PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android aplikacije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207579)

Beetlejuice 05.10.2016. 14:57

Nadam se da će ubrzo updateati app.

Omar_Tokic 05.10.2016. 17:12

Da li ima neki free app s kojim je najjednostavnije prebaciti fajlove (npr. slike) s moba na komp?

Juice 05.10.2016. 17:27

Usb kabel i copy paste?

Old.machine 05.10.2016. 17:36

Citiraj:

Autor Omar_Tokic (Post 2974886)
Da li ima neki free app s kojim je najjednostavnije prebaciti fajlove (npr. slike) s moba na komp?

Možda Dropbox?

Gabre 05.10.2016. 17:45

Citiraj:

onako odokativno bih ti rekao da pogledas na google playstore, i MOOOOZDA tamo nadjes par stotina aplikacija koje to mogu odraditi. ujedno, Google MOOZDA izbaci par komada ako upises "best app for file transfer on android"

ali nisam siguran. :stoopid:

sirupdzija 05.10.2016. 20:32

postavljanje emaila na mobitelu tele2 za optimu - incoming i outgoing postavke

sa optimom ne mogu ni sa googleovim serverom (iste postavke kao za iskon) ni sa optiminim postavkama.
može li mi netko ponoviti koje su zadnje optimine postavke za outgoing server jer ove što pronalazim na netu mi ne rade.
hvala!
nije mi jasno kako mi preko thunderbirda na laptopu radi ok ovo slanje sa optime a na mobu ne!?

drugo, da li se preko gmailovog outgoing servera svaki put kad se šalje email prikazuje kao da je poslan sa gmaila umjesto sa optime? tj hoće li korisničko ime pisati sa gmaila ili sa optime?
pitam zato jer optimu koristim za "službene" emailove sa svojim imenom i prezimenom a gmail za neslužbene sa nickom i ne bih ih htio miješati.

dakle doslovce prepišem sve postavke iz thunderbirda i username i pass i portove i servere i zaštite i ne radi na tele2, a na laptopu sve šljaka.

Remixer 05.10.2016. 21:49

Pitanjce - jel ima alternativni app za imenik? -jer ovaj je neupotrebljiv, editiram ime ili tel broj ali i dalje ostaje staro, kad opet odem editirat bude ono što sam unio zadnji put, wtf? Mobač je ALCATEL IDOL ALPHA 6032X

EDIT: malo sam googlao pa pronašao neke, probao sam sada Simpler Cotacts, međutim kad odem na edit on prebaci na original app tak da opet ne mogu promjenit ime kontakta.Znači ja promjenim ime kontakta, ali ime je i dalje staro, a kad odem na edit tamo bude novo ime. Užas!

kvaju 06.10.2016. 00:13

Najlakše ti je preko kompa ako su ti syncani kontakti s googleom, idi na Google contacts tamo edituj, i promjeni ti se na mobu.

spitfire83 06.10.2016. 00:34

Naravno da ne radi optimin outgoing mail server na uređaju koji izlaz na net ostvaruje preko drugog providera (tele2).
Kad ga spojis na wifi doma mora radit ako si ga ispravno podesia.

Ono što tebi treba je optimin roaming server, na njega se moraš autorizirati. Sigurno ga imaju, ali nisam siguran da li ga daju privatnim korisnicima.

coconut 06.10.2016. 06:30

Citiraj:

AirDroid

Remixer 06.10.2016. 13:03

Citiraj:

Autor kvaju (Post 2975010)
ako su ti syncani kontakti s googleom.

Nisu :fiju:

kvaju 06.10.2016. 16:29

Pišem ovdje, jer preko tapatalka nemogu naći temu lg, 2 dio, samo prvi koji je zaključan.

Jučer sam uzeo lg g2 za majku, međutim prilikom prilikom kupovine nisam obavio bitnu stvar, dali je tvornički otključan, iako je prodavač rekao da jeste, djelovao ok lik skroz.
Nakon kupovine izvadio on svoju karticu, odradili tvornički reset, dok sam ja majkinu karticu izrezao bla bla, navečer uglavnom stavljam njenu karticu, i iznad pokazivača signala od operatera imam X.

Preko ebaya sam za nekih 4-5€ našao lika koji daje kodove za tvorničko otključavanje, i odradio sve kako treba, i otključao ga tvornički. Obavio par poziva sve radi kako treba.

Međutim jutros nema mreže opet, jedno veliko X kao tek kad sam ga uzeo.

Probao mjenjati sim karticu, stavio svoju, ništa.

Pošto mi je poslao neka 3 koda, on preko ebaya ponovo sam ulazio u onaj meni, mislio da treba drugi kod neki ukucafi, medjutim piše nešto kao da uredjaju ne treba to, tj kao da je već otključan.

Još nisam tvornički reset radio, to ću sutra.

Ima li netko sličnih iskustava, neki savijet sta bi moglo biti?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...b9dd85f67d.jpg

sirupdzija 06.10.2016. 17:08

ali zašto ne radi gmailov outgoing server na optimi a na iskonu radi preko tele2?
sve iste postavke kao u thunderbirdu i ne radi.

Juice 06.10.2016. 18:16

Posto si sam rezao sim karticu moze bit problem u tome.

kvaju 06.10.2016. 19:01

A probao sam sa svojom nano sim sa adapterom i opet ista stvar.

kasko 06.10.2016. 19:31

Napravi factory reset i onda pokusaj opet otklj mobitel.
Jedino mrdanje po EFS particiji moze maknuti unlock.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

vujasin 06.10.2016. 20:57

Da li netko ima možda navionics pomorsku navigaciju što stariju verziju koja bi radila na androidu 2.3.3?

Beetlejuice 06.10.2016. 23:18

Odgovor zašto hznet ne radi:

Developer response:
HZ je blokirao pristup voznom redu svim aplikacijama koje nisu njihove i shodno tome, aplikacija vise ne moze bi nju raditi. Nazalost, daljnji trud i pokusaji zaobilazenja ovog problema -- nemaju smisla, jer su uzaludan trosak vremena i truda

coconut 07.10.2016. 06:33

Ista priča kao što je bilo sa ZET-om

Rofellos 07.10.2016. 09:15

Koju bi aplikaciju predložili za pedometer? Da ne cucla puno baterija i daj je čim preciznija?

Mario92 07.10.2016. 10:20

Google Fit

baban 08.10.2016. 17:49

Citiraj:

Autor mandak (Post 2974552)
Ima više tih snaptube. Ne znam koji da odaberem.

Videoder Video Download
probaj taj..ja zadovoljan..guglaj .apk

mandak 08.10.2016. 17:53

Citiraj:

Autor baban (Post 2975796)
Videoder Video Download
probaj taj..ja zadovoljan..guglaj .apk

Hvala za savjet.

kvaju 09.10.2016. 23:35

Uzimam sutra ženi Android neki, prvi put će ga koristiti, pa me zanima dali ja mogu sa svojim gmailom se logirati i skinuti njoj par aplikacija plaćenih, i dalje da ona koristi svoj gmail račun, neće nam se kontakti pomiješati ili slično?

OP3 Tapatalked

xlr 10.10.2016. 06:55

Sve dok ne maknes svoj gmail account sa moba njoj ce te placene aplikacije raditi ok, a ona moze normalno koristiti svoj account. U postavkama pogasi da ti se synca tvoj acc i u tom slucaju nece dobivati tvoje mailove i imati tvoje kontakte u imeniku.

njOob 10.10.2016. 10:47

Citiraj:

Autor kvaju (Post 2976126)
Uzimam sutra ženi Android neki, prvi put će ga koristiti, pa me zanima dali ja mogu sa svojim gmailom se logirati i skinuti njoj par aplikacija plaćenih, i dalje da ona koristi svoj gmail račun, neće nam se kontakti pomiješati ili slično?

OP3 Tapatalked

Imas aplikaciju Xender sa kojom njoj prebacis placene aplikacije. Barem meni tako radi pa mozes probat.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

xlr 10.10.2016. 13:25

Citiraj:

Autor njOob (Post 2976217)
Imas aplikaciju Xender sa kojom njoj prebacis placene aplikacije. Barem meni tako radi pa mozes probat.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

To je kao neki manager za razmjenu fajlova? Ako ciljas na razmjenu apk-ova medju accountima, to sve uredno radi (nstalacija ce proci ok), samo pitanje je kako ce provjera licence raditi. Neki appovi traze (povremeno) spajanje na net iskljucivo za provjeru licence. Nisam probao ovaj app, budem doma kad dodjem

pogi 14.10.2016. 10:37

Citiraj:

Autor pogi (Post 2972368)
Ajde da vidimo... i ja sam sada updejtao CloudMagic na Newton pa će mo vidjeti što će se desiti nakon 14 dana...

Fakat radi i dalje... te neke "supercharged" mogućnosti kao ne rade (ako sam skužio Read i Delivery potvrda) više valjda ne rade, ali uredno dolazi pošta u sve tri accounta i uredno radi slanje pošte, tako da ću zasada ostati na Newtonu.

Buger 14.10.2016. 18:03

Ima neka preporuka za file manager neki? Imam filecommander i reklame su sve gore i gotr

Poslano sa mog D5803 koristeći Tapatalk

Cuky 14.10.2016. 19:29

Citiraj:

Autor kvaju (Post 2975187)
Pišem ovdje, jer preko tapatalka nemogu naći temu lg, 2 dio, samo prvi koji je zaključan.

Jučer sam uzeo lg g2 za majku, međutim prilikom prilikom kupovine nisam obavio bitnu stvar, dali je tvornički otključan, iako je prodavač rekao da jeste, djelovao ok lik skroz.
Nakon kupovine izvadio on svoju karticu, odradili tvornički reset, dok sam ja majkinu karticu izrezao bla bla, navečer uglavnom stavljam njenu karticu, i iznad pokazivača signala od operatera imam X.

Preko ebaya sam za nekih 4-5€ našao lika koji daje kodove za tvorničko otključavanje, i odradio sve kako treba, i otključao ga tvornički. Obavio par poziva sve radi kako treba.

Međutim jutros nema mreže opet, jedno veliko X kao tek kad sam ga uzeo.

Probao mjenjati sim karticu, stavio svoju, ništa.

Pošto mi je poslao neka 3 koda, on preko ebaya ponovo sam ulazio u onaj meni, mislio da treba drugi kod neki ukucafi, medjutim piše nešto kao da uredjaju ne treba to, tj kao da je već otključan.

Još nisam tvornički reset radio, to ću sutra.

Ima li netko sličnih iskustava, neki savijet sta bi moglo biti?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...b9dd85f67d.jpg

Imao isti slucaj sa sgs2. Navodno je maticna ploca bila u banani.
Citiraj:

Autor kvaju (Post 2976126)

OP3 Tapatalked

Google je uveo sharing placenih aplikacija unutar obitelji sto znaci da mozes sherati licence s njom bez kemijanja s nekim drugim aplikacijama. Potrazi malo o tome.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:28.