![]() |
|
Za VW je najbolji VCDS. Ima kupit i "jeftinijih" verzija, samo treba znati od kog kupiti i tocno slijediti upute za instalaciju. Preko njega se mogu paliti-gasiti opije, programirati opcije ako se instalira nesto sto prije nije bilo na autu i slicno.
|
eto, pretvorio sam se u uhu, slobodno netko i na pm da podatke, ako se ovdje nesmije
ja mu kupim, samo da ga skinem sa dnevnog reda. Kupio je on i na njuskalo etka 8.0 .. napatio se dok nisam pohvatao kineske upute, a još i malo krivo te uputi :D i taj odis .. istalira se 3 sata |
Citiraj:
|
Citiraj:
Netko možda slao mail ili slično pa da je dobio službenu potvrdu? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako i naletiš na nekog nadrkanog policajca bitno je na zapisnik istaknuti da imaš JB ovjereni preslik prometne dozvole, pod brojem ovjere OV-XXXX/2020. Ja ti besplatno napišem prigovor na prekršajni nalog. https://prnt.sc/6bqi8r Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
A evo i službenog odgovora policije :
"Poštovani, u vezi navedene problematike, a zbog različitih tumačenja, zatraženo je mišljenje nadležnog tijela, odnosno Ministarstva pravosuđa. Temeljem gore spomenutog mišljenja možemo konstatirati da ovjerena preslika prometne dozvole nema snagu javne isprave, odnosno da su u smislu dokazne snage, prometna dozvola i njezina ovjerena preslika dvije različite isprave. Shodno navedenom, odredba članka 242. Zakona o sigurnosti na cestama odnosi se na izvornik te se u tom smislu može uvažiti isključivo prometna dozvola, a ne ovjerena preslika izvornog dokumenta. S poštovanjem" |
Ah da, tako je, nije svaki pecat isti.
Propali dabogda svi mi skupa s takvim institucijama |
Citiraj:
aaaaaaaaaaaaaaaaand it's gone :D |
Ekonomska tema:
Prebaciti vozilo sa sebe na firmu ili ne? Vitara kabrio, benzinac, star 30 godina, ima li nekih zapreka? |
Citiraj:
|
Treba izvuci lovu iz firme ;)
|
Citiraj:
Hrvatistan FTW. :fiju: |
Prometna dozvola je isprava ispisana na zaštićenom papiru. Obzirom da još nismo došli do toga da plaćamo novčanicama ovjerenim od javnog bilježnika, da li je moguće da ovjerenim fotokopijama prometnih dozvola nedostaje ta komponenta da bi vrijedile? Ili sam omašio ceo fudbal? :)
|
Citiraj:
Novcanice predajes u vlasnistvo nekome za robu/uslugu/novac. Prometna je isprava koja nema zajednickih tocaka s novcem. Na kraju krajeva i domovnica je na zasticenom papiru pa vrijedi ovjerena, a vec godinama vrijedi i iz e-gradjani bez ovjere pecatom, vec digitalnim potpisom. |
Članak 242. ZSPCa
(5) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji nema kod sebe važeću prometnu dozvolu za vozilo kojim upravlja ili prometnu dozvolu ne pokaže na zahtjev ovlaštene osobe ili je ostavi u vozilu bez nadzora. Daklem, nikakve kopije |
Citiraj:
Ma ne, nema veze sa tim. Npr domovnica, rodni list,vjenčani list, diploma, sve su printane na posebnom papiru sa hologramskom zaštitom, a za svaku od tih isprava uredno možeš koristiti ovjereni preslik. Javna isprava je isprava koju je izdao nadležni sud ili javnopravno tijelo u granicama svoje nadležnosti i u propisanom obliku. Javne isprave dokazuju što se njima utvrđuje ili potvrđuje. Ovjereni preslik javne isprave, ovjeren od strane javnog bilježnika ima snagu javne isprave. https://www.zakon.hr/z/188/Zakon-o-j...%BEni%C5%A1tvu čl 3, stavak 1 i 3 i članakl 73 |
https://www.tportal.hr/autozona/clan...-foto-20200130
Tak nešto kod nas bi bilo fantastično. Samo ne kužim kako s 30kWh baterijom ima domet veći od 300km. Nema šanse da troši manje od 12-13kWh na 100km. To bi bilo realnih 200tinjak km, što je i dalje super za tu cifru |
Citiraj:
Mislim da svatko tumači zakon kako mu paše i tjera vodu na svoj mlin... |
Kak, ako piše vrlo jasno da si dužan pokazati prometnu, a ne ovjernu kopiju, i da je kazna 300kn, ja ne vidim drugog tumačenja. Prekršaji na cestama se kažnjavaju po Prekršajnom zakonu i ZSPC-u, ne po Zakonu o javnom bilježništvu.
A ako se hoćeš praviti pametan, zašto ne, u demokraciji smo :roller: |
Nek ti dokaže da ju nisi stavio u pretinac nakon što si ušao u auto. :D
|
Po toj logici možeš i ovjerenu kopiju putovnice pokazati na check-inu u zračnoj luci, službena isprava je službena isprava :D
Ili recimo dođeš u banku, fino pukneš karticu u kopirni pa ovjeriš i ideš dizati pare, ako te teta pita za isprave, izvadiš na mobitelu sken osobne s digitalnom ovjerom (certifikatom). |
Citiraj:
Sent from my SM-G950F using Tapatalk |
Kak je sa prometnom kad je auto na leasing?
Ak se dobