PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Koji mobitel kupiti? - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=271857)

nansale 03.07.2020. 22:17

Imam Xiaomi RedmiNote 8 Pro (kupljen u RH, važeća garancija) i telefon je ok, mislim na SW ali mi ipak smeta prevelika veličina i povelika težina uređaja.
Koristim uređaj cca mjesec dana ali bih ga ipak zamjenio za neki manji, lakši uređaj.

Što bi mi preporučili u sličnom cjenovnom rangu ( cca 1700 kn, malo korišteno ili novo, Njuškalo ili sl.), rang Samsunga A50 i slično?

Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk

locks 03.07.2020. 23:31

Evo ga 😛

https://aloalo.hr/meizu-16th-ds-6-64...search_q=Meizu

partwish 04.07.2020. 00:43

Nije li cijena preniska za tako nešto?

coconut 04.07.2020. 06:41

Cijena je jako niska, ali ako uzmeš u obzir da je podrška proizvođača nikakva i da je broj prodanih primjeraka mizeran, onda dođeš na takvu cijenu.

locks 04.07.2020. 09:57

Pa nije baš da nema podrške. Update je redovan, kao i beta program. Meizu 16th je u Android 10 Beti

https://t.me/s/FlymeFirmwares

https://www.gizmochina.com/2020/05/0...gible-devices/

kassad 04.07.2020. 10:12

Ovo je super cijena za kineza sa 845 chipsetom.

partwish 04.07.2020. 10:33

Citiraj:

Autor coconut (Post 3419995)
Cijena je jako niska, ali ako uzmeš u obzir da je podrška proizvođača nikakva i da je broj prodanih primjeraka mizeran, onda dođeš na takvu cijenu.

Ako sam dobro vidio, u edigitalu koji slovi kao jeftinija trgovina košta 2800.

panasonic 04.07.2020. 10:55

Citiraj:

Autor partwish (Post 3420030)
Ako sam dobro vidio, u edigitalu koji slovi kao jeftinija trgovina košta 2800.

Nisi dobro vidio, taman i da ga ima tamo za tu cijenu, pa nije to dokaz da toliko vrijedi nego da su oni zalutali u vremenu i prostoru.
Mobitel iz 2018. godine, baterija 3100 mah, android 8, Meizu brand - pa najbolje da će to sve koštati 2800 kn, lol.
Tih 1300 kn mu je realna cijena, a ove gluposti sa kineskim updejtovima su za entuzijaste, u rangu rootanja...

locks 04.07.2020. 12:01

Očigledno nisi imao Meizu pa zato nemaš pojma. Imaš daily , stable i beta firmware. Flešneš ih u par minuta preko recovery ili updatera. Ako skačeš s bete na stable, samo klikneš u updateru full wipe i to je to.Backup ide preko Flyme accounta.
Meizu nije što je bio definitivno, ali mob s SD845, Amoled ekranom i stereo zvučnicima vrijedi te pare...

U official Meizu shopu na Aliju je 234$, dakle skuplji nego kod nas.

https://m.aliexpress.com/item/329158...s_1235857068.0

panasonic 04.07.2020. 13:12

Citiraj:

Autor locks (Post 3420044)
Očigledno nisi imao Meizu pa zato nemaš pojma.

To što si ti prije par godina kupio jedan mid range meizu ne znači da si ekspert za tu marku niti možeš tvrditi da će ovaj mobitel raditi dobro, da nema bugova i da je s njim sve u redu.
Svaki puta ista priča, kako si ti mami kupio Meizu i kako su to super telefoni, osim što nemaju updejtove.
Normalno da su super osobi koja ih koristi za pozive i poruke, takvima je dobra i NOA.
Ako nema OTA update - kao da ga i nema, kakvo flešanje...

Citiraj:

mob s SD845, Amoled ekranom i stereo zvučnicima vrijedi te pare...
Pa to sam i ja napisao, da mu je to realna cijena, iako ja ne bi dao ni tih 1300 kn niti bi ikome preporučio.
Do jučer je u ponudi Tele2 bio Samsung A50 za 1400 kn (na bonove), treba vidjeti jel ga još ima, znači no brainer, i malo malo tako neke akcije... kakav meizu...
Danas kupovat mobitel s androidom 8.0 nema smisla, a meizu kupovat općenito nema smisla.

locks 04.07.2020. 13:19

Kako ti znaš koliko sam ja imao Meizua i šta to briga uopće. Gore sam čovjeku predložio pristojan telefon za 1300kn, kojeg može i ne mora razmotriti. Ja imam bar neko iskustvo s Meizuom, a ti nikakvo, ali uskačeš ko po običaju s lupetanjima.

nansale 04.07.2020. 13:21

Uzimam u obzir ali tražim i dalje..

panasonic 04.07.2020. 13:28

Citiraj:

Autor locks (Post 3420056)
uskačeš ko po običaju s lupetanjima.

