![]() |
|
Citiraj:
Citiraj:
Imaju dobru ponudu, sasvim pristojne cijene i još dobiješ popust ako dofuraš svoj stari akumulator. Ženi krepo na Kliju i kod njih mi bilo najpovoljnije ubost akumulator a da je za start/stop modele. |
Upravo se vratio iz Berena, uzeo Exide agm. Popusio sam 100kn u odnosu na webshopove al izmjerio mi covjek stari da vidimo u kakvom je stanju, odlicio se za novi, on ga ubacio u auto. Fakat je covjek pristupacan i super.
Sad jos dijagnostika… Hebem ti nove aute. Kad mi u golfari krepo akumualator, uzeo sam od starog s traktora, ubacio i vozi dalje :) |
|
Je li se itko od vjernih sudiobika teme ikad uspješno požalio na rad semafora u svome kvartu, mjestu, gradu? Upravo sam zvao 112 da me spoje sa semaforim radi križanja Selske ceste i Zagorske ulice u Zagrebu, tak semafor nema nikakvog smisla i doslovno je opasan. Nažalost vele da oni tu ne mogu nikaj
|
Koji dio je opasan? Sa sjevera selske skretanje lijevo na Zagorsku? Tu možeš realno ući samo na zelenu, a i tu postoji ogromna šansa da će ti netko proletiti na crveno. Dogodilo mi se više puta.
|
Iz smjera Trešnjevke lijevo na Zagorsku. Nekad je zeleno + dopunska, nekad crveno + dopunska, nekad samo crveno. Uđeš u raskrižje, čekaš da svi od smjera Sv Duha prođu, pali ti se crveno, dopunske nema a iz suprotnog smjera auti i dalje prolaze iako bi očekivao da je i njima crveno. Maloprije smo prošli onuda, čekanje u raskrižju bez dopunske, 3-4 auta su prošla na pretpostavljeno crveno iz suprotnog smjera, na kraju vidim da se u smjeru juga tek pali žuto svjetlo (što ne vidiš nikako dok čekaš u raskrižju). Svaki dan se dešava da ljudi deru na crveno dok god se ljudima na zagorskoj ne upali zeleno jer bi inače jedan auto uspio skrenuti
|
Jel zna netko gdje bi se u ZG mogla nabaviti "tekuća izolir traka", nešto poput ovoga sa linka?
Malo mi se istopila izolacija pri vrhu konektora H7 žarulje fara pa bih htio sanirati. https://www.youtube.com/watch?v=_6XXZIh2VJA http://www.starbrite.com/item/liquid...ategory_id=568 |
Citiraj:
Zapravo je to križanje toliko loše da kada se vraćam iz Zagorja idem prek Bolonje/Ilice i ne odem na kvart na Selsku nego produžim skroz tamo na Slovenska-Jagićeva. :) |
Svako jutro to raskršće iz Selske sa juga lijevo u zagorsku, katastrofa je, kako kažeš, nikada ne možeš biti siguran u ponašanje, random dani, ima strelice, nema, sync crvenog sjever jug, i taman uloviš rupu da kreneš a od nikuda se pojavi pješak na zebri i istovremeno malo brzi auto sa sjevera. Ili često neko stane taman nakon pješačkog pola na cesti pod sva 4, "samo 1 sek da kupi pecivo u pekari" pa ljudi ne mogu proći i opet neko skoro ostane u raskršću....
