![]() |
Osobno bi radije s prozirnim samo zbog tih mikro nožica koje ne vidim ovdje. Meni jako puno znače. Ali ako ti je ovaj bolji, go for it
|
Editirao sam post :D
Uzeo sam taj sa prozirnim leđima. 19 EUR skupa sa tempered glass. Nemre bit loš deal da hebe rak raka :D BTW, baterija na S5 odlična. još cca 40% nakon jučerašnjeg punjenja ujutro. Bit će SS-ovi kad dođe na 1% :D |
Flash odinom i factory reset ne brisu SD karticu ali izvadi ju za svaki slucaj, da nebi bilo kom gace kom carape :D
|
Instaliran ovaj britanski rom na SGS5 i knox je i dalje 0x0 :)
Ali i dalje towelroot v3 ne radi :/ |
Bas uzeo jucer Ringke Fusion od ovog istog Talijana :). Imam Fusion za stari telefon i odlican je case. Dvoumio sam se izmedju njega i Nilkin Neo Hybrid ali kad sam vidio da se mobitel tesko vadi iz njega, odustao sam.
|
Citiraj:
|
To sam i ja rekao, a tko god kaze da nemote star veca baterija laze, u s5 odiza stane bar 4000 mAh.
|
I kernel koji ce ju prepoznati..
|
Citiraj:
No, da odg. - ako ne downgradeaš i flashaš preko odina, ne okida knox. Ovo - http://www.sammobile.com/firmwares/d...FVIR1ANJ1_VIR/ ti je zadnji kitkat fw koliko znam. No jedino nisam ziher u taj 'vir', jel to virgin ili što, budući da je btu (oxa) unbranded. |
Ne znam, dosta me ljudi upozorilo da bolje da ne upgradeam na LP, da su se oni zajebali.
S obzirom da nemam nekih zamjerki na KK, ne vidim zašto bih riskirao upgrade. Samo mi smeta Tcomovo smeće, odnosno brandirani OS. |
Od petka fakat tlačim taj siroti mob. Slikam, snimam, zovem, zovu mene, SMS, MMS, Tapatalk, Firefox...
Fluidan i gladak, odlična baterija, nema camera deamona, contacts i phone i gallery se otvaraju brzo kao i na G2... Softver je zadnji lollipop BOD3 VIP. Tako sam ga dobio factory resetanog i nisam flešao. Mob leti. Jedino što tuckam po staklu (DT2W) i guram prst u LED flash odozada (G2 tamo ima gumbe). :D al to je do juzera :) |
Citiraj:
|
Ma BNL9 je katastrofalno los rom, tko god ima priliko BOD3 FTW ;)
Citiraj:
|
Kakav ti je S5 u odnosu na N3?
|
Kod S5 mi fali ta jos jedna giga rama jel se ove 2 gige brzo napune, i fali mi bolja baterija koja je kod n3 isla preko 2 dana bez problema. Kod s5 je kamera miljama bolja i mobitel je u ruci lijepsi i laksi za rukovanje. Mali plus ipak ide za s5 jer je relativno manji pa je prakticniji za koristenje, da ima jos gigu rama bio bi savrsen.
|
Citiraj:
|
Ja ga imam nekih mjesec dana i da budem iskren, uopće nisam detaljno isprobao kameru (fotkanje i snimanje). Okinuo sam par fotki i vidim da je kamera odlična. Odlična je u odnosu na prethodne uređaje koje sam imao, Z1 i S4. Što se tiče RAM-a, uopće nisam pogledao iskorištenost. Bitno mi je da radi sve kako treba.
|
Citiraj:
|
Da, kamera na S5 nije baš najbolja u lošijim uvjetima fotkanja/snimanja tj. kada nema puno svjetlosti. Nadam se da su na S6 to poboljšali tako da na S7 kamera bude ludilo dobra.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
OIS nije jamstvo dobrih slika u low light ambijentu. G2 je vrlo dobar primjer. Ni G3 nije niš puno bolji osim kaj mu je AF osjetno brži od G2. Ono što sam vidio, u Low light ambijentu i G3 i S5 su tu negdje. Ali overall S5 kamera je bolja, gledajući i fotke i video u raznim uvjetima. |
Citiraj:
|
Kako kome. Meni se S5 u svemu što mi je bitno pokazao bolji od G3 u direktnoj usporedbi ;) zato sam i uzeo S5 usprkos mnogima koji su se kleli u G3 :)
S5 mi je bolji u videu u svim okolnostima i svim formatima te u fotkama vani. U lowlightu kad sam ih usporedno gledao, bile su tu negdje, rekao bi jednako osrednje ako se fotka bez blica. Nisam očigledne razlike primjetio. Plus bolji battery endurance i water/dustproof su me nagnali da zaboravim na G3 u tom odabiru ;) i nisam se zeznuo ni požalio. Ima S5 nekih downsideova naspram G2 i G3, kao što su te MMS poruke tj slanje istih bez paljenja mobile data ili zvučnik na leđima ali to su mi minorne stvari. Baterija pod jedan i kamera pod 2 i S5 is a winner ;) |
Citiraj:
|
Jedjo pitanje. Kako gledate kvalitetu kamere ? Jel slikate pa zumirate sliku dok ne dobijete "zrno"? Ako je tako, nema te kamere koja je dobra. Ja inace otvorim sliku na fhd monitoru ili telki i onda vidim razliku. Ostalo picajzliranje me ne zanima bas
|
Citiraj:
Inače, imam i SAMOLED i Sonyjev Trilluminos (tft) i IPS na L90... meni je to sve isti K. Nisam odavao previše pažnje na to. Bitno je da je oštra slika i preko 300dpi a drugo je malo bitno :) Citiraj:
Kad se bilo koja slika zumira dobije se saćasti uzorak zrnja pogotovo one iz lowlight ambijenta. Nadalje, S5 mi ima puno ljepše i prirodnije boje od G3 i na fotkama i na videu u svim uvjetima. |
Da. I mene malo pece amoled i slike su najbolje u lowlight :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@Bruno Osim kvalitete "zumiranih" detalja, gledam svjetlinu i boje. Npr. na Z1 nisam ni morao zumirati da bi vidio šum. Gotovo uvijek je bio prisutan u kutevima fotografije, neovisno o osvjetljenju. |
S3 je imao tako malo po uglovima zamagljeno tj ne baš oštro.
Ali na S5 je slika oštra od do. A i nativni je 16:9 i ima veći FoV od G3 što mi je isti bilo jako bitno pri odabiru. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:33. |