![]() |
|
pa baš zato, ako jednom godišnje mijenjaš ulje, nemoj štedjeti na tome. nije da je neko provjereno ulje s normom za tvoje vozilo puno skuplje od ovog suncokretovog :D
|
Ma da ga nebi nosio ko kap vode na dlanu, ko ga jebe.
|
Mannol je odlicno ulje. Ja ga koristim u svojim motorima i stvarno nemam zamjerke.
|
Lagano sam ,jedanput godisnje ulje po spec. avte pola sata radnje pogotovo ako se ne diraju plocice/diskovi.
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Citiraj:
Zakonski ti moraju prihvatiti ulje ako je po specifikacijama proizvođača auta. |
Otkad je Mannol loš?
|
Nije. Samo nije mainstream pa ljudi misle da ne valja.
|
Citiraj:
Imas oko 4.7m Jos Seat Terraco i Nissan X-trail a oko 5m Toyotu Highlander. Svi mogu imati sedam sjedala. |
Citiraj:
Ne znam kako je moguće da ne možeš normalno razgovarati kada evo ne znam nikog da se žalio na to kaj tu pričaš. Baš sam s frendom u povratku iz Ogulina pri brzini od 180 kmh komentirao tj. on je komentirao skok u automobilima tj. škodilaku da možeš normalno pričati pri 180kmh. Možda je bilo do guma? Ne velim da je tiha kao premium segment što naravno nije niti može biti po kvaliteti i cijenu ali da je bučna da ne možeš pričati...to nije. Štoviše zadnjih mjesec dana taksiram maltene SMB-ZGB-ZAGORJE i to NAGLUHU BAKU od 82 godine koja sjedi iza i priča s mojom starom koja sjedi napred. Brzina cca 120-150 kako gdje kako kada. Da se razumijemo volvo je premium segment i znam da je izolacija, kvaliteta materijala i cijeli dojam kud i kamo bolji od škodilaka. Nema smisla uspoređivati ta dva proizvođača. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
:D |
Necu komentirati, ali neces ni ti dobiti onaj set za manikuru koji sam ti narucio.
|
Hammove postove kad čitam zvuči mi ko Clarksson. Samo on može spojit Moneta sa škodom :D
|
Citiraj:
Previse je to km izmedju servisa. Dobro za proizvodaca, za sve drugo je koma. Sto je najgore, da su bar prvi servisni interval smanjili obzirom da se motor tek treba razradit, al ne, vozis 30 hiljada km sa svom tom spenom i sranjima unutra od prvog dana. Koma. |
Citiraj:
Kontaktirao sam emailom 3 servisa i svi su mi odgovorili da ne mogu prihvatiti moje ulje. Citiraj:
Kad sam kupio auto servis je bio 1 god./15000 km, nakon cca 14.0000 km napravio prvi servis, a drugi sam radio na 28.000 km. |
Kaj velite na novi Renault Austral ? Meni osobno top
|
Opet počinje saga o poticajima za EV.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Nemam pojma al eto, tako je kod nas ugovoreno. Kako god, nije pametno. 15k bi trebao bit maksimum.
|
I meni je na X3 g01 servisni 30000km i stavljaju longlife ulje ali napravim ga svakako na 15000 manje vise. One njihove servisne ukljucene intervale ne jebem. Daju ti 100000km a moras striktno kako ti auto kaze radit servise. I tako zapravo u 100000km ukljucenog servisa ti budu samo 3 aervisa sto izidje 600 eura.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
Austral je prepakirani Qashqai. Malo je izmjenjen izvana i iznutra, ali mehanika je ista. Meni osobno je Qašo ljepši.
|
A što ako imaš 120km autoceste do posla? Mijenjat ulje svaka 3 mjeseca?
Ili ako radiš 2000km godišnje, pa nećeš svakih 7 godina radit servis. Propisani interval zamjene je nekakav maksimum a zdravom logikom ćeš ga samome sebi odrediti. |
Citiraj:
Salu na stranu, cak sam i ja, zadrti 'ercegovac gastarbajter odlucio otkazati sveti ugovor sa BMW-om. Auto pomaknem sa parkinga eventualno jednom mjesecno i nema mi smisla raditi toliki overkill. Sa druge strane, ne zelim se diskomfortirati kad vozimo 1300km u komadu ka svetoj zemlji Hercegovini pa stoga ipak zelim veliki SUV. Sa Kugom smo bili jako zadovoljni pa mi sada taj Edge izgleda jako zanimljivo. Trenutno sam samo u nekom laganom razmisljanju, a to znaci da ce BMW biti kod mene jos minimalno pola godine prije nego nesto napravim po tom pitanju :D Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk |
Ebeš hercegovca bez Mercedesa. BMW je za ove jugoistočno od Hercegbosne.
Na Xceed interval je 15k (benzinac, neznam kak je za traktore). |
|
|
Kupujem Vitaru hibrid,koji kasko bi mi preporučili,laqo mi je najpovoljniji,ali kakva su iskustva s njima
|
Koliko znam to je Croatia samo online :D
|
Svi su oni povoljni, ali to su one osnovne police. Kad razmisliš i počneš osiguravati i neke druge stvari, cijene rastu eksponencijalno.
U svakom slučaju, Agram grupu treba izbjegavati (Adriatic & Euroherc). |
Mogu samo reci da procitas sitni tekst za kasko...
