![]() |
Mislim da imaš u opcijama (gpedit) da blokiraš hardver apdejt
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Nemoj si komplicirat zivot
Rokni win gore Mam sa lan on Das mu drivere za grafu, ostalo win rjesi i vozi miki Kakvi driveri za cipset, mbo itd? Nije to ‘91-va i windows xp :) I sve bude ok |
Ček šta nije jedino ispravno da driver od matične uvijek ide prvi? Mislim jest da se time vodim od doba XP-a kako kažeš, ali nekako mi se to i dalje čini kao temelj za sve ostale drivere.
|
Možeš slobodno imati spremne sve moguće drivere na nekom USB-u, pa onda kreneš s onim za čipset, GPU, audio, LAN, itd. Kasnije ih lako ažuriraš, ako novije verzije nude poboljšanja, inače ostaviš sve kak je dok radi.
Čisto da ti Windows 10 ne pokupi generičke pizdarije, a jednom kad imaš instalirane drivere, za dodatnu sigurnost možeš isključiti opciju da ih OS sam skida.:) |
Može, hvala svima na savjetima.
Ako netko ima link na pouzdanog prodavača Win10 keyeva na ebayu javite. |
jel ovo legit?
https://eu.keysoff.com/ms-software-s...html?kso=skt12 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Jedno noobovsko pitanje, kupio i ja prvi puta original kljuc za win 10 :), i kliknem aktivaciju i sve ok, pitanje glasi, sta se desava kada uskoro promijenim komp i ponovno sve instaliram, da li ce taj kljuc biti valjan kada ga opet upisem na nove win ?
hvala |
Citiraj:
Ali sa obzirom da MS silno želi što više instaliranih W10, nebi me čudilo da sve prolazi. Inače kad jednom ukucaš ključ, pa iz nekog razloga na istoj matičnoj ideš ponovno instalirati win, ključ ti više ne treba, win se sami aktiviraju (pamte matičnu i valjda odmah vežu ključ na nju). Pa vodi i o tome računa ako prodaješ taj komp. Da ne bi bilo 2 kompa sa istom licencom. ;) |
|
Je li prodavač napisao istinu možeš provjeriti ovako:
https://www.intowindows.com/check-if...oem-or-volume/ |
Citiraj:
U pravilu možeš isprobati ove opcije:
|
Ne treba mu mrtvi MS account za tako nešto, dovoljno je ukucati slmgr -upk i licenca će otići.
|
Citiraj:
|
Ponavljam pitanje, koja je fora s tim kljucevima? Da li je to legalno?
Zar se ne dobije kljuc s Windowsima ili se može kupiti preko Microsoft stranice? Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Za firme ovo ne šljaka. |
Odlično. Gdje je onda najbolje nabaviti key prema vašem iskustvu?
Na u2key.com ne vidim ponudu kljuceva. Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk |
Imas ovdje :
https://www.bug.hr/promo/windows-10-...o-school-16570 Imas i na U2Keys : https://www.u2key.com/windows-10-pro...etail-key.html |
|
prije bi rekao preko ebay, ali ovdje je jos jeftinije. nema smisla davat 2-3 put vise novaca kad i ovi rade ok.
|
A si probal u kosaricu strpat koji key?
Jos stave porez pa si skorom na duploj cifri Ebay je i dalje najpovoljniji Jedino treba pazit office keys To podvale phone aktivaciju, da moras zvat ms |
Ne treba zvati microsoft jer isti ima phone aktivator aplikaciju dostupnu online :)
|
Ubo sam nekoliko tih ebay jeftinih keyeva za par eura - sve volume licence. Selleri više ne postoje, a u trenu kupovine su imali pun klinac pozitivnih ocjena. Dok radi radi. Moja greška što nisam ni išao za time i očekivao sam oem licencu... Što je tu je
|
bila je cistka key-eva zadnje vrijeme ne baji :-(.
ja stalno ESET kljuceve kupujem vec godinama za puno kompova, i isto zadnjih 2-3 mjeseca je koma. rjetko kad sam imao problem. a onda prijavim i dobijem refund ili novi key ako je seller jos "ziv" |
Malo sam ispao iz ovih tema u zadnje vrijeme, pa molim za pomoć. Naime, dugo sam se družio sa win7 ali izgleda da je tome došao kraj. E sad, da ne instaliram sve "iz nule", ja bih postojeću sedmicu pregazio sa win10, ali tako da sve ostane kako je bilo. Kako imam kombinaciju SSD-a na kojem je OS i klasičnog hard diska na kojem su podaci, negdje sam pročitao da je prilikom instalacije OS-a dobro iskopčati hard disk radi nekakvog zapisivanja u MBR i sličnih tričarija. Navodno sustav kasnije brže i bolje radi. Pitanje glasi: da li će sustav moći čitati fajlove koji su već prije bili zapisani na HDD-u a s obzirom da u trenutku instalacije OS-a nisu bili "prisutni", odnosno da li će se prilikom instalacije promjeniti "vlasnik" podataka, pa se njima kasnije neće moći pristupiti???
|
Neće, samo nakon upgradea ukopčaš natrag disk i to je to.
Samo prije nego kreneš u upgrade, probaj upaliti PC bez HDD-a. Ako se ne pali, znači da ti je bootloader na HDD-u. |
October 1, 2020-KB4576945 Cumulative Update
Samo info da je meni ovo prouzročilo to da nisam mogao dobiti adresu od dhcp-a, dok kad bih stavio fiksnu sve mi je radilo. Popravilo se restartom. (računalo je u standby-u bilo i nisam ga restartao baš često) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23. |