![]() |
Citiraj:
Ove cijene koje sam postavio su sa montažom. Pretpostavljam da je 250-350 eura montaža po uređaju. Loše hladi, troma je na odaziv preko daljinskog, ne znam jel do moje klime konkretno, ali idući tjedan mi trebaju doći i izmjeriti plin u klimi i pregleda je. Imam 40 m2 dnevni boravak, i klimu od 4,2 kw, i kada stavim temperaturu na 20, i maksimalno puhanje, pingvini bi se trebali stvoriti u sobi. https://www.klimakoncept.hr/hr/daiki...dinica/3796/23 jel se ovo i Daikin prodao ili što :D ? |
Citiraj:
sve mi je on nabavio, neznam gdje uzima, meni je prefakturiro, neznam mu dobavljača 120€ po klimi mi je napaltio da ju postavi na pripremu |
Citiraj:
zajebao me serviser, nije došao.. morao sam sam srediti, problem je bio u crijevu od klime, negdje se napravio čep plijesni ili čega već, sad radi skroz normalno.. za koji mjesec bi promijenio klimu, gledao sam Daikin comfora 3.5kw ili Gree lomo regular 3 5 kw, obje prvenstveno za grijanje.. Daikin je skuplja, ali Green navodno grije efikasno do -20C https://i.postimg.cc/3d5VBJ9m/forspan.jpg |
Dobar, može i foršpan poslužiti. :D
|
Imam gree lomo economic i daikin sensiru(ne malazojan) daikin je 2 razine iznad, bolje grije bolje modulira i aplikacija je nebo i zemlja
|
Citiraj:
Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Ekipa, imate preporuku za kvalitetnu firmu na području ZGa (i okolice ako žele raditi u ZGu) za kupnju klima uređaja i ugradnju istog?
|
Citiraj:
On dvije klime ti dvije klime, jedino njegova je 5kw i 2.5kw a tvoje 4.2kW i 2.5kW ? Ili ja nesto ne citam dobro (kod njega na raucunu dvije vanjske i dvije unutarnje jedinice = ukupno dvije klime ) |
tri su
2x HR25VFK 1x HR50VFK |
onda nisam dobro procito, my bad.
|
da su dvije onda sam jednu gratis dobio, jer vidim 3 na zidu :D
|
Citiraj:
Odlicni su. Prije 6 god.su montirali klimu i uskoro ih opet zovem posto cu klimu stavljat u hodnik. |
i od mene preporuka za njih. ugradili kod mene dvije, a kod frendova tri klime prije korone i nikakvih problema.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Trebam preporuku za neko sredstvo za ciscenje klime (isparivaca) koje se moze nabaviti u nekom normalnom (dostupnom) ducanu i da se moze kupiti u nekoj normalnoj količini (1-2l) a ne 5-10-50l :)
Unaprijed hvala i LP |
Zep sprejevi. Bauhaus ili mbfrigo. Vec godinama koristim i kupujem.
|
Zadovoljan?
|
Citiraj:
Šta od zepa uzeti? ima ih nekoliko. Gledam ovaj webshop |
Citiraj:
https://www.termol.hr/zep-foaming-co...ari-600ml.aspx + https://www.termol.hr/zep-spray-vent...zif-600ml.aspx |
Ja zadovoljan. Afaik to je profi sprej. Koristim 2. Pjenu za nasaftat isparivač 20ak min. Onda isprerem destiliranom vodom. To se ne mora ali meni nije problem da prosisam sto vise tekućine kroz odvod (koristim onu ručnu špricu sto se napumpa) i da maknem sto vise mirisa. Kad se ocjedi pospricam sa zep sprejem jos prije zatvaranja klime.
To je sistem koji koristim vec valjda prek 15g. Nisak nikad probao neko drugo sredstvo, a do nedavno nisam ni vidio da se može kupit drugo osim "na veliko". |
Citiraj:
koliko čišćenja odradi? |
Ne razumijem. 1. Godisnje prije ljetne sezone se radi ciscenje.
|
Citiraj:
OK, znači prvo očistit pjenom i nakon toga sprey i godinu dana mir:D Naravno tu ide i čišćenje ventilatora/filtera i svega ostalog sto je prljavo:beer: |
Citiraj:
Dosta, mi smo 5 klima u uredu čistili na ovaj način, sve skupa smo potrošili 2 spreja za zavojnice, i 1-2 spreja za deinfekciju i miris. Odmah ograda, u uredu se ne puši, tako da su klime poprilično čiste bile. |
Skidanje filtera i oklopa i plastika svih. Pranje u kadi sa kistom i deterdentom. Nakon sušenja špricanje za zep sprejem.
Skidanje ventilatora/rotora. Pranje u kadi sa kistom, zep pjenom/deterdentom. Nakon susenja zep sprej. Brisanje svih površina i kadice sa papirom/krpom i alkoholom. Nekome jenlakse kadicu na mjesti cistit, nekome lakse skinut i oprat u kadi. Špricanje zep pjene isparivač (nakon sto se kadica vratila na mjesto!!!). Ispiranje sa detiliranom vodom. Špricanje za zep sprejem po isparivaču i kadici nakon sto se ocjedilo/posusilo malo. Prije svega iskljuciti napajanje!!!!!! Jedini problematični i opasni korak je skidanje venta. Kao prvo provjerite jel vam vijak zanosovinu motora unutar rotora skro desno gdje fali jedna lamela. To je onda lako. Ako vam je vijak skroz desno izvan rotora to zna bit jako zahebano. Done |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedino što trenutno imam je innoLab PRO dezinfekcija ali nisam nešto oduševljen, miris mi je ubrzo postao iritantan. |
Dista ti je jedan sprej za 4-5 pranja sigurno. Uzmi po 2 kom i imas za budućnost i rezervu.
|
Citiraj:
Sezona grijanja je prilicno bezbolna i moze se bez beda izgurati bez ciscenja isparivaca i kanalice jer nema vlazenja i uci u ljetni sezonu. Onda opet krece orosavanje isparivaca i sporkica posvuda. Filtere perem jednom mjesecno. Ako primjetim da mi klima smrdi s prelaska iz grijanja na hladjenje, napravim brzinsko ciscenje i tada u proljece. Ali prije zime radim bas veliko ciscenje |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:07. |