PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Lenovo ThinkPad kutak (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=256238)

kiki86 15.09.2023. 14:01

krepao zvuk iz zvucnika il iz izlaza za sluske? il oboje?

geronimo_2 15.09.2023. 14:40

iz zvucnika, al evo nakon hrpu gasenja lap-a se povratio. uopce ne kuzim koji klinac. jesu mozda x280 poznati po tome da imaju problema sa zvukom jer sam na dosta mjesta na webu nasao sta sve probati, ono tipa update drivera, iskljucivat enhancments i sl.
znaci resetirao sam ga i pogasio par puta i nije ni u jednom OSu radilo. onda sam ga pustil ugasenog da se ohladi. probao ponovo uplalit i zvuk sad radi normalno :stoopid:.

Dottore 15.09.2023. 16:51

Probaj zamjeniti zvučnike, znalo je krepati iz T470

kiki86 15.09.2023. 16:54

ako prduckaju i inace moguce da umiru. ako ti se da probat napravit rekonekciju kabela od zvucnika na maticnu, drugo neznam sta osim zamjenit ih...

geronimo_2 15.09.2023. 16:58

nesmijem otvarat jer cu spusit garanciju tak da to nije opcija. sad radi pa se nadam da ce radit i dalje. nek prduckaju, samo da ne krepaju do kraja i ja sam sretan.

calypso 15.09.2023. 17:45

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3697668)
nesmijem otvarat jer cu spusit garanciju tak da to nije opcija. sad radi pa se nadam da ce radit i dalje. nek prduckaju, samo da ne krepaju do kraja i ja sam sretan.

Otkud ti da ces popusit garanciju ako otvoris donji poklopac? To si nes krivo shvatio. Laptope smijes otvarat, ali koristi plasticni alat ili barem trzalicu za gitaru da ne ostetis magnezij/plastiku...

Na laptopima smijes sam mijenjat memoriju, mijenjat diskove i interne baterije i ostale CRU (Customer Replaceable Unit)... Postoje cak i video uputstva na Lenovo stranicama kako se radi stosta...

A sto se tih zvucnika tice, pogledaj koji ti je part number od njih (imas i na support.lenovo.com popis svih dijelova koji idu u tvoj laptop, samo pusti da ti ga detektira preko browsera), i onda to naruci preko AliExpressa za par dolara...

geronimo_2 15.09.2023. 17:51

nesmijem otvarat jer je 2nd hand/refurb laptop of BF laptops iz austria-e, a oni stavljaju naljepnicu na jedan od vijaka ispod. daklem nesmijem otvorit ili gara baj baj. i meni je to bedasto sto tak rade, ali eto, tako je.
otvarao sma puno lapova u zivotu, nije mi to problem osim te usrane nalje. samo nek radi taj zvuk i dalje i ja sretan. za godinu dana kad istekne gara cu ga otvorit i vjerovanto i bat mjenjat, ak nadem za normalnu cijenu

calypso 15.09.2023. 18:31

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3697685)
nesmijem otvarat jer je 2nd hand/refurb laptop of BF laptops iz austria-e, a oni stavljaju naljepnicu na jedan od vijaka ispod. daklem nesmijem otvorit ili gara baj baj. i meni je to bedasto sto tak rade, ali eto, tako je.
otvarao sma puno lapova u zivotu, nije mi to problem osim te usrane nalje. samo nek radi taj zvuk i dalje i ja sretan. za godinu dana kad istekne gara cu ga otvorit i vjerovanto i bat mjenjat, ak nadem za normalnu cijenu

Bzvz... Pa reklamiraj im ga... :)

Dottore 15.09.2023. 19:10

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3697668)

Možeš li tu postati slike te naljepnice? Baš me zanima.

chillout23 16.09.2023. 08:43

Jel ima možda neko 2x8GB 1333 (10600S) kekse za T520 za prodat?
Njuška nudi samo neki dućan u Garešnici...

chillout23 18.09.2023. 11:31

Citiraj:

Autor chillout23 (Post 3697767)
Jel ima možda neko 2x8GB 1333 (10600S) kekse za T520 za prodat?

Može i 2x4GB...

geronimo_2 18.09.2023. 11:43

poslao sam ti sliku na pm, baci oko.

ovo sa zvukom mi se opet desilo na oba OS-a. restart nije pomogoa. shutdown na pol minute je popravi ostvar. koji klinac se to desava ja nemam pojma.

chillout23 18.09.2023. 13:48

Zvučna ti je rekla pa-pa vrlo vjerojatno

geronimo_2 18.09.2023. 15:31

a valjda bi krepucnula onda do kraja nebi ovak. hm.

zwizard1 18.09.2023. 15:45

A da nisu krivi driveri ?
Probaj reinstal drivera po IDS-u?
Moguće da ti je neki update povukao nešto što nije trebalo.
Ili live boot nekog linuxa pa da znaš na čemu si ?

geronimo_2 18.09.2023. 17:01

daklem dual boot, w7 i w10. u oba isti problem. update ne radi, zblokan je u oba OS-a i nista nije mjenjano/upgrejdano/updejtano/instaliravano vec tjednima.