|
To križanje u peak satima bolje zaobilazit. Kaj ne idete kroz uličice tamo kod Vivasa i izađete na pola Zagorske?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Zanimljivo da je čovjek koji se javio na poziv preusmjeren sa 112 odmah znao o čemu se radi - ili je sam iskusio ili često dobijaju prijave, ali svejedno veli da je bespomoćan po tom pitanju. |
Citiraj:
A drugi način kak izbjeć to skretanje je ić desno na križanju pa lijevo kod Lukoil pumpe i preko Ivanečke se spojit na Zagorsku onda |
Citiraj:
Prijatelj je radio neki diplomski rad, bio je tamo njih 4 (svaki na svojoj strani) 2-3h i nabrojali su preko 200 prolaza kroz debelo crveno. I to je bilo prije nego su dirali semafore (prije godinu ili dvije su ih mijenjali, pogotovo te dopunske jer su sada te dopunske "pametne" valjda). Slično je i iz Zagorske lijevo u Selsku (prema Trešnjevci, na jug). Nekad ima dopunska, nekad nema. Ali u manjoj mjeri se mijenja nego ovo Vaše. |
Citiraj:
Ma znam, pratim stanje, 2 god sam na Kustošiji i onuda prolazim non stop, samo prije ~god dana nije bilo toliko prometa radi WFH i koječega. Skretanja na Zagorsku su kriticna, u krizno vrijeme je iscrtan prostor make-shift 3. traka, obilaženje kolone suprotnim smjerom itd. Da se ljudi ne guraju na crveno nikad se raskrižje počistilo nebi.. |
Citiraj:
Mislim kroz maglu, da sam za nesto taj sprej vec koristio Citiraj:
Neku vecer dosao iz SLO s kolegama koji su me vratili doma, jer kolege pune EV bas bas nasuprot ducana, jedno ili dva mjesta za punjenje. Bila je smrzavica, zena se naslonila na covjeka koji je isao ispred nje, jer je, pogadjas, proklizao na usponu ponovo iz garaze! Ne mogu shvatiti indolenciju, da imaju na kamerama potvrdu koliko im je garaza opasna kad je vlazno, te da nista (datumski) nisu poduzeli. ./. |
Alo, živiš u Hrvatskoj, što je nejasno? :D
Ono, danas u 17:10 čovjek između dugava i buzina vozi bez svjetala, ok, ima rasvjete. Al u 17:30 na obilaznici kripl bez svjetala, šta reć... |
Eh da, veli mi lakirer neki dan, nakon sto mi je remekdjelo napravio od restauracije plasticnog varenja/obrade te nekog procesa, s poli~fiber nesto (valjda) kojeg ne znam ni izgovoriti. Da odnedavno, za svaki zavrseni posao, dajes mu punomoc, da moze s HANFA-om izganjati isplatu. Veli da su svi usli (vecina obrta) u zajednicki pothvat, u koji su usli i najveca imena auto kuca, te da, nemaju vise ikakvih problema. On je jos u procjeni stete, s nekoliko kuca, neovisno o glavnom poslu, nije od jucer, veli, da su toliko bezobrazni postali, da sve prvotno pokusaju odbiti, pa onda sve prodje.
Da su osiguravajuca drustva na takve niske grane pali ponasanjem, stvari koje rade kod isplate, da mu je tesko sve opisivati. I ne mijenja puno "bonitet" ili cuvenje imena kuce. Kad prica sa sefovima tih osiguranja, vele - ma znamo da cemo izgubiti, ali, neki se nece zaliti. Veli da je smrt za male lokalne lakirere koji se nisu umrezili, jer da vec kod nekoliko epizoda nemogucnosti naplate, polako vodi na zatvaranje butige. Pa se vi cudite zasto se prave grbavi kod Mazdine boje. Meni je Generali, tri tjedna sutilo, da se covjek, koji je pocinio stetu, nije uopce pojavio. Bio sam u guzvi, vozio drugi auto i mislim, svaki dan, sutra, sutra, javit ce mi. Da nisam zvao, pa kasnije policiju angazirao, pitanje kad bi me uopce zvali. .. |
Evo ja ću reći moju stvar, koja je trenutačno na sudu.
