PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

tutix 22.11.2013. 15:17

Stigao KitKat OTA za Nexus4. Ovako na prvu ruku ruku nema nekih pretjeranih razlika jer i na 4.3 mobitel radi stvarno fluidno i bez zastajkivanja.

Novi dialer je zakon. Doslovno bilo šta se u search napiše (tipa pizzeria, vulkanizer) pronađe najbližeg i klikom jednim klikom zoveš.

RAM-usage je poboljšan nešto sitno, možda 50 MB RAM-a manje troši. Iskreno, bez optimiziranih aplikacija ništa od fludinog rada na 512 MB (odnosno uzalud što su optimizirali sustav kad Facesh*t klijent cucla sam preko 70-80 MB RAM-a).

Printanje na HP-ov printer ne radi, prepoznaje ispravan printer i instalira plugin ali kad probam printat preko mreže samo zasivi opciju (to još nisam instražio zašto).

I da, možda najbitnija stvar, problem sa primanjem notifikacija na WiFi-u u sleepu je izgleda riješen. Na WA dobijam poruke iste sekunde (WiFi battery optimization je na on).

Još mi je ostalo isprobat ART runtime kompajler koji mijenja dalvik (dok ne srede WA na ART-u neda mi se s tim zezat) i vidjet kakva je baterija.

Sumarum, KitKat je s pravom Android 4.4, a ne 5.

EDIT: Printanje radi, trebalo updateat servis :)

QuidZz 22.11.2013. 17:46

Instalirao mi se neki vrag " google play magazine " a uopce to nisam download-ao. Kako da sad to maknem? U app menageru mi ne nudi uninstall. :(

EDIT: slucajno sam postao u krivu temu, molim moderatora da prebaci u "android aplikacije". Hvala!

trpi 22.11.2013. 17:47

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2499299)
Na ebayu sam uzeo orginal sony kabel ec801 (mislim da je taj broj) mogu ti link poslat popodne. Uzeo sam ih jedno 10 komada od tog lika. 100 posto orginal kabel i kvaliteta vrhunska. Čak brže nasafta mob preko usba na kompu nego neki drugi orginal kablovi npr LG.

I uzeo sam par komada orginal HTC kablova na preporuku kolege Hammdije koji su također odlični.

Sony i htc kabel koštaju oko 3,50 - 4 usd. Došli su mi za 10 dana. Garantiram u kvalitetu i orginalnost od ta 2 sellera.

daj link

Brko 22.11.2013. 18:03

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2499508)
Instalirao mi se neki vrag " google play magazine " a uopce to nisam download-ao. Kako da sad to maknem? U app menageru mi ne nudi uninstall. :(

EDIT: slucajno sam postao u krivu temu, molim moderatora da prebaci u "android aplikacije". Hvala!

Nadam se da si rutan :D

Titanium backup Pro i lijepo napraviš freeze. Ja sam tako freezao sva guglova govna koja ne koristim. Divna stvar, divna.

Citiraj:

Autor trpi (Post 2499509)
daj link

Drkarim sa tapatalka pa sam ti poslao pm, forward od poruke Goranu. Kopiraj linkove ovdje ti, meni je to nespretno sa moba :D

dinos3 22.11.2013. 18:15

To je googleova nova aplikacija.
Root i disable ;)

QuidZz 22.11.2013. 18:21

Budem onda tako napravio. :D
No kako se instalirala ako me nigdje nije pitalo zelim li je instalirat?

Brko 22.11.2013. 18:21

Citiraj:

Autor dinos3 (Post 2499530)
To je googleova nova aplikacija.
Root i disable ;)

Kad neće milom oće silom :D

dinos3 22.11.2013. 20:35

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2499535)
Budem onda tako napravio. :D
No kako se instalirala ako me nigdje nije pitalo zelim li je instalirat?

To je isto pitanje kao i "zasto mi se google play updatea, ako me nigdje nije pitalo zelim li ga updateati?" ;)

QuidZz 22.11.2013. 21:21

Citiraj:

Autor dinos3 (Post 2499605)
To je isto pitanje kao i "zasto mi se google play updatea, ako me nigdje nije pitalo zelim li ga updateati?" ;)

Nije mi bilo jasno kako se ta aplikacija instalirala. Cim je od google-a sve mi je jasno. :D

tutix 23.11.2013. 01:03

Ja ne kuzim zas koristite Titanium freeze kad je to vec ugradjeno u Android. Udjes u Settings - Apps i stisnes (ne)zeljenu aplikaciju i tam nađeš Disable.

