PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Željac 21.06.2010. 16:53

warehouse dila sa dakine-om.

kuzim ja to sa 3l i punjenjem, ali je meni 3l od doma do vrha sljemena i natrag... malo !
jedino je + sto je fiksiran(pa ti se voda ne kotrlja po torbi), sto je praktican u voznji cugnut. (vec vidim kako bi si škropeca slozio unutra) :D :D

:beer:

De5tr0yer 21.06.2010. 17:04

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1672356)
Kakve vi ruksake imate?

Najobičniji ruksak iz sedmog osnovne :D

Ja si razmišljam uzet u skorije vrijeme isto neki biciklistički.

ovaj totalno minimalistički je zgodan, no nemam mjesta ni za zračnicu tu, kamoli pumpu.

Ovaj je nešto bolji, no sumnjam da bi mi i tu stala pumpa :D

I naravno, ovaj koji mi se čini najbolji, no po izgledu ide preko guzice, to mi se nikad nije svidjelo :)

Za DH ekipicu

Još jedan za DH

ovaj je presexy, ali samo 1L tekućine stane.

jedan ružne boje na fotki i za moj ukus isto previtak.

i za kraj: čudovište od 18L mjesta :D

Naravno, malo videa:

http://www.youtube.com/watch?v=-8fas...layer_embedded

Moj favorit je 400kn, nije uopće puno, još ako uračunaš povrat poreza, jihaaaj :D

zgmmax 21.06.2010. 17:45

imam i ja neki obicni ruksak, al dok se spustam i penjem mi plese skroz po ledjima i uzasno se znojim onda od ispod jer nema nista da bi zrak mogo cirkulirat. a bidon mi se ne nosi tak da bi onda ovak ubio 2 muhe jednim udarcem.

morat cu ih nazvat i pitat kada ce dobiti ruksake.

De5tr0yer 21.06.2010. 17:50

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1672469)
imam i ja neki obicni ruksak, al dok se spustam i penjem mi plese skroz po ledjima i uzasno se znojim onda od ispod jer nema nista da bi zrak mogo cirkulirat. a bidon mi se ne nosi tak da bi onda ovak ubio 2 muhe jednim udarcem.

morat cu ih nazvat i pitat kada ce dobiti ruksake.

Onda si ko ja. Ja bidon mrzim, jedini koji se penje na sljeme a nema bidon na bajku, ružno mi je to :D

A kad se spuštam zategnem ga do ibera na leđa ako se sjetim pa ne pleše baš, al kad zaboravim pa kad me u naglijem zavoju pretegne, nije baš jednostavno :D

Kog zoveš za ruksake?

Btw, prvi put kad sam na sljeme išao sam išao bez ikakve vode i ruksaka, njubek šta ćeš. Ali na spustu je totalno drugačiji osjećaj imaš li 5kg na leđima ili ne.

elvis again 21.06.2010. 18:02

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1672302)
Jako lijep Trek :). Nevjerojatno kako većina bajkova u živo izgleda puno bolje nego na slici na netu.

U potpunosti se slazem sa vucinim rjecima.

Puno sretnih tisuca km-a... :chears:

marauder16 21.06.2010. 18:25

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1672328)
ja bi isao petak oko 4-5 popodne...

ja se takodjer prijavljujem za petak popodne :goood:

@Renesis: daj stavi voznju na bike@kset, mozda ce i tamo netko htjeti ici ;)

Renesis 21.06.2010. 18:42

Ajd onda ovako, petak, 17:00 trg, 17:30 tunel. zainteresirani?

De5tr0yer 21.06.2010. 19:00

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1672513)
Ajd onda ovako, petak, 17:00 trg, 17:30 tunel. zainteresirani?

petak, 17:00 trg, 17:30 tunel. zainteresirani:

Nik
Renesis
Vuco
Marauder
De5tr0yer

Red Dwarf 21.06.2010. 19:21

@Nik : lijep bajk i pametno uloženi novci ako ga znaš voziti :) ako ga neznaš voziti đabe si davao 11k kn :D

@Distrojer : eh, išao bi i ja da do gore neostavim dušu pa vas sputavam i na stazi prema gore i na stazi prema dolje :D

ovako ću morati jadan stajati doma i curi raditi flambirane palačinke :D mislit ću na vas u petak :D

NJUNJO_HR 21.06.2010. 19:28

Nik
Renesis
Vuco
Marauder
De5tr0yer
NJUNJO_HR

evo i mene
Bil sam na Zavižanu ovaj vikend, Sljeme mi je sad kamlica.
Pazite me se sad :D.

De5tr0yer 21.06.2010. 19:33

Dwarf, ak je cura onda je cura. Ak je stvar da nas kočiš idemo ja ti i njunjo sat vremena ranije. :)

MIK 21.06.2010. 20:03

Možda Vam se pridružim u petak, još nisam 100% siguran.

zgmmax 21.06.2010. 20:26

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1672475)
Onda si ko ja. Ja bidon mrzim, jedini koji se penje na sljeme a nema bidon na bajku, ružno mi je to :D

A kad se spuštam zategnem ga do ibera na leđa ako se sjetim pa ne pleše baš, al kad zaboravim pa kad me u naglijem zavoju pretegne, nije baš jednostavno :D

Kog zoveš za ruksake?

Btw, prvi put kad sam na sljeme išao sam išao bez ikakve vode i ruksaka, njubek šta ćeš. Ali na spustu je totalno drugačiji osjećaj imaš li 5kg na leđima ili ne.

ma warehouse bio sam kod njih al nemaju tih ruksaka a zaboravio pitat dal ce i kada dobiti. ja sam iso na dotrscinu pun ko tanker :D

nik je sav u cudu bio da kaj nosim ruksak :D
Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1672525)

Nik
Renesis
Vuco
Marauder
De5tr0yer

+ja (zgmmax) :D ak se sve poklopi kak bi trebalo

ja cu vas isto usporavat jer bi mi to bilo prvo sljeme i velko brdo uopce tak da se ja drzim tebe destro :D

murina 21.06.2010. 20:27

Također, ima vremena do petka za prijaviti se (ili treba 2 dana prije ispit.... pardon Sljemena prijaviti :D)

marauder16 22.06.2010. 00:13

Citiraj:

Nik
Renesis
Vuco
Marauder
De5tr0yer

samo se nadam da ce nas vrijeme posluziti :)

tomiotok 22.06.2010. 00:17

Citiraj:

Nik
Renesis
Vuco
Marauder
De5tr0yer

ajde ako nadjem vlak koji vozi cibikle u onom special vagonu za zg, pridruzim vam se i ja u petak! da vidim dis e vi to razbijate!!!

Nik 22.06.2010. 10:37

Danas oko 11:30-12h idem zablatiti bike na Dotrscinu pa ako ima zainteresiranih nek se jave/dodju.

Spavao sam cca 2h (svadba) i nedam se :)

murina 22.06.2010. 12:07

jbga, ja ću možda malo kasnije. Javi dojmove

Željac 22.06.2010. 12:19

pitanje !

da razbijemo dogovore :D :D

prijatelj ima frku sa bajkom (sitniju). kad se vozi u nizim brzinama mu masinica pocne preskakati i lanac se onda baca (kao kad se prebacuje).
recimo 2-3 brzina i kad se naglo zapedalira mu preskoci i tako stalno.

dok u vecim brzinama nema problema.

ja bi rekao da se masinica treba fino podmazati i da bi se moglo rijesiti (bajk je nov, ovosezonski :D)

i, jel ima dojmova onog krytech ulja- voska za lance (dsg) ?!
do sad sam lance podmazivao sa valvolineom (ulje za lance motora). za sad mi je to favorit ali bi htio probati i nesto drugo, a ovo mi se cini da bi moglo biti ok. u biti probat cu svakako, samo me zanima jel ga netko probao.

i, trebao bi preporuku za űber kvalitetnu mast !

pusek !

aski 22.06.2010. 12:32

Ništa podmazivati. Treba ju naštimati. http://www.youtube.com/watch?v=2j1gSwhsVN8
Ako ne zna(te), onda u servis da to stručna osoba namjesti.

murina 22.06.2010. 12:34

To ti se sa onim H L šarafima podesi, nađi upute ima ih svagdje

hash 22.06.2010. 12:53

kolko sam gledao te filmice po youtubu h i l sarafi odredjuju od kud do kud lanac moze ici, tako da ako se lanac moze spustiti do namanjeg i dignut do najveceg zupcanika ne trebas dirati h i l sarafe nego podesit zategnutost sajle, vjerojatno imas na izlazu iz mjenjaca ili dole kod masinice onaj kao saraf na sajli s kojim to mjenjas, nek proba malo prckat po tom, stegnut odtegnut, prije nego nosi na servis, ako nemas postolje za bajk mozes to slobodno radit u voznji il dok je bike okenut na sic i volan

murina kad bi ti isao danas? jel ima mozda jos netko zainteresiran oko 15 - 16?

