![]() |
|
Citiraj:
Hvala frende... A imam, naravno, ali bolje ne vraga vući za jezik. Eto, ja bi prodao Daciu da ju dobim. Nemam povjerenja u njezinu "sigurnost", a sigurnost meni dragih ljudi je dosta važna. @zvonac Kaj fali ovoj na slici? To šta taj model košta preko 150 000kn. I što je i dalje Dacia, bez obzira kako izgleda. Ne mogu reći da ovo ne izgleda dobro, nisi sam to ikada rekao. Samo eto, i dalje je to sve klasu ispod nekog prosjeka. Citiraj:
|
Ma ovaj novi Duster da je ostao oko 75-80k kuna, nebi ništa rekao.
Ali kad vidim cifre od 120-150k kuna, za 1.5dci, reko zajebi to. |
Citiraj:
Bolje E klasa 1.6 (DCI) s početnom od 370k kuna: link |
Ili A klasu sa 1.5 dci motorom od Renaulta, tj Dacie.
|
Bolje ... od Dacie.
HINT: Na 3 točkice staviš bilo koji auto, bilo koje godište (ne starije od 20 godina) i svaki puta si u pravu :D Jebiga, malo moram... Eto, neću više ništa o tom poluproizvodu govoriti, uspoređivati Mecedesa (o kojem ja nisam rekao ni riječi) i DaCiu je kao uspoređivati Krim Team 2 i Game of Thrones. |
Nitko to ne uspoređuje, nego ljudi govore da danas nema lošeg auta. I to je činjenica.
|
Ima, ima ;)
|
Citiraj:
Samo kažem da je bolje uzet entry level E klase za 370k sa vrhunskim 1.6 DCI, nego ono sakato govno od 1.5 DCI u napucanom Dusteru ;) |
Citiraj:
Tako da je isti motor u mercedesu i Daciji samo u nacrtu. Da mi treba auto za šljaku....uzeo bi daču bez problema. Pola sela di ljetujem ima dustere za naganjanje ovaca po brdima,vožnje ronilačkog materijala i mašina za barke po Kvarneru itd...svi je hvale. |
trouble, rođo, jesi to ti? :D
Da, motor je preslagan, odnosno sklopljen s dijelovima od malo boljih materijala. Iliti poboljšanje od možda 10k kuna po motoru. Ali zanimljivo kako je počelo s A klasom, a evo već došlo do E klase. Kod C klase su neki već bili na aparatima. |
Citiraj:
Tako je lik na forum.hr tumačio godinama (veliki Mercedes fun boy) kako Renault izradi motor, pošalje u Stuttgart pa onda veliki inžinjeri, koji rade za F1 ekipu Mercedesa taj motor rastave i nadograde zlatom. Svi koji imaju gram pojma o auto industriji se smiju na ovakve gluposti. Merc uzima motor od Renaulta jer je provjeren, dobar i uštediti će masu para da ne razvijaju svoj motor. Dal' merc stavlja svoj dvomaseni? Vjerojatno. Isto kako imaju i svoje getribe i ostale stvari. Dal' u proizvodnji imaju možda još koji zahtijev? Vjerojatno. Ali ništa što će dramatično povećati trošak. U auto industriji trošak od 2 dolara po komadu nečega je ogroman. Stoga ne treba baš ove funboy priče slušati bez doze promišljanja |
Dragi, ja svoje znanje nisam popio radeći u Mercedesu već čitajući po internetu....ako oni lažu lažem ja.
Ne znam za tvoje internet bitke po raznim forumima sa raznim fanboyima niti ne ulazim u to. A ne moj se ljutiti,tvrdnje da je motor ili nije nadograđen kurcem od internet anonimusa niko ne smije uzeti sa ozbiljnošću...pa neću ni ja. |
Citiraj:
Actually počelo je sa B klasom, God dana kasnije sa A. Ubace oni to u sve šta treba ali u Freyu su mi rekli da u C klasi nadalje ta prodaja ide ništa do nikako u najboljem slučaju :) Taj motor u A & B klasi je sasvim OK. Neki će reći da to nisu Mercedesi ko linije uopće. Linije uglavnom za mlađe i ženskice,koje se nit ne sjećaju kako je bilo voziti W124 sa 3 hiljade kubika da bi se pozvali na upropašten Mercedesov legacy ugradnjom motora nastalog u suradnji sa Renaultom. |
Mercedesi, bemveji i audiji su valjali dok ih je bilo malo na cesti jer su bili skupi. :roller:
Od Švaba jedino merc, ali ak je motor više sličan s dci-jem nego različit, radije onda dača :roller: Ali zato ima Infinitija s provjerenim mercovom mehanikom :D Dača mi je super auto ko rabljeni par godina star, za tu lovu odličan auto. Ali za novi 90-100 000kn za osobnu potrebu, to nikad. Dovoljno se kužim da za tu lovu unesem nešto do 3 godine staro pod garancijom, ne nužno premijumumi :no2drug: |
Citiraj:
aj molim te... Dacia je solidan auto,bolje novu Daciu nego neko izvozeno i staro njemacko smece tipicno nase balkansko razmisljanje... |
BREAKING NEWS - osoba A ima razlicito misljenje od osobe B. Da li ce ova godina 2020. biti prva u povijesti u kojoj osoba B uspijeva razuvjeriti osobu A?
