PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

xlr 25.02.2019. 10:54

Zasto ne odes na SEE? Dobiva updejtove cesce od bonbon DHR (ne znam za tele2). DHR naspram SEE ima nekih par aplikacija viska sto sam primjetio kod freezanja bloata... Takodjer, na SEE (oreo) mozes odabrati kako zelis da se roaming ponasa (national networks ili upaljeno za sve mreze) dok je na DHR samo prekidac on/off. To ti vjerojatno ne znaci mnogo :D Drugo, na DHR nisam mogao sakriti DND ikonu sa aod-a jer nije bilo opcije "hide on lockscreen". Na SEE se to moze. Ne kuzim zasto je tako. Ukratko ima nekih finesa u postavkama, ne sjecam se sad bas svega...

Volte i sve vezano uz to uredno radi na SEE i bonbon mrezi. Nisam siguran da ces dobiti volte sa tele2 romom i bonbon mrezom, provjeri to nekako... SEE je multi-CSC rom za cijelu regiju.

Meni osobno je BTU oreo bio vrlo slican SEE (mozda tu i tamo neka razlika u bloatu), samo mi nije radio volte, jasno. Bio sam na BTU zbog orea, pa se vratio na SEE kad je i tamo dosao. Cura bila vijelo vrijeme na DHR pa sam mogao usporediti njen i svoj S7, na kraju joj fleshao SEE.

Brko 25.02.2019. 12:31

+1 za SEE.
Na BTU ne radi VoLTE. Bonbon FW je navodno OK, ali sam išao na SEE.

OBAVEZNO nakon flesanja na SEE, obrisati sve Internet i MMS postavke te instalirati nove preko SMS zahtjeva jer se u protivnom ikonica VoLTE neće pojaviti.

Sent from Usreo Mobara

xlr 25.02.2019. 13:18

Nisam brisao apn-ove, al ako nebi imao neta znam da bi trebao promjeniti samo apn na internet.ht.hr. Nekako mi se kroz maglu cini da na S7 SEE bude prepozna taj apn po defaultu. Volte mi radi out of the box

rak21 25.02.2019. 13:20

Thx na savjetima! VoWifi radi isto na SEE?

xlr 25.02.2019. 13:23

Jup, to smjestam u isti kos kad kazem volte (sori) :D

srale7 25.02.2019. 13:23

Koliko vas je naručilo S10 u pretptodaji i koju ste bolju uzeli? :D

Sn4k3 25.02.2019. 21:27

Ja se jos lomim izmedju plave i bijele :rolleyes: :hitthewal:

panda505 25.02.2019. 22:29

što se tiče ovoga sa S7, jedna fun scena iz Elipsa u Areni od neki dan.
bezveze se prošetao Elipsom jer sam gledao za novu SDicu i još neke stvari i slučajno vidim imaju čak izložene sve 3 desetke (E, obični i +) i bila neka žena gledala 10+ i prodavač odmah tamo sa ABCom pokušava joj prodat onaj bijeli...

a žena liku kaže da se njoj više sviđa S7 i da bi ona radije to kupila ako prodaju xd

coconut 26.02.2019. 05:54

Sad kad je izašao S10, na red dolazi N10. Po glasinama, imati će 4 kamere iza.
https://www.sammobile.com/2019/02/25...-cameras-back/

robee 26.02.2019. 09:23

Citiraj:

Autor panda505 (Post 3280645)
što se tiče ovoga sa S7, jedna fun scena iz Elipsa u Areni od neki dan.
bezveze se prošetao Elipsom jer sam gledao za novu SDicu i još neke stvari i slučajno vidim imaju čak izložene sve 3 desetke (E, obični i +) i bila neka žena gledala 10+ i prodavač odmah tamo sa ABCom pokušava joj prodat onaj bijeli...

a žena liku kaže da se njoj više sviđa S7 i da bi ona radije to kupila ako prodaju xd

;)
Ima ih jos po trgovinama za cca 2500kn.
Kupovali bi ljudi vise i ove nove da su im cijene manje.

