![]() |
Nakon ovih par priča o što uspješnim što neuspješnim izmjenama baterije na Galaxy S7, i sam sam u dvojbi "treba ili ne treba". Phone info sam deinstalirao, nekako sam privrženiji AccuBattery appu kojeg sam i kupio na nekoj akciji (mislim da je 7 kuna bila ili tako nešto).
Prvo, baterija kaže da je na 76% iliti 2291 mAh od 3000 nekada. https://i.postimg.cc/FdVsyDkK/Screen...cu-Battery.jpg Ovaj špan punjenja trajao je cca 28 sati, ali s time da je mobitel cijelo vrijeme bio na WiFi-u, nije korišten 3G ili LTE data. Rezultati su za trogodišnjaka i dalje jako jako dobri. Režim rada je fixed brightness na 50%, push notification Aqua Mail za 6 mailova, Viber, Whatsapp, Tapatalk, Firefox sa sync accountom te standardni pozivi i poruke preko mreže. Opet ponavljam, ne koristim fejzbuke, instagrame i slične aplikacije. https://i.postimg.cc/7JPPm0Sn/Screen...cu-Battery.jpg https://i.postimg.cc/rzqpVX7R/Screen...cu-Battery.jpg SoT: preko 6 sati: https://i.postimg.cc/tZj4nLTf/Screen...6-Settings.jpg https://i.postimg.cc/GBYp2ccG/Screen...5-Settings.jpg Tijekom radnog dana, na poslu budem cca 9 sati, +45 minuta , -20 minuta, imam LTE ali je uvijek "na pola" po prikazu. To ga fino izmori i izvuče bateriju, čak i kad ga ne diram, cucla cca 1,5-2% po satu i nema šanse SoT natjerati na više od 5 sati, 4 i pol sata bude onako nekakav prosjek i standard. Stvarno nije loše za 3-godišnjaka. A još k tome da dodam kako UVIJEK punim bateriju od 1-3% do 100% i često preko noći, rezultati su zadovoljavajući. Čak i kad gledam neke screenshotove sa početka karijere tamo sad već davne 2016, to je sve tu unutar 10%, ako govorimo o WiFi-u. Jedino gdje se vidi tih "24%" razlike je svakako to kad je na LTE podatkovnoj mreži. |
Nema potrebe mjenjat..vozi do kraja..ja nebi da mi neko to raskapa i mjenja...nikom ne vjerujem
Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
Ja to ne bi dirao, odlicni rezultati, a i to sto ti accubattery pokazuje je u rangu S7 od cure (450ak ciklusa, ~2100mAh i mob star 28mj). Samo ona ne izvuce nikad vise od 4h sot-a u 24h. Taj mob krepa od loseg signala na poslu i 2-3h voznje u autu svaki dan.
|
Meni pise da je 80% nakon skoro 2 godine. Ne mislim nista dirat jos, mozda za godinu dana ak fkt oslabi.
|
To je jos dobro i ne treba dirati. Moja je bila na 68% i mozda je moga jos neko vrijeme voziti...
Ova nova je na 99.07% a Accu bat. jos uci pa mi nije relevantan. Ne volim ni ja ostavljati mob nekome da kopa po njemo sto sam naucio na tezi nacin no sva sreca pa eto nije prvi puta napravio zamjenu pa je ovo drugo prvo otvaranje napravljeno u mojoj prisutnosti :) Ako nesto drugo ne vrisne ovaj mob bez problema mogu koristiti jos nekoliko godina. |
Evo clanak za oportuniste - zasto pricekati s kupovinom S10 modela, za sada..
Ovo je najveca zamjerka [u clanku]: Citiraj:
|
Ništa strašno za UFS memoriju. Preskočim na S11 kad već imam S8 plus u ladici. Mobitele rotiram po tjednu.