Jedino što je po običaju je tvoje lupanje o Meizu brandu koji je realno - crap.
Da valja onda bi ga ljudi kupovali, ali nitko živ ga ne kupuje.

Citiraj:

Autor nansale (Post 3420057)
Uzimam u obzir ali tražim i dalje..

Vidi si po oglasnicima ako ima Xiaomi Mi 8, manji je i tanji od tog Note 8 Pro kojeg imaš, a i dosta bolji uređaj.

nansale 04.07.2020. 13:45

Fala za Mi8.. definitivno ulazi u obzir 👍

locks 04.07.2020. 13:47

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3420059)
Jedino što je po običaju je tvoje lupanje o Meizu brandu koji je realno - crap.
Da valja onda bi ga ljudi kupovali, ali nitko živ ga ne kupuje.

Vidi si po oglasnicima ako ima Xiaomi Mi 8, manji je i tanji od tog Note 8 Pro kojeg imaš, a i dosta bolji uređaj.

Čovjek je napisao da uzima u obzir. Šta tu nije jasno? Ti si ovdje s namjerom da provociraš i vrijeđaš nečiji odabir. Ako ti se ne sviđa Meizu, preskoči. Vrlo jednostavno.

nansale 04.07.2020. 13:59

Imao Samsung, iPhone, LG, Nokiu, Xiaomi, Htc, Huawei..nikad nisam imao Meizu ( nekažem da nije dobar ili da ne valja) ali bih se ipak držao ovih gore navedenih

locks 04.07.2020. 14:12

Ok, pošteno.To je bio samo prijedlog. Ni najbolji ni najgori....
Imaš na njuškalu P20 Pro za nekih 1900-2000kn.

zvonac 04.07.2020. 14:43

Meizu sam i ja gledao da bih si nabavio, ali, kolko citam okolo, rak rana im je (nisu bas azurni) softver, a i poneki bug, inace dobar mob, al eto, softver im je boljka..

Xiaomi 04.07.2020. 14:55

https://www.njuskalo.hr/xiaomi-pocop...oglas-31804148

Za 1300 kn bi pogledao ovo. Isto je snap 845. Ako je vjerovat u oglas da je odličan.

zvonac 04.07.2020. 15:08

Bas je nedavno bio na njuskalu novi HTC U12+ za 1400kn.

Sad mi je zao sto ga nisam uzeo.

Xiaomi 04.07.2020. 15:13

https://www.njuskalo.hr/sony-xperia-...oglas-31719735

Imam ovaj mob, za ovu cijenu je taman kome paše 2016/2017 dizajn. Snap 835 je u igri ovdje. Bolja opcija od meizua bi rekao ovako.

SympForTheDevil 04.07.2020. 18:37

Citiraj:

Očigledno nisi imao Meizu pa zato nemaš pojma. Imaš daily , stable i beta firmware. Flešneš ih u par minuta preko recovery ili updatera. Ako skačeš s bete na stable, samo klikneš u updateru full wipe i to je to.Backup ide preko Flyme accounta.
Meizu nije što je bio definitivno, ali mob s SD845, Amoled ekranom i stereo zvučnicima vrijedi te pare...

U official Meizu shopu na Aliju je 234$, dakle skuplji nego kod nas.

https://m.aliexpress.com/item/329158...s_1235857068.0

Meizu ne izdaje apdejtove za global firmware to I sami kažu na flyme forumu. Samo čajna dobiva apdejt ako imaju sreće...a često nemaju.

http://forum.flymeos.com/thread-50499-1-1.html

locks 04.07.2020. 19:28

Redovan je update CN firmwarea. Za 16th stable u 5. mjesecu, a beta konstantno. Problem je što CN fw ima samo kineski i engleski jezik.
Meizu je lijen za global i to je nažalost tako.

Dottore 04.07.2020. 21:53

Citiraj:

Autor locks (Post 3420139)
Redovan je update CN firmwarea. Za 16th stable u 5. mjesecu, a beta konstantno. Problem je što CN fw ima samo kineski i engleski jezik.
Meizu je lijen za global i to je nažalost tako.

Zato je logično da ne preporuča Meizu. Bitno je da podržava update a ne kvazi tipa preformanse na prvom mjestu.

Ljudi/ forumaši očekuju dobru podršku i solidan mobitel.
Nije bitno imati SD845 kad badava nema sw podrške.