bertone 18.09.2023. 17:16

Možda malo blesavo, ali meni je jednom samo nestao zvuk na MBP, probao svašta pa i gašenje nakon kojeg bi dobio zvuk natrag na zvučnike i onda opet ubrzo ostao bez zvuka,... i nakon pokušaja i pokušaja otkrivanja problema shvatim da mi se đubre samo spaja na BT slušalice i tamo šalje zvuk.

geronimo_2 18.09.2023. 17:24

wifi i bt iskljuceni stalno, znaci disable, a ni nemam nikakav uredaj na kojim se spajam bezicno za audio.
nekak si mislim da je zvucna otisla bi valjda kak spada, a mozda je ni nebi vidio vise OS. znaci ovo OS vidi sve, i pokazuje kao da svira, al nema zvuka.
ma neznam, ak se ovo nastavi spakirat cu ga i poslat nazad, al onda je to to, jer kolko vidim nemaju ih vise u ponudi, neznam samo oce li htjet vratit pare il ce me zavlacit. hebga nisam imo srece.
pisao sam im neki dan pa su poceli fantazirat da je do win update-a iako sam im lijepo napisao da je update blokiran. drobe svoje default odgovore i mos ga hebat.

Nikky 18.09.2023. 17:32

Kad već radimo kukalo šta bi moglo biti ... moj tip na jack od slušalica,
samo je to prilična gnjavaža za potvrditi / otkloniti :kafa:

Ti jackovi su vrhunsko smetje od kvalitete, a dodatno ako je onaj MIc/Ear kombinirani.
Idiota dizajnera koji je to počeo gurati treba objesiti di je najtanji :fuming:

geronimo_2 18.09.2023. 17:35

oces rec da je popustio pa mozda se "zatvara/spaja" pa zato nestane zvuk jer lap "misli" da su sluske spojene?

jer jack isto ne koristim uopce, nisam ga cak ni isprobao.

strikoo 18.09.2023. 17:38

Pitali su te je li na slušalicama isti problem, odgovorio si da nije.
a sad kazes da ga nisi uopce isprobao?

geronimo_2 18.09.2023. 17:42

gdje? nigdje nisam vidio da me itko to pitao :stoopid:.
cim se ponovi opet isti problem probat cu ubost sluske. nisma se ni sjetio toga da.

Nikky 18.09.2023. 17:56

Da + da bude zabavnije tu su i Mic kontakti ...
Ako je kod tebe taj kombinirani prvo treba probati uštekati adapter pa na njega klasične slušalice za viditi jeli tada radi,
samo primjer da vidiš na šta mislim > https://www.startech.com/en-us/cables/muyhsmff
https://www.links.hr/hr/adapter-delo...zlaz-200300189
https://www.svijet-medija.hr/art/ada...-356107/108931

geronimo_2 18.09.2023. 18:21

pretpostavljam da jest kombinirati jer AFAIK najcesce je zadnjih godina. mozda cak i imam ovaj adapter sto si stavio u ladici negdje na hrpici.
probam to sve kad sljedeci put pocne prcat zvuk.
zahvaljujem

strikoo 18.09.2023. 19:18

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3698208)
gdje? nigdje nisam vidio da me itko to pitao :stoopid:.
cim se ponovi opet isti problem probat cu ubost sluske. nisma se ni sjetio toga da.

Citiraj:

Autor kiki86 (Post 3697612)
krepao zvuk iz zvucnika il iz izlaza za sluske? il oboje?

Na sto si odgovorio iz zvucnika :)
Pa sam pretpostavio da si probao sluske :goood:

geronimo_2 18.09.2023. 19:24

no problem. ja sam ti tolko premoren i izbijen da bi svasta mogel propustit i previdit :D.
the price of being parent.

domy_os 18.09.2023. 21:39

Zvučnici imaju svoj amp, slušalice svoj, nije ni to rješenje.

Cuky 18.09.2023. 21:41

@geronimo - meni se to isto znalo desavat na dualbootu (linux + win).

Stvar je bila do drivera gdje je linux nekako zakljucao zvucnu da je u win bila bez zvuka. Gasenje pc-a je uvijek pomoglo.

Ne sjecam se kako sam to kasnije rijesio, ali mislim da je update drivera na linuxu pomogao.

Da je zvucna neispravna (ili zvucnici) nebi nikako imao zvuka.

chillout23 19.09.2023. 09:32

Sry na uletu za zvučnu...shvatil sam iz onog posta da je zvuk skroz otišo...
Mea culpa :)

chillout23 28.09.2023. 15:51

Društvo, ko je tu kupoval od BF laptops-a? Tražio post i ne mogu nać nikako...
Našo sam kod njih jedan odličan deal...top condition, kažu da uopće nema tragova korištenja...ali mi na 3 maila već ne odgovaraju kolki je shipping...
Pa me zanima iskustvo...sjećam se da je laptop bio/je odličan, po navedenom...