Отправлено через SM-N950FD |
Pretplata mi ističe slijedeće godine, taman za ugrabiti S11. Pikiram na S11e (ako bude postojao, a vjerojatno hoće) jer mi edge ekran ide na živce. Trenutno imam S9.
|
Punch hole x2 :kafa:
|
Citiraj:
NIje neka sreca, ali opet, to je najbolje rjesenje koje za sad imamo na trzistu. Koliko vidim P30Pro ce imati notch samo za kameru, ali na sredini ekrana. |
Najbolje=osobna preferencija . Osobno, ako već mora biti, puno mi je bolji waterdrop notch op6t , ili očito po tome ispred vremena- essential phone.
Jedino dobro kod ove punch hole su mi wallpaperi proizašli većinom iz zajebancije. A sad, koliko se gleda u wallpaper,to je već upitno. |
Meni osobno najbolje i oku najugodnije rijesenje je tear-drop notch, ko sto npr. ima OP6T...
Ali jedna rupica u kantunu na s10 mi ne smeta toliko koliko dvije na s10+ "bodu" oci. Na kraju krajeva, stvar je navike... Edit: kolega je bio brzi... |
To je detalj koji smeta, a meni osobno manje smeta jedna crna točka na mojoj ionako tamnoj podlozi koju koristim godinama, u desnom kutu nego ovaj tear drop notch koji je na sredini ekrana i realno dijeli notification bar na dva djela. Bez obzira koliko je mali.
Nocima nisam spavao kad je google sat prebacio u lijevi kut (zbog notcha) i da jos sad moram imati notofication bar razdvojen presao bi na ajfon. :D BTW na S10 odmah update od cca 500mb, poboljsan FPS i bixby tipka se moze reprogramirat bez 3rd appova :D Nice done Samsung |
Problem sa ovim rjesenjem je sto jedino cemu sluzi taj prostor od rupe na gore je povecani status bar koji nije na nikoji nacin iskoristen. Teardrop zadrzava normalni status bar i simetriju no ja ne vidim zasto motorizirana kamera nije bolja od svega toga. Punch hole = glorificirani asimetricni notch.
|
Teardrop... punch hole... kaj je iduće, ballsack? :)
Sent from Usreo Mobara |
Citiraj:
Taj prostor iznad mi ne znači nista, onako je realno povrsina samog displaya prevelika, tako da mi osobno taj gubitak od 2-3mm po visi manje smeta nego teardrop po sredini tanjeg notificationa. Motorizirana front kamera je rjesenje svih problema, ali treba vidjeti kako ce to u praksi sljakat. To je dodatni mehanički sklop, a nekako ne volim mehaniku na uređajima od 1000e. Tim vise jer osobno prednju kameru koristim 2xgodisnje, pa mi tak svejedno, ali opet, to jos treba zazivjet tj bude dobro i pouzdano. Jel ste registrirali svoj novi S10 preko Samsung meber aplikacije za koju treba cijeli telefon biti na Hr jeziku?:D:D |
Koja nije na hrvatskom nego na srpskom, sto mi je jos i bolje , barem na mom s9+ je takav slucaj..
|
Nisam primjetio da je na srpskom, ali svejedno fail. Nisam imao opciju odabira boje sluški, pa pretpostavljam da cemo dobit onu najgadniju :)
|
Citiraj:
E sad, valjda se to prizna. Ali mi je ime onog microsoft foldera ostalo na Hrv. "Aplikacije Microsoft" . |
Citiraj:
Meni su postavke u kameri ostale na HR, ali nista sto jedan reset ne moze rijesit:D |
sad zvao da vidim za novi mob kroz pretplatu.
S10e, 550$ plus mjesecno 70 dolara dvi godine jesu se oni tinte napili :D i onda se cude kako ljudi koriste mobitele sve duze i duze. a pazi ovo, ipone XS 64Gb, 850$ plus mjesecno 70 |
Premium mobitel - premium cijene. Ksijaomi diže cijene svakom iteracijom midrangera, da nebi Samsung najprodavanijim modelima uopće :) dok ima potražnje, sasvim normalne cijene.