Focus RS MK3 U 10mj prošle godine spuštam se u Puli jednom od glavnih cesta u nedjelju oko 12:30, gdje proleti pijanac iz sporedne bez da stane i odvali me ispred. Prednji branik + farovi + hauba, intercooler + alternator i onaj čelični dio koji drži to naprijed. Najgora stvar, otvorili se za qrac airbag od vozača + suvozača + lijeva strana kod B stupa. Atenza (ovlašteni) nudi popravak cca 210 000 kn. Osiguranje nudi cca 72-73k. Ode na privatnu aukciju, gdje se ponudi 105 000. Tada imam opciju prihvatiti 105 tisuća i 78 tisuća, ili odjebati 105 000 i prihvatiti 78 000 i ići u popravak i ganjati se sa osiguranjem. Borba da je to financijska totalka, kažem im da nije, ovlašteni u SLO mi kaže da će to biti oko 15-18 tisuća eura popravak, a ne 30 tisuća eura. Razmišljam si, 2016. godište, sada je 2021., ako popravim, i neka mi za par mjeseci nešto prdne, morati ću sam popravljati (mijenjao brtvu glave opoziv bio, trebalo mi samo 1g da objasnim Grand Auto za to). Na kraju dao za 105 + 78 (žalba bila na 72-73), naručio Hyundai I30N, i dao odvjetniku punomoć i sada smo na sudu sa osiguranjem. Naravno, tvrtka koja je kupila karambol imala na stranici da prodaju osiguranja, pa na moj upit maknuli to (ali imam printscreen shotove)... .. .. .. da bi prije 1 mjesec došao Focus RS u Pulu, i odlučim biti fer i ispravan i pogledam broj šasije, a kada ono...RS koji nije bio "financijski" isplativ i kupljen za 105 000, popravljen i prodan nazad u isti grad gdje je bio u sudaru :chears: Neću pisati podrobno još o nekim situacijama, čak sam bio ono spreman sve poslati u 3pm i ne ganjati ništa, dok mi nije rekao procjenitelj "Budi sretan sa 150 000 ako uspiješ"...i spika "što će ti sportski auto uopće, to je od a do b"... |
Uzeo bi crvenu mazdu 6 da mi stoji u garaži i ponekad bacim oko a vozio B8 passata biturbo jer ga je jednostavnije opravit ak ga neko ogrebe na parkingu :)
|
U UK-u, neki lik prodaje "Airbeg flastere" koji se lijepe na branike, vrata, gdje zelis. Biras duzinu, samo za sada, postoje iskljucivo u transparentnoj boji, tako da se kroz njih vidi boja auta. imaju kvazi inflantiranu povrsinu, koja moze primiti jedan jaci udarac na parkingu, ili vise manjih. Poanta je da treba onemoguciti sto je moguce manji prenos na povrsinu koju stiti. Pa se onda stavi nova, kad se stanji..
Nemam poveznicu, jer trazim u moru poruku od tada, u kojoj mi je poslana ista. Alija ekspresni ima nesto nalik, ali puno su tanje: https://abload.de/thumb/h1fa79c436bb54d08a19bigecg.jpg https://abload.de/thumb/h2f93a24fbf4d445993c488e47.jpg https://abload.de/thumb/hb196ac695a924d148b715eijh.jpg https://abload.de/thumb/hc76fa4e836a740fc916653dem.jpg . |
Citiraj:
|
U Splitu su cilu lidl garažu na poljičkoj nafrezali jer je bila skliska za poludit. Sad je ok.
Tako da Lidl reagira, smao im treba slat emailove il porazgovarat s voditeljom poslovnice |
Da, to je realno jedino kaj se treba napraviti i bok. :D Eto visage samo baneš i udri kuknjavu da si zamalio poginuo da je iza tebe bila trudnica da će oni odgovarati. :D Moraš malo dramatizirati. :D
|
Radnu akciju napravit. Svakome kramp i udri. U pozadini nek se kuha čobanac i nešto nek se rotira. U jedan dan ju nafrezamo :D
|
Stigao mi napokon Carplay2air - wireless car play.
