![]() |
|
yepp.. ni cep nije siguran, i on ide novi
|
Citiraj:
https://revijahak.hr/2022/11/21/kine...ih-automobila/ |
Vecer. Trebal bi spur napravit. Jel imate nekog za preporuku a da napravi posao kak spada?
Nekaj vele da je Autolab dobar i Koloper. |
Citiraj:
|
BAT na trešnjevci?
Mislim da i njega ekipa hvali.. bio sam tamo prije 8g i sve bilo OK ak ti to kaj znači :D |
Citiraj:
Na ovaj način postoji šansa za značajan porast EV u nas. Sad uz tu cijenu i poticaj i da vidiš kako bi se stvari okrenule u korist EV. |
Citiraj:
Citiraj:
Jesi li imao ikakvih problema do danas s tehnikom hardtop/krova? Moram priznati, da sam na prste jedne ruke u Zagrebu vidio drugu generaciju C70. Gdje ga uopce servisiras? Bas si me iznenadio lijepim odabirom. Citiraj:
U nevjerici slusam policajca i zaletim se do Radanovica u Brezice. Ovo "zaletim" je figura. jer sam do tamo testirao, 0-100 trebalo mi je valjda 30 sekundi. Auto nije imao ni 7k, znam da ne moze otici turbina, ali bojim se sto se desilo. A lik u servisu kod Radanovica, doslovno maknuo nesto sto bih nazvao, malo vecim "jumper" ekvivaletnom, kakve smo nekoc imali na HDD-ima. Te veli, da se radi o kontroli zraka, da je sigurnosno "nesto" izletilo da se zastiti. Nije mi imao ni sto naplatiti, samo mi pozelio sretan put. Do danas mi nije jasno, kako je policajac konstatirao sto je konstatirao, ali puno im hvala na tome ;) Citiraj:
. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisam jos nasao neke posebne negativne komentare u vezi njih.. Dost ljudi ih preporuca za spur, uz naravno i autolab.. |
Otiđi kod Fabekovića u Samobor (blizu Interšpara i Tifona).
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Citiraj:
Promjena kotaca + balansiranje = 140kn sada kada sam stavljao zimske kotace kod lokalnog vulkanizera Ljetos sam mijenjao ljetne gume sto ti onda dodje isto kao i ljeto/zima jer mora skinuti stare gume i staviti i balansirati nove. 324kn u Vulkalu za 17' kotace. Privitak 25797 |
Citiraj:
Prije godinu-dvije pitao kod svog vulkanizera i njegov odgovor je bio: "Zbog težine felge, odnosno veća dimenzija, veća težina",... sad koliko to ima smisla nemam pojma :stoopid: |
Citiraj:
Zna se dogoditi ako se zaglave VTG krilca (čađa od stalne vožnje u niskim okretajima) ili aktuator turba ih ne povuče dovoljno brzo (ovdje može biti hrpa stvari, od samog aktuatora, vakuum crijeva, N75 ventila…) pa kad stisneš gas ostanu u položaju za niske okretaje te “presilavaju” tlak. Jedino mi ovo s jumperom nije jasno, ako je sve ostalo ok s motorom, izgasiš i ponovo upališ motor i sve se resetira. Znam jer sam ne jednom na svom starom Passatu gasio i palio motor u vožnji kad bi mi se to dogodilo.:D Eh, da, i preporuka za Beru iz Autolaba, tip je doktor za špur. |
Jel ima itko od bmw vozača sa ovog foruma sličnih iskustava?
Auto je F30 LCI 318 D, automatik. 2017 godina, prošao 60 000 km. Drugi sam vlasnik, al je kod mene od 2018 godine, i sa 13 000 km, tako da što god mu je napravljeno, ja sam krivhttps://www.bmwautoklub.hr/forum/ima...lies/laugh.gif. Prije par dana počela mi se dešavati jedna čudna stvar, prvih 2-3 puta sam mislio da je problem u meni, tj da mi je cipela skliznula sa papučice gasa, ali sada vidim da nije. Znači auto vozim normalno, i povremeno (ne svaki put) kada dajem gas, obično na brzinama od 30-60 km/h osjetim kako auto malo trzne prilikom dodavanja gasa. Ne znam koliko se osjeti u autu, jer se u 99 % slučajeva vozim sam, ali ja osjetim. Na većim brzinama nisam osjetio taj problem. Usporedba bi bila otprilike kao da vozim auto sa ručnim mijenjačem i nisam dobro tempirao dizanje noge sa kvačila. Auto uredno servisiran, nije ni kilometraža neka. Ima itko kakvu ideju što bi moglo biti u pitanju? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Zovem ove poznate, al nis prije 12tog mjeseca, najranije je, 5.12. A Fabekovica bum nazval popodne, pa ko zna, mozda me ubaci negde.. |
Citiraj:
Nemam. Sa čime se mogu očitati greške, pa da naručim sa neta? |
Odi u neku FB grupu bmw lovera i pitaj ima li tko u Splitu dijagnostiku i bok. OBD eleven isto sada podržava BMW https://obdeleven-dijagnostika.hr/pr...-znacajke-bmw/
|
Citiraj:
|
Citiraj:
S obzirom da je sezona zimskih guma, jesi možda mijenjao gume prije toga i stavio "obične" (da nisu run flat)? Poznanik je na 120d imao problema nakon što je skinuo run flat. Na određenoj brzinu mu je uključivao traction control, tj. ispadalo je kao da gubi grip, a normalno vozi. Efekt u vožnji je bio sličan tvome. |
Citiraj:
Potpis, a dodao bi BAT kao alternativu. A šta se tiče nezadovoljstva na nekog, na špur se ide s potpuno ispravnim ovjesom. Neće se niti jedan zabavljat s zapečenim maticama itd. Bio kroz godine kod sva 3 navedena, definitivno bi istaknuo Kolopera i Autolab, jer točno kažu šta i kako. Neki drugi neće niti napomenut u čemu je problem, nego podesit koliko ide da se vozaču prividno čini sve ok. Naravno ne znači da nitko drugi ne valja. |
Trebal bi preporuku za moment ključ.