Отправлено через SM-G975F

locks 05.07.2020. 06:16

Nikoga ne nagovaram. Predložen jer je jako povoljan s obzirom na specifikacije.
Slažem se za update, ali dosta forumaša će reći: "ne diraj ako sve dobro radi"🤔
Kad vidim kakvih sve krševa se prodaje u rangu 150-200€ kod nas, a tu mislim na razne Cubote i Doogee i šta ti ja znam, koliko loš može bit mob na SD845 s Amoled ekranom kupljen kod nas s 2god. garancije za 1300kn?!
Jel zabranjeno predložit nešto što nije Samsung, Huawei ili Xiaomi?

panasonic 05.07.2020. 10:17

Citiraj:

Autor locks (Post 3420190)
Kad vidim kakvih sve krševa se prodaje u rangu 150-200€ kod nas, a tu mislim na razne Cubote i Doogee

A jel vidiš možda da netko preporučuje te telefone tu na forumu?
Čemu onda preporučivat i malo manji drlog Meizu?

Citiraj:

Nije ako ćeš čovjek odmah napomenti da je taj telefon zapeo na androidu 8.0, da ga nisi imao i da ne znaš kako se ponaša iz prve ruke, da ima samo nekakve kineske firmware updejtove koje mora sa google translate guglat po netu, da ima samo 2 jezika i sl...
Nego tek kad netko drugi dođe na forum i kaže da Meizu nema update za Global onda to sve saznamo.
Ali bitno da prije toga kažeš:
Citiraj:

Očigledno nisi imao Meizu pa zato nemaš pojma. Imaš daily , stable i beta firmware. Flešneš ih u par minuta preko recovery ili updatera.

Dakle, pišeš poluinformacije i dezinformiraš ljude, valjda kako tebi paše samo da ispadneš u pravu.

Mobitel bez kvalitetnog softvera i podrške je poluproizvod, a to je Meizu.

coconut 05.07.2020. 10:27

Citiraj:

Autor locks (Post 3420190)

Da. Šta to nisi pročitao u pravilima foruma? Tamo to jasno piše. :D

locks 05.07.2020. 17:14

Očigledno trolovima poput ovog panasonica sve smeta i lupeta gluposti jer mu je dosadno. Ne smeta mi 😁

redscro 05.07.2020. 23:27

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3420165)
Zato je logično da ne preporuča Meizu. Bitno je da podržava update a ne kvazi tipa preformanse na prvom mjestu.

Ljudi/ forumaši očekuju dobru podršku i solidan mobitel.
Nije bitno imati SD845 kad badava nema sw podrške.

Stvarno su performanse manje bitne od nekakvih updejta, ako sve već radi kako treba (ne kažem da radi)?

Prošao sam s Nokiom verzije Androida od 8 do 10, nisam primijetio nikakvu pozitivnu promjenu, osim hrpe bugova nakon prelaska na 9 i jebenog search bara u 10ki. Sad imam ZTE koji srećom neće nikad dobit update, ali sve radi kako treba i nije me briga.

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3420208)
Mobitel bez kvalitetnog softvera i podrške je poluproizvod, a to je Meizu.

Za nekih 1% ljudi valjda. Ne znam kad sam zadnji put držao tuđi mobitel, a da nije pokazivao da je update spreman za instalaciju, ali ih jednostavno za to boli k.

Forumska populacija je u globalu nebitna.

prileee 06.07.2020. 10:27

Pa bas zato sta je forumska populacija nebitna se ne bi slozia s vama oko preporuke nego s panasonicom. user danas zeli plug n' play uredaj, kakve instalacije romova i slicni bakraci.

Mislim da bi bilo fer napomenit kad se preporuca takav mobitel da za imat ga up-to-date treba bit podosta racunalno obrazovan i trosit podosta vremena. Tko kaze drukcije - laze. Takoder da nema jezik nego engleski i kineski.
Da se razumijemo, ja sam isto nekad drljao po cubotima, coolpadima i slicnima ali mi danas to niti ima smisla niti pada na pamet.

Dovoljno o meizu (anti)preporuci govori ovaj quote locksa :kafa:
Citiraj:

Flešneš ih u par minuta preko recovery ili updatera. Ako skačeš s bete na stable, samo klikneš u updateru full wipe i to je to.Backup ide preko Flyme accounta.
:puke:

ID2502 06.07.2020. 11:08

Imao Meizu mx5 2 god...niti jedan update....Zte Axon 7 u 2 god jedan update....Do havarije oba uredno radila....sad imam Šaomija i u pola godine više updateova nego ova dva zajedno....Da me ubiješ ja ne vidim razliku u svakodnevnom korištenju....A šta se tiče jezika dosta ljudi preferira engleski....Usput meizu je ima puno manje bloatwera u odnosu na šaomi....

1v@n 06.07.2020. 11:11

Da mi je vidjeti takav "plug/n/play" uređaj danas, a da nije ovog tipa
https://www.zutiklik.hr/overmax-mobi...-fm-bt-torbica

Što sam stariji, sve me više živcira Android i njegova "otvorenost" i sve mi se više sviđa Apple i njihova politika da je korisnik kreten i da mu treba dati što je manje ovlasti moguće.

