PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

renc 03.09.2019. 17:41

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3334698)
Ček, ti si na kraju uzeo Mi9? Generalno zadovoljstvo istim?

Jako zadovoljan. Pitaj kaj te zanima.

Brko 03.09.2019. 18:01

Za početak kamera. Znam da imaš/si imao S7 koji ima OIS, pa recimo usporedba sa istim.
Amoled ekran je dobar, to mi je jasno. Baterija isto mora da je bomba. Nema mSD utor i 3.5mm jack tako da mi je ostalo poznato.

Šajba je ravna? Koristiš kakvu zaštitu ekrana i kejs?
Ima li za MIUI kakav učinkovit ad blocker kao na Samsungu recimo Disconnected Pro?

I gdje ga u HR najpovoljnije nabaviti a da nije Edigital klon od šopa :)

To bi bilo to :) fala.

Sent from S7 Presidency Phone

locks 03.09.2019. 18:07

Imaš ga u Centru tehnike 3100kn...

Brko 03.09.2019. 18:09

Po ovom što čitam, možda je bolje dati 700-800 kn više od 9SE i kupiti punokrvni 9.

Hvala svima.

renc 03.09.2019. 18:35

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3334725)
Za početak kamera. Znam da imaš/si imao S7 koji ima OIS, pa recimo usporedba sa istim.
Amoled ekran je dobar, to mi je jasno. Baterija isto mora da je bomba. Nema mSD utor i 3.5mm jack tako da mi je ostalo poznato.

Šajba je ravna? Koristiš kakvu zaštitu ekrana i kejs?
Ima li za MIUI kakav učinkovit ad blocker kao na Samsungu recimo Disconnected Pro?

I gdje ga u HR najpovoljnije nabaviti a da nije Edigital klon od šopa :)

To bi bilo to :) fala.

Kamera bolja neg na s7 i to dosta. Prednja pogotovo. Gsm arena i dxo su dobro ocijenili. Po danu i indoor fotke odlicne s puno detalja. Nocne nisu u rangu p30 serije ali s gcam su dosta dobre....video nije na razini s9/s10 ali je bolji od p30 serije. Eis odlicno radi. Zvuk u videu nije u rangu samija al nije ni tak los kak neki drobe.
Sajba je brutalna… samijev super amoled 6.4". Ravna je, nema edge sranja sto mi je najbitnije.
Adblock ne koristim...nisam ni na s7.
Miui 10 leti natom mobu jos sam zgasio animacije u devs postavkama. Nema stereo zvucnike al taj jedan je glasan i jasan. Dovoljno dobar za jubito i sl. Iako sve sto se slusa preko (kvalitetnih) sluski daje odlican zvuk. Za mjuzu je ionak najbolje spojit mob s bt zvucnikom.
Ja kupio u neutrinu. Sad je oko 3150kn. 24mj njihov servis. Mi store arena centar ima sad na akciji 3200kn.
Maskica spigen crystal clear za sad..cekam nillkin frosted shield i nillkin clear...

domy_os 03.09.2019. 19:20

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3334725)

Za adblock se može staviti AdGuard DNS server, 176.103.130.130 ili 176.103.130.131. Ne trebaš root ni ništa. Minus je jedino što ga moraš isključiti kad se trebaš prijaviti na neki captive portal ili intranet.

Brko 03.09.2019. 19:55

Citiraj:

Autor renc (Post 3334733)
Kamera bolja neg na s7 i to dosta. Prednja pogotovo. Gsm arena i dxo su dobro ocijenili. Po danu i indoor fotke odlicne s puno detalja. Nocne nisu u rangu p30 serije ali s gcam su dosta dobre....video nije na razini s9/s10 ali je bolji od p30 serije. Eis odlicno radi. Zvuk u videu nije u rangu samija al nije ni tak los kak neki drobe.
Sajba je brutalna… samijev super amoled 6.4". Ravna je, nema edge sranja sto mi je najbitnije.
Adblock ne koristim...nisam ni na s7.
Miui 10 leti natom mobu jos sam zgasio animacije u devs postavkama. Nema stereo zvucnike al taj jedan je glasan i jasan. Dovoljno dobar za jubito i sl. Iako sve sto se slusa preko (kvalitetnih) sluski daje odlican zvuk. Za mjuzu je ionak najbolje spojit mob s bt zvucnikom.
Ja kupio u neutrinu. Sad je oko 3150kn. 24mj njihov servis. Mi store arena centar ima sad na akciji 3200kn.
Maskica spigen crystal clear za sad..cekam nillkin frosted shield i nillkin clear...

Vrhunski. Ide copy paste tvog teksta u Viber poruku i da se doda 800 kn više na cifru koju se mislilo dat za 9SE.

