![]() |
Hvala vam na odgovorima, malo mi je bezveze da moram cekat godinu dana da bi bio isplacen u novcanik.. tako da cu se za sada drzat unmineable i majnanja dogecoina, jos malo i doci cu do 30 (min isplata) pa cu moc malo trejdat i igrat se..
|
Citiraj:
binace isplacuje dnevno.. koliko god da nakopas on prebaci na novcanik... |
Citiraj:
:roller: |
To neš novo? :D
|
Citiraj:
Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
Ma sigurno kopa eth, ali dobiva plaćeno u dožu
|
Citiraj:
kada nakupim 30 dogea onda cu probat na binance kako je bradobradi predlozio |
Citiraj:
8 dana kasnije, nema niti jednog rušenja,restarta ili freeza. Izgleda da je kao i uvjek...riser bio problem :) |
Jeli normalno da 6 5700 xt potežu 1020w iz zida sa sistemom? Na slici možete vidit potrošnju kartica prema mineru
https://ibb.co/HD00TJc Ostatak sistema je pentium G6400, B460 ploča, ssd i dva seasonic prime 1000w gold 90 napajanja I jeli uopće normalna ovako visoka potrošnja na karticama na ovim postavkama? Koliko vidim po netu na otprilike istim postavkama ka moje ljudima vuče max 110w Na karticama su modani biosi, samo promijenjen timing memorije |
Sa Hynix memorijom vuku više, da, ali se mogu i jače OC-at
Sa Samsungom troše manje Ali opet, 110W nema šanse da troše realno iz zida bez obzira na memoriju Ja sam imao rig sa 6 kom i u softwareu mi je prijavljivalo oko 1050W za cijeli rig, realno je bilo nešto preko 1.1kW Općenito kod AMD grafi softwersko očitanje puno laže, kod nVidie nije tako strašno A diljem weba svi očito bacaju brojke što im pokazuje miner, rijetko ima tko da izmjeri realnu potrošnju wattmetrom, valjda neki psihički problem, da ljudi lakše progutaju potrošnju struje ili da se varaju da imaju veću zaradu, nemam pojma :stoopid: EDIT: Ista situacija je bila i sa Polarisima, ja sam imao masu rigova sa RX570-580, ono što mi je ostalo recimo u sjećanju da mi je rig sa 6x Sapphire Nitro RX580 8GB iz zida vukao praktički ravno 1kW dok je miner pokazivao 85-90W po kartici i takvim brojkama su se uredno svi razbacivali po svim forumima, 80-90W... A kad ono, realno su cucnule 150-160W svaka |
Citiraj:
I koja bi otprilike bila potrošnja na sistem Thx |
Citiraj:
Ovo su moje rx 5700 xt - phoneix miner https://i.ibb.co/VxC5JVZ/rx5700-phonex.jpg |
Daj sliku wattmetra
|
Citiraj:
danas mi stize watmetar pa saljem i sliku koliko vuce iz zida... |
Ajde, baš me interesira :)
|
Citiraj:
znam da na RX400 i RX 500 treba dodati nekih 20-30W i treba uracunati nekih 150W na CPU, RAM i sl. sta je vec pokopcano u kompu.. ventilatore niko ne racuna.. a spoje ih 10 - 20 kom |
Cpu, mbo, ram i ssd vuku cca 80-90W
Ventilatore nisam imao nikakve spojene dodatno Znači cijeli rig sa 6x RX580 8GB je vukao 1kW, ako oduzmes 80-90W za mbo i ostalo ostaje ti 910-920W za 6 kartica pa računaj koliko je realno jedna vukla 800mV vcore, 1200MHz cclock, 2250MHz memorija |
https://img2.torrenthr.org/images/20...5700clocks.png
110W pokazuje miner, iz zida nekih 750W 4 komada 5700 i jedna 5600 |
Ekipa može pomoć?
Jedan rig 4 kartice. Afterburner mi prepoznaje 4 ali samo jednu kogu normalno podešavat na druge 3 ništa nemogu micqt, core clock, ventilatori itd. Instalira sam driver više puta. Nisam jedino pokuša još preintalirat afterburner. Kao da su prnile kartice. Kad se starta račnalo sve kreće normalno ventilatori itd. Jel nekom pada napamet osim burnera šta bit to moglo biti? Hvala |
Da li u device manageru imaš sve 4 kartice ...
Koje su kartice ??? I btw zakaj to ne prebaciš na linux ??? Dal ti je windows možda obrisao neki dio minera ??? |
Citiraj:
Kolega Device menager uredno vidi 4 Linux sam sam davno pokuša pa me satra jer jedostavno nisam uspija ispravno instalirat. Također ima puno verzija linuxa itd. Također sam ćuja da i Linux ima svoje brige malo drukčije pa odusta |
Kartice su RX 570 4GB STRIX a jednu je ne mogu se sad sjetit koja je. Fleshane su naravno
|
Linux nema updejta ...
