![]() |
Bez obzira na neke eventualne prednosti, u prosjeku korištenja tih auta, isplativosti i ostalog SUV = Silly Useless Vehicle. :D
A da ne spominjem vrh (sportske pokušaje) tipa BMW X6, Infiniti FX... |
Citiraj:
Nema usporedbe izmedu Nissana i X5. Bar ne X-Traila i sl. Murano vec da. Terenci koliko su bolji na terenu, tolko su gori na normalnoj cesti. SUVovi se obicno najcesce voze na normalnoj cesti i onda su logican izbor. Vozi se 100km do gradilista i onda jos 10 po makadamu ili sl. Ili neko ide svaki vikend na ribolov u vikendicu itd. Pathfinder je ogroman auto, dosta veci od x5 i muka po gradu. X-Trail je jos iz 90tih, kamionski mjenjac, straznja klupa ko klackalica i traktorski motor. Da imas firmu koja prodaje svoje proizvode u najbogatije zemlje na svijetu i posluje sa jako bogatim ljudima sigurno ih nebi vozio okolo u X-Trailu. To je tak jasno. |
Citiraj:
Koliko blesavoća napisano, glava me zabolila instantno.... Editirao si, pa da replyam na to. Citiraj:
|
Dobro ak ti tak kazes. Ipak si ti tu strucnjak.
|
Imam u familiji sličan primjer. Čovjek radi na plinovodima pa su situacije od makadama pa do "blato do grla". Imao je Terracana, Patrola...pa sad vozi Captivu.
Terracan je izlazio iz svega, ali doslovno svega. Patrol je bio najudobniji (vozilo nas se 7 od Paga do Zagreba i nisam ni osjetio put), a navodno mu ni Captiva zasad nije nigdje ozbiljnije zapela, a nije baš kategorija ista kao ova prethodna dva. |
Citiraj:
Ili se nisi vozio u xtrailu, ili ti je kasno pa piskaraš gluposti... Xtrail je prilično mlad model, sa prilično suvremenim dci motorima, i za jednog terenca solidno udoban. Terenske sposobnosti su mu jedno 10x veće od ovih suv cirkusarija za pokazivanje 'moj je veći' na cesti, a cijena u pola manja. Moderni terenci su sasvim u redu što se tiče voznih osobina na normalnoj cesti. Ne pričamo danas o uaz-ima, nivama ili puchu g iz 70ih. Pathfinder je cijelih 3cm duži od x5, ako se ne varam, a to je strašno bitna činjenica, jel vozilo veliko 4.86 il 4.89:hitthewal:, to je baš u domeni napisanog 'Pathfinder je ogroman auto, dosta veci od x5 i muka po gradu'... Da ti dalje raščlanjujem gluposti, ili je dovoljno? |
Da,da u pravu si. Ugladen je ko dci iz Lagune. Sest cilindra u X5 ili cetri u X-Trailu su ista stvar.
|
Citiraj:
A da opet ne spominjem ostale napisane nebuloze.... SUV klasa je izmišljena kao igračka za bogate i na tome je ostala, tu je svaka rasprava bespredmetna. Ko želi plaćati abnormalne cijene guma, servisa, i ako mu se sviđa imati kampkućicu a ne auto neka plaća i kupuje, bmk, ali blesavo je ići to opravdavati 'potrebama' ili 'kritikama klijenata na račun toga što se vozi' ;) Ostali ajmoreć pametan svijet kupit će si npr 530xd, ako već pričamo o bmw-u i imati potpuno jednake terenske sposobnosti kao i sa jednim x5 recimo. Budući da ni ponuda prostora u vozilu nije nešto bajna u suv klasi. |
Eh ipak sam ja zajebo. Ja sam X-Trail zamijeno sa Terranom. Oba su mi gadni i nezanimljivi pa ih nisam izmemoriral kak spada.