Piše 7-10 radnih dana, meni dolazilo 33 dana sve zajedno. Osim toga, jako dobar proizvod. Spaja odmah, automatsko spajanje, meni odlično. Radi se o: https://cplay2air.com/ Carina mi bila 38kn, sve zajedno me ispalo oko 900kn. Čim sjednem u auto, on se počne spajati, nakon 20-tak sekundi waze, spotify, sve radi. Nemam zamjerki za sada. |
To samo za Car play il ide i na Android auto?
|
Nikada ne bi rekao da u Yarisu ima više mjesta. Dizajn volana je ubi bože, ne znam s čim bi to usporedio.
|
Citiraj:
|
@De5tr0yer hvala na realnom osvrtu... razmisljam da li da probam jednog zakapariti dok jos ima prilike i dok se proizvodi, jer sve regulative nakon 2024. znace da vise nema zabavnih auta.
Ta plava mi je predobra, steta sto se u njoj vise nemre naruciti... moram otici do Toyota zastupnika i vidjet moze li se uopce uzeti kod nas ili bi preko svojih u Njemackoj uzimao. Davanja na njega su oko 50k kuna, znaci na 38k eura (ja zelim base verziju bez icega) jos 8-8.5k eura davanja i svega... 46k EUR da bi to doslo u Zagreb... rekao bi "moram razmislit" al em ver predugo razmisljam em nemam bas vremena za razmisljat :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Za gušte nekad treba pregrmiti neke mane (i cijenu). |
Citiraj:
Nisam pametan, gledam dva totalno razlicita auta a gledam i da nista ne uzmem. Pored GR86 jos razmatram Polestar S60 isto u cyan da si uvezem iz vana rabljen (cjenovno me dodju slicno). Al ono, totalno dva razlicita tipa auta i dva razlicita gusta voznje. Ovo za suvozacevo sjedalo mi je fakat zanimljiv info, nisam skuzio da je netko to spomenuo, moram vidit u zivo kak to izgleda. Thanks jos jednom za detaljan info. |
Citiraj:
On je bio kriv 1/1, al zove žena mene da siđem jer ju je počeo levatiti. Ništa, silazim ja i kontam si garant neki fantač, ako nastavi srat i ako vidim da je pijan biti će svega ... al odmah je promjenio nastup, uzorit i sve 5 ... Imao je Allianz osuguranje; otišli smo odmah do prve poslovnice i tamo nas na prvu otkantaju zbog kraja radnog vremena, al da kao to sada sve ide online nakon telefonske prijave prometne nesreće. Tako je i bilo. Nakon telefonske prijave nesreće, na mail mi je stigao link sa upitnikom na kojem sam uploadao slike, euro izvješće i ostalu dokumentaciju. Nakon 2 dana stigla ponuda, malo se cjenkali i uglavnom dobili više nego dovoljno ... |
Citiraj:
GT86/Brz je pomeo trziste preko bare, ne samo u prodaji, vec sto je postao standard dekade u smislu nadogradnje. Nema auta u klasi, koji je imao vise dodataka, prerada, sto korisnickih, sto dostupnih za kupovinu. Ali on je primarno gabaritima radjen bas za Japance, a svi drugi su dobrodosli, sto je i sam dizajnerski tim potvrdio. Kad je tek izasao prvi model, sluzbeni opis gepeka je bio, dizajniran kao prostor u kome mogu glatko stati 4 dodatne gume za stazu. To im je bila glavna ideja vodilja gepeka. http://a.d-cd.net/9db58a8s-960.jpg Sto se tice straznjih siceva. Istina da nema puno mjesta, ali opet, oni stanu : https://www.ft86club.com/forums/atta...