![]() |
|
Živim u centru i tu kod mene u ulici ne vidim nikaj na cesti...
Jučer se vozio kad je padao snijeg u Zagrebu i ekipa se vozila ko po jajcima |
Citiraj:
:chears: Citiraj:
|
|
Citiraj:
Kod tebe "u centru" i ne budu posipali ceste jer je stav gradonačelnika da auti nemaju kaj raditi u centru pa će samo iskoristiti prirodu za svoje ciljeve :D Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo ću ti reći da si slabo podmazao, pa zato nisi dobio :D Citiraj:
Ekipa tako vozi, neovisno dal bio snijeg ili kiša. Odma je problem. |
Bolje ko po jajcima nego da Andrija Jarak izvještava o tebi.
|
Carvertical me je dvaput spasio od gubljenja vremena i kupovine oštećenog auta. Ali i njih treba uzeti s kilom soli, posebno ako nemaju slike oštećenja.
Na autu koji vozim zadnjih 7 godina, znam mu svaki kilometar i svaki servis/popravak u tom razdoblju, vidim "moguća popravljana oštećenja" u iznosima tipa 30k kn. Pretpostavljam jer sam dvaput mijenjao šoferšajbu (jednom jer je imala sitne točkice zbog kojih se nije moglo voziti noću po kuiši od rasipanja svjetla, drugi put jer mi je kamenčić koji je kamion digao oštetilo šoferšajbu) pa valjda misle da je auto karamboliran... |
Pa valjda ti je prikazano kako i šta. Na prošlom autu iako nije bilo slika, je bilo prikazano.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ključno je 70% uvezenih automobila i prosječna starost 8 godina. |
Citiraj:
|
Da, ako je vjerovati ovim podacima, jedino je Slovenija znatno bolja od nas.
|
Automobili
Citiraj:
Ma gledao sam ali ta lista nije merodavna jer se lista radi na bazi broja automobila provjerenih na Car Verticalu. Samo sam komentirao jer pise da u finskoj ima 9% rabljenih sa smanjenih Km a u Hr 10%. CCa. Moš mislit. Također, auti povjereni u Hr prosjecno su stari 8god dok u Fi 12. Lista sluzi kao i ured za statistiku u HR. Manipulaciju :) |
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=RY08...jNowakProjects Naravno, nema govora o komercijalnoj isplativosti... |
A kaj velite na ovo?
https://www.jutarnji.hr/autoklub/tes...njace-15285470 Električni i ICE nisu fizički spojeni. 55 litara benzina doseg 1000km, a sve ostalo benefiti električnog auta. Meni se super čini. |
Citiraj:
|
Zanimljivo, kao Porsche Elefant ili Diesel-električna podmornica :-) . Znam da su nešto kemijali, ali ovo je baš ludo vidjeti u autu.
Sa stanovišta potrošnje ima smisla jer motor može raditi u području najveće učinkovitosti, zbog toga troši i nakon konverzije generator - baterije - motor manje od klasične izvedbe. Vjerojatno su mogli kompletno izbaciti mjenjač, spojku i da su bili malo odvažniji, mogli su dodati još jedan el. motor na drugu osovinu. Velika promašena prilika je ta mini baterija od 2 kWh. Da su ubacili bar 10 kWh i dodali utičnicu za punjenje doma, ovo bi bio bolji sklop od bilo kojeg drugog hibrida. BMW je imao nešto slično u obliku i3 REX: https://ecomento.de/2020/03/26/bmw-i...st-fazit-adac/ |
Citiraj:
Rex je klasični BEV u kojeg su naknadno ubacili generator koji mu je u neku ruku beskoristan, ako je baterija prazna nećeš se navozit, ovo je puno bolje rješenje jer se čini da može voziti preko generatora samo. |
https://streamable.com/0bon3y
:D problemi s ljetnim gumama. |
Citiraj:
Sumnjam da bi se itko zajebavao kod tako starog auta skidat kilometre prije tehničkog svake godine da ispis km bude manji... Okušat ću se sa carvertical onda. A ovo ako je bio razbijen to se hvala bogu može vidjeti bez problema. Ajd ako je malo i kozmetički to me i ne dira tolko. No vezni lim, nosač branika, gredu i slične stvari se bez problema može pogledati ako je vareno. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Uvjeti? Grad? Otvorena cesta? Ako na 100km autoputa kada vozim umjereno potrošim 4,2 L onda sa svojim tankom odradim 1190 km. Bu hu hu kakav članak. :D Punac ima kokoškaija i troši tak oko 5 litara. Unutra je naravno 1.5 dci ne znam koliko kw ali je tada prije cca 6-7 godina bio top model top oprema sve. Citiraj:
:D :D |
Citiraj:
|
Ja sa krmetom od dvije tone i 260ps mogu napraviti 1200km sa 75l kad idemo prema HR. Kazem mogu, jer bi to trebala biti ultra penzionerska voznja a za to nemam zivaca :D
Ali zanimljiv projekat. Nego, zar nema tu malo previse gubitaka? Mislim, benzin->ICE->kineticka energija za pokretati generator koji onda puni baterije koje snabdjevaju elektro motor koji onda opet proizvodi kineticku energiju koja pogoni kotace. Nisam citao clanak, ima li u ovoj zadnjoj stavci i neki reduktor koji opet generira gubitke? Ne znam, po meni malo puno pretvaranja energije, ali opet nije moja podrucje. Valjda inzinjeri znaju bolje sta su tu napravili...:fiju: |
Nije to ništa novo na tržištu. Honda HR-V ima isti koncept. Mane Honde su buka motora i mizeran bunker (300l) jer su bateriju stavili ispod bunkera umjesto ispod zadnjeg sica.
|
Citiraj:
Meni nije do dosega i potrošnje nego vozne karakteristike su iste električnom autu, znači kao da voziš električni, ubrzanje, jednostupanjski mjenjač, ali tankaš di očeš i voziš bez ograničenja oko punjenja. |
I imas probleme iz oba.
Ja neznan di vi svi vozite svaki dan kad vam treba toliki domet. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Gledam na njihovim stranicama - sa istom razinom opreme, razlika između njega i automatika je 4,5k EUR. Čisto sumnjam da ćeš u nekom razumnom roku tu razliku nadoknaditi kroz manju potrošnju.
|
Citiraj:
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Tak da stvarno svaka čast na toj inovaciji |
Citiraj:
Članak je djelom navučen na stranu kaškaija, ali nije skroz nerealan. CatKiller je već naveo kako benz motor radi u optimalnom području rada pa su gubici manji. A takvo rješenje, samo s dizelskim motorom, se već dugo koristi u lokomotivama - pa očito ima računicu glede gubitaka. Skroz druga priča je koliko se isplati uzet taj auto u odnosu na "klasični". |
Citiraj:
https://pbs.twimg.com/media/Fb_S1pcWIAM4e2o.png |
Citiraj:
Taj elektormotor i njegovi Nm su toliko fluidniji, visi, jednolicni, tiši... :beer: Manje mi je bitno STO njega pokrece :lol2::beer::beer: |
Možete srat protiv električnih koliko hoćete, al sam ja danas kad sam sjedao u svog benzinca baš mislio kak bi bilo fino da me dočeka topli....ono upališ grijanje prek mobitela, sjedneš ko gospodin....il jučer kad sam ga moral čistit od snjega
|
Citiraj:
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk |
Vjerojatno te i izadje jeftinije od prvog sljedeceg BEV-a.
#norantjustsayin |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:22. |
|