![]() |
|
U 90% slučajeva osiguranje ponudi manje.
Zato ja ne pristajem više na takvu nagodbu. Idem na onu foru da donesem račune i oni vrate lovu. Odem u ovlašteni i to je to. |
Zašto se uopće zajebavat s nošenjem računa? Ostaviš auto u servisu i dalje oni rješavaju i nemaš brige s nikakvim računima.
|
Citiraj:
1. mi ti ponudimo lovu pa radi s njom kaj želiš; 2. servis nek nama javi koji je ceh i mi ćemo platiti. Ovaj drugi je bolji u 90% slučajeva. |
Citiraj:
Ali generalno da, za 99% ljudi je druga opcija bolja i bezbrižnija. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mislim, mogu ti oni dati da potpišeš i da si im dužan milju eura, zahvališ se i odeš drugdje. Koji genijalci. Znači oni loše izhendlaju osiguranje i nema problema, prebace plaćanje na korisnika. Bravo, živio Hrvatistan
|
Kad ste već kod osiguranja i šteta, imao sam prometnu i auto sam ostavio u ovlaštenom.
Ja sada čekam izvid štete od osiguranja i onda se osiguranje i servis dogovaraju oko iznosa, tj servis kaže da popravak košta toliko i onda njima osiguranje to isplati. Veća je materijalna šteta u pitanju. Meni stari kaže da mogu sve ubrzati ako ja platim iz svog džepa popravak i onda s računima odem u osiguranje. Je li to istina? Jer ne očekujem da će popravak biti tako brz, a kao i svima auto mi je potreban. |
Bilo je nekoliko slučajeva gdje je osiguranje osporavalo već gotovi račun popravka servisa ili samo predračun što već
|
Kolegici na posla je steta bila 23.5k kuna, osiguranje reklo da ce pokriti do 21k ili tako nesto i iz svog dzepa je morala dat razliku ukoliko je zeljela da auto sredi ovlasteni. Ne znam koje osiguranje je bilo, u pitanju je bio Renault Megane... tako da eto jos bizarnih slucajeva sa osiguranjem.
|
Meni je Euoroherc u prvom rješenju izvida štete (kasko) naveo 2 limara u Zadru kod kojih moram ić (tamo sam vozio auto na slikanje jer nisam bio u Zagrebu). Nema šanse da bi vozio auto kod nekog lijevog limara sam zato jer mi je osiguranje tak reklo. Ja im odgovorio da ću u Zagrebu popravljat auto i da imam već limara (tamo sam popravio i prošlogodišnju štetu) pa su mi nakon nekih tjedan dana javili da može. Naravno cijena mog limara je jedno 3 puta viša (s računom) od njihove procjene, ali i dalje je nešto niža od ovlaštenog servisa, a lik stvarno radi odličan posao. Ja ostavim auto i zapisnik izvida štete, on sve rješava s osiguranjem. Samo sam trebao potpisat suglasnost neku (koju mi je limar poslao na mail) nakon što je osiguranje odgovorilo da se slaže sa cijenom popravka.
|
Evo kako mi izgledaju ljetne kroz 6 mjeseci i cca 11 500 km
https://i.postimg.cc/9rpw2g13/Whats-...11-49-36-1.jpg Bogami, još 3-5 soma i idu gore Michelin gume :lol2: Stavili i zimske, da vidimo da li je conti zaslužio taj kult kao appleovci....TS870P. https://i.postimg.cc/Bjz5FZyc/Whats-...t-11-49-36.jpg |
pa kak se to voziš, pazi da ne završiš ko ovaj
https://www.youtube.com/watch?v=A4g-...hannel=ENtense |
Kada se policajci igraju kauboja, makar ih shvaćam iz tog kuta, nisu naviknuti..
|
Slažem se.
Stvarno moraš biti primitivac i s tim podrapanim auspuhima nabijati gas navečer po gradu/naseljenom mjestu. A vidim da taj psihički poremećaj ima sve veći zamah |
Ima kod nas u Puli neki baja koji valjda svaku vecer voli turirati i ganjati (ako dobro cujem) neku jurilicu od motora. Cujem ga vec dva mjeseca otkad imam malu i ustajem se u 2-3-4 ujutro. U mom kvartu u to doba ima nula prometa, a ovog cujem valjda negdje na drugom kraju grada. Svaki put se pitam tko je taj nolifer :D
|
Ispala mi papučica na kuplungu. Onak sportska je. I dalje mogu voziti samo taj ukrasni dio je ispao a ne znam kako vratiti. Tj. probao sam ali ne mogu utisnuti. Fotkam popodne (nisam stigao sada).