Nik 22.06.2010. 13:06

Evo mene nazad...napravio sam samo jedan krug jer moram na nekakav rostilj :D.

Glavno iznenadjenje je da uopce nema blata (osim uz potok gdje su bazencici s vodom, ali oni se zaobidju), ova vjetrometina isusila je staze. Zato ima lisaca i granja u izobilju, i pokoje sruseno drvce (tanje) - pa se ne vidi gdje je staza.

U odnosu na Voltage, Fuel je nekoliko klasa (recimo pet) ;) iznad.
Iznenadjen sam koliko se 2kg manje osjeti u voznji, kao da je duplo laksi. Trek je puno okretniji i vuce na ganjanje...trebat ce mi faza privikavanja na skroz drukciji polozaj u voznji - ali lako se na bolje naviknuti.

Fasciniran sam kocnicama i villjom.
S v-breaka na elixir 5 i sa Suntoura XCM na Fox-a 32 - no comment!

Jedva cekam Sljeme pa da vidim kako se penje po Leusteku.

Evo jedne prigodne s Dotrscine, staza suha skroz:
http://img704.imageshack.us/i/picob.jpg/

murina 22.06.2010. 13:27

@Hash, ne mogu planirati ići ću na prepad. Prijavim se tu, pričekam odgovor i pičim :D Ti ideš oko 15-16 sigurno?
BTW meni je bilo pomoglo H i L kad su mi preskakale brzine :stoopid: vjerojatno više sreće nego pameti

Željac 22.06.2010. 13:47

sredeno !

hvala momci !

prvi put to radim, pa je malo potrajalo. ali sam sredio na obostrano zadovoljstvo.
on je vozio bajk u gepeku, pa je ocito zakacio masinicom. jer mu je u koso i sad, sva se ljulja na spoju sa bajkom (a, saraf je zategnut muski). takoder i zadnji disk ima osmicu. blaze od masinice, ali opet. dovoljno za obojicu da naucimo da se bajk vise tako ne vozi !

murina 22.06.2010. 15:47

Ide se u Dotrščinu ubrzo, ima još zainteresiranih osim Hasha i mene? Ako da, javite se brzo

EDIT: Evo vratili se, uspjeli smo zalutati u Dotrščini, naravno pod mojim vodstvom. Završili u voćnjaku, pa ponovo na vrhu :D Zatim standardna ruta dolje. Staza je baš prekrivena sranjima, dobro je nevrijeme natuklo. Uspio sam i gumu probušiti, rezervna (skupa sa svim alatom) naravno ostala doma. Gurao sam zadnjih 200m do kuće, pa na kraju i nije bilo strašno.

Hash, staza je bolja kad je čista, ići ćemo opet čim malo posuši ;) odoh se sad nažderat :D

hash 22.06.2010. 20:17

ja bas jedem :D

cini mi se super staza pogotovo onaj donji dio koji nam je prvi put promaknuo :)
obojici se probusila guma, ja sam svoju uspio napumpat i za sad drzi, vidjet cu kak ce bit sutra ne da mi se mijenjat prokletu zracnicu :D

murina 22.06.2010. 20:31

Vidit ćeš u jutro :) Vjerojatno ti je bila samo loše napumpana i prije nego smo krenuli na pumpanje pa je više izdušili nego napumpali :D

mislav_os 23.06.2010. 01:35

Poceli mi neki sarafi hrdjat na bajku. Kako da to sprijecim? WD40?

Željac 23.06.2010. 09:32

wd mi je slab za podmazivanje.
operi tu hrđu sa wd-om, ocisti i podmazi (mozes i uljem za lanac).

nego, koja je mast super kvalitetna, a da je dobavljiva kod zagrebackih dilera ???

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:19.