PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Pupo 23.01.2023. 21:24

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3654612)
Iskreno nismo ni znali da se plaća, jerbo zadnji smo puta bili tamo zajedno s Masnim i Daddyem i njihovim boljim polovicama tamo prije valjda 140 godina. Imam negdi fotke još :lol2:

Ma za žičaru ili kak je od milja zovem, Bandićev spomenik, nema jebene šanse da dam pare za tu vožnju :D
Kaos je bio i kod žičare, ekipa se parkirala po livadi pored, bikoz why the fuck not :no2drug:

Daj šalji slike masnog na pm da ga cimam :)

Wolverine 23.01.2023. 21:25

Morao bi nać negdi po diskovlju jebote ne znam ni kad je to bilo. Fakat ima gro godina od tada :D

Juice 23.01.2023. 22:01

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3654612)

Kaos je bio i kod žičare, ekipa se parkirala po livadi pored, bikoz why the fuck not :no2drug:

To je redovna pojava svaki vikend. Prvih mjesec dana, možda dva su prometni redari obilazili i pauk. Sad već nisam dugo vidio, a ni čuo da dolaze.

zgmmax 24.01.2023. 00:05

Nemre se ta cesta zatvoriti jer je to Županijska cesta i ide normalan promet prema zagorju tako da ništa od toga.

Za ekipu sa djecom je jeftinije gore ići autom pogotovo jer ne moraš čekati bus il' žicu i gužvati se sa drugima.

zkljaja 24.01.2023. 00:24

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3654551)
@8:36 ...kao što vidite, mi smo se normalno vozili...
I onda @9:00 vidimo da im je netko ukrao auto i vrtio se po parkingu dok je drugi pokušavao popraviti šiber...
Ako ništa drugo, portali su mu boostali kanal :D

Svih tih debilana je bilo i prije samo nije bilo drustvenih mreza i clickbait portala da spamaju feed. Dečku se zapalio namapiran BMW, sletio na snjegu u jarak ili sta vec. Neš ti problema.
Dežurni hejteri sponinju vozače BMWa, govore tata će platit kao da se razbio s novim M4, a ne autom od 3000€
Pokušava napravit Adri priču s autima i YT bez pola karizme i jbg ispada cringe
Malo previše pompe se pravi oko neceg banalnog.

Hamm 24.01.2023. 07:08

:)

coconut 24.01.2023. 07:31

U Medvegradu stvarno nemaš šta vidjeti i definitivno ne vrijedi love za ulaznicu. Ne vrijedi ni 1 EUR, a kamoli skoro 10. Jedino ako ti se u kuli gledaju stalaktiti i stalagmiti od betonske salitre.

Juice 24.01.2023. 07:54

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3654649)
Nemre se ta cesta zatvoriti jer je to Županijska cesta i ide normalan promet prema zagorju tako da ništa od toga.

Za ekipu sa djecom je jeftinije gore ići autom pogotovo jer ne moraš čekati bus il' žicu i gužvati se sa drugima.

Ma sve se može uredit, pa i ta cesta jer ovo vikendom je koma. Ovu subotu je bila kolona od polovice i stojiš u koloni i ne mrdaš. Pa parking gore, jednostavno ga nema za taj broj vozila i ljudi samo ostave auto na cesti ili ga zapiče po livadama. Za jedan park prirode koma.

Oprosti ali to nije opravdanje za ne koristit ZETov bus koji vikendom ide svako malo gore. To je samo komocija ljudi da se mora uparkirat do samog ulaza na sanjkalište. U sferu jeftinijeg ne želim ni ulazit jer tvrdnja da je osobnim autom jeftinije ne stoji. Okej, električni možda samo vikendom te neće dovest do gore kad zapne na pola ceste.

Cuky 24.01.2023. 08:55

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3654610)
Mi juče išli na krumpirište, do tamo bez problema, čista cesta/bljuzga. Samo gore je bila gužva, pa smo ošli ravno na kružnom do spremnika za vodu i crvenog spusta.

Ne znam kad si isao al tek kasnije se stvorila bljuzga po kojoj je bilo ok vozit.

Ja sam isao ranije prije tog i bilo je veselo na onom dijelu iz Bistre prije rotora i ulaska u sumu 😁

A i gore tik do same livade je bilo specijalaca koji ne znaju krenut na snijegu, samo nabijaju gas i cude se zasto su se ukopali na mjestu.