Purger155 26.02.2019. 16:48

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3280448)
Koliko vas je naručilo S10 u pretptodaji i koju ste bolju uzeli? :D

Crni S10+ i narucen original silicone cover u navy plavoj boji.

Prosli tjedan narucio i platio u Tele2 web shopu (na temelju produzenja pretplate) dobio racun na mail, ali u statusu narudžbe stoji da se ceka "provjera od strane Tele2"...i tako danima..Ne kuzim...Pretpostavljam da je to ok, a ugovor dolazi skupa s dostavljacem/ telefonom...Ovo mi je prvi puta da radim prednarudzbu.

SRV 26.02.2019. 19:29

Citiraj:

Autor coconut (Post 3280056)
S6 je bio promašen model i stoga je S7 bio veeeliki upgrade u odnosu na njega (bežično punjenje, IP67, utor za karticu,...). Od onda pa do sada, upgradei nisu bili toliko veliki tako da je mnogima S7 još uvijek dovoljan za ono što im treba. S7 ima još jednu prednost u odnosu na najnovije modele, a koju mnogi ovdje vole - flat screen.

Ja uzmimam nove modele samo zato jer firma svake 2g. produžuje pretplatu pa imam prilike dobiti najnoviji model za džabe.

S6 je imao bezicno punjenje, a najveci minus mu je bio kapacitet baterije.

Veci je napredak bio S6 u odnosu na S5, nego S6->S7. S7 je jedino bio vodootporan i imao prosirivu memoriju. A S6 je i u baznom modelu imao 32GB, ne kao Apple 16.

darkijas 27.02.2019. 04:06

Ja sa a5 2015 radio upgrade na a6+ 2018 i zeznuo se. Stari a5 je klasa za a6+. Laksi je,tanji te ima puno cisci zvuk iz slusalice. Cak je i kamera na starom a5 bolja poprilicno. Tako da sam morao se vratit na stari mob. Naravno taj neuspjesan upgrade me stajao i lijepih novaca

Sn4k3 27.02.2019. 08:18

Citiraj:

Autor darkijas (Post 3280963)
Ja sa a5 2015 radio upgrade na a6+ 2018 i zeznuo se. Stari a5 je klasa za a6+. Laksi je,tanji te ima puno cisci zvuk iz slusalice. Cak je i kamera na starom a5 bolja poprilicno. Tako da sam morao se vratit na stari mob. Naravno taj neuspjesan upgrade me stajao i lijepih novaca

Da, A6/A6+ je svojevrstan downgrade naspram starijeg A5... Meni je punica uzela A6 pa sam se sam uvjerija.
Bas se vidi da su pucali iskljucivo na dizajn, ostalo je meh... Mob cak nema ni notification led, ajd da bar ima AoD - nope... :fiju:
Jedino sto solidno lezi u ruci, to mu je plus :rolleyes:

srale7 27.02.2019. 08:19

Bas tuzna priča.

Ivo_Strojnica 27.02.2019. 11:03

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3280984)
Bas tuzna priča.

:roller::roller:

robee 27.02.2019. 12:42

S7 dobio novu bateriju a i novo zadnje staklo posto se gospon serviseru odlijepila boja prilikom rastavljanja...
Zamjenu stakla je ponudio on o svom trosku. Korektno i posteno posto je moje bilo kao novo. Navodno original a to cu vidjeti danas :)

Brko 27.02.2019. 12:46

Gdje? Baterija orginal ili zamjenska? I naravno - koliko :) ?

Sent from Usreo Mobara

robee 27.02.2019. 13:38

Vk, baterija original, 200kn (cijena ista kupio samo bat. ili mi uz to i zamijenili). Zamjenska je 130kn. Kaze da se na zamjenske zale a sa original nije imao problema. Jamstvo 6mj.

