![]() |
Citiraj:
aspolutno se slazem, ti zakrivljeni ekrani su jedino sto me odbija od samsunga. moram vidjet S10 uzivo, navodno je manje zakrivljen nego prije. |
Nova verzija bixbya omogućava prilagodbu gumba. Meni bxActions nije radio, tako da mi je zadnji update poprilično koristan :)
|
Prvo punjenje/praznjenje i zakljucak:
https://i.imgur.com/bx0Hpy0.jpg Ovaj zadnji 1% je trajao oko 7-8h i nabio sam oko 1h sot-a :D Ne kuzim, valjda ce se kalibrirati kasnije (sad ga punim). Accubattery mi trenutno baca cifru od 1500mAh za prvi discharge lol. Vidjet cemo ako bude promjene. EDIT: a oke, sad ipak raste dok se bat puni 0-100%. Nazalost ne koristim ga vise kao primarni mob pa je i usage pattern u banani... 4h sot-a u 36h na bateriji je super, ali: nema sim-icu ni bt uredjaje na koje je inace spojen, znaci wifi only. Ne mogu tako lako povuci paralelu, a nemam volje (trenutno) igrat se s time. |
Citiraj:
Отправлено через SM-N950FD |
Citiraj:
|
Za sada ne radi dobro kako treba. Želim pokrenuti Google Now i on tupavo otvara u tražilicu.
A sa app bxActions pokreće onako kako treba. Отправлено через SM-N950FD |
Heh, striko Sammy je blokira ostale assistante poput Google Now, Alexe i sl. :rolleyes: Ali postoji work-around (naci ces rijesenje na netu) ako ti se da zajebavati s tim. Ako ne, nastavi koristiti bxActions :)
|
2 privitaka
|
Samsung radi na još 2 'preklopnika'
https://www.bloomberg.com/news/artic...rtphone-models |
Nadam se da je ok sto pitam u ovoj temi... Zanima me dali je tko napravio prednarudzbu za s10/s10+ kod t-coma? Pitam jer danas su poceli slati pakete a frend koji je 21.02. prednarucio s10+ je jutros primio jedan jako zanimljiv i neocekivan poziv od t-comovog agenta (navodnog, iako je zenska u pitanju). Naime, ocito je pokusala podvaliti nesto jer je htjela promijeniti uvjete ugovora, uvjerava mi frenda da prvo treba uplatit neku lovu prije nego mu posalju mobitel, iako je bilo jasno navedeno na stranici da se ne placa nista u startu u L tarifi... Uglavnom moze i PM samo da provjerimo dali je neki laznjak u pitanju ili sto vec. Hvala
|
Naravno da je laznjak pa tko nasjedne :)
|
Nije laznjak, svaki zahtjev preko web shopa ide na provjeru i onda sustav moze zbog nekih razloga traziti neki dio unaprijed, odnosno u toj situaciji nije za "0 kn odmah"
|
Citiraj:
UGOVOR JE SKLOPLJEN web narudzbom pod tocno navedenim uvjetima koje je ht postavio. Jednostrana izmjena istih, a traženje novca u bilo kom iznosu a na ugovoru stoji jasno navedeno NULA KUNA, je KRŠENJE UGOVORA, sto podlijeze zakonskim sankcijama. Nema tu nikakvih 'nekih razloga', to je scam. Poslano sa mog SM-G960F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Danas sam tipkao sa podrskom za web shop i dobio tu informaciju da sistem provjerava i onda zbog neceg ipak ispadne da ne mozes mobitel dobiti za 0 kn. Pogodite zbog cega :)
Iz pouzdanih izvora znam da recimo u A1 ako imas "krivo" prezime jednostavne ne mozes dobit ugovor na pretplatu. U sistemu imaju filter i ugovri sa tim prezimenom jednostavno ne prolaze. ZBog 5.2.1 clanka :D |
Frend maloprije pricao sa drugim agentom, isti je potvrdio ono sto je srale7 gore napisao, sustav ipak provjerava (na kojoj osnovi - pojma nemam) i moze odrediti da korisnik ipak treba u startu platiti do 1800kn, iako to nije bilo navedeno na dan kad je sve potpisano... Nevjerojatno. Bitno da su supci sad na webshop stavili zeleni uokvireni tekst koji potvrdjuje sve nabrojeno. To sto je taj tekst stavljen jutros, a prednarudzba obavljena prije cak 15 dana ocito nema veze... Moguce da je t-scum napravio dobru "jesku" za korisnike nebili sebi osigurao veci broj ugovora jer jedino mi to zvuci logicno. Jedino je t-scum nudio s10/s10+ u prednarudzbi "za 0kn u startu", dok su svi ostali uredno trazili 1400-1600kn odmah ovisno o tarifi - bar su bili iskreni...
