![]() |
Ipak si opet na Tcomu otkada preuzeo Iskon. :)
|
Jesam, ali Iskon je u cixu, a tcom samo sa njih par ima peering. Kad vidim u a1 grupi muke po bridge modu, Iskon je za njih premium.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
Ekipa imam jedno pitanje vezano za Optiku.
Koliko vidim nude 300/150 bez ugovorne obveze. Zanima me koji router daju za to i ima li problema sa skidanjem CGNAT-a i prebacivanjem u bridge. |
Citiraj:
Sve dobijea, ali malo sporije. Imas gore moj post, cekanje od par h na pppoe podatke. |
Ako koga zanima, danas je na ZSE objavljeno da HT u potpunosti preuzima Iskon...
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers...770bb3eadf.pdf HT d.d. i Iskon d.d. sklopili su Ugovor o pripajanju. Predmetnim Ugovorom, ugovorne strane su se suglasile da se Iskon d.d. pripoji HT-u d.d. kao društvu preuzimatelju, prijenosom cijele svoje imovine i svih svojih obveza na društvo preuzimatelja, bez provođenja postupka likvidacije pripojenog društva. Danom upisa pripajanja u sudski registar u kojem je upisano društvo preuzimatelj, pripojeno društvo će prestati postojati. Društvo preuzimatelj postat će sveopći pravni sljednik pripojenog društva te će time stupiti u sve pravne odnose pripojenog društva. |
Pretpostavljam da će .net i .inet domene nestati.
|
Zadnje što je tht rekao je da će zadržati brend i ponudu nešto ala Simpa unutra t-mobile. Tako da moguće da i dalje zadrži i domene i sve usluge, jedino će račun očito glasiti od sada na Hrvatski Telekom.
Sad ce biti virtualni provider.
Citiraj:
Zadnji put sam imao Tcom 2 mbit, uvijek je pucala veza. To me natjeralo da pređem na Iskon sa najpovoljnom cijenom i većom brzinom 5 mbit i nikada nije pucala (resertiranje) Dugo sam ostao korisnik do 50 mbit na vdsl-u sa cijenom 180kn na neugodnih 230kn/mj. Dok je došla optika iz A1 200/100 za 149kn/mj. i nedavno skok na 1000/500. |
Jos uvijek je plus 72 sata reconnect i mogucnost koristenja vlastitog routera na optici, koliko pratim kod a1 je to muka za dobiti. Ali da situacija je sve losija na trzistu.
Meni se čini da nitko više ne ulaze kako spada i dolazi do zasićenja. Ljudi odlaze sa malih kao iskon jer oni nemogu ulagati u optiku kao veći. A ni veći ne ulazu kako spada i sve stagnira, cijelo tržište je opet došlo na A1 i Tht...
Citiraj:
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
Citiraj:
|
sto znaci da ce i iskon sad poskupiti za klasican trio preko 350 hrk ?
|
Citiraj:
Rekao bi da je Rune projekt natjerao ostale da se pokrenu. Cijene su druga priča. Ali, po meni, da bi to išlo dolje, svi moraju preći na manje providere gdje god je moguće. A to ekipa ne radi. |
Imam dosta izražen osjećaj da sam po pitanju fiksnog interneta postao građanin drugog reda, kao i mnogi ovdje, pretpostavljam. Provideri su se očito skoncetrirali na optiku a mi lagano skliznuli s radara. VDSL je baš passe :D
|
Citiraj:
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
Evo trenutno na Iskon (ZyXEL VMG5313-B30A) VDSL2 profil 17a ....pa ne pada mi na pamet optika...ako T-Com nešto od nove godine ne zabrlja.
VDSL Port Details Upstream Downstream Line Rate: 29.307 Mbps 80.288 Mbps Actual Net Data Rate: 29.308 Mbps 80.289 Mbps Trellis Coding: ON ON SNR Margin: 5.8 dB 5.1 dB Actual Delay: 0 ms 0 ms Transmit Power: 9.6 dBm 14.5 dBm Receive Power: -7.5 dBm 0.9 dBm Actual INP: 43.0 symbols 43.0 symbols Total Attenuation: 17.0 dB 13.5 dB Attainable Net Data Rate: 29.308 Mbps 77.888 Mbps |
lako tebi koji si na pišometar od fttc-a. većina nas ostalih koji smo na x km od centrale samo optika spašava.
kabeli koji plivaju, oksidirani spojevi, loši spojevi, smetnje... povremeno gorenje routera kod jačih neverina - i to su sve nerješivi problemi vdsl-a. s druge strane, masovnim odlaskom korisnika na optiku, onima koji su zaglibili na parici bi se trebala povećati brzina zbog manjeg crosstalka. |
Citiraj:
Parice su napravljene da kroz njih prolazi signal od 4kHz koji prenosi glas. Nisu napravljene za signal od par desetaka do par stotina MHz za prijenos desetaka megabita podataka. Čudo je da to uopće još uvijek radi. |
Ne žalim se ja zbog te tehnologije, bolje je puno od dialupa. Samo kažem da ako preletiš fiksnu internet ponudu raznih providera svima su puna usta optike. A pristup istoj nema barem pola ovog našeg demografski kompromitiranog puka.