|
Citiraj:
|
Dacia duster 4*4 opere ove bmwe i mle. :kava:
|
Pogotovo cijenom:D kupiš 4kom za X5:D a o dijelovima i gumama da negovorim set za X5 kao pola Dustera:D
|
Mda, kupce X5 činjenica da mogu kupit 4 dustera za cijenu jednog bmw-a sigurno baca u nedoumicu i očaj. :D
|
Mogli bi tako nastaviti do sutra, zasto uzeti ono kad za manje novaca dobijes ovo. Nije bitno sto vozis nego kako vozis. Ako netko ima SUV, jer ga zeli i ima novaca za odrzavanje i vozi ga normalno a ne kao umisljeni kreten, onda ne vidim razliku izmedju tog vozaca i onog koji vozi Duster ili Sandero. Neka ljudi voze sto hoce i kuda hoce, ako im se svidja imati Nissan Patrol i voziti ga samo po gradu, neka ljudi voze.
|
Citiraj:
Btw, trenutno vozim starog (2003 2) Clia, jer nemam novaca za voziti išta drugo. Nije toliki problem kupiti, nego voziti i održavati. Ja kupim cijeli set guma i felgi, a stari kupi 2 gume na Altei :D. Baš danas sam ostavljao u prašini razvikane aute na dalmatini, pa "bratstvu i jedinstvu" pa na slavonici. Baš me zanima kakav je osjećaj kad te opiša clio 1,2 8v sa 160km/h. Naravno, vozim max 140 (na satu, zapravo 134) km/h, a više ide samo za obilaženje ili zalijetanje uzbrdo na dalmatini :D. |
U tome i je bit svega napisanoga da nije bitno što se i kako vozi dok god to možeš pristojno održavati, a da sebi i svojoj obitelji nenanosiš nepravdu, onemogučujići im pristojan život radi vožnje auta koji nije primjeren zaradi.
I sam vozim Xsaru(2000g 1.4 da mi je i manj auto bilo bi mi dosta tipa Clio,206,C3,Ibiza) i jasno mi je o ćemu se ovdje piše/prića mogu bolje ali ćemu kad mi nije potrebno da moram brojati krznaše za kruh i mlijeko:nono: i razmišljati hoću popiti kavu ili ne. Za 1god. prešao sam 6.500km:D što će mi bolje i gdje god krenme stignem i meni dosta. |
Citiraj:
Ti misliš da se ostali vozači na cesti opterećuju s time kad se ti siliš i obilaziš ih s drlogom? Mene kad takvi obiđu sa divljim brzinama jedino šta ja pomislim: 'vidi budale', a ne: 'vau, kako ide ovaj njegov clio, da barem ja tako nešto vozim'. |
Citiraj:
Mi smo tu totalno drugačija ekipa od SUV-ovaca jbg nama je to neshvatljivo. Oni također ne shvačaju kak mi nemamo novaca da si kupimo takav neki auto. Ja svaki mjesec radi posla napravim 3000 km. Ja i s potrošnjom od 6,2 moram pazit šta ću pojest na poslu i dal ću kavu popit. Bome će mi ovo poskupljenje benzina za 60 lipa odbit 9 kava ovaj mjesec. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
odlično:beer::D:roller: |
Citiraj:
http://pictures.topspeed.com/cars/me...im_1600x0w.jpg Kad bi se već kurčio sa značkom i cijenom auta... |
ma nema nitko ništa protiv ljudi niti tih suv-ova,samo sam htio reči kak mi je to glupa klasa,ali se prodaje i svima dobro,a da ne govorim o onima tipa pežo 208 pa 2008 ili 308 pa na 3008
ja bi njega http://cdn.caradvice.com.au/wp-conte...4484975168.jpg |
Citiraj:
Uživaj u Africi i tu i tamo Foresteru. :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim da jedino Range Rover postoji u klasi gdje je G. |
Citiraj:
|
Daleko su i Patrol i Land Cruiser po luksuzu od G klase i Range Rovera.
