: p.s.ako tko ima kakav savjet sto da radim dalje il komu da se obratim da zavrsi ova farsa nek predlozi. |
majko mila, a ja mislio da sam ja imao par losih iskustava... prelose.
neznam dal imas osnove, nek ti potvrde znalci, al ja bi trazio ili pare ili novi... prijeti i se*i sa inspekcijama, medijima,... javi sta je bilo. |
Trebalo bi vidjeti što kaže proizvođač jer neki daju mogućnost dobivanja novog uređaja nakon 3 servisa.
|
Dali se sada u kutijama kod ovih novih mobitela dobija jamstveni list? Jer imam LG G5 kupljen u centru tehnike krajem 6og mjeseca a u kutiji nema jamstvenog lista. A racun im nije kao kod t-coma gdje imas imei na njemu..
|
poslao sam bio pisanu reklamaciju mailom 04.09. u nedjelju trgovcu (hgspotu), ali nisam system one. na istu mi odgovorili nisu, iako sam napisao da očekujem pisani odgovor unutar 15 dana. ali sam danas probao kontaktirat telefonom hgspot i kažu da su se javili iz servisa da je zamjenjena matična na laptopu(efektivno cijela unutrašnjost) i da će kroz koji dan bit u rijeci spreman za preuzimanje. Usput sam pitao što će bit sa garancijom, pa mi kaže prodavač da će mi se produžit za onoliko koliko je bio laptop na servisu. znači 2 mjeseca cca. Jel to uredu? Po ovome bi mi trebali barem na taj dio dat opet 2 god garancije, ako ne i na cijeli laptop posto je to poprilicno bitan dio istog...
Produljenje jamstvenog roka > Članak 425. > (1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je > kupac bio lišen uporabe stvari. > (2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili > njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, > odnosno od vraćanja popravljene stvari. > (3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni > rok počinje teći ponovno samo za taj dio. |
muljaju opet...
IMO ti si ili 2 ili 3. |
Poslao sam mail udruzi potrosac s kojom sam i do sad kontaktirao pa cu vidjet sto ce rec, ja isto mislim da bi trebao spadat pod 2 ili 3. Isto sam se javio asusu preko facea cisto me zanima njihov odgovor..
Iskreno mi je pun k...c i laptopa i servisa i svega skupa. :chears: |
Na maticnu nova garancija, na ostatak laptopa produljeno u najmanju ruku. Dali je bitni popravak ili ne, tesko je reci jer u biti nije popravljano nego je zamijenjen dio koji je lijepo izoliran od ostatka, tako da je to malo mutno.
|
Jedno non-IT pitanje.
Kupio sam biciklisticke naocale koje imaju umetak za dioptriju. Za lakse snalazenje, radi se o ovim naocalama. Kod opticara sam dosao i trazio da naprave stakla na osnovu dioptrije koju imam. Tamo sam vec prije radio naocale i bio sam zadovoljan. Iduci dan gotovo, ali kad sam probao, to nije bilo to. Stovise - vid ponesto mutan, a cijela slika totalno izoblicena. Ne budi ljen, pokusao ja malo tako provozati sat vremena da vidim da nije cisto stvar privikavanja. Nula bodova, skoro se i slupao zbog toga. Iduci dan dosao reklamirati. Teta tamo nakon toga skuzi da je moguce da je ipak problem u lecama. Naime, navedene naocale moraju imati 'bazu 6', a ove lece su za ravna stakla. Zbog toga dolazi do loma i prizmaticnosti stakala. Njen komentar je bio da 'nije mislila da ce to biti problem', a i da se nije ni sjetila toga. Ta sam stakla platio 320kn. Onda ide gledati koliko kostaju takva zakrivljena stakla s 'bazom 6', - 1050kn. E, sad... ja sam tamo i prije i sad dobio 20% popusta, tako da originalna stakla su mjesto 400kn ispala 320kn. No kad sam rekao da zelim da mi se odbije cijena koju sam platio za kriva stakla, onda pocnu vrzmanja, i naravno da racuna odbiti 320kn od pune cijene stakala (1050kn), a ne od 20% nize, koliko bi imao da mi je iz prve dala ispravna stakla. Ukratko, ja bi trebao spusiti 200kn zbog NJENE greske. Koja su tu moja prava? Da li mogu traziti povrat novca zbog njene greske i neispravnih stakala, i na koji nacin? Jer iskreno nakon ovog ciganjena i koliko puta sam ja kupio naocale tamo (a i moji starci), vise ne zelim krociti tamo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
:wtf2: do i do?! |
Trebam savjet u vezi placanja postarine...
Kupio sam tv u Santa Domenici preko webshopa (na daljinu) i zelim zamjeniti za drugi televizor kod njih...rekli su mi moze,posalji preko Overseasa u Svetu Nedjelju da ga pregledaju i odobre zamjenu... Zanima me,postarinu placaju oni ili ja?:kafa: Moram ispuniti u formularu kod Overseas tko placa postarinu... |
Citiraj:
Citiraj:
|
U pravu si Brko, ja sam duzan, ufffffff :D
|
Isto kao i reklamacija. Tvoja poštarina je kad šalješ, njihova kad oni šalju ;)
|
Stavljam ovdje i u Playstation 4 topic; malom mi je na gejmpadu od plejke počela rikavat lijeva gljiva. Dali takav kvar ulazi pod garanciju?
Thx unaprijed |
Ovak trebam savjet ,krajem 7. mjeseca sam kupio huawei p8 lite nakon 3-4 dana nosim ga u dućan di je kupljen zbog toga što ima double tap bug,nakon nekih 18 dana vraćen je sa servisa sa bilješkom da je kvar uočen i popravljen resetom uređaja i programskim ažuriranjem.Međutim nije poporavljen i ponovo ga šalju na servis.Danas me zovu iz servisa i kažu da je mobitel vraćen na tvorničke postavke i da je sve uredu i da će kroz 2-3 dana biti na prodajnom mjestu.Pretpostavljam da opet nije popravljen,pa mi treba savjet što da napravim?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:25. |