To mi je koda na Win 8 koristis Deamon tools za mountanje iso imagea :D

Brko 23.11.2013. 02:20

Citiraj:

Autor tutix (Post 2499696)
Ja ne kuzim zas koristite Titanium freeze kad je to vec ugradjeno u Android. Udjes u Settings - Apps i stisnes (ne)zeljenu aplikaciju i tam nađeš Disable.

To mi je koda na Win 8 koristis Deamon tools za mountanje iso imagea :D

Zato što popriličan broj "sistemskog neophodnog" bloatwarea nema u apps meniju, čak ni u onom naprednom ;)

tutix 23.11.2013. 08:42

Pa sve se može u All tabu isključit.

Newstand, Currents, Earth, Google+, Play Music - meni je to sve disableano. Čak se može i Play Store i recimo Play Services (mada ak isključiš Play Services na nekim appovima ostaneš bez push notifikacija).

Juice 23.11.2013. 09:23

Ne možeš sve, jer nije riječ samo o aplikacijama već i o procesima. A čak i kod ponekih aplikacija zapne da ih nemreš preko all taba freezat.

tutix 23.11.2013. 09:37

Ma to OK, ali kažem Googleov "bloatware" ide dole bez problema.

Jasno da nemreš Phone.apk zaključat, to ne bi imalo ni smisla.

Juice 23.11.2013. 09:40

Pa nije bloatware samo 5 googleovih aplikacija koje dođu, ima mnogo više. Pogotovo ako ljudi koriste Samsung ili HTC uređaji, a i ostatak ekipe ima isto puno svojih stvari gore.
Ni ne govorimo o freezanju Phone.apk.

tutix 23.11.2013. 09:48

Pa ne znam, ja govorim o "pravom" Androidu. Nema te predinstalirane aplikacije koje ne mogu onemogućit.

Sad ako HTC, Samsung ili Sony nedaju Disableat svoje, to su krivi ti proizvođači jer rade drljotine po OS-u.

QuidZz 23.11.2013. 13:42

@tutix evo napravio sam disable kako si rekao na "play magazines" aplikaciju, stoji mi dole na dnu i pise disabled. No prije sam dobio neko upozorenje kao da neke aplikacije koje su povezane nece dobro raditi bla bla...anyway ne trebam se brinut zbog toga? :D

tutix 23.11.2013. 18:29

Ne trebas :)

Brko 23.11.2013. 20:35

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2499828)
@tutix evo napravio sam disable kako si rekao na "play magazines" aplikaciju, stoji mi dole na dnu i pise disabled. No prije sam dobio neko upozorenje kao da neke aplikacije koje su povezane nece dobro raditi bla bla...anyway ne trebam se brinut zbog toga? :D

Pih, meni onda pola moba nebi radilo. A sve radi šo mi treba :D

QuidZz 23.11.2013. 20:39

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2500046)
Pih, meni onda pola moba nebi radilo. A sve radi šo mi treba :D

Ma pola tih google ( i ostalih ) aplikacija sto dodu na mobu u zivotu nikad nisam upalio. :D

Brko 24.11.2013. 03:13

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2500053)
Ma pola tih google ( i ostalih ) aplikacija sto dodu na mobu u zivotu nikad nisam upalio. :D

Gmail i Gplay imaju kod mene prođu. Niš drugo :D

QuidZz 24.11.2013. 12:30

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2500178)

Google play naravno, gmail tu i tamo. :D

kasko 24.11.2013. 20:14

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2500178)

Garant imas vise od 1-mail, kaj ne koristis default aplikaciju za mail a gmail na disable.

fishkal 24.11.2013. 20:27

Ja imam 3, sve sam stavio da dolaze na gmail. A i s gmaila mogu slati mail kao bilo koji od navedenih mailova. To mi je odlična opcija