Pametni uređaji za glupe korisnike :D

Odeš u prvi dućan s tehnikom, staneš malo dalje od stola gdje su izloženi mobiteli i u roku 15 minuta vidiš sve tipove korisnika i što im je zajedničko.

Kupuju "big & shiny" proizvode, a ne kvalitetne i funkcionalne i živo ih zaboli što gore piše i što znači flešanje, apdejt, android verzija, SoC, SOT, Snapdragon i ostale gluposti oko kojih se ovdje svađate.

xlr 06.07.2020. 11:25

Meni je prije nekoliko godina ajfonovska "jednostavnost" bila ipak malo previse pa je brzo otisao dalje :) Nakon sto godina na Nexusima i provodeci vise vremena na XDA podforumima nego u diskačima, odlucio sam se na Samsunga. Mogu priznati da sam fino oglupio u ovih 3-4 godine. Nedavno fleshao sat na drugu regiju, onako, znoj i dva dana istrazivanja "kako i sto ako...". Starim(o) :D

Dottore 06.07.2020. 13:18

@locks
Nemam ništa protiv tebe , ali slažem sa @panasonic. Nepoznajem ga niti osobno i u pravu je.

Bolje da prestanete prepucavati.

Citiraj:

Autor xlr (Post 3420462)
Meni je prije nekoliko godina ajfonovska "jednostavnost" bila ipak malo previse pa je brzo otisao dalje :) Nakon sto godina na Nexusima i provodeci vise vremena na XDA podforumima nego u diskačima, odlucio sam se na Samsunga. Mogu priznati da sam fino oglupio u ovih 3-4 godine. Nedavno fleshao sat na drugu regiju, onako, znoj i dva dana istrazivanja "kako i sto ako...". Starim(o) :D

Evo da priznam da je u mene slovenski rom i ne primječujem razliku sa SEE. Sad sam pametan i sve ostavio kako je došao tvornički. Tko zna, ako ovaj ostane duže. Nikad se ne zna.
Više ne patim za rootnjei i jailbreak. Staviš app i vozi miško dok zora ne svane.

Gemmy 07.07.2020. 16:48

ekipa ima tko iskustva s reklamacija mobitela kupljenih s njuskala s produzenja pretplate, znaci drugo ime nego ovaj sta predaje zahtjev.

naime htio bi uzet p30p s njuske novi zapakiran s racunom iz tele 2, i s njihove stranice s chata mi odgovaraju da u slucaju popravka osoba koja je na racunu mora donjet na popravak, ne itko drugi? jel to istina ili da ne gledam onda njuskalo i trazim dalje

1v@n 07.07.2020. 17:28

Ja sam nosio službeni Huawei direktno u Agram. Mislim da su tamo samo otvorili HiCare na mobitelu i iz njega sve isčitali.

Imao sam i račun od firme i garantni listić koji sam si sam ispunio (jer ga nisu u centru), ali mislim da to nisu ni pogledali.

Možda sam telekom to traži, ali zašto bi išao reklamirati u telekom, kad ti ovlašteni servis to brže riješi ako odneseš direktno njima.

coconut 07.07.2020. 17:47

Zato jer se znalo događati da ti servis samo popravi dio moba (najčešće mbo), a telekom ti da ganc novi mob.

darkydark 07.07.2020. 18:10

Ola, da priupitam za pomoć.

Firma kupuje mobitele pa na izbor imam:
Xiaomi Mi Note 10 Lite ili Samsung Galaxy A71 DS

Stavke koje su mi nebitne - ekran, kamera :D odnosno jedina bitna stavka mi je baterija i zato više naginjem Xiaomiju pa me zanima s obzirom da je baterija jača na papiru je li tako i u praksi.

Davnih dana sam koristio Xiaomi Redmi 5 i koliko se sjećam sve je bilo skroz ok, nisam imao neke battery drainove niti probleme.

Korištenje: dual sim, whatsapp, viber, 3x mail, razgovora 2-6h dnevno. Nekoliko puta mjesečno i GPS pa ne bi bilo zgorega da nije 1 min = 1%, nešto sitno tapatalka kad sam na kenjari ili pušim :)

ivosimec 08.07.2020. 11:41

Također pitanje imam xiaomi pocophone već gotovo dvije godine i trebao bi novi telefon jer je na ovome baterija već u banani a i smeta mi debelo meso gore kod kamere.

Ima li kaj bolje do 2 soma od redmi note 9s a da je veci ekran?

locks 08.07.2020. 12:22

Redmi Note 9S ima 6,67 inča. Teško ćeš pronaći nešto s većim ekranom u toj cijeni.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:14.