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3334743)
Za adblock se može staviti AdGuard DNS server, 176.103.130.130 ili 176.103.130.131. Ne trebaš root ni ništa. Minus je jedino što ga moraš isključiti kad se trebaš prijaviti na neki captive portal ili intranet.

I tvoj post isto. Tnx.
Mislim da se intranet nebu koristio. To je mobitel za naslikavanja i beskonačna dopisivanja te ronjenja po ženskoj torbici. Zato i mora ići kaljeno staklo (jedno 20 komada odma naručit) i neki kejs, rozi sa šljokicama.

Fala.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

zgmmax 03.09.2019. 20:20

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3334698)
Na to se čoek brzo navikne. Meni je S9+ bio (pre)težak prvih tjedan dana nakon S7. Sad kad uhvatim S7, pomislim da je od kartona i prazan :)

Stvar navike i što teži to bolji :)

U početku sam se predomišljo dal da ga vratim radi težine il ne, al eto sada je OK. Navikao sam se i više mi težina nije problem.

Čim sam ga dobio sam premazao ekran sa nekom NANO tekučinom i još nije zgreban.
Naručio sam i hydrogel al mi još nije stigao. Baš me zanima kak to zgleda na mobitelu.

thunder11 03.09.2019. 20:44

Ćemu taj hydrogel?

Ovaj nanopremaz sam ćuo, gel još ne

zgmmax 03.09.2019. 21:29

Za stražnju stranu mobitela. Jer planiram ne koristit maskicu

Nixis 03.09.2019. 22:32

Ja isto naručio hydrogel prvi put.

Nego, jel zna neko kako maknut ove obavijesti za ažuriranje skroz iz notification bara, ne mogu ih maknut iritiraju :/

Brko 04.09.2019. 12:31

Eto danas dobio poruku da se jutros kupio Mi9 i da je mob odličan pogotovo kamera. Zahvaljuje se dotična vlasnica na preporukama ;)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

renc 04.09.2019. 12:45

.....

renc 04.09.2019. 12:57

Super. Baš mi je drago.

BTW, pogotovo obzirom da se radi o ženskoj osobi, neka promijeni regiju na npr. USA jer onda će si moći promijeniti temu, ikone i sve drugo (bez posebnog launchera). Poslije nek vrati na HR (nije obavezno).

Brko 04.09.2019. 14:05

Haha, mislim da jedino bitno za taj mobitel osim kamere i amoled ekrana jest - Dinstamgram i Fejsdrek. Od jutra do sada je već sigurno pol gige slika gore, tako da tema i ikone su najmanja stavka, vjeruj mi :)

partwish 04.09.2019. 22:37

Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3334690)
A1 i nemam nikakvih problema, osim nedostatka VoWifi/VoLte :)

Meni je cell stand by bio 20+% od kada sam prešao na A1. Tražio sam da mi maknu javnu IP adresu i stave privatnu i od onda je puno bolje, sad je recimo nekih 6-7%. Na pretplati si? Na pretplati po defaultu dobiješ privatnu IP adresu, na bonove po defaultu ide javna.

fanATIk 05.09.2019. 06:28

Citiraj:

Autor renc (Post 3334905)
Super. Baš mi je drago.

BTW, pogotovo obzirom da se radi o ženskoj osobi, neka promijeni regiju na npr. USA jer onda će si moći promijeniti temu, ikone i sve drugo (bez posebnog launchera). Poslije nek vrati na HR (nije obavezno).

E takve stvari su me odbile od Xiaomia. Dakle flagship kompanije i onda takve pizdarije. No dobro, košta manje od drugih...

domy_os 05.09.2019. 10:14

Citiraj:

Autor partwish (Post 3335042)
Meni je cell stand by bio 20+% od kada sam prešao na A1. Tražio sam da mi maknu javnu IP adresu i stave privatnu i od onda je puno bolje, sad je recimo nekih 6-7%. Na pretplati si? Na pretplati po defaultu dobiješ privatnu IP adresu, na bonove po defaultu ide javna.

Elaboriraj ovo, molim te. Na koji način bi mobitel ili bilo koji uređaj koji direktno ide na internet dobio privatnu IP adresu? I koju IP adresu sad imaš?

xlr 05.09.2019. 11:04

Se to moze provjeriti bez poziva szk-u?

renc 05.09.2019. 11:05

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3335073)
E takve stvari su me odbile od Xiaomia. Dakle flagship kompanije i onda takve pizdarije. No dobro, košta manje od drugih...

MA da pa to je užas jedan da se treba prebaciti regija. A to što je sve drugo više manje top i to za skoro duplo manju cijenu od usporedive konkurencije, to nema veze.