Anna009 24.11.2013. 20:50

Znaci ovako,imam jedan problem i ne znam kako ga riješiti pa sam se odlučila vama obratiti.
Imam android smartphone, te postavljen screen lock, i eto moj mobitel je upao u djecje ruke i tako ostao zablokiran zbog krivog upisivanja šifre nekih 15- tak puta. Problem je u tome sto mene mobitel pita e-mail i njegovu lozinku,koju znam i tocna je provjerila sam i upisujem to i jednostavno ne želi,pa sam se sjetila da je jedan dečko prije mene imao ovaj mobitel te da je mozda njegov mail jos uvijek tu registriran,pa sam ga pitala mail i lozinku,medutim nije djelovalo,uopce ne reagira na njegov mail,a na moj pise da je netocan,a sigurna sam da nije jer sam se preko računala bez problema prijavila. Molim vas,ako znate bilo koji način kako bi ovo mogla rješiti bila bi jako zahvalna! Unaprijed,Hvala!:amen:

ivan77 24.11.2013. 20:56

meni isto, na rootan mobitel došlo samo od sebe,
, odmah remove i goodbye

gil 24.11.2013. 20:59

Citiraj:

Autor Anna009 (Post 2500507)
Znaci ovako,imam jedan problem i ne znam kako ga riješiti pa sam se odlučila vama obratiti.
Imam android smartphone, te postavljen screen lock, i eto moj mobitel je upao u djecje ruke i tako ostao zablokiran zbog krivog upisivanja šifre nekih 15- tak puta. Problem je u tome sto mene mobitel pita e-mail i njegovu lozinku,koju znam i tocna je provjerila sam i upisujem to i jednostavno ne želi,pa sam se sjetila da je jedan dečko prije mene imao ovaj mobitel te da je mozda njegov mail jos uvijek tu registriran,pa sam ga pitala mail i lozinku,medutim nije djelovalo,uopce ne reagira na njegov mail,a na moj pise da je netocan,a sigurna sam da nije jer sam se preko računala bez problema prijavila. Molim vas,ako znate bilo koji način kako bi ovo mogla rješiti bila bi jako zahvalna! Unaprijed,Hvala!:amen:

Probaj ući u recovery mod i odaberi factory reset, mislim da bi trebalo pomoći. Znači isključiš mobitel i kod uključivanja držiš određenu kombinaciju tipki(obično je to power + voll up). Nađi na netu za taj mobitel koja je kombinacija tipki za ulazak u recovery.

Brko 24.11.2013. 21:36

Citiraj:

Autor kasko (Post 2500486)
Garant imas vise od 1-mail, kaj ne koristis default aplikaciju za mail a gmail na disable.

Na gmailu koristim privatni email, a na aplikaciji službeni. Ostale mejlove hendlam na kompu. Nisam rob smartphonovima tako da mi služe samo za neke stvari :)

The Man 26.11.2013. 11:12

Druže Brko, daj mi ti kao dobar poznavatelj baterija reci da li je ok mobitel (koji se od 0 do 100% puni preko 3 sata) puniti 2 puta dnevno po 60 minuta i navečer ga spojit da se full napuni do jutra?

Ajfon od sestre je gecrknuo pa sam joj dao svoj backup android i sad sam ostao na jednom mobu, a koma mi je bit bez njega preko 3 sata usred dana dok on odmara prištekan na struju.

Ako još netko zna znanje nek slobodno podijeli.

Hvala svima i Bog vas blagoslovio.

(.)(.)

Brko 26.11.2013. 11:46

Citiraj:

Autor The Man (Post 2501319)
Druže Brko, daj mi ti kao dobar poznavatelj baterija reci da li je ok mobitel (koji se od 0 do 100% puni preko 3 sata) puniti 2 puta dnevno po 60 minuta i navečer ga spojit da se full napuni do jutra?

Ajfon od sestre je gecrknuo pa sam joj dao svoj backup android i sad sam ostao na jednom mobu, a koma mi je bit bez njega preko 3 sata usred dana dok on odmara prištekan na struju.

Ako još netko zna znanje nek slobodno podijeli.

Hvala svima i Bog vas blagoslovio.

(.)(.)

