![]() |
|
Citiraj:
Bez BMW-a jer sam subjektivan i bez VW jer realno nemaju lijep auto osim Karmann Ghie i T1 (Samba) MB 280 SL 300 SL 500 SL (R129) 300 SEL 6.3 500 SEC (i widebody) Audi Audi S8 (D2) Audi S4 (B5) V8 Opel Manta A Monza GT |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ono sto mi se cini kao razlika je da obicne hvataju lineranije, a keramicke recimo eksponencijalno. Tipa kao da keramicke kod laganog pritiska mozda slabije hvataju, ali kod jaceg da je onda izjednaceno. Ali mozda je to samo u mojoj glavi :D To mi se zapravo svidja jer kao sto sam rekao automatik je, vise kocim i onda je puno lakse/ljepse doziranje kocenja. I recimo kod full laganog kocenja pri maloj brzini (polagano zaustavljanje) se sa standardnim plocicama culo kako pakne struzu po disku. Nikakav neobican zvuk, normalan zvuk struganja materijala od materijal. I to nije struganje potrosenih plocica nego normalnih dok jos imaju mesa. Kod keramickih je to puno, puno tise, skoro da se ne cuje. |
Nekima treba da se malo ugriju da bolje hvataju.
Također 2 puta trw, dva puta cviljenje od prvog dana, a sve zamijenjeno i provjereno, i vodilice čeljusti, dosjedi pločica itd. |
Di uzet ATE onda?
Tokić, Krešo? Anđelko ima dijelove za Japance? |
Ja sam ga nedavno tražio za Hondu i ništa nije imao. :(
|
Citiraj:
Tu sam uzeo i za Kiu i za Citroena. |
Citiraj:
@zgm ATE pločice bi trebale bit max 350-400 kuna, vjerojatno i manje. Pogledaj kod AutoKreše online katalog, tamo ćeš dobiti najbolje cijene, ako nemaš rabat kod drugih. Ako oni nemaju, onda cimaj Tokića i Intercars. CIAK čini mi se da nema ATE. Citiraj:
|
Ferodo naprijed komplet, mesa i pločice i diskovi imaju. Prvih par kočenja dobro i onda krene cvilež prvo slabije pa sve jače. Do trenutka kada toliko jako cvili pri slabijem kočenju da koristim samo jače kočenje za 30-0 km/h, tada ne cvile. I sada nedaje mi se preko 1000 kn za ate set samo da bude tišina, jer ove odlično grizu koje su na autu, samo ta buka ubija.
|
Ma Ferodo (non DS) je valjda oduvijek poznat po cviležu.
|
Citiraj:
|
Odlično, tnx na info. To je MPC bez rabata ili?
|
No frx. Da, to je MPC bez rabata, sa rabatom za kolegu mehaničara i bez PDVa je manje od pola te cijene.
|
Za Astru sam prije nekih 10 mjeseci platio s rukama 2000kn (nije ovlašteni)
U Intercarsu je jedan ATE disk bio 700kn |
Citiraj:
Tu kod ovih slovenaca je onda cijena samo za jedan par onda? https://www.euavtodeli.si/deli/ate/12769980 |
O majko isusova :D
Da, u paketu dolaze 4 pločice, odnosno dva para, "za svaki kotač". Scimaj onda CIAK, duplo je jeftinije i to bez rabata, sudeći po informacijama od @Garro. |
Ne, za set ti je cijena. Gledaj ilustraciju, na pločici ti piše 4x.
Ide i za 45€ ako malo potražiš na netu. |
Citiraj:
A niš. još sam naći servis koji će mi to ugradit. EDIT: U ponudama nije naveden popust |
-20% daju ciak i tokić, al to vjerojatno znaš i uključeno je
|
Citiraj:
|
Ma nisu normalni, fakat naruči izvana.
|
Citiraj:
- 1.5 VVT (RW 415) - prednje ATE pločice 642 kn, stražnje 402 kn. - 1.6 VVT (RW 416) - prednje 486 kn ili 642 kn (dva su modela), stražnje isto 402 kn. Koji je model, motor i godište u pitanju? |
Citiraj:
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Ja sam svoje plocice narucio sa ove stranice: https://www.autoteiledirekt.de/
|
Citiraj:
Naručit ču od nekud jer nedam duplo za istu stvar. Citiraj:
|
Zanimljivo, u katalogu nema S-Cross 1.0, samo 1.6 benzinac i dizelaš, sa i bez 4x4 pogona.
|
Tnx na https://www.autoteiledirekt.de/
Trebat će uskoro. Kod njih prednji diskovi 3000kn, kod nas ispod 4000 nema |
daparto.de
To je ustvari web trgovina koja okuplja hrpu trgovaca autodijelova. Ako naručujete više dijelova onda si svaki stavite u novi tab pretraživača, stavite sortiranje po "Gesamtpreis" i onda uzimate dijelove od jednog ili dva trgovca tako da plaćate jednu ili dvije dostave. Na kraju vam još i u košarici ako što nije ok postoji optimiranje tako da na kraju platite najniže moguće dijelove i dostavu. |
Odlična stranica, kompletne kočnice textar za prednju osovinu i uz dostavu su jeftinije 350 kn nego od najeftinijeg dućana kod nas uz popust.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:37. |
|