![]() |
Stigao KitKat OTA za Nexus4. Ovako na prvu ruku ruku nema nekih pretjeranih razlika jer i na 4.3 mobitel radi stvarno fluidno i bez zastajkivanja.
Novi dialer je zakon. Doslovno bilo šta se u search napiše (tipa pizzeria, vulkanizer) pronađe najbližeg i klikom jednim klikom zoveš. RAM-usage je poboljšan nešto sitno, možda 50 MB RAM-a manje troši. Iskreno, bez optimiziranih aplikacija ništa od fludinog rada na 512 MB (odnosno uzalud što su optimizirali sustav kad Facesh*t klijent cucla sam preko 70-80 MB RAM-a). Printanje na HP-ov printer ne radi, prepoznaje ispravan printer i instalira plugin ali kad probam printat preko mreže samo zasivi opciju (to još nisam instražio zašto). I da, možda najbitnija stvar, problem sa primanjem notifikacija na WiFi-u u sleepu je izgleda riješen. Na WA dobijam poruke iste sekunde (WiFi battery optimization je na on). Još mi je ostalo isprobat ART runtime kompajler koji mijenja dalvik (dok ne srede WA na ART-u neda mi se s tim zezat) i vidjet kakva je baterija. Sumarum, KitKat je s pravom Android 4.4, a ne 5. EDIT: Printanje radi, trebalo updateat servis :) |
Instalirao mi se neki vrag " google play magazine " a uopce to nisam download-ao. Kako da sad to maknem? U app menageru mi ne nudi uninstall. :(
EDIT: slucajno sam postao u krivu temu, molim moderatora da prebaci u "android aplikacije". Hvala! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Titanium backup Pro i lijepo napraviš freeze. Ja sam tako freezao sva guglova govna koja ne koristim. Divna stvar, divna. Citiraj:
|
To je googleova nova aplikacija.
Root i disable ;) |
Budem onda tako napravio. :D
No kako se instalirala ako me nigdje nije pitalo zelim li je instalirat? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja ne kuzim zas koristite Titanium freeze kad je to vec ugradjeno u Android. Udjes u Settings - Apps i stisnes (ne)zeljenu aplikaciju i tam nađeš Disable.
To mi je koda na Win 8 koristis Deamon tools za mountanje iso imagea :D |
Citiraj:
|
Pa sve se može u All tabu isključit.
Newstand, Currents, Earth, Google+, Play Music - meni je to sve disableano. Čak se može i Play Store i recimo Play Services (mada ak isključiš Play Services na nekim appovima ostaneš bez push notifikacija). |
Ne možeš sve, jer nije riječ samo o aplikacijama već i o procesima. A čak i kod ponekih aplikacija zapne da ih nemreš preko all taba freezat.
|
Ma to OK, ali kažem Googleov "bloatware" ide dole bez problema.
Jasno da nemreš Phone.apk zaključat, to ne bi imalo ni smisla. |
Pa nije bloatware samo 5 googleovih aplikacija koje dođu, ima mnogo više. Pogotovo ako ljudi koriste Samsung ili HTC uređaji, a i ostatak ekipe ima isto puno svojih stvari gore.
Ni ne govorimo o freezanju Phone.apk. |
Pa ne znam, ja govorim o "pravom" Androidu. Nema te predinstalirane aplikacije koje ne mogu onemogućit.
Sad ako HTC, Samsung ili Sony nedaju Disableat svoje, to su krivi ti proizvođači jer rade drljotine po OS-u. |
@tutix evo napravio sam disable kako si rekao na "play magazines" aplikaciju, stoji mi dole na dnu i pise disabled. No prije sam dobio neko upozorenje kao da neke aplikacije koje su povezane nece dobro raditi bla bla...anyway ne trebam se brinut zbog toga? :D
|
Ne trebas :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja imam 3, sve sam stavio da dolaze na gmail. A i s gmaila mogu slati mail kao bilo koji od navedenih mailova. To mi je odlična opcija
|
Znaci ovako,imam jedan problem i ne znam kako ga riješiti pa sam se odlučila vama obratiti.
Imam android smartphone, te postavljen screen lock, i eto moj mobitel je upao u djecje ruke i tako ostao zablokiran zbog krivog upisivanja šifre nekih 15- tak puta. Problem je u tome sto mene mobitel pita e-mail i njegovu lozinku,koju znam i tocna je provjerila sam i upisujem to i jednostavno ne želi,pa sam se sjetila da je jedan dečko prije mene imao ovaj mobitel te da je mozda njegov mail jos uvijek tu registriran,pa sam ga pitala mail i lozinku,medutim nije djelovalo,uopce ne reagira na njegov mail,a na moj pise da je netocan,a sigurna sam da nije jer sam se preko računala bez problema prijavila. Molim vas,ako znate bilo koji način kako bi ovo mogla rješiti bila bi jako zahvalna! Unaprijed,Hvala!:amen: |
meni isto, na rootan mobitel došlo samo od sebe,
, odmah remove i goodbye |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Druže Brko, daj mi ti kao dobar poznavatelj baterija reci da li je ok mobitel (koji se od 0 do 100% puni preko 3 sata) puniti 2 puta dnevno po 60 minuta i navečer ga spojit da se full napuni do jutra?
Ajfon od sestre je gecrknuo pa sam joj dao svoj backup android i sad sam ostao na jednom mobu, a koma mi je bit bez njega preko 3 sata usred dana dok on odmara prištekan na struju. Ako još netko zna znanje nek slobodno podijeli. Hvala svima i Bog vas blagoslovio. (.)(.) |
Citiraj:
|
I na kraju dana. Mob je tu da služi tebi. Ja ga punim do vrha svakom prilikom? Zašto? Nikad ne znam gdje ću završiti da će mi trebati mob + neki veći potrošać kao GPS.
Ako ništa, danas bar mogu na bilo čiji punjač napuniti djubre :P |
Da, sad imamo još više punjača nego prije :D u svakoj sobi jedan negdje viri iz zida :D
|
Ja sam freak i za Samsung mobitele koristim samo Samsung mikro USB punjače. Eventualno bi u nekoj ekstremnoj situaciji spojio na neki drugi, ali pošto imam 3 komada (kuća/posao/stan) još nije bilo potrebe za tim.
Strah me onih scenarija gdje je ekipa punila svoje pile s nonejm kinezima pa je doživjela eksplozije i slične veoma ugodne situacije koje te uvijek iznova oduševe i izmame iskreni osmijeh na lice. (.)(.) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
HTC i LG su kratice, a ja ne vjerujem firmama koje se srame imena vlastitog brenda walsh ili su mnogo malo talentovani pa ne umeju da smisle neš kratko i slatko. Čak i kineski tigar Huawei ponosno ističe svoje (po meni inače ful retardirano) ime brenda walsh. Nijesam rasist, just panglu.
|
Citiraj:
Koji razlozi :stoopid: |
Ma zeka ispod peka. No sikiriki, meditacija, reiki.
EDIT: Jeste već vidjeli ovu zvijer. Očaran sam boktemazo. http://www.gsmarena.com/lenovo_k900-5241.php |
Z1 mini dolazi ipak iduće godine jer ima oznaku D5503 a modeli Z1 i Z imaju početno slovo C... Zašto je tako je eno pasivan Sony,umjesto da dodju i uzmu mi par stotina eura:(
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:03. |