Kod današnjih baterija to više nema veze. Nakon 3 godine ćeš je ovako i onako morat mjenjat, tako da možeš to raditi što radiš. Teorija ima more, ali na kraju dođemo na isto i mjenjamo bateriju nakon 2-3 godine ;)

Mad_Duke 26.11.2013. 11:55

I na kraju dana. Mob je tu da služi tebi. Ja ga punim do vrha svakom prilikom? Zašto? Nikad ne znam gdje ću završiti da će mi trebati mob + neki veći potrošać kao GPS.

Ako ništa, danas bar mogu na bilo čiji punjač napuniti djubre :P

Brko 26.11.2013. 11:56

Da, sad imamo još više punjača nego prije :D u svakoj sobi jedan negdje viri iz zida :D

The Man 26.11.2013. 14:36

Ja sam freak i za Samsung mobitele koristim samo Samsung mikro USB punjače. Eventualno bi u nekoj ekstremnoj situaciji spojio na neki drugi, ali pošto imam 3 komada (kuća/posao/stan) još nije bilo potrebe za tim.

Strah me onih scenarija gdje je ekipa punila svoje pile s nonejm kinezima pa je doživjela eksplozije i slične veoma ugodne situacije koje te uvijek iznova oduševe i izmame iskreni osmijeh na lice.

(.)(.)

Mad_Duke 26.11.2013. 14:53

Citiraj:

Autor The Man (Post 2501433)
Ja sam freak i za Samsung mobitele koristim samo Samsung mikro USB punjače. Eventualno bi u nekoj ekstremnoj situaciji spojio na neki drugi, ali pošto imam 3 komada (kuća/posao/stan) još nije bilo potrebe za tim.

Strah me onih scenarija gdje je ekipa punila svoje pile s nonejm kinezima pa je doživjela eksplozije i slične veoma ugodne situacije koje te uvijek iznova oduševe i izmame iskreni osmijeh na lice.

(.)(.)

Ti si zapravo rasist. Samo zato što piše na punjaču HTC ili LG, a ne Samsung ne znači da teče kroz njega neka puno drugačija struja. Spoji ih sve na mjerač napona, zar neće svi pokazivati Volte?

Mikeyy 26.11.2013. 15:00

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2501445)
Ti si zapravo rasist. Samo zato što piše na punjaču HTC ili LG, a ne Samsung ne znači da teče kroz njega neka puno drugačija struja. Spoji ih sve na mjerač napona, zar neće svi pokazivati Volte?

:lol2: Like!

The Man 26.11.2013. 15:17

HTC i LG su kratice, a ja ne vjerujem firmama koje se srame imena vlastitog brenda walsh ili su mnogo malo talentovani pa ne umeju da smisle neš kratko i slatko. Čak i kineski tigar Huawei ponosno ističe svoje (po meni inače ful retardirano) ime brenda walsh. Nijesam rasist, just panglu.

Juice 26.11.2013. 15:20

Citiraj:

Autor The Man (Post 2501459)
HTC i LG su kratice, a ja ne vjerujem firmama koje se srame imena vlastitog brenda walsh ili su mnogo malo talentovani pa ne umeju da smisle neš kratko i slatko. Čak i kineski tigar Huawei ponosno ističe svoje (po meni inače ful retardirano) ime brenda walsh. Nijesam rasist, just panglu.

A nisi čuo za marketing i lakše prepoznavanje kompanija i reklamiranje, te samim time i uočavanje na tržištu?

Koji razlozi :stoopid:

The Man 26.11.2013. 16:05

Ma zeka ispod peka. No sikiriki, meditacija, reiki.

EDIT: Jeste već vidjeli ovu zvijer. Očaran sam boktemazo.

http://www.gsmarena.com/lenovo_k900-5241.php

rodriguez 03.12.2013. 09:12

Z1 mini dolazi ipak iduće godine jer ima oznaku D5503 a modeli Z1 i Z imaju početno slovo C... Zašto je tako je eno pasivan Sony,umjesto da dodju i uzmu mi par stotina eura:(

Brko 03.12.2013. 09:25

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2505081)
Z1 mini dolazi ipak iduće godine jer ima oznaku D5503 a modeli Z1 i Z imaju početno slovo C... Zašto je tako je eno pasivan Sony,umjesto da dodju i uzmu mi par stotina eura:(

Zato jer treba prodat Z modele uz koje sad daju E modele. A i Z1 se baš ne prodaje kak bi trebalo. Pa je bolje malo pričekati...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:03.