PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

1v@n 06.02.2010. 18:54

Pogledao Men Who Stare at Goats i prvi dojam mi je bio da to mora biti film braće Coen :D (možda i zbog glumačke postave koja se provlači kroz dosta njihovih filmova). Jednostavno mi ne sjeda na prvu, kao što mi nije sjeo ni Burn After Reading u kojem je ipak bilo više komičnih dijelova nego u ovoj "komediji"

blava 06.02.2010. 19:08

pogledao Law Abiding Citizen danas
moje mišljenje film je super osmišljen i razrađen,ali što je je kraj su uyebali toliko da mi se cjelokupni zgadio film
u zadnjih 10 sekundi mislim stvarno...a nadao sam se suprotnome...
ne morate se složiti sa mnom,to je moje mišljenje samo...

panisher20 06.02.2010. 23:43

Evo jednog odlicnog filma temeljenog na istinitom dogadaju

Hachiko: A Dog's Story moja ocjena 10/10

http://www.imdb.com/title/tt1028532/

http://www.youtube.com/watch?v=FaS37E3gKOU

Burko 06.02.2010. 23:50

Religulous

predobar dokumentarac o vjerama, vjerskim institucijama, rupama u logici, ispitivanju kako je i sta zapravo nemoguce, politici koja se smijesala sa vjerom(ama) itd. jako pametno odraden dokumentarac, nije u niti jednom trenutku se osjetila veca doza ismijavanja (svaka cast covjeku, ali polovica ljudi u filmu su ili ludaci ili poluretardirani, druga polovica su oni kamiondzije s pocetka filma :D).

znam da je ocjena nevazna od pojedinca, ali cvrstih 9 od 10. svakako preporuka, osim ako niste vjernik na desetu :chears:.

Baja 001 07.02.2010. 00:39

The Men Who Stare at Goats [2009]

A šta reć o filmu koji počima s čovjekom koji ima psihičke moći. Uglavnom toliko je bizaran i glup da je na kraju smješan. Mislim radnja je sranje, glumci odlični da nema K. Spaceya i G.Clooneya nebi ga ni upalio. Uglavnom pogledati jedino ako se nadate da je dobar :D

Ocjena 4/10

Duplicity [2009]

Industrijska špijunaža, 2 agenta na tajnim zadacima, misija otkriti tajno oružje i obogatiti se. Uglavnom vrlo dobra priča, odlični Clive Owen i Julia Roberts (iako mi je jako antipatična), i naravno neizbježni boss Tom Wilkinson. Stvarno film mi je odličan bio za gledat, niti malo dosadan, lijep slpet okolnosti. Vrijedi pogledat.

Ocjena 8,5/10

__________________________________________________________________________________
EDIT

Ja tebe ne kužim, film je temeljen na tome da vlade pokušavaju imati paranoralnu vojsku Rusia vs SAD. Skrkaju masu love na treniranju budala koji je vidio sunce pa su se učinilo, i naravno nitko od njih nema moć. Osim što je u filmu pokazana velika volja zatupljivanja novih vojnika i trošenja para, nema ništa što bi ukazivalo na dobar uradak. Ovdje jedino mogu uzeti sarkazam američkih vojnih programa barem ovih kojih svijet vidi kao referencu, ali ništa dublje tu nema. BTW prosijetli me ako ima nešto spektakularno.

* koristi EDIT ili PM ;)

BladeRunner 07.02.2010. 02:23

Citiraj:

Autor Burko (Post 1562613)
Religulous

predobar dokumentarac o vjerama, vjerskim institucijama, rupama u logici, ispitivanju kako je i sta zapravo nemoguce, politici koja se smijesala sa vjerom(ama) itd. jako pametno odraden dokumentarac, nije u niti jednom trenutku se osjetila veca doza ismijavanja (svaka cast covjeku, ali polovica ljudi u filmu su ili ludaci ili poluretardirani, druga polovica su oni kamiondzije s pocetka filma :D).

znam da je ocjena nevazna od pojedinca, ali cvrstih 9 od 10. svakako preporuka, osim ako niste vjernik na desetu :chears:.