Jedino ne znam kako natjerati mob da si resetira log i count. Navodno bi on to trebao sam nakon nekoliko punjenja. Phone info vidi podatke koji su u log file-u u sistemu. Ako je mob rootan onda mozes rucno obrisati. Meni se neda zezati sa tim, radje bi da si on to sam napravi :)
Ispraznio sam ju do kraja i stavio na normalno punjenje (aaaaa preko 4 sata) :hitthewal:

Dottore 27.02.2019. 19:35

Citiraj:

Autor robee (Post 3281074)
S7 dobio novu bateriju a i novo zadnje staklo posto se gospon serviseru odlijepila boja prilikom rastavljanja...
Zamjenu stakla je ponudio on o svom trosku. Korektno i posteno posto je moje bilo kao novo. Navodno original a to cu vidjeti danas :)

Navodno zadnje staklo ili tiga poklopac baterije i koštao je 250kn.

Отправлено через SM-N950FD

Mar 27.02.2019. 20:10

Imam bug na Pie.
Znači, dobijem notifikaciju za recimo messenger lite ili viber, slideam dolje i pročitam notifikaciju preko bara (znači ne ulazim u app), nakon toga swypeam ća tu notifikaciju i opet je ikonica prisutna gore dok opet ne otvorim notification bar, te onda nestane.

HCS 28.02.2019. 10:15

Samsung Galaxy S10+ review

https://www.gsmarena.com/samsung_gal...eview-1901.php

robee 28.02.2019. 10:27

Danas pogledao S10+ i E. 10-ku nisu imali izlozenu. S10E za kojega sam mislio da ce biti ok bas i nije ok....power gumb je previsoko postavljen i nema opcije otkljucavanja ili gledanja lock screena ( ili mozda ima ako su konacno omogucili double tap) bez pritiska gumba sto je meni jako neprakticno. Djeluje prilicno malen mada ima iste dimenzije kao s7 :)
Sve mi se cini da je najbolji izbor bas + verzija zbog baterije, velicine a i tezine koja je manja od s9 i pristojna je za mob te klase...175g. Zbog one sigurnosne vezice u trgivini tesko je dozivjeti osjecaj upotrebe jednom rukom...malo je nezgodan i obicni s10 bi bolje legao.

Edge je minimalan i mozda se nebi bilo tesko naviknuti na njega...

srale7 28.02.2019. 10:29

Sve 5 ali ovaj punjač od 15w max je debelo outdated, ali nakon cirkusa sa Noteom i baterijom, oprezni su sa baterijama/punjačima. Huawei je tu otisao dosta napred, ali bude valjda i samsung kroz par godina :D

coconut 28.02.2019. 11:01

Čitam review na GSMA i odmah mi je u oko pao njihov zaključak:

The Galaxy S9+ was an S8+ with an extra camera. The Galaxy S10+ is an S9+ with an extra camera.

sharyn 28.02.2019. 11:04

znači ovi s s7 mogu lagano promislit o zamjeni? :D :D

OT: kakve su vam baterije s PIE? meni na note9 je ostala ista, ne vidim nikakve promjene. kolegi s posla koji koristi s9+ baterija je u prosjeku lošija za sat vremena SOT.

robee 28.02.2019. 11:14

I je ...with an extra camera i jos ponekom sitnicom. Svaki novi je takav, nema vise velikih skokova i inovativnosti.
Ako netko kupuje novi mob (ne mislim na skok sa 1 ili 2 generacije od ranije) S10(+) je dobra kupovina za duzi period.

@sharyn: ma noooo, dok radi radi :)

srale7 28.02.2019. 11:54

Nedavno sam nasao jedan video gdje su spojeni short previewi od svih S modela (1-9) osim 10 jer ga u tom trenutku nije bilo. Tu se jako dobro vidi kako jedan flagship model sporo napreduje u 10 godina.

Citiraj:

Autor coconut (Post 3281393)
Čitam review na GSMA i odmah mi je u oko pao njihov zaključak:

The Galaxy S9+ was an S8+ with an extra camera. The Galaxy S10+ is an S9+ with an extra camera.