Pomo 24.01.2023. 08:58

Citiraj:

Autor papčić (Post 3654652)

O bokte, kome Adri ima karizmu. Pogledo sam jedan video (ovaj što je okačen par postova ranije), kriste bože, iskompleksirana budala kakva nam je 90% ćunerske scene. Fali samo prištava faca da bude potpun.

Pupo 24.01.2023. 09:08

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3654677)
Ne znam kad si isao al tek kasnije se stvorila bljuzga po kojoj je bilo ok vozit.

Ja sam isao ranije prije tog i bilo je veselo na onom dijelu iz Bistre prije rotora i ulaska u sumu 😁

A i gore tik do same livade je bilo specijalaca koji ne znaju krenut na snijegu, samo nabijaju gas i cude se zasto su se ukopali na mjestu.

Oko podne. Taj dio kroz Bistru je bio i dalje takav, i odustao bi da je i prema gore bilo takvo, ali poslje onog kružnog na kojemu piše "Bistra" je bilo ok skroz do gore.
Dam se kladit da je ovo prema gore županijska cesta i da je počišćena, a ovo kroz naselje da je lokala i da nisu očistili.
Klasična HR priča.

I moram pohvalit gume, uzeo sam prije ove zime Blizzak LM005 i baš sam zadovoljan. Očekivao sam da će bar klizati na usponu od rezervoara do kružnog kada smo se vraćali, ali ništa.

Mario92 24.01.2023. 09:13

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3654659)
:)

Nakon kaj sam pogledal onaj video o vodiku kaj sam stranicu ranije zakačil, entuzijazam za vodik mi je dosta splasnuo :/

tomek@vz 24.01.2023. 09:19

Misljenja?

https://www.caranddriver.com/news/a4...brid-revealed/

Wankel motor je u ovom slucaju "Rage Extender". Kolko ce to utjecat na dugotrajnost i klasicne boljke Wankel motora...bumo vidli...Pozitivno je sto Wankel u ovom slucaju moze i na hidrogen radit.

Hamm 24.01.2023. 09:21

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3654682)
Nakon kaj sam pogledal onaj video o vodiku kaj sam stranicu ranije zakačil, entuzijazam za vodik mi je dosta splasnuo :/

Kao i svaka tehnologija ima svoja ograničenja i mane. Vjerujem da će napredovati s godinama.

Video sam previdio ali budem ga danas pogledao. :) Thx!

Cuky 24.01.2023. 10:22

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3654680)
Oko podne. Taj dio kroz Bistru je bio i dalje takav, i odustao bi da je i prema gore bilo takvo, ali poslje onog kružnog na kojemu piše "Bistra" je bilo ok skroz do gore.
Dam se kladit da je ovo prema gore županijska cesta i da je počišćena, a ovo kroz naselje da je lokala i da nisu očistili.
Klasična HR priča.

I moram pohvalit gume, uzeo sam prije ove zime Blizzak LM005 i baš sam zadovoljan. Očekivao sam da će bar klizati na usponu od rezervoara do kružnog kada smo se vraćali, ali ništa.

Da, ja sam nesto ranije isao.

Meni su na tom usponu prije rotora malo proklizale jer sam morao zaobilazit neki auto sa lijevom stranom po travi, al iscupao sam se na kraju.

Mislio sam da su mi gume lagano u k (cetvrta im sezona), ali ispostavilo se da jos uvijek dosta dobro drze, i po snijegu i po kisi - GY Ultragrip 9.

Onaj dio po sumi je poslije bio ok, da.

zkljaja 24.01.2023. 10:48

Citiraj:

Autor Pomo (Post 3654678)
O bokte, kome Adri ima karizmu. Pogledo sam jedan video (ovaj što je okačen par postova ranije), kriste bože, iskompleksirana budala kakva nam je 90% ćunerske scene. Fali samo prištava faca da bude potpun.

200 000 ljudi ne misli tako, što je za taj tip sadržaja na YT i naše krajeve jako velik broj pratitelja..
Ne velim da je sadržaj poučan ili kvalitetan, ali je zabavno gledat budalu koja ima novaca i radi ono što bi ja radio da imam te pare - cijeli dan šerafio u garaži. Jedino bi se ja predodredio na druge seljačke marke vozila :)

Šta misliš koliko klinaca 10-23 god. želi imat npr. ono što je Destro postao koju stranicu ranije, ali im je jedina mogućnost za iole se približit tome gledanje videa na YouTubeu kako netko drugi živi njihov san..