Taj film se ne može nazvat dokumentarcem. A pogotovo se ne može reć da nema ismijavanja. Od početka do kraja, film je ruganje, ponekad suptilno, ponekad izravno. Jedina poveznica s dokumentarnim filmom je dokumentaristička forma. Tu sličnost prestaje.
Inače, prilično zabavan i zanimljiv. :)
Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1562658)

A šta reć o filmu koji počima s čovjekom koji ima psihičke moći. Uglavnom toliko je bizaran i glup da je na kraju smješan. Mislim radnja je sranje, glumci odlični da nema K. Spaceya i G.Clooneya nebi ga ni upalio. Uglavnom pogledati jedino ako se nadate da je dobar :D

Ocjena 4/10

Jebote, tvoje razumijevanje filma je na razini mog djeda. Ako nije krimić, ne valja. Ako tu nisu neki agenti, teroristi, "realna" situacija; to nije film.
Jedina mana The Men Who Stare At Goats je što ga nisu Coeni režirali. Falila mu je redateljska zrelost.
I kani se filmova koje ne razumiješ.

Dizel 07.02.2010. 08:16

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1562658)

Ocjena 4/10

Kao da je Tonči Huljić pisao osvrt na film :D Danielle Steel rulz, ha? :D

Jelc 07.02.2010. 11:56

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1561634)
Dečki, več sam upozoravao jednom na neke stvari, neću više.
Napravili ste od teme MiD i spamaru koja nema veze sa filmom-ako se tako nastavi 5-6 "najzaslužnijih" idu na malo duži GO a tema se zaključava.

Meni svejedno:)

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1562702)
Jebote, tvoje razumijevanje filma je na razini mog djeda. Ako nije krimić, ne valja. Ako tu nisu neki agenti, teroristi, "realna" situacija; to nije film.
Jedina mana The Men Who Stare At Goats je što ga nisu Coeni režirali. Falila mu je redateljska zrelost.
I kani se filmova koje ne razumiješ.

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1562721)
Kao da je Tonči Huljić pisao osvrt na film :D Danielle Steel rulz, ha? :D

Koji carevi, ne jebe njih ništa ni pol posto...

kasko 07.02.2010. 13:05

Pogledao:

Goya's Ghosts

Film pokazuje kako se crkva ponašala u Španjolskoj u doba inkvizicije.
Ocjena 7.5/10 film pokazuje pravu narav u to doba. Preporuka svakako.

Brothers

Ovdje se govori o tome kako je zapravo teško pojedinim marincima i nije svima lako, kao što je ovim momcima :D
Ocjena 7.5/10 film je odličan po meni. Preporuka svakako.

Alph4Dawg 07.02.2010. 14:07

Cidade De Deus - Ovo je a must see. Preporuka...riječi su suvišne.

tOta 07.02.2010. 15:53

Citiraj:

Autor Mansky Hunt (Post 1562993)
Cidade De Deus - Ovo je a must see. Preporuka...riječi su suvišne.

Jedan debeli potpis.

Ako nisi gledao, neka vrsta nastavka - Cidade dos Homens (2007).

Malo tanji, ali svakako odličan film. :)

Alph4Dawg 07.02.2010. 17:58

Citiraj:

Autor tOta (Post 1563089)
Jedan debeli potpis.

Ako nisi gledao, neka vrsta nastavka - Cidade dos Homens (2007).

Malo tanji, ali svakako odličan film. :)

Hvala ti puno,nisam znao za ovo! :chears:

sinisa1989 07.02.2010. 18:26

Danas pogledao Daybreakerse. A ono ništ posebno, film je ok za vrijeme ubit, ali to je sve.
5/10

zwer 07.02.2010. 18:46

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 1563228)
Danas pogledao Daybreakerse. A ono ništ posebno, film je ok za vrijeme ubit, ali to je sve.
5/10

Drito to, popcorn fun film. Gledo sam i Couples Retreat, takodjer popcorn fun, samo dosta losije od daybreakersa, ako izuzmem polugole zenske :goood:

Bambusha 07.02.2010. 19:55

Napoleon Dynamite - Definitivno nešto orginalno. Napoleon je jedan malo(:D) čudan mladić u malom gradu koji živi s bratom i bakom...Komedija, meni smješno:D. Svakako preporuka.

Burko 07.02.2010. 20:52

Crna macka, beli macor

komedija, komedija, komedija......... nikakav opis filma, svakako pogledati ako ne mrzite kusturicu. ocjena - 9 od 10 :goood:.

thedream 07.02.2010. 22:06

Večeras Rob Roy,nisam gledao,čini se zanimljivo..nekako snimljen u sjeni Bravehearta.:) Moralo bi biti dobro.

sinisa1989 07.02.2010. 22:11

Citiraj:

Autor zwer (Post 1563242)
Drito to, popcorn fun film. Gledo sam i Couples Retreat, takodjer popcorn fun, samo dosta losije od daybreakersa, ako izuzmem polugole zenske :goood:

Ono, priča i nije tak preloša, ali efekti su im pretjerani. Ugrize ga za ruku, a krv šprica ko da je pukla cijev na gradskom vodovodu. Mislim što je previše je previše. A da ne pričam o gustoći krvi.