OK, meni je recimo ovaj ultrasonic FPS (koji btw radi odlično) bas ono sto je recimo bilo sjebano na S8/9.
Baterija povecana za 400 mAh, mogli su jos malo protegnut, ali ajde i +12% je ok.

Ostalo je u rangu top flagshipa za 2019, osim tog polu brzog punjenja koje relano nije lose(1:33h za full, i nakon 30 min je na 41%) ali Huawei je tu ostisao daleko naprijed (60 min za full i 71% nakon 30 min).

Ati freak 28.02.2019. 12:02

Citiraj:

Autor srale7 (Post 3281419)
Nedavno sam nasao jedan video gdje su spojeni short previewi od svih S modela (1-9) osim 10 jer ga u tom trenutku nije bilo. Tu se jako dobro vidi kako jedan flagship model sporo napreduje u 10 godina.

OK, meni je recimo ovaj ultrasonic FPS (koji btw radi odlično) bas ono sto je recimo bilo sjebano na S8/9.
Baterija povecana za 400 mAh, mogli su jos malo protegnut, ali ajde i +12% je ok.

Ostalo je u rangu top flagshipa za 2019, osim tog polu brzog punjenja koje relano nije lose(1:33h za full, i nakon 30 min je na 41%) ali Huawei je tu ostisao daleko naprijed (60 min za full i 71% nakon 30 min).

Ko puni mobitel svakodnevno na QC punjacu ? Ja nikada ne punim mobitel s tim brzim punjacima, 2A punjac uvrh glave, ne vidim cemu forsirati bateriju s nepotrebnim grijanjem.

Mar 28.02.2019. 12:09

Meni se čini da je danas bitno imati nešto drugo i novo makar i nema smisla ili je štetno, glavno da je novo.

Primjer: notch i rupe po ekranu, izbacivanje 3.5mm konektora, nanoSD, ultra brzo punjenje (vrlo zdravo za baterije), ekrani veće rezolucije od 1080p, prvo stražnji fp reader, a sad očajni ud, bixby botun itd.

Što se maklo: kvalitetnija stakla (s9 se izgrebe 10x lakše od s6/7), pressure sensor umjesto home tipke (genijalna stvar na s8/9 usljed nepostojanja fizičke tipe a izbačen na s10), mogućnost izmjenjivog stražnjeg poklopca i posljedično tome baterije...

srale7 28.02.2019. 13:17

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 3281421)
Ko puni mobitel svakodnevno na QC punjacu ? Ja nikada ne punim mobitel s tim brzim punjacima, 2A punjac uvrh glave, ne vidim cemu forsirati bateriju s nepotrebnim grijanjem.

Hm, ja osobno ne spajam mobitel na ne-QC punjač jer zivimo u 2019 i hocu sto prije napunit uređaj.

Forsiranje baterije koja svejedno traje max 2god kao i cijeli uređaj, a vidimo koliko kosta izmjena baterije nakon 2 god, ekipa to radi na sada vec legendarnom S7, 200 kn original baterija. Za 200 kn da se natezem 2 godine sa punjačima kojima treba 2-3 sata da napune telefon? how yes no:D

Citiraj:

Autor Mar (Post 3281425)
Meni se čini da je danas bitno imati nešto drugo i novo makar i nema smisla ili je štetno, glavno da je novo.

Primjer: notch i rupe po ekranu, izbacivanje 3.5mm konektora, nanoSD, ultra brzo punjenje (vrlo zdravo za baterije), ekrani veće rezolucije od 1080p, prvo stražnji fp reader, a sad očajni ud, bixby botun itd.

Što se maklo: kvalitetnija stakla (s9 se izgrebe 10x lakše od s6/7), pressure sensor umjesto home tipke (genijalna stvar na s8/9 usljed nepostojanja fizičke tipe a izbačen na s10), mogućnost izmjenjivog stražnjeg poklopca i posljedično tome baterije...

Mar pa jel ne kuzis da se neke stvari trebaju mjenjat i da one povlače za sobom neke stvari.