|
Odjeb po kratkom postupku i prijava na hakom zbog jednostranog krsenja ugovora.
Ja svaki mob uzet preko webshopa sam uredno nakon par dana dobio ugovor crno na bijelom, bez obzira jel preorder ili redovna narudzba. Poslano sa mog SM-G960F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Hmmm, da:rolleyes: Dodatni problem nastaje ako je novi korisnik, znači lakse je ako se radi o produljenju. Jbga, reklama je jedno, prava prodaja drugo:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
|
Zašto je u ovoj našoj močvari još uvijek Pie u svojoj prvoj varijanti? DBT u Njemačkoj već ima 3 verzije. Možda su ispravili neke bugove i probleme a u nas još startni stoji.
|
Evo stigla jutros 360Mb teška zakrpa na S9. Datum je 01.02.
|
Citiraj:
|
Šta mislite, kada otprilike bi cijene novih Galaxyja S10 mogle pasti na Njuškalu na oko 3-3.5k kn?
S9 sada ima za ispod 3k kn, samo nisam pratio cijene pa ne znam kada otprilike je S9 pao na oko 3k kn, ali znam da vrlo brzo cijene drastično padaju kod ovih što uzmu na ugovor i švercera. :D Usput, usporedio sam S10 sa svojim S8 i iznenadio se kada je moja kamera bila bolja što nije bilo logično ni moguće pa sam pogledao drugi S10 u drugom dućanu i taj je imao bolju kameru pa se očito radi o uređaju s greškom. Ako netko kupi S10 ne bi bilo loše usporediti kamere. Ovaj "neispravni" je imao ispranije boje i sličnu kvalitetu slike kao S8, dok je ovaj "ispravni" imao slične boje, ali osjetno detaljniju sliku. |
Za godinu dana kad dođe S11.
Sent from Usreo Mobara |
Usporedjivao si na ekranima mobova, S8 fotka na S8 ekranu vs S10 fotka na S10 ekranu? Si provjerio da su postavke ekrana i boje iste na svim mobovima (rezolucija, screen mode, da nije upaljen sRGB)? Glupo pitanje, ali provjerio si da izlozbeni S10 nema nanopremaz od cevapa preko kamere?
|
ako i tada, novi jel
|
Citiraj:
U najboljem slučaju za godinu dana:D Samsung je super brend za kupovinu u SH jer ga ima ko dreka i samim tim im cijena pada. Jos Tmobile sad napravi onu akciju sa S9 gdje ga daju jako jeftino i eto ti poplava ponude na njuski+pad cijene. S tim da je S9 korektan S model, ali nista vise od toga. Realno uspjesnost samog telefona nije ni do koljena npr svima nam voljenog S7. S10 je ipak malo bolja priča, tj ima vise novih featura, pa ce samim tim i potraznja cijena duze biti nesto veca od s9 |
Hm, imao sam nekako osjećaj da puno prije padne cijena. Baš ću pratiti sada. Neki osobi limit mi je 3.5k kn koji bi dao za mobitel.
Citiraj:
Naravno, nije nikakav pravi test, ali sam poprilično siguran da s prvim nešto nije bilo u redu. |
Da zavrsim sagu o promjeni baterije na S7...sve se odvuklo na skoro dva tjedna. Danas konacno dosla nova baterija i zadnje staklo. Navodno mu nije dolazila roba ovih dana..hm..