ALiEN17 05.09.2019. 11:14

ljudi, samsung s7 mi je kompletno riknuo i jučer sam bio po redmi note 7... ubacio micro sd od 64gb u novi xiaomi, traži me formatiranje istog za daljnje nesmetano korištenje, a naravno da to ne želim, pošto imam tonu važnih i dragih slika koje su mi ostale dok sam koristio samsung s7... kako mogu zaobići formatiranje, nastaviti koristiti ovu micro sd i učitati sve slike i ostalu dokumentaciju?

alengrosevic 05.09.2019. 11:18

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 3335142)
ljudi, samsung s7 mi je kompletno riknuo i jučer sam bio po redmi note 7... ubacio micro sd od 64gb u novi xiaomi, traži me formatiranje istog za daljnje nesmetano korištenje, a naravno da to ne želim, pošto imam tonu važnih i dragih slika koje su mi ostale dok sam koristio samsung s7... kako mogu zaobići formatiranje, nastaviti koristiti ovu micro sd i učitati sve slike i ostalu dokumentaciju?

SD card reader, prebaci na komp, ubaci sd karticu u mob, format na mobu, i vratiš podatke preko usb kabla. Mislim da druge opcije nema...

coconut 05.09.2019. 11:27

Ja bi išao na opciju nove kartice. Na netu se nađu za skromne cifre. Neka stara bude negdje u ladici.

Ag008 05.09.2019. 13:00

Ima li netko w-metar tj mjerač da izmjeri snagu tj voltažu i ampere kod punjenja na QC?
Moj Note 7 puni sa samo 6V, 1.7A a trebao bi minimalno 9V, 2A.
Drugi uređaj s istim punjačem ide na 9.2V, 2.1A no Note 7 nikako. Bio na servisu na nalogu je "promijenjena baterija, nadograđen sw" ali vratili su mi ga istog s istim problemom.

partwish 05.09.2019. 15:31

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3335117)
Elaboriraj ovo, molim te. Na koji način bi mobitel ili bilo koji uređaj koji direktno ide na internet dobio privatnu IP adresu? I koju IP adresu sad imaš?

Ne znam kako bih ti elaborirao. Žderao mi je bateriju nakon što sam prešao na A1, guglao sam i naišao na taj problem s A1 mrežom. Zvao SZK da mi se dodjeli privatna IP adresa, a ne javna.. Nisu mi htjeli dati, jer to je feature koji je za pretplatnike... Zvao tehničku, oni mi omogučili. Baterija mi se dosta manje troši.

Citiraj:

Autor xlr (Post 3335138)
Se to moze provjeriti bez poziva szk-u?

Po defaultu bonovi imaju javne IP adrese.

fanATIk 05.09.2019. 18:22

Citiraj:

Autor renc (Post 3335139)
MA da pa to je užas jedan da se treba prebaciti regija. A to što je sve drugo više manje top i to za skoro duplo manju cijenu od usporedive konkurencije, to nema veze.

Netko ko ne visi na ovom forumu, xda ili slično neće imat pojma zašto ne može promjenit temu, ikone itd. I s pravom će biti ljut. Ljudi u principu očekuju da radi out of the box kak spada. Al ne radi. Mislim ono, to nije ništa drugo nego šlamperaj. Mene je to izluđivalo na poco f1, no ajd dobro, to je jeftiniji uređaj. No ovo je ipak flagship. Tebe ne smeta, mene da. Meni je to jednostavno odraz toga kako proizvođač pristupa svom proizvodu. Al ajde, koga takve stvari ne živciraju, dobije solidan uređaj za manje novaca.

domy_os 05.09.2019. 20:00

Citiraj:

Autor partwish (Post 3335225)
Ne znam kako bih ti elaborirao. Žderao mi je bateriju nakon što sam prešao na A1, guglao sam i naišao na taj problem s A1 mrežom. Zvao SZK da mi se dodjeli privatna IP adresa, a ne javna.. Nisu mi htjeli dati, jer to je feature koji je za pretplatnike... Zvao tehničku, oni mi omogučili. Baterija mi se dosta manje troši.

Po defaultu bonovi imaju javne IP adrese.

Vidim sad po forumima da se ljudi žale. A ništa, to će biti prvi poziv prema SZK nakon što pređem na Tomato.

flajpan 05.09.2019. 20:29

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3335282)
Vidim sad po forumima da se ljudi žale. A ništa, to će biti prvi poziv prema SZK nakon što pređem na Tomato.

Na tomatu je menio radilo ok. Problem je počeo sa prelaskom na A1 bonove - isto sam zvao službu za korisnike i prebacili na privatnu IP adresu i iPhone 6S koji bi inače popio cijelu bateriju preko noći sad je potrošio "samo" 40%.