Uzel sam si u Bauhausu njihovu Wisent marku da imam za manje stvari - kak sam nedavno mijenjal grijače kupil sam si ga da mogu po specki to sve zašarafiti + da se mogu igrati sa šarafanjem u garaži svog i ženinog auta :D E sad, htel bi si kupiti i moment ključ većeg momenta za ozbiljnija šarafanja i promjenu guma. Jel imate kakvu preporuku, ovak za hobi? Ne bi htel kupiti smeće ali opet mi se ne daje hrpa love za nekaj profesionalno. Kakav je npr Unior po tom pitanju? |
Što si uzeo kad ne možeš gume s njim? Do koliko kg ti ide ključ?
|
Uzel sam onaj "fini" sa rangom od 5-30Nm:
https://www.bauhaus.hr/moment-kljucevi/c/10002184 Ne kužim ih, imaju nekolko verzija koje se prilično puno preklapaju, pa mi nije jasno čemu takav overlap: https://www.bauhaus.hr/moment-kljucevi/c/10002184 Po netu piše da bi trebal zašarafiti kotače na 120Nm... |
Nisi trebao uzimati taj mali, to ti netreba :)
Uzmi si ovaj obični i bok, nema smisla da daješ 100€ da bi zašarafio 2 seta kotača godišnje. https://www.bauhaus.hr/moment-kljuce...juc/p/23311499 |
Citiraj:
Ja sam si recimo jos i na mobitel instalirao Bimmerlink i Bimmercode i koristim ih sa Enet kabelom i USB-C lan adapterom. Radi savrseno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo da nadodam, i gume moraju biti 100% ispravne. Desit ce se da vuce lijevo ili desno nakon špura a u biti je krivo trosena guma radi mozda neispravnog dijela ovjesa. I sam sam imao problema nakon zamjene svih selena na autu pa je nakon spura vukao ulijevo, a u biti su prednje gume bile krive jer su se neravnomjerno trosile prije zamjene selena. Ako se to desi nakon špura, obavezno probat drugi set kotača da se vidi jel problem u gumama. |
Citiraj:
Ma kakavi, nikakve greške ne svjetle. Ni na Idriveu. Auto je bio sredinom desetog u servisu na izmjeni prednjih pločica,i zamolio sam ih da bace na dijagnostiku i jel sve štima kako sam trebao na dulji put. valjda bi oni rekli da je bila neka greška vidljiva u programu. Citiraj:
Trenutno su obične, idući tjedan idu zimske koje su runflat. Vozim auto u comfort modu. Na jednom bmw forumu kažu da im to zvuči kao EGR ventil, što mi je lagano šok, jer auto ne ide samo po gradu, ima i autoceste svakih 2-3 tjedna minimalno po 300 km. Ulje mijenjam svakih godinu dana. Gledam simptome: Simptomi kvara EGR ventila najčešće su slabije perofrmanske motora. Ako prilikom ubrzanja osjetite da automobil ima slabiji odaziv na gas i slabije ubrzava, lako je moguće da je EGR ventil začepljen odnosno da je u kvaru. Jedan od simptoma je i povećana potrošnja goriva u odnosu na prije. Jedino mi se čini da auto pije nešto više nego prije, obično resetiram kada napunim auto, a uvijek punim do vrha, mislio sam da je stvar u mojoj bžroj vožnji po AC. |
Citiraj:
Što se tiče potrošnje, uzmi u obzir i vanjsku temperaturu :) |
Citiraj:
Meni je isto promijenjen ili EGR ili hladnjak ili oboje o trošku BMW-a, kada je bila ona afera sa samozapaljenjem BMW-ova :D Ajd, naručim se na dijagnostiku pa obavijestim forumaški puk nakon dijagnostike u čemu je bio problem. |
Citiraj:
Dizalica: https://pevex.hr/rucni-vilicar-hidraulicna-2t |
Ta krokodilka ti je sasvim dovoljna za mjenjanje guma i slične sitne poslove oko auta.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne brini, ponijet cu ti kad krenem onu hidratantnu kremu za lice sto si narucio :D |
Citiraj:
Bolje je kupiti "precizniji" kilo ključ za manje momente ak je to nekaj kaj često koristiš, pogotovo u različitim rasponima. Inače, svaki, pa i najjeftiniji kilo ključ se može lako kalibrirati namještanjem određene mase na metar dužine (ili pol metra, al onda mase moraju biti x2, ak se ne varam). Long story short, kupovina skupog kilo/moment ključa za povremeno godišnje zatezanje kotača u istom rasponu je neisplativa. |
Citiraj:
Dal je ok s takvom dizalicom dić cijeli auto (Octavia 3 2.0 TSI, cca 14xx kg) ako podmetnem neku dasku pod prag i dizalicu stavim na sredinu? Pa zamijenim 2 gume s jednim dizanjem :D Još uvijek koristim ovu "škarastu" što dođe s rezervnom gumom i dosta se oznojim dok 4 puta dignem i spustim auto, a ni nejde baš brzo... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:21. |
|