Vrlo je zanimljivo da sam neki dan imao problema sa pokretanjem kartica na wimblozama ... Naime od 4 kartice, samo je MSI pokazala sliku, ostale su se normalno upalile i vrtile(NITRO,XFX,Gigabyte sve 570-tke,prva sa 4 gb,druge dvije sa 8gb), ali slike ništa ... Sad dal je bilo do biosa, pa zato nije htio startat ili čega, neznam ... A linux distre poput hiveos-a,mmpos-a koje imaju ibesplatne rigove/kartice i puno su lakše za podešavanje, pogotovo pojedinih kartica, ili opet svih zajedno ... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
https://i.ibb.co/x6szYfR/IMG-20220219-211724.jpg |
Citiraj:
Ako nisi rijesio... u opcijama ugasi sinhronizaciju kartica https://i.imgur.com/fzCt5S2.png za vise gpu treba da stoji kao gornja slika.... donja pokazuje kako sinhronizovati podesavanja za sve kartice odjednom... https://imgur.com/fzCt5S2 |
narode.. glupo pitanje.. ali me nagnalo na razmisljanje.. naime..
kolega me pita neki dan sto neprobati usb hub ukljuciti u psi-e 1x, onaj adapter od risera, a u hub ukljuciti 2 kom GPU risera? e sad ja rasprodao sve male i lose karte koje mi nebi bilo zao da nesto zeznem.. tako da nebi probavao sa ovim sto mi donosi pare... teoretski kroz kabal prolazi gpu signal a ne usb signal... ali opet kontam ima onaj hepek sto ima 4x usb na psi-e za vise grafika.... reko mozda radi kao hub? da li je ovako nesto kome palo na pamet da uradi? |
Ne radi to. Spalit ćeš. To su totalno različite stvari.
|
O kakvom "HUB"-u pričaš ... onaj pci-e 1 to 4 ili 1 to 6 ???
Izgleda kao kartica ... Radi, ja spajao s time, ali mora biti u x16 slotu, da dodjeli adrese grafama ... z170 MSI ploča je radila tako sa 9 grafi ... |
Ja sam razumio da riser hoće spojiti na usb hub.
|
Citiraj:
Ja sam 4 puta čitao :), onda mi je negdje kartica upala u vidokrug :):lol2: |
I ja sam shvatio to kao ukopčavanje klasičnog USB hub-a u riser karticu koja je u jednom slotu na ploči :D
|
[QUOTE=maXonja;3585746]I ja sam shvatio to kao ukopčavanje klasičnog USB hub-a u riser karticu koja je u jednom slotu na ploči :D[/QUOTE
Samo natuknuo temu..vidis kako ste se fino raspisali... da govorio sam o usb hub-u onaj klasicni... i mislio sam da nemoze, kao sto sam napomenuo u prvom postu oko ovoga... koriste skroz druge protokole... a interfejs je igrom slucaja isti... isto tako da moze vec bi neko uradio... |
Pozdrav svima, novi sam u rudarenju. Vec sam pitao za neke upute nedavno tu kako majnati sa jednom 5600 xt i pratio sam te upute i namjestio teamredminer i sve kako spada i sve radi, e sada sam dodao jos jednu 5700 xt i imam problem.
Graficke sam samo clockao i to ne nesto puno, nego sam pratio upute, tako da sam na 5700 xt stavio 850/1400 core i 1800 memoriju. Koristim Windowse. Problem imam ocito sa 5700 xt, jer teamredminer radi neko vrijeme, od koji sat do jedan dan i onda se nesto dogodi. Znaci PC se ne resetira, nego kao da se iskljuci Adrenalin software i teamredminer se crasha, vrijednosti u MSI Afterburner-u se resetiraju (ali samo za 5700 xt, dok za 5600 xt ostanu iste - zato mislim da je neki problem sa 5700 xt!?), a ja dobijem poruku u event viewer/windows logs/application ovu: Faulting application name: teamredminer.exe, version: 1.0.0.0, time stamp: 0x62195952 Faulting module name: amdocl64.dll, version: 10.0.3354.13, time stamp: 0x61e6594c Exception code: 0xc0000005 Fault offset: 0x000000000184ae23 Faulting process id: 0xda8 Faulting application start time: 0x01d82ff36dba1f74 Faulting application path: C:\Users\Ganos\Downloads\teamredminer-v0.9.4-win\teamredminer-v0.9.4-win\teamredminer.exe Faulting module path: C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\u0376355.inf_amd64_dfcd6eafe67ad90c\B375758\amdocl64.dll Report Id: 942a0ad9-a654-4c7b-822a-2f30b6a345d8 Faulting package full name: Faulting package-relative application ID: Event ID: 1000 Task Category: (100) Ovo rijesim tako da upalim Adrenalin (jer se iskljuci) i ponovno pokrenem TRM. I da, temperature obje graficke su i vise nego solidne koliko ja kontam. 5700 xt je 60/74 stupnjeva, dok je 5600 xt 34/64 stupnja, tako da mislim da u tome nije problem!? Jel mozda zna netko u cemu je problem? Ne mogu bas nista korisno naci na netu. |
Jel ti se i na stock postavkama crasha RX5700?
|
Citiraj:
E pa iskreno nisam primjetio, neko kratko vrijeme sam probao na stock postavkama, ali su temperature bile dosta vislje, pa sam vrlo brzo promjenio oc postavke. Zapravo tek sam nabavio grafu prije tri dana, a tek majnam dan i pol s njom i do sada mi se dva puta ovaj problem pojavio, ali oba puta dok je bila overclockana. |
Ostavi memoriju na stock taktu, a spusti core clock i voltažu
Mislim da te zeza clock memorije i da ti se ruši grafa |
Citiraj:
|
Moje memorije na linuxu su 900/902, kak tvoja na 1800, jedino da probaš na 450, ako si na winsima ...
Na windowsima se memorija dijeli sa 2 (cca) za clock naspram linuxa ... |
Citiraj:
Btw od jucer kada sam stavio memoriju na stock, ne rusi se za sada, vidjeti cu kroz koji dan kako ce raditi pa cu probati lagano dizati memoriju. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:13. |