Wolverine 24.01.2023. 10:57

Citiraj:

Autor papčić (Post 3654652)
Svih tih debilana je bilo i prije samo nije bilo drustvenih mreza i clickbait portala da spamaju feed. Dečku se zapalio namapiran BMW, sletio na snjegu u jarak ili sta vec. Neš ti problema.
Dežurni hejteri sponinju vozače BMWa, govore tata će platit kao da se razbio s novim M4, a ne autom od 3000€
Malo previše pompe se pravi oko neceg banalnog.

Zato što ekipa kod nas percipira da svaki BMW košta sto iljada maraka :lol2:

A jebiga, ne ideš to radit s autom koji pušta ulje na sve strane jer ti se desi upravo to što se njemu desilo. Ulje koje je kapalo po grani se zapalilo i bok. Nikakav SF.

Ali dovoljno je vidit njegov video da skužiš o kakvom se kalibru budale radi. I on ima kao neki yt kanal o tuningu :wtf2:

Citiraj:

Autor papčić (Post 3654713)
200 000 ljudi ne misli tako, što je za taj tip sadržaja na YT i naše krajeve jako velik broj pratitelja..

Što je na žalost samo dodatni dokaz o stanju mentalnog sklopa ekipe/klinaca ovdje.
Pa i cajkaruše imaju milijune pratitelja pa ne znači da su uzor :D

Adri je etalon tipičnog balkanskog klinca koji vapi za pažnjom. I na žalost takav sadržaj ekipa na ovim prostorima guta.
Kužim, svi smo mi bili jednom mladi i glupi, i da slažem se da tada nije bilo društvenih mreža za to pokazat široj javnosti.
No žalosno je koliko im pažnje danas dajemo.

Hamm 24.01.2023. 11:04

Mali je iritantan i potvrda teze da bi svaki bmw stariji od 10 godina trebalo zdrobiti jer u 99% slučajeva padne u ruke idiota. :D

Pomo 24.01.2023. 11:15

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3654722)
Mali je iritantan i potvrda teze da bi svaki bmw stariji od 10 godina trebalo zdrobiti jer u 99% slučajeva padne u ruke idiota. :D

Nažalost, ni to nije rješenje.
Kod nas svaka budala misli da ima PRAVO voziti po cesti.
Nažalost to bi trebala biti privilegija.
Ostalo je samo dokaz da gausova krivulja prosjeka inteligencije društva daje krivu sliku...

Wolverine 24.01.2023. 11:20

Citiraj:

Autor Pomo (Post 3654724)
Nažalost, ni to nije rješenje.
Kod nas svaka budala misli da ima PRAVO voziti po cesti.
Nažalost to bi trebala biti privilegija.
Ostalo je samo dokaz da gausova krivulja prosjeka inteligencije društva daje krivu sliku...

Koliko tek budala misli da ima pravo vozit auto preko bare :D
Ekipe koja se doslovno gubi u prostoru i vremenu.

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3654722)

Ti si samo JALAN jeL mali vozi pošteno premiJum švapsko dizlo a ne tamo neku second grade folksvagen wannabe škodu :p

Milentije 24.01.2023. 11:33

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3654730)
Ti si samo JALAN jeL mali vozi pošteno premiJum švapsko dizlo a ne tamo neku second grade folksvagen wannabe škodu :p

Ne loži čovjeka. Snimiće se kako prolazi kroz žuto da dokaže da još ima mladu i vrelu krv. Ostaće bez vozačke. :D

Wolverine 24.01.2023. 11:34

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3654736)
Ne loži čovjeka. Snimiće se kako prolazi kroz žuto da dokaže da još ima mladu i vrelu krv. Ostaće bez vozačke. :D

Jump jump jump jump :roller:

Tumor 24.01.2023. 11:48

Citiraj:

Koliko tek budala misli da ima pravo vozit auto preko bare :D

Nakon pogledanih par filmica na kanalu covjek si zaista pomisli kakvih sve budala ima da voze aute
https://www.youtube.com/@JustRolledIn

Wolverine 24.01.2023. 11:59

Citiraj:

Autor Tumor (Post 3654741)
Nakon pogledanih par filmica na kanalu covjek si zaista pomisli kakvih sve budala ima da voze aute

Ne trebam gledat yt kanale, znam kak nam auti u floti izgledaju i kakve ih nađem.