BladeRunner 07.02.2010. 23:40

Citiraj:

Autor thedream (Post 1563467)
Večeras Rob Roy,nisam gledao,čini se zanimljivo..nekako snimljen u sjeni Bravehearta.:) Moralo bi biti dobro.

Dobar je, Tim Roth je genijalan, ali filmu fali nešto veće pri kraju; bitka, govor il nešto slično. Malo više napetosti i akcije.

McG 08.02.2010. 00:19

....

trouble 08.02.2010. 00:24

Zgleda odlično....kolko već nisam Richarda gledao... :)

Amdejac 08.02.2010. 05:57

Jučer pogledao Law Abiding Citizen. Preporuka za pogledat. I pogledao sam War sa Jasonom Stathamom i Jet Lijem u gl. ulogama. Isto ne loš film za ubit hladne zimske dane.

Dawar 08.02.2010. 10:55

Jučer po 3. put Children of Men,potvrdio sumnju da mi je i dalje najbolji film ikad, od priče pa do predobrih efekata i atmosfere u filmu

trouble 08.02.2010. 11:05

Citiraj:

Autor Dawar (Post 1563830)
Jučer po 3. put Children of Men,potvrdio sumnju da mi je i dalje najbolji film ikad, od priče pa do predobrih efekata i atmosfere u filmu

O da,film je do ubera.... :)

BTW,pogledao sam Čoveka koji bulji u Ofce,film ko film je ok,ima smijesnih scena na koje sam se okidao sinoc u 3 ujutro....gluma Clooneya ako sad ne donese oskara za ovu ulogu brkatog psihića,nebu nikad :D

Zodiac1 08.02.2010. 11:08

Jel netko pogledao film The Box,ja sam ga jučer pogledo i pola filma mi je nejasno,aj ak ima nekog ko je to skužio,molio bih ga da mi malo pojasni...nije mi jasno tko je tak čovjek bez pol lica,tj što je on,kako može upravljat svim onim ljudima,koja je svrha dijeljenja tih kutija ljudima,zašto onim likovima ide krv na nos...to je to za početak hehe..aj stvarno bi molio nekog da mi malo pojasni..HVALA punooo :))

syss 08.02.2010. 11:24

http://www.google.hr/#hl=hr&source=h...a768ec8a41c22b

oke mi je film... nekak se sve to moglo ili brže ispričati ili upgrejdati radnju sa nekom dinamikom, jer ovak djeluje prerazvučeno, ali generalno oke za jednom pogledati.

idiocracy zato rula big time... mislim da je to ispravnija verzija budućnosti od svih tih time-masheen (lol) filmova.

Dizel 08.02.2010. 11:32

Tajm-Makina je nenadjebiva na kraju filma :D

9800pro 08.02.2010. 11:41

Jennifers body - tak tak, generalno šrot
Land of the lost - ok za ubit vrijeme
Zombieland - nemojte me sad ubit odmah al po meni nedorečeno, par dobrih fora i to je to....šrot :D
Whiteout - tak tak, od napetosti za triler ni "N"

Meni nije jasno kak se snimaju ti novi filmovi, za poludit. Pogledao neki dan po neznam koji puta Istinite laži i nauživao se. Kaj se nemogu snimat takvi filmovi. Neznam, možda sam ja lud al takav mi je feeling :D

Alph4Dawg 08.02.2010. 13:37

Sinoć na Novoj pogledao Šindlerovu listu po drugi put,kakvo remek djelo...
Liam Neeson me oduševljava svaki put sve više.
Ne znam što bih uopće napisao vezano za taj flm,toliko me oduševljava...
Odlična priča,odlična gluma,emocije.
Vjerujem da ima nekih koji nisu pogledali taj film,stoga brzo pogledati!
Schindler's List

P.S fora mi je što je cijeli film crno-bijela kombinacija.:D

Pogledah i The Collector - Super film,po meni bolji od zadnja tri nastavka Slagalice strave i oba Hostela.Jedino ne kužim zašto skuplja ljude,ali eto,kužim da poremećenim ubojicama i ne treba razlog. :D Dobri efekti,dobra gluma,dobra radnja,ima jezivih scena i film se drži brutalnosti i hardcore-a.Tko voli brutalne horrore sa dozom napetosti,pogledajte.

Mad_Duke 08.02.2010. 13:44

Hehe. Šindlerova lista :) Odličan film. Jedina "zamjerka" mi je kaj je zbog tog filma Kubrick morao odustati od svojeg filma koji bi sigurno bio isto odličan!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:18.