Prva i osnovni parametar je veličina uređaja i tu smo dosli do makismuma nakon dosta godina gdje su uređaji stalno rasli.
Nakon toga dolazi zadatak ugurat sto veci ekran u vanjske zadane dimenzije uređaja.
Zbog toga su se pojavili notch i rupe po ekranu, izbacivanje 3.5mm konektora, nanoSD, stražnji fp reader, koju je napretkom tehnologije uspjesno vracen sa prednje strane.

Ali sve ove minuse koje si nabrojio, realno S10 ih nema, a ovo sa izmjenjivim poklopcem je prevaziđeno prije jedno 5 godina i to svi proizvođači. Kad usporedis smasungove rupe po ekraju sa ostalim notchevima i njihovom veličinom, rupe su mila majka:D

rak21 28.02.2019. 13:24

Nije me kupio s10. 2 najveća nedostatka koja će biti uklonjena na s11 su ugradnja nove 2x brže eufs 3.0 memorije i brzo punjenje jer ovo nema smisla, istu tehnologiju punjenja vuku od s5.

I nek ubace US fp reader u s11e :)

stops 28.02.2019. 14:07

Citiraj:

Samo i iskljucivo QC punjac - doma, auto, posao. Bila baterija na 40%, 60% ili 80% briga me, ustekavam. Stvarno ne vidim cemu tolika paznja oko baterije, traje sad, trajat ce i za godinu dana.

Znam ga punit i 2 puta dnevno, jbg, previse sam na mobu, ovisnost....

coconut 28.02.2019. 14:17

Čini mi se da mi baterija kraće traje otkad sam stavio Pie na S9

Libertus 28.02.2019. 15:05

Samsung Email app ima bug na PIE verziji, ne može se poslati email kada se koristi exchange account.

AndroiOs 28.02.2019. 15:13

Citiraj:

Autor Mar (Post 3281425)

Ovi šta kupe s10 će isto tako kupiti i s11 jer će biti bitno imati to...I naći će samo sebi razloge zbog kojih je vrijedno dat par hiljada eura onako bezveze.... kad je iphone stavio notch onda su ismijavali to a sada imaju ekran s rupom :D ekran bolji od realne slike uživo...

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Gabre 28.02.2019. 17:48

S10e je po meni najzanimljiviji mob, dimenzijama vrlo malen i skladan, vise mi je pun K glomaznih mobitela. Pocela me ruka i prsti grciti od cigletine u ruci

xlr 28.02.2019. 18:10

Mene jebe tezina, 200g se fino osjeti nakon nekog vremena. A velicina mi je zacudo drugi problem otkad sam uzeo phoneloops trakicu. Ne bi to nikad uzeo da nisam vidio i probao uzivo (nevjerni toma). Ful zgodna pizdarija, bez beda vrtim N9...

Jedino me strah ljeta i uskih/malih dzepova, opet ce biti prevelik.. kao i nexus 6P :D

m4dm4n 28.02.2019. 18:21

Citiraj:

Što će ti 2A ako mobitel ne izvlači više od 1?

WraGG 28.02.2019. 18:38

Citiraj:

Autor AndroiOs (Post 3281492)
Ovi šta kupe s10 će isto tako kupiti i s11 jer će biti bitno imati to...I naći će samo sebi razloge zbog kojih je vrijedno dat par hiljada eura onako bezveze.... kad je iphone stavio notch onda su ismijavali to a sada imaju ekran s rupom :D ekran bolji od realne slike uživo...

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Realno, ne vidim razlog zasto bih ostao na S7 ako vec ionako placam pretplatu i svake dvije godine imam pravo na novi uredjaj za smijesne novce. Pa evo, uzeo sam prije 7 mjeseci 2x S9 na jednu pretplatu za neku mizeriju jednokratno. Pretplata mi ostala ista. Isto tako cu S10 za godinu i kusur jer bi bilo stvarno glupo da ostanem na S9 pod tim uvjetima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:38.