|
Citiraj:
http://www.toyota.hr/cars/new_cars/l...-v8/index.tmex |
Citiraj:
Toyota je užasno siromašna opcijama prema G i Rangeu. Čak Toyota tamo ima i compare sekciju gdje odmah ubaci najslabijeg Rangea pored te najjače Land Cruiser. Staviš umjesto njega 5.0 Supercharged i odgovarajući G pa se stvari brzo promijene. Skuplji su, ali radije bi jedan od njih nego Land Cruiser. |
Nije baš tako, Land Cruiser V8 i njegova Lexus inačica drže popriličan udio prodaje u tom segmentu. Pa ako kupci ga smatraju dijelom tog segmeta, a i cijenom je u tom segmentu, onda mi nema kaj biti jasnije.
|
Citiraj:
Automobili za us tržište, paketi opreme, a ni pogonska grupa, nemaju veze s vezom sa istima u europi. A btw, da, land cruiser je pandan G klasi i Rangeu, štoviše range osim luksuza, nema baš neke pretjerane veze sa terenskim sposobnostima ostale dvojice. Tu se prije može povezati land rover, range je šminka. A bome ni G do pred kraj devedesetih nije imao ama baš nikakve veze sa luksuzom.... |
Usporediš sva 3 za to tržište i odmah dobiješ uvid u maksimalne pakete opreme. Ameri su takvi da kod njih na tržište idu samo najjači motori i maksimalni paketi opreme.
Nisam se vozio u Rangeu, ali po onom što sam vidio iznutra, luksuz je daleko ispred svega trenutno u ponudi. Nisu ni terenske mogućnosti daleko. Čini se kao najbolja kombinacija jednog i drugog. Što se luksuza i dizajna interijera tiče, mislim da je tu Range najdalje otišao. Toyota kao da je zapela u 20. stoljeću (na stranu Lexus). Baš gledam ovo sad i opet mi Range ima ugodniju unutrašnjost. |
Citiraj:
Također hyundai nije bio neko čudo od max opreme, mada je imao specifičan motor za us tržište, takvog kod nas nije bilo u ponudi nikad. Baš sam pričao s njim dosta puta o autima tamo, to je sve kao i kod nas, ovisi što hoćeš i koliko para imaš, neovisno jel auto uvozni ili domaći proizvod. Da ne spominjem da su sigurnosni prohtjevi u americi dosta slabiji nego kod nas, te su kočioni elementi i ovjes dosta jednostavniji i ostavljaju lošiji dojam. Koliko sam pratio tvoje postove, pa bio si u americi, pa nije da tamo svi živi voze isključivo m3, m5, amg, s4, s6, itd automobile, pa ima masa raje kojoj je dosta 2.0 benzinjara i sl. Na kraju krajeva, imam frendicu u Ohiu, muž joj je godinama prodavao aute, pa smo isto tak pričali o toj tematici dosta. Citiraj:
Range je u dosta više tom luksuz segmentu, daleko je on još od mogućnosti G klase na terenu. A rekao sam ti i za g, pa oni su tek nakon skoro 20g proizvodnje dobili ventilirajuće diskove i airbag, kakav luksuz:roller:, to je tek 98-99e negdje išlo u amg verzijama i malo za k.rčenja bogatuna po gradu, sa 18" felgama i milijun konja u kiosku na kotačima koji nema veze s vezom za jurcat po zavojima. |
Citiraj:
Po onom što sam gore vidio...od europskih auta, to su u 90% slučajeva bili Golf GTI, Focus ZX3, 135i, 330i, 335i, 535i, 540i, od Mercedesa većina AMG ili 300/350 modeli. Audiji su RS ili T modeli. Frend mojih godina kuka kako će platiti faks, a ima Focusa ZX3, frendica nešto starija od mene fura Passata 1.8T, njen cimer Imprezu WRX STI. Druga frendica je radila kao au pair i dobila Kiu Carens (Sedonu) da razvozi djecu u vrtić/školu. Motor 3.5 benzinac i samo satelitsku televiziju nije imao :D Da se razumijemo, to je ekipa koja je preselila s ovih prostora i studenti su. Frend i druga frendica iz Zagreba, prva frendica iz Makedonije, Ti auti imaju opreme u rangu najjače opremljenih istih modela koji se mogu naći u EU. Kod njih početna oprema postoji samo kod japanskih i američkih auta. Baci pogled na recimo VW i Kiu u US. Primjerice, Kia Rio kod nas dolazi s 1.25 i 1.4 motorima, gore isključivo s 1.6. Vozio sam gore [URL=Yaris limuzinu[/URL] (bio je wtf efekt - to postoji?!) u rent-a-caru jer je bio najjeftiniji i najmanje trošio :) Oduševljen sam bio autom. Od prostranosti, opremljenosti, ekonomičnosti pa do izgleda. U Nissan Versi (Tiida) sam proveo preko 14 sati u komadu. Nevjerojatno koliko je to podcjenjen auto na ovim prostorima, a tako dobar i udoban. Vozio se i u Civicu, BMW E46 328i cabrio, Dodge Ramu, Corolli, Camry Hybrid... i još dosta toga, ali najbolji dojam su mi ostavili baš Versa i Yaris (uz E46 naravno). Ameri su slabi na cup holdere, 10 sam ih nabrojao u Kiji Carens, a ostali auti su imali minimalno 4 :) Citiraj:
|
Ja sam bas malo prije gledao Kiju u USA i nemaju Ceed, bar ga ja nisam nasao. Sportage dolazi sa 2.4 benzincem a kod nas sa 1.6 kojeg oni stavljaju u i30 koji kod nas ima 1.4. Na kraju se svi voze istom brzinom ko i kod nas ak ne i sporije, vrlo vjerojatno.
Kakva su iskustva sa novim Fordovim 1.0 ecoboost motorima? Dosta su povoljni i Focus i C Max su medu povoljnijima, narocito ak se trazi malo vise opreme. C Max sa 1.0 125k mi je ozbiljan konkurent za novi auto ak se ne pokaze da je motor odron. 1.6 atmosferci su jos uvijek u ponudi ali su cak i skuplji i ne idu sve opcije na njih. Za 150 tisuca se dobije Titanium C Max, 1.0 sa 125 ks, metalik bojom i Xenonina. Vjerojatno se to moze i jos malo spustit. Za takav auto mi se to cini dosta povoljno u usporedbi sa slicnima. |
|
Danas se vozim i ja u kruznom pogledam u retrovizor(cuo auspuhe kako grme) kad ono Nissan GTR Black Edition! fapfapfap kad nisam doslovno stao i molio ga da me prestigne samo da zagrmi i odleti! Koja je to brutala! Leti hebo majku svoju!! Imao sam priliku sjesti u njega, ali kada proleti pored tebe, sasvim druga prica!
|
Danas vozio novog Golfa, TSI i 90% ga kupujemo. Unutrasnjost je savrsena, ne mogu smislit svu silu gumbeka i svemirski dizajn kao na Ceedu, Focusu i skoro svima. Ovo mi je cool i djeluje kvalitetno. Golfek je iznenaducuje mekan i udoban i moze se sve nadoplatit na osnovni model za razliku od vecine ostalih gdje treba najjaci paket za Xenon i sl. Cijena oko 20 tisuca eura sa Xenonom, boljom klimom, zimskim paketom i jos par sitnica, 105ks TSI. Ceka se dva mjeseca.
|
Samo čekam da se jave dežurni germanofobi... :D
|
Ja sam inace Japanofob ali su me jednostavno raspizdili sa svim tim paketima opreme i moras uzet ovo da mos narucit ono.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:12. |