btw..prije 10ak dana sam prodao onaj T480, sad sam na T520 i tražim novi ubod...našao kod njih jedan lap, baterija na 85% sa 33 kruga punjenja, prema batteryinfoview

geronimo_2 28.09.2023. 15:56

ja sam kupoval kod njih nedavno.
20€ je shipping

chillout23 28.09.2023. 16:53

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3700596)
ja sam kupoval kod njih nedavno.
20€ je shipping

Hvala :)

chillout23 30.09.2023. 16:16

Ovaj put se radi o maminom T460...
Ima internu i externu bateriju...externa počela ludovat ko na mom prethodnom T480 (ne idem tam često pa mi je javljala kaj se događa)...neki dan zvala i rekla da je na 23% kapaciteta...našli zamjensku u Optimusu i išla ju je kupit...došla doma i bat na 85%, počela padat, stara spoji i ne puni se...išla vratit, dobila drugu, ali i druga se ne puni...sad sam bio kod nje i fakat ne puni niti jednu bateriju (staru i novu ext, ni internu)...ali kapacitet stare ext sad pokazuje 85% ahahah
Dakle mislim da je problem skoro identičan onom na T480...probal sve moguće kombinacije...ne puni.

Jel moguće da matična zeza? Da li netko od vas možda može testirat i provjerit koji je problem?
Bojim se da je ne oderu u nekom servisu jako...

calypso 30.09.2023. 20:42

Citiraj:

Autor chillout23 (Post 3700904)
Ovaj put se radi o maminom T460...
Ima internu i externu bateriju...externa počela ludovat ko na mom prethodnom T480 (ne idem tam često pa mi je javljala kaj se događa)...neki dan zvala i rekla da je na 23% kapaciteta...našli zamjensku u Optimusu i išla ju je kupit...došla doma i bat na 85%, počela padat, stara spoji i ne puni se...išla vratit, dobila drugu, ali i druga se ne puni...sad sam bio kod nje i fakat ne puni niti jednu bateriju (staru i novu ext, ni internu)...ali kapacitet stare ext sad pokazuje 85% ahahah
Dakle mislim da je problem skoro identičan onom na T480...probal sve moguće kombinacije...ne puni.

Jel moguće da matična zeza? Da li netko od vas možda može testirat i provjerit koji je problem?
Bojim se da je ne oderu u nekom servisu jako...

A da probas sa drugim power adapterom za pocetak? :)

chillout23 30.09.2023. 21:27

Jel mi vjeruješ kad sam napisao post i ušao u stan, sjetio se da stara koristi samo ovaj na docku...i tak sam ga i ja automatski uzeo...a opet, T480 se punio na/sa oba...
Sjećam se da se na poslu neki TP nisu punili sa ovima za dockove, ali ne sjećam se modela baš..

chillout23 30.09.2023. 21:52

Ne puni ni sa njime, sad mi je stara rekla da mi je to rekla popodne...promaklo mi negdi...

calypso 01.10.2023. 14:43

Citiraj:

Autor chillout23 (Post 3700945)
Ne puni ni sa njime, sad mi je stara rekla da mi je to rekla popodne...promaklo mi negdi...

To USB-C?

Moguce da se odvojio USB-C konektor sa maticne ploce... Trebalo bi ga mozda prelemit, al to najbolje na neki servis odnesi da ga pregledaju i sloze... Nemoj bas nosit u ovlasteni jer ce ti tamo ici zamjena maticne, treba ti obican elektronicki servis koji je specijaliziran za ovakve stvari... Mislim da ima par ljudi na PCE koji to rade pa se mozes raspitat...

chillout23 01.10.2023. 15:08

Ne type c...onaj plosnati žuti.
Lap je 99% na docku i nikad ga još nije punila samo na punjaču...ona voli sjedit za stolom i radit na ext ekranu i tipkovnici.
Oba adaptera rade, pošto se uredno javi "plugged in", ali nema "charging".
Sigurno nije otišao konektor, pošto ga ima već jedno 3 godine i punjen je direktno samo taj dan kad sam joj ga kupio. Kad joj je stara baterija pokazala 23% health i krenula curit ko luda, onda je jednom stavila na punjač i radio je normalno. Kupila novu bateriju i od tad uopće ne puni ni jedan od ta 2 original punjača. Jučer sam pratio potrošnju i baterije inače cure suludo brzo...identičan slučaj kao kod onog "mog" T480...ali mi je i enigma kak odjednom pokazuje health 85% za istu bateriju za koju je pokazival 23%. Sve to se meni događalo na T480. I sad mislim da su i kod mene bile baterije super, u stvari i da je bio drugi problem...i da je tak i kod nje.

@dottore je odma reko da je moguće da matična nekaj zeza

Al da mi se to događa baš u tak kratkom roku na 2 različite serije TP...hm...
Lastane, jesam li trudan :stoopid::fiju:

Nikky 01.10.2023. 15:56

Možda jesi trudan, a možda su podzemne vode :D
Očito "imaš sreće" ili serijski izazoveš isti rezultat ... zeza battery managment ....
Sad se ne mogu sjetiti kako si (ako si) riješio na T480 ??

chillout23 01.10.2023. 16:48

Na T480 je bio problem kako god sam podesio BM...i kad nisam ista stvar. Tu govorim o tresholdu u L Vantage

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:01.