&d=1323305502p E, sad stvar ukusa, meni je draze imati i kvazi skoljke umjesto siceva, nego nemati nista iza ledja. Taj prostor je super koristan, daje ljepsi osjecaj prostora, za baciti dnevni ruksak, stvari, zahvalniji za audio dorade, barem osobno, manje klaustofobican. Klupa sigurno nije uteg tezine, jer upravo zbog tezine su sve zivo preduzeli od prvog do ovog modela, te trpili jos i kritike sto nije bilo turba ili neceg preduzetnijeg po pitanju snage. Sto se tice zvuka, jedan je kod Loncarica u servisu iskljucio preko ACS-a, a 2022 model, skori isti nacin ima za odspajanje. A neki su zadovoljni (stari model) da samo zapuse rupicu iz koje dolazi izvor. Uglavnom, sitnica za realizaciju. Za naprijed si me malo zacudio, ja sam ispod 180, meni je jako dobro sjedacko mjesto, a sjedio sam i kao suvozac. Auto je super cist i jednostavan po pitanju integracije. Sve se moze maknuti, savrsen za vlastiti audio sustav. A toliko dodataka ima za pojednostavljenje posla, da je uzitak birati. Meni se samo u jednom nisu svidjali crvrcak zvukovi, (prvi model) te dijelovi izrade, koji su vristali da je slozen za najmanje moguce novaca, da bude super autic. Eh, da, dio oko vrata je grozan za limare, te neki improviziraju, jer sam sreo lika u Spar garazi (86/I) kojeg su nagovorili da bolje ne moze, pa sam mu dao broj svog lakirera. Citiraj:
. |
Dali mogu kako narihtati postavke blietootja u autu tako da mi npr. samo i iskljucivo idu telefonski pozivi preko bluetootja od auta, a dok svira muzika preko usb sticka u autu? Zivcira me to sta ne mogu kombinirati, jer npr. ako zelim primati telefonske pozive preko ugrsdenog mikrofona i zvucnika u autu, onda moram i mjuzu pustati preko youtube - a, znaci nema nikakvih kombinacija nego je ili-ili
U pitanju je kia ceed 2017 |
Još kad bi mi znali koji je auto i radio u njemu...
Kod mene uredno spojen mob u dva auta, slušam radio i kad zazvoni, automatski se prebaci na telefon, pričam, završim razgovor, radio nastavlja dalje svirat. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
I jao, kud na takvom autu spomene vlastiti audio sustav. :D Dobro, ruku na srce, uz takav kenjkav zvuk auta nije ni čudo da bi netko htio imati upaljen umjetni izvor zvuka, al ja bome nisam jedan od njih. Auto bi ostao u tvorničkom stanju, a zvuk bi se čuo eventualno preko android auta kad bih koristio navigaciju za doći u neku pripizdinu. Inače samo šajbe dolje. Usputbudirečeno, wind buffeting je prisutan već od 80km/h sa spuštenom šoferšajbom. Pretpostavljam da bi bilo nešto bolje da sam i ženin prozor spustio, ali nisam ju htio pretvoriti u snješka na -10 vanjskoj temperaturi. Citiraj:
Navodno su trijemovi (Porch) jako pouzdani, ali malo ih je daily drivera u upotrebi. Bojim se kak bi to izgledalo nakon 5 pa 10 godina sa bar 20kkm na godinu. |
Sta god da uzmem vozit ce se daily + zima + track days (znaci ne previse, 5-6k km tako godisnje napravim), dok C70 ostaje za duge roadtripe i gustanje ljeti sa spustenim krovom :D
Porsche-a me strah, razmisljam da ak si ga nemrem priustit novog kak spada, nemrem si ga priustit, tocka. Imam osjecaj da bi moglo bit ono, nema skupljeg auta od jeftinog Porschea haha... Caymani su mi super i imao sam ga priliku voziti, i volim i sam sarafit po autima al slazem se sa svime sto De5tr0yer kaze. Strah me da ce me brzo snac sketchy radovi ako uzmem Porsch koji si "mogu priustiti" :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:00. |
|