Jedino što je koliko-toliko pomoglo sa trajanjem baterije je prebacivanje signala na 3G. Mislim da je sljedeći korak ipak prelazak na Simpu.

renc 05.09.2019. 20:30

Zanimljivo...tomato, bonbon itd. kao sestrinske firme uvijek su nudile slabije signale ponegdje (u odnosu na A1 i Tmobile).

domy_os 05.09.2019. 20:51

Citiraj:

Autor flajpan (Post 3335292)
Na tomatu je menio radilo ok. Problem je počeo sa prelaskom na A1 bonove - isto sam zvao službu za korisnike i prebacili na privatnu IP adresu i iPhone 6S koji bi inače popio cijelu bateriju preko noći sad je potrošio "samo" 40%.

Jedino što je koliko-toliko pomoglo sa trajanjem baterije je prebacivanje signala na 3G. Mislim da je sljedeći korak ipak prelazak na Simpu.

To je individualno, koliko vidim, netko ima problem na A1, netko na Tomatu.

A ja bježim sa Simpe jer im je SZK u banani, loša ponuda za roaming i sve sporiji 4G. U početku sam imao 65-70 Mbps, sad jedva prebaci 20 Mbps.

Brko 05.09.2019. 22:01

Opet trebam pomoć.
Je li netko kupio A3 i da ga koristi već neko vrijeme da kaže više o njemu? Hvala

ALiEN17 05.09.2019. 22:13

kupio sam novu sd karticu... ova draga ide u arhivu, to ne vrijedi ipak nikakvih novaca :)

nego... srihtavam ikonice na home screen-u, jednostavno ih ne mogu nikako removeati nego ostaju tu di jesu? :think: svašta... znači njih sada moram manualno preslagivati kako mi koja paše po home screenu?

The AC 05.09.2019. 22:38

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 3335324)
kupio sam novu sd karticu... ova draga ide u arhivu, to ne vrijedi ipak nikakvih novaca :)

nego... srihtavam ikonice na home screen-u, jednostavno ih ne mogu nikako removeati nego ostaju tu di jesu? :think: svašta... znači njih sada moram manualno preslagivati kako mi koja paše po home screenu?

Sd kartice nikako nisu medij na kojem želiš nešto arhivirati. Za kikiriki se danas može kupiti sd reader pa si lijepo prebaci i backupiraj taj sadržaj na komokad ako ti je toliko drag.

tiki66 06.09.2019. 08:24

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 3335324)

To ti je apple stil, nema app drawera nego je sve na screenu. Ako ti ne paše stavi neki drugi launcher.
Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3335257)
Ljudi u principu očekuju da radi out of the box kak spada. Al ne radi. Mislim ono, to nije ništa drugo nego šlamperaj.

Navodno te teme i sl. ne rade u našoj regiji zbog pravnih problema. Sad je li kriv Xiaomi ili naši zakoni - to je pitanje.

partwish 06.09.2019. 09:21

Teme ne rade nigdje u EU. Staviš BiH i odmah rade.

renc 06.09.2019. 11:08

Dakle cvilimo oko jednog tapa prstom. Svašta. Ja sam imao ikonice po cijelom ekranu još na samsungu, ne podnosim drawer. Ovako odmah bubnem op appu koji hoću. Sad jel to kreativni nered.....
A na šaomiju staviš launcher koji hoćeš i imaš ladice ko u bajci.

fico007 06.09.2019. 13:04

Još jedno pitanje za stručnjake:
Da li global ROM na redmi note 7 znači da ima mogučnost da radi na hrv. jeziku i da ima LTE 800 MHz (band 20)? Znam da global version to imaju, ali da li ima i global rom da se ne zaletim i kupim i onda ne radi B20.

coconut 06.09.2019. 13:14

Ne možeš softverski osposobiti nešto što nije integirano u hardver. Dakle, ako hoćeš B20, treba bi Global Version.

fico007 06.09.2019. 13:25

Citiraj:

Autor coconut (Post 3335451)
Ne možeš softverski osposobiti nešto što nije integirano u hardver. Dakle, ako hoćeš B20, treba bi Global Version.

Hvala na brzom odgovoru.
Zato sam i pitao da se ne zaletim. Odustajem od te kupnje.

blava 06.09.2019. 15:21

Uzeo nedavno Redmi Note 7 6-64 GB verziju i mob je perverzija i dobar napredak naspram Redmi Note 5.

E sada,treba mu 3-4s nekada da mi uđe u kameru,zna li tko kako se riješiti toga,prođe me volja za fotografiranjem.

Drugo,preporuka maskice da je kao originalna samo da ima perforaciju/izbočenje za zaštitu modula kamere,ima li takve ?

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:08.