''errrr, nešto lupa i auto jako vuče u stranu, mislim da nešto nije u redu s vozilom. Želim drugi auto i da mi refundirate korištenje ovog''

''u redu, evo sad ćemo poslati tehničara da pogleda auto a vama smo bookirali drugi koji je svega blok dalje. Oprostite na neugodnosti''

Dođeš do auta kad ono uopće nema gume na felgi :no2drug:

zkljaja 24.01.2023. 12:16

Na stranu sto je Adri budala, ne zna ništa o mehanici, radi sve ofrlje i pravi grimase. Radi ono što je i mnogim starijim majstorima san.
Baš se svakim mehaničaru mijenja kvačilo na C3 Picasso za pola place na racun pola na ruke. Mnogi bi radije radili na zvijerima o kojima su samjali kao klinci i da ih još netko platinza to. U tom smislu je uspio 100%, samo vidjet ćemo dokle pošto svaki auto koji kupi završi pokvaren, slomi tri motora da bi jednu trku završio itd.

Ovaj mali sa zapaljenim bmwom dolazi u radionu gdje ja radim svoj auto, ali nisam ga još sreo uživo, obzirom kakve se gluposti tamo “slažu” ništa me ne ćudi

Wolverine 24.01.2023. 12:27

Citiraj:

Autor Tumor (Post 3654741)

Dakle evo, malo ovako što sam povadio sa moba na brzinu :D
btw ono ja držim kotač u ruci :D

20210503-083635 20210511-085329-HDR 20221024-121052

20221024-121102 20221123-103757 IMG-20220910-WA0000

IMG-20221210-WA0000 IMG-20221228-WA0001 IMG-20230111-WA0000

IMG-20230111-WA0001

Mislim što da kažem :D

IMG-20220910-WA0001 IMG-20220910-WA0002 IMG-20220910-WA0003

Citiraj:

Autor papčić (Post 3654760)
Na stranu sto je Adri budala, ne zna ništa o mehanici, radi sve ofrlje i pravi grimase. Radi ono što je i mnogim starijim majstorima san.
Baš se svakim mehaničaru mijenja kvačilo na C3 Picasso za pola place na racun pola na ruke. Mnogi bi radije radili na zvijerima o kojima su samjali kao klinci i da ih još netko platinza to. U tom smislu je uspio 100%, samo vidjet ćemo dokle pošto svaki auto koji kupi završi pokvaren, slomi tri motora da bi jednu trku završio itd.

Ovaj mali sa zapaljenim bmwom dolazi u radionu gdje ja radim svoj auto, ali nisam ga još sreo uživo, obzirom kakve se gluposti tamo “slažu” ništa me ne ćudi

Kužim, ali sve ima svoje granice. Jebiga, vidio sam par videa i lik bi i nakovanj slomio.
Da ne ispadne opet da mrzim sve rvacko, evo recimo meni je osobno ovaj naš yt kanal fora za pogledat.
I gle, cura koja ekšli nešto zna, trudi se i radi ima onak 20x manje pratitelja od onog klipana.
Zašto?
Zato jer ne radi budalu od sebe i ne čisti auto u recimo čipkastom donjem rublju. Jebiga

Jasno, ne očekujem od nje sadržaj kakav lansira recimo jedan Larry Kosilla, pa ni I Am Detailing ili White Details (od kojih btw jedan adri ima više followera) ali lijepo je vidit da se trudi.

DoxyTheCroat 24.01.2023. 12:28

Neznam što se svi uzjebali za nekog wannabe ćunera, a vidim da i starija ekipa ne konta caku/problem.

Stalno se ponavlja broj "pratitelja", a što on znači? Da od 200k je 100k pratitelja, od kojih polovica je kliknula eto tek tako, jedan dio da se sprda u višku vremena u noćnoj smjeni, a ostalo bot acc.

U prijevodu imaš aktivno možda 5k klinaca 7-18 godina koji gledaju kreveljenje neko vrijeme dok i oni to ne prerastu.

Nije do tog klinca samo, takvih je 90% "content kreatora".

Osobno se ne sekiram, ni ne pratim takve o kojoj god temi bila riječ, pogotovo auti. Dječja posla na koja se ne treba obazirati, klikati niti gledati. Jer ignore je jedini lijek.

Tumor 24.01.2023. 12:37

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3654765)
Dakle evo, malo ovako što sam povadio sa moba na brzinu :D
btw ono ja držim kotač u ruci :D

Mislim što da kažem :D

A ono - fakat su majstori :D

xlr 24.01.2023. 12:46

Pitanjenje i jesu li to pravi followeri ili zombiji.