Ovog puta sam bio prisutan zamjeni pa iskljucujem sve moguce opcije manipuliranja. Stvar je pomalo cudna posto je rekao da je napravio zamjenu a sada je prilikom skidanja zadnjeg stakla vidljivo original ljepilo na njemu kako i ispod baterije. Prilikom skidanja boja se ogulila kompletno po svim rubovima. Ta navodno nova baterija koja je bila u mobitelu ima godinu proizvodnje kao i moj mobitel (datum na bateriji 30.06.2016 a mobitel je proizveden 23.07.2016.) a ova druga nova je 28.01.2019 i dosla je u servisnoj Samsung ambalazi. Cijena zadnjeg stakla je 255kn (vidio sam racun koji je dobio sa robom) i dodje komplet sa zastitnim staklom senzora i lece kamere kao i svim ljepljivim trakama. Zamjenska stakla dodju bez stakla za lecu kamere i bez ljepljivih traka. Phone info je odmah pokazao health 99.07% sto kod te navodno prve nove nije bio slucaj tako da cijela prica o prvoj zamjeni ne drzi vodu. |
Oćeš reći da te je malo ofarbao prilikom prve zamjene?
Imaš kake fotke te anbalaže i baterije da vidimo kako izgleda, da mogu i sam kod svog majstora izvršiti visual check :) BTW, može li se negdje kupiti ta baterija zasebno? Ili to ne prodaju? Sent from Usreo Mobara |
Izgleda da je ali mi je to full cudno posto je decko ok (treba li u danasnje vrijeme vjerovati nekome?) i znam ga preko nekih ljudi a i daje mi jamstvo na bateriju 6mj. Mozda je sve splet bzvz okolnosti :) ali cisto sumnjam...prije je app.
Nemam fotke posto nisam imao sa cime fotkati. Slim kutija na kojoj pise Samsung. U njoj je crna plastika u kojoj je baterija identicna originalnoj. Mozes ju kupiti bez problema (dobavljac je Mobidom, oni imaju vp prodaju rezervnih dijelova). Pitao sam ga prvi puta za cijenu i rekao je 200kn sa izmjenom. Pitam za cijenu bez izmjene i kaze isto je 200kn :) Na racunu pise 150kn i druga stavka pola sata rada 50kn. Uglavnom imam 6mj. jamstvo ako bude kakav problem. |
Ok. Hvala na vrlo korisnim informacijama.
Svakako nam javi kroz neko vrijeme koliko je bolja od zamjenjene. Ja sam na 76% healtha prema AccuBattery ili 83% prema phond info. Na koliko si ti bio sa starom? Sent from Usreo Mobara |
Ok, napisat cu kako ce se ova nova ponasati.
Stara je bila na 71% prema Phone info a Accu je pokazivao 68% i imala je 550 ciklusa punjenja. Prvi vlasnik ju je ubio pa kada sam ja dobio mob vec je bila na 73% i eto u nekih godinu dana kod mene nije puno izgubila tako da ce ova nova ako valja, mojim nacinom punjenja i upotrebe trajati dugo. Da mob nije doslovno kao novi i da ne radi odlicno ne bih se zezao sa zamjenom baterije :) Vrlo rado bih imao jedan S10E no za tu lovu imam ove godine more :) |
Ova moja nova baterija je nakon jednog punjenja i nekoliko dana sjedenja u idleu sa 98% pala na 90%. Uopce ne koristim mob. Usporedit cu je za vikend sa curinim izraubanim S7 kako se drzi kod yt playbacka, ali nisam zadovoljan. Ved dvaput je dosla do 1% i tu stoji jos nekih 1h sot-a ili pola dana. Napravit cu par testova, javit se tipu i objasniti problem. Ako ne zna sta napraviti vratit cu staru bateriju koju mi je prilozio uz mob.
|
Mislim da ti to nije nikakav problem, nova baterija ce ti se formirati nakon nekoliko punjenja. Problem bi bio da ti naglo padne health ili da ima velike oscilacije u radu.
|
Citiraj:
znas onu staru, ako smrdi ko govno, izgleda ko govno, onda je govno. Izgleda da te htio lijepo zavaljati, APP i dobro. Zato ti i nudi odmah garanciju i zamjenu. |
Jel nekome stigao S10 (T-mobile)?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:23. |