Meni kroz mjesto optika prolazi, čak štaviše od moje zgrade prolazi na 30-40 metara. Ali to je glavna trasa između obližnjih gradova i ne čini se da se da tu bude nekih promjena u skorije vrijeme. Koristim legacy infrastrukturu i na tome kao građanin drugog reda trebam biti zadovoljan. |
Dogovorite se u zgradi, vidite koliko vas bi prešlo na optiku i javite se telekomima: “imamo 20 stanova koji bi na optiku, molimo ponudu”.
Mi smo to napravili i besplatno dobili optiku u zgradi za sve stanove. |
Iskon poskupio za 1.01€ ? optika Zagreb samo NET
|
I meni. Ista stvar, isti paket. Brzinu nisu dizali a novim korisnicima nude 300/150
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Telemach na HT infrastrukturi nudi istu cijenu ili pinkicu jeftinije bez UO. S UO možeš dobiti 3 mjeseca za 13 centi. 10 kn popusta ako imaš mobilnu liniju na istom OIB-u.
Telemach na svojoj infrastrukturi nudi puno jeftiniju kombinaciju za svoj 1000/500: 12 mjeseci za 13 centi + 12 mjeseci po cijeni Iskonovih 300/150. A1 ponuda je, ako se ne varam, identična Iskonovoj, ali s UO. |
Ima li netko problema sa iskon.play tv usugom u posljednje vrijeme. Šteka mi posebno prilikom gledanja sadržaja preko snimalice. Moguće da se problem krenuo javljat nakon automatskog ažuriranja aplikacije pred neko vrijeme i čini mi se da se pogoršava.
|
Ima li štogod pametno za izčitati sa ONT-a od iskona? sutra vracam šaljem opremu poštom, može li se odnijeti u Garićgradska 13 - Treešnejvka direktno oprema?
.. |
Ima li smisla ostati na A1 Coax 300 mbit ili uz 1€ nižu cijenu preći na Iskon?
Da netko nudi 5€ nižu cijenu prešao bi na 50 mbit VDSL. |
Citiraj:
|
Pozdrav,
Ima li netko da koristi iskon.play tv na firesticku 4k? Znam da ne radi na prvoj generaciji jer nije Android 8. Uzeo bi 4k ili 4k max, pa da ne uzimam bez veze. Ako netko još želi naručiti nek se javi pa ćemo podijeliti troškove mailboxa. (ukoliko radi play tv) Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
jer koliko vidim, preko weba nude: 21,90 100/50 24,90 300/150 |
Meni je prodaja to ponudila mejlom nakon što sam poslao zahtjev preko korisničkih stranica. Trebalo im je tjedan dana da se sjete odgovoriti.
|
Mislim otic sa A1, bokte otisli su sa najjeftinijih na najskuplje 280 kn za postojeceg korisnika na 24mj ugovor vs 205kn kod iskona bez ugovora. Gledam cak i tcom ima neki trio za 200kn sa samo par tv programa.
Ako su mi dobro rekli kod iskona u tv ide hdmi stick koji se spaja na ruter preko wifi. Udaljenost rutera i televizora bi bila 10 metara i 2 zida/vrata, dal bi slika na tv-u bila ok? To mi je jedini problem, sto je udaljen tv od rutera a kod A1 je u taj tv isao samo koaksijalni kabel. Kod iskona se preko tog koaksijalnog nista ne vidi ? |
Planiram za stan uzeti Iskon internet bez Tv-a, sto bi izaslo 21,90 €/mj preko njihove stranice.
Nema optike provedene pa je brzina za tu lokaciju do 80, min 56, po njihovoj stranici. Da li da narucim tako preko njihovog weba ili da zovem prvo sluzbu? Gledao sam T-com ali na njihovoj stranici uopce ne mozes ni doci do ponude ni icega jer nema mogucnost optike tamo. A i koliko vidim najniza cijena im je 27e, internet bez TV-a? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jednom sam nesto preko njih gledao pa su me zvali mjesec dana. Ma ustvari koliko sam skuzio Iskon mi je najbolja opcija samo me jos zanima jel da preko neta podnesem zahtjev il da im se javim prvo preko sluzbe. |
pitaj ih preko sluzbe sta ti nude pa si sve zbroji (meni su nudili i neke malo nize cijene od ovih sa weba) i usporedi sa tim sta pise na webu. Na email odgovor mi je jedan rekao da se placa 13eura za ukljucenje tv-a a na webu pise da je besplatno ako narucis preko weba.
Zatim imas i trosak od 8 eura za ukljucenje/spajanje interneta, sto pise u cjeniku da je i bez i sa ugovorom ali treba pitati. Na provjeri brzine mi pise 100/50 ali nudi i 350/150 za 3eura vise a i na chat gumbicu sa sluzbom za korisnike su mi rekli da mi je dostupna optika. |
Nazvao ih i potvrdili su da je ta brzina koja pise na netu.
Da, dobro kazes za ovih 8e ali vidio sam to na njihovoj stranici, nije problem, jednokratno je. Nisu nudili nista nize cijene nego na netu ali ok i ovako je ok cijena ta preko neta. Odoh se naruciti i nadam se da necu morati puno pisati u ovoj temi :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:37. |