Ne treba se druže oko toga uopće sekirati. Onaj tko ga baš želi, naći će načina da ga nabavi. Onaj tko ne... well... taj bu kupil bateriju za S7 :D :p njiiiiiiii :) Sent from Usreo Mobara |
Meni jos ti "premium budget" mobiteli imaju i najmanje smisla. Kao gejfon XR, tko ima 6k kn za njega a nema za XS? Nisam neki poseban ljubitelj edge ekrana ali S10e je opet previse skup u odnosu na "pravi" flagship.
|
Citiraj:
Citiraj:
slazem se s obojicom, no ovaj s10e su ovdje cijenom postavili stvarno izvan normalnog razuma. valjda oce bankirati na hype trainu sad s pocetka. Za usporedbu, model s kojim se natjece (XR) je 200$ uz istu pretplatu, a model sa 128gb je 260$. |
To vam je psihološka praksa kao i cijene .99
Staviš neki model istog naziva i generacije 20ak posto jeftiniji od premium modela i onda taj premium model ispada ok vrijednost jer "nije puno skuplji" u glavama ispranih mozgova :D |
Citiraj:
jos samo ovo, znaci, XR je 200$, XS (ne max!)je 850$ i to sa 64Gb storagea pa nemoj me hebat da je razlika 650$ nisam htioni pitat koliko je S10 normalni. Sigurno 800-900$ |
Bit ce uskoro s10e u oglasima po ok cijenama :)
|
Citiraj:
Ma nece, jer kod nas ta priča budget flagshipa je banana, odnosno Hrvat ako hoce flagship onda ce ga kupit (S10/S10+) Tako da mislim da je jaaaako malo ljudi uzelo S10e, samim tim ce ih malo biti po oglasnicima. osobnog sam razmisljanja, ako nemam novaca za aktualni flahship, kupit cu proslu generaciju flagshipa.Jer je i to bolje od nekog srednjeg midrangea. |
Eh ima nesto i u tome.... S10e kod nas ne dozivljavaju kao flag ...ali ako ne bude potraznje operateri ce spustiti cijene pa ce netko kupiti i opet dobro za nas koji kupujemo preko oglasa...
|
Citiraj:
|
Ja cu S10e uzeti, ali tek kad se Apple, Huawei i kompanija izredaju, onda ce i cijena biti malo realnija od trenutne.
|
Citiraj:
Pa kad on to i nije relano, smislenija kupnja mi je S9 nego S10e:DVidjet ce se s vremnom, ali mislm da ce S10E ostat na trzisnim marginama. |
Ovisi kakav ti mob treba...po meni je on pravi nasljednik s7 :) a ovi edge su neka druga prica...no nebitno, svatko zna sto mu trerba...
|
Citiraj:
trolas ili? S10e je konkretno cisti nasljednik S9. mob ima isti hardver ko S10, sa prednoscu sto ima flat ekran. i sto je puno manji i laganiji. |
Meni je s10e bomba
Manji, a opet ima vrh kameru u rangu flagshipa Cekam A40 da vidim dimenzije |
S10e ja meni bas po ukusu, i G6 kaj sad imam je 5,8" i vece od toga mi netreba...
Na njusci je vec za 4500 kn nov u vakumu, kome nije zurba nek priceka koji mjesec |
Citiraj:
Gabre znas da ja rijetko trolam, nazalost ni sad nije slučaj.:D S9 vakumiran sad kosta oko 3200 kn, a koliko ce kostat S10e, trenutno ima jedan za 5849 kn,dok su obični S10 po cca 5500 kn, znači budget flagship rjesenje->S9, (3200 kn), top flagship->S10 (5500 kn), a ako zelis ipak biti drugaciji od svih ostalih i lova ti nije bitna stavka u zivotu onda S10E (5849 kn):D |
Citiraj:
https://www.ekupi.hr/Samsung-Galaxy-...n-1394751.aspx Za mjesec dana smo vec oko 5000kn, a na njuskalu oko 4500 ili nize. |
Citiraj:
:D meni osobno je S10e prvi mob od Samsunga nakon Note5 koji mi je interesantan da bi ga mogao uzeti odlican posao su napravili. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:42. |