![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pogodio si, mk2 gti. |
Dobra olupina :D
Koji je motor točno unutra jer ih ima od 112ks do 139,po potrošnji bi rekao da je ovaj od 139 :D |
Sava Eskimo S3+ ili Mišelin Alpin a4?
Mišelin na akciji (628 kn) i nešto jeftiniji od Save (678 kn). |
Alpin A4 naravno...
|
Zajeb...to je bila akcijska cijena bez PDV-a za Alpin A4 :stoopid:, a s PDV-om (još uvijek akcijski) izađe 782 kn.
|
Sava eskimo je odlična zimska guma ;) kupujem ih godinama za manji auto,baš se super vozi po snijegu.
|
Citiraj:
|
Zadnja generacija eskima je dobra na testovima, al su prošle bile jako loše po kiši. Za snijeg su bile vrhunske.
|
Citiraj:
Stvarno je dobra,ali suho/mokro...no,ne može sve za tu cijenu. |
Citiraj:
Na istom sam autu imao i Dunlop WinterSport M3 i mogu reći da je na snijegu Polaris2 jako blizu Dunlopu. No po kiši i suhom Dunlop mi se pokazao nešto bolji. Također je i nešto tiša guma. |
Citiraj:
Pošto sm kupovao zimske gume kad sam radio vrlo malo kilometara nisu mi te performanse bilo toliko bitne. Sad kad radim 150 km dnevno žalim šta nisam kupio ultragrip. |
ma S3 je super za bilo kakvu normalnu voznju,meni konkretno je najbitnije da je na snijegu ok jer imam uzbrdicu do kuće koja je uvik pod snijegom,barem 4-5cm,a za ultragrip vele da je mozda najbolja zimska,općenito gledajući,u svim uvjetima je ok.
|
Pa niti ja ne govorim o nekoj divljoj vožnji. :)
Samo velim da je držanje S3 na mokrom katastrofalno loše. |
Citiraj:
|
ja imam stariju generaciju, mislim ima sad već 4. ili možda 5. sezona... uglavnom zadnja di je prošla dobro na adac-u kad se radila u slo, onda je prešla u poljsku ili negdje.
svejedno po mokrom je onak blah, ali za snijeg, a vozao sam se sada dosta po nikakvom očišćenom (ivanić) ludnica je za letat naokolo, a kontrole imaš bez greške. |
a baš da je Sava naj na snijegu,teško,lani je Continental rastural na testu..
http://www.presretac.com/zanimljivo/...adac-2658.html 1,7 ocjena na 14", impresivno (na snijegu) |
Uzeo Mišelin Alpin A4. Navodno vrh u svim uvjetima zimi.
Al u pol godine ošlo 7 somića za gume. :( Eh, da bar imam 14/15 colku ko svi normalni auti 90-ih. |
7 soma :O
pa normalni auti današnjice imaju 15" :D |
Ljetos Bridgestone i sad Mišelin:D. Mogao sam i dosta jeftinije al išao na brendove.
Prije kupnje stavio Eskimo i Alpin jedno pored drugog da ih malo usporedim. Iako istih dimenzija, Alpin je dosta zaobljen pri vrhu i gazni dio izgleda kao da je uži bar za cm, a iako je Eskimo širi, raspored utora je takav da se čini da Alpin većom površinom ostvaruje kontakt. |
I ja uzeo ljetos Bridgestone, i zajebao se, u globalu gume su ok ali sa njima auto troši litru više na 100km model S001, prvi i zadnji put sam stavio bridgestone na auto. Jako visok koeficijent otpora kotrljanja imaju. Za sad najbolji dojam ima od Dunlop GT modela koje se sad teško nađu i skupe dosta. A zimske sam imao prošle godine sava eskimo hp u 16' osrednja guma em se izribala za jednu zimu. Ove zime uzeo Michelin PA4 u 18' i guma je fenomenalna a po testovima michelinke su u vrhu a najbolje što se trajnosti tiče, u autobildu po testu trajnosti su ubjedljivo najbolje sa 45 tkm, dok primjerice nokian po istom testu traju 23 tkm.
|
UG7-dot 07-tračnice.S3-dot 12-za normalnu vožnju takodjer dobra guma.
|
Imam ja sad UT7 vec trecu godinu iste, vjerojatno ce bit i za iducu i sasvim pristojno. Fora izgledaju bez sredisenjeg kanala.
Save su u malim dimenzijama medu best buy gumama i uvijek negdje u sredini. Postoji puno goreg smeca na trzistu od Sava. Skoda Octavia III http://www.youtube.com/watch?v=0jqEFgS3n54 Vuce mi na A6 prosle gen. Nije to lose. |
True, vuče na tog Audija. Skroz neloša. Nego, vidim povećane dimenzije, međuosovinski razmak, prostor u unutrašnjosti... Izgleda da se Octavia gura u srednju klasu a Rapid zauzima Octavijino mjesto u Golf klasi. Baš me zanima kolko će koštat.
|
Veca je ali i mrsavija za 100kg. Pocetni motor 1.2tsi od samo 85ks sto bi moglo bit sasvim dost za nezahtjevne s obzirom na manju masu i turbo. Rapid sa tim motorom ide ispod 12 do 100 i prek 180 i lagan motor ispod haube. Bocna linija i odozada je pljunuti a6. 1.4 TSI i fina kolica. Jos da malo pojacaju dojam kvalitet u unutrasnjosti u odn na aktualni model i eto sasvim ok auto.
Cijene se jos ne znaju. |
Kako da rapid bude u golf klasi, pa pogledaj koji je međuosovinski razmak kod golfa 7, a ne 6!?
|
Citiraj:
Ne znam podatke za najnoviji golf, ali rapid ima 24 mm veći međuosovinski razmak od Golfa 6. I kad kažem golf klasa, valjda svi znaju da se ne misli konkretno na VW Golf. |
Po meni je to neka nova klasa, nekakva umanjena limuzina, tipa renault flurence i tako ti. Prosto se vidi da je nekako mršava a rastegnuta.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:43. |