Sve je osigurano osim: - poplave - potresa - snijega s krova - ... |
Citiraj:
Citiraj:
Neznam jednostavno mi izolacija nije bila nesto sto bi ocekivao od auta od auta za 200k. Mozda nije imala ona dupla izolacojska kaljena stakla koja su doplata, mozda je i zadnja verzija oktavije malo skrtija s limom i izolacijom od predhodne koja mi se cinila ok, a mozda je bilo samo do testnog primjerka... |
Svjestan sam da bi BMW lobi mogao tražiti privremeni ili trajni ban, ipak ide link na članak o BMW psihijatriji u Rvata.
https://n1info.hr/kolumne/freud-za-volanom/ |
Citiraj:
Freude am Fahren i Ultimate Driving Machine je BMW već barem 10 godina promašio kao pojam. U svijetu gdje se sami proizvođači nadjebavaju tko ima jači auto u klasi x, y i z, kako onda ne bi maloumni čovjek se povodio tim primjerom. Vidim to svugdje na cesti, oš Hrvatska ili Njemačka, pa možda i najgore od svega u Švicarskoj. Problem nije koja etnička skupina je za volanom. Ljudi su kreteni koji god soj, rasu ili religiju odabrao. Vozaču treba nekih desetak godina da izraste od balavca koji je s 18 jedva položio do osobe koja ima bar nekakvu obazrivost prema okolini. O normalnim vozačima BMW-a ne čitaš u novinama ili na portalima. |
Citiraj:
|
Znaci definitivno ne kupujem vise BMW da ekipa na PCE forumu ne bi mislila da sam maloumni kockoglav.
Not. X5 ulazi u uzi izbor. Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk |
Citiraj:
Ali da moguće je da su išli štediti kao i svi na izolaciji što je sramota. Tu su neki kupili nove tojote bez izolacije za motor i svi pretinci u autu su im goli tj. plastika koja kada staviš nekaj u nju zvecka. :D ALI NEĆEMO O TOME! :D I bolje da nisi kupio O4 s obzirom koliko ljudi imaju problema s njom...užas. Čitam po FB grupi škoda rvacka. Ma horor. |
Citiraj:
Sada ću napisati da se nasmiješ. Prijatelj je uzeo mislim Octaviu RS karavan benzinac mislim 2018. ili 2019. nova ispod čekića. I kako je picajzla oko zvuka i izolacije, poskidao je plastiku da stavi ispod izolaciju za zvuk. I kako je skidao, na nekoj plastici mu je pukla kopča. Naravno, cifra ovdje je ogromna, tako da je naručio iz njemačke ako se ne varam. A kada mu ono dođe dio koji već ima izolirano. Rekao je da je znao, kupio bi sve dijelove plastike izvana, ne bi se mučio :chears: |
Citiraj:
Stvar je jednostavna. Beba je oduvijek bila najsportskiji od Germana, posebno po svim konkurentima trojke, uvijek najsportskiji realizacijom. Njemacka bliskost poimanja uspjeha, nekadasnjeg monetarnog standarda racunanja, prepisivanja zakona 90-tih, prije zatvaranja poglavlja 21., sve je utkano u postovanje prema modelu. Za veliki broj ljudi beba je standardni izbor za pojavnost,uspjeh, ali i znanje da vozi krasno. Za vecinu je i pojavom najsnazniji od njemaca, te hoces-neces, najpozeljniji iz oaze ekonomskog ideala usporedbe. 70-tih je povratak u selo ili manje sredine, nakon povratka iz rada u inozemstvu, bez automobila, znacilo da si propao, da nisi nista ostvario. Povratak u Mercedesu je bio pecat, da se vratio covjek koji je nesto ostvario, koji je osim novca koji je donio obitelji/rodbini, automatski sjajio postignucem. Nije BMW kriv sto je dobar, nije on zadao ni kontrolirao te osjecaje :) Tako da normalni ljudi, vozaci, pa i prijatelji koji voze BMW, nisu ikad time trebali biti optereceni. Citiraj:
cestitam na inzistiranju na manualcu! Mada si s modelom, imao i vise nego dosta motivacije da odes na automatiku, ali nisi. Bravo i nadam se da ce te dugo sluziti. Jesu li tvom modelu dali od vece brace, dozivanje glasom klime i temperature? Opcijom ili u opremi koju si dobio? . |
Citiraj:
:) |
Citiraj:
Na zadnoj klupi ima mjesta za odrasle do 185cm samo je potpora za butine straga malo plitka. Gepeka ima 460l, od toga 420l iznad ravog poda a 40l ispod ravnog poda. Prakticno je i to da poklopac gepeka stane tocno ispod ravne podnice i onda nakrcas gepek do krova naravno uz koristenje one mreže za stražnji naslon. Inace ima zanimljiva usporedba xc40 vs xc60 pa bacite oko. Citiraj:
Oprema je "momnetum" to je odmah iznad "core". Glasovno upravljanje klimom je standardna oprema za sve modele od najniže "core" opreme. |
Da, xc40 nije mali auto. V40 je iritantno tijesan iza. :)
Velim ti i ja sam gledao volvo kad sam uzimao doduše ne suvove ali V60 je bio opcija ali nešto noviji je bio brutalno skup tak da sam odustao od te ideje + idiotne dimenzije guma. |
Molio bih pomoć...vas znalaca :)
Red je zamjenit komplet kočnice naprijed i otraga, sad me zanima koje bi preporučili za malo žešće i češće kočenje? Gledao sam brembo xtra line, ne poznam nikoga tko ih je ugrađivao a na netu se daju naći podijeljena mišljenja. Za one koje ne znaju koji avto vozim, riječ je o Seat Leon Cupra ST 300 4drive 2019.g |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:14. |
|