|
Citiraj:
|
dvije stvari:
1) upravo saznao da u .de ima povratna naknada za neke stare dijelove auta; servopumpe i sl. https://www.lenkgetriebe.net/informa...-altteilepfand Postoji li to i kod nas i ako je, je li isto zakomplicirano kao povratna naknada s bocama? 2) pjesacki: je li istina da pjesaci imaju pravo prelaziti na udaljenosti od 2m od pjesackoga ili iskljucivo na oznacenom bez znacajnije tolerancije? (ne mogu na netu nac nista...) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mi sad tu raspravljamo o nečemu što je ovaj ili onaj napisao na internetu. Naposljetku, internet i forumi su tu za razmjenu mišljena. Al kažem, kad podvučeš crtu iza ekonomske logike autoindustrije, onda samo isprike ljubitelja merca radi opravdavanja toga da francusko smeće od motora bude u automobilu ljubljenog proizvođača mogu proizvesti takve nebulozne konstrukcije. |
Citiraj:
Tako da: Citiraj:
EDIT: I ovaj 1.3 TCe benzinac iz A/B klase je Nissanov/Renaultov. |
Citiraj:
I opet ponavljam,tim motorima ništa ne fali u A i B klasama. Da su mi sada klinci spremni za vožnju kupio bi im te aute sa tim motorima i platio bi koliko treba. A ako misliš da neko ulazi u Gašpariča/Jolija/Emila sa pola miliona kuna i razbija glavu jer je u ponudi za 350k kn nekakav Renault motor...blesav si 100 gradi. I za tvoju informaciju....francuski motori SU JEDINO što valja na francuskim autima. Peugeot kad kupiš JEDINO što duže na autu radi bez greške je hebeni motor(testirano). Vjerujem da je tako i u Renaulta. |
Ne pričam ja protiv francuskih motora, već godinama radim 40 tkm godišnje na dCi-u i prezadovoljan sam.
I slažem se, briga vlasnika A klase što je ispod haube dok to radi onako kako treba. |
Citiraj:
Inače, od ganc nove dače za te peneze, mislim da je ovo bolji auto :D https://www.njuskalo.hr/auti/toyota-...oglas-30036095 |
Od Dacie sam vozio Dustera 2017., 1.5dci 4x4 i solidna oprema, dobio ga diša na privremenoj zamjeni kad je Talibanu crkla mašina na 101000km. Mislim da je dci imao nekih 115ks ili koliko već ide u tu najjaču izvedbu, sam motor je super, ali ono što je mene razočaralo je to da auto unutra ima mjesta kao u Puntu dvojci... diša imao 100kila, kolega 150+ i ja nekih 130, u autu je bilo tijesno :D
A kad sam ga probao voziti prva stvar koju sam zaključio je da frajer koji je dizajnirao ovu kutiju za lijevi zvučnjak sa prekidačima za staklo ima rezervirano posebno mjesto u paklu. Ne možeš da si ne naslanjaš lijevo koljeno na nju, taman pokriva područje kretanja koljena; na slici ne izgleda tako, ali ako nogu ne držiš na kuplungu nego na footrestu koljeno pati. A nisam neki krakat, imam 178cm https://carsmag.us/wp-content/upload...7-Interior.jpg Jedino mi je žao što nije ostala malo duže da isprobam kakve mogućnosti ima taj 4x4 njihov :D |
Citiraj:
Citiraj:
No, u slučaju nesreće, mislim (ne tvrdim) da se čak udarac na pješaka i na 10 m od zebre računa kao da si ga lupio na zebri. Ovdje imaš slučaj da je bila podjeljena odgovornost na 20 m od zebre. I još je pješak bio pijan. :D |
Ja sam imao situaciju s pješakom, nije bilo zebre kilometrima.
Ispalo je na kraju da sam ja trebao obratiti veću pozornost na pješaka jer je pješak spadao u "ugroženu skupinu" u kojoj su djeca i starije osobe. Debilan zakon, i sve ovisi o sudcu. Nije mi se dalo istjerat to i gubit vrijeme po sudu, al da je to uredu, nije. |
|
Citiraj:
https://www.motor1.com/news/363246/b...ms-awd-rwd-m3/ Ali vjerujem da će izgledati odlično. |
Ne moze biti ruzniji od dače, znaci odlican! :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:12. |
|