Znam jednom malog (dio sire familije) kojem je broj followera sve u zivotu. Na stranu cinjenica koliko to tuzno izgleda u njegovim godinama, kada bacis oko na followere vidis da ih ima ~5000, a svaka slika tek jedva 20 lajkova. Nije tesko za skuziti kako su to kupljeni followeri. Valjda nije imao para za kupiti bundle followera + 10 komentara i 20 lajkova od svakog.

coconut 24.01.2023. 12:59

@tomek
Mislim da pouzdanost nije toliko upitna obzirom da je Wankel u RX-7 već dugo vremena. Problem bi mogla biti potrošnja jer je 2c 650ccm Wankel trošio goriva k'o V6 motor.

Hamm 24.01.2023. 12:59

Citiraj:

Je, gledam je prodati da si kupim makar deset godina starog bemveja da budem u premijum društvu. :D

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3654736)

:D :D :D

Pederu jedan. :D

coconut 24.01.2023. 13:06

Reče Oleg da će novi sustav naplate cestarine doći krajem 2024.g.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e/2431938.aspx

Lewis 24.01.2023. 13:21

Najjace od svega je ova "anketa" di se 70% izjasnilo da plate kolko voze ?
Nek nam pokazu pitanja iz te ankete :D.

Ko bi se lud izjasnio protiv vinjeta vs ove sadasnje deracine (i u novom sustavu sve ostaje isto (ako ne poskupe jos ili uvedu "indeksnu klauzulu" :)) kao i sad samo nema naplatnih kucica ali cijene i dalje ogromne (ima li koja drzava u Europi skuplje cestarin po kilometru ??). Pa u jednom danu u HR mogu platiti vise cestarina nego koliko kosta godisnja Vinjeta u Austriji...

zkljaja 24.01.2023. 13:22

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3654765)
Kužim, ali sve ima svoje granice. Jebiga, vidio sam par videa i lik bi i nakovanj slomio.
Da ne ispadne opet da mrzim sve rvacko, evo recimo meni je osobno ovaj naš yt kanal fora za pogledat.
I gle, cura koja ekšli nešto zna, trudi se i radi ima onak 20x manje pratitelja od onog klipana.
Zašto?
Zato jer ne radi budalu od sebe i ne čisti auto u recimo čipkastom donjem rublju. Jebiga

Jasno, ne očekujem od nje sadržaj kakav lansira recimo jedan Larry Kosilla, pa ni I Am Detailing ili White Details (od kojih btw jedan adri ima više followera) ali lijepo je vidit da se trudi.

Vidio sam neke članke na Facebooku o njenom kanalu, sve pohvale, meni nikad nije došlo na feed ili youtube homepage. Crni Golfa mk1 kojeg je u tom nekom članku koji se počeo pojavljivati na FB radila je topčina nasvirani TDI :D

Pupo 24.01.2023. 13:49

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3654792)
Najjace od svega je ova "anketa" di se 70% izjasnilo da plate kolko voze ?
Nek nam pokazu pitanja iz te ankete :D.

Ko bi se lud izjasnio protiv vinjeta vs ove sadasnje deracine (i u novom sustavu sve ostaje isto (ako ne poskupe jos ili uvedu "indeksnu klauzulu" :)) kao i sad samo nema naplatnih kucica ali cijene i dalje ogromne (ima li koja drzava u Europi skuplje cestarin po kilometru ??). Pa u jednom danu u HR mogu platiti vise cestarina nego koliko kosta godisnja Vinjeta u Austriji...

Baš to, đabe vinjeta ako budemo plaćali isto. I dalje će derati po prolazu i tu nema uštede, pogotovo za ekipu koja redovno ide neku relaciju.

lowrider 24.01.2023. 15:45

Pa zar je netko mislio da će se za stotinjak kn mjesečno voziti neograničeno po autocesti.......e nemože ccc....

coconut 24.01.2023. 15:59

Kažeš, nismo mi Slovenci. Čini mi se da kod njih svi plaćaju vinjetu po defaultu kod registracije auta.

lowrider 24.01.2023. 18:14

Naravno. Vjerojatno nebi ni bila manja zarada od cestarine uvođenjem vinjeta na taj način, jer bi možda više ljudi se odlučilo na to.
Ovako se vozaču financijski ništa ne mijenja

Inovator 24.01.2023. 18:32

Ako je netko mislio da ce autoceste pojeftiniti onda je zaboravio u kakvoj drzavi zivimo.

Pupo 24.01.2023. 18:47

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3654825)
Pa zar je netko mislio da će se za stotinjak kn mjesečno voziti neograničeno po autocesti.......e nemože ccc....

Ti isti slovenci zarade više nego mi na svojim autocestama. Em su jeftinije za raju, bar domaću koja ih koristi cijele godine, em je puno manje autocesta i opet više zarade. Mindblown za ove naše rukovodeće.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:48.