Corsa 2018. god. 1.4 je u pitanju. Morat ću do servisa da probaju oni to staviti. Ili ako ima tko kakvu ideju tj. ako je mijenjao taj ukrasnio dio. |
Staviš ovako nesto ako je samo taj dio gumeni ispa?Taman mjenja na svome jucer sve metalne papucice osim gasa plastika tvrda a nema rupa za stavit vec tribalo zbusit dvije rupe smh.
https://a.aliexpress.com/_mLOCPqU Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Citiraj:
kako si zadovoljan? mene je malo odbijala neudobnost prek naših rupa, čak i u comfort modu. Nisam više u 20-ima, a skoro ni u 30-ima, jebga :( |
Citiraj:
Slažem se, meni doma (5. kat) ako prođem malo glasnije u blizini zgrade, pas se diže i traži kroz prozor. Citiraj:
Idioti. Ima i onaj sa Mondeom što ima FIUUUUU zvuk kada šalta, pa ga stišće i šalta da ga čuješ 3 ulice. Ja navečer nakon nogometa upalim ECO mode da bude što tiši dok idem kroz grad :lol2: Citiraj:
I30N FL (htio sam i ja Sivi + Fastback, ali žena je htjela plavi + hatch...). Ma zadovoljan sam, čak i "normal" ovjes je ok, iako da ti budem najiskreniji, zadnjih par godina sam vozio isključivo Focus ST/RS/I30N sada i u međuvremenu od žene Ecosport, i bogami sam rekao i njoj, sljedeći auto teško da bude ovakve visine. Neki Formentor, nešto tako, da ne moram gledati kada idem u Gorski Kotar gdje mogu proći, a i lakše je i konkretnije za svakodnevni život. |
Nedavno mijenjao gume na autu, i gledam ispred KIA centra sparkano par novih XC60 Volva, i sad mi vrag neda mira i upiknut moram jednog, i u svom raspredanju samog s sobom opcija B je Formentor.
Ima tko ga ovdje, Formentora mislim, povoljnija mi je opcija od Volva, a i kupujem za gušt, ne trebaju nam dva auta na dvorištu, možda jednom tjedno je takva situacija, ali ženi ću to podvalit ko izliku za kupnju. Kakva su iskustva s udobnošću i držanjem u zavoju, ne pitam radi lude vožnje, nego čisto radi komocije, ne volim kad se naginje auto ko čamac u vožnji. U siječnju ću se naručiti za probnu vožnju i Volva i Formentora, nadam se da imaju crvene na lageru. |
Mnoge smeta što Formentor sve komande klime i ventilacije ima na touchscreenu. Pa ti to štelaj dok voziš 130 km/h po autocesti...
|
Nisam ljubitelj ekrana, ali ako je samo to problem, nije frka.
Više me zanima pošto je sad neko vrijeme u prometu, škripava armatura, jeftine plastike koje se habaju, jel već sad ima lufta na volanu, kak se drži podvozje nakon godine/dvije na našim cestama i sl. |
To je tamo iz volvo selecta ili KIA centar polovnjaka?
|
Citiraj:
|
Ljudi su ovdje pisali da su servisi za Volvo skupi i da ih se čeka dok dođeš na red.
|
Citiraj:
Neznam, nisam pitao. |
Citiraj:
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Ali da, neki dan me uhvatila ledja jer mi je Wragg udijelio neke preparate sto je dobio od Hamma. Ugl. bilo mi je drago da mogu uspravno uci i sjesti u auto bez previse gimnastike. #starise |
Citiraj:
Al evo sad ne kontam radi cega su te ledja uhvatila... :stoopid: Kad tad ce svi skuziti da su SUV-ovi zakon. Ako nista, onda kada budi imali jednoga ili ga barem vozili duze od par tjedana. |
Citiraj:
235/35r19 na hothatch sigurno super izgleda, daj par fotki da vidimo. Kod mene su na prednjim kotacima neobicno uske 225/40r19, na straznjima 255/35r19, udobnost ubij boze, ali dobro izgleda :roller: Da li osjetis ikakvu razliku udobnosti zimske i ljetne posto su istih dimenzija pa mozes usporediti? |
Citiraj:
XC60 i Formentor su dvije razlicite klase auta. XC40 i Formentor je lakse za usporediti. |
Ne zanima me koje su klase, ne uspoređujem dimenzije koje su btw u interijeru iste.
Svidjela mi se oba, a nema smisla kupiti oba, šta ću s tri auta. |
Citiraj:
|
Ili se zagubio kamion kuna koje treba utopiti prije 1.1. :D jk
|
Citiraj:
|
Svicarska krece u restrikcije za vlasnike EV-a...
https://www.spiegel.de/auto/schweiz-...b-a2d0f6d03081 |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Auto.mi je star 10 mjeseci, nemam ga namjeru mijenjati bar 3 ili 4 godine, drugi auto za ženu bi dobro došao. Cijena je manje važna. Nista nemam na kredit/leasing, nemam minusa ni kreditnih kartica. Kupujem što želim u datom trenutku. Moje pitanje je bilo za iskustva s 2 auta, a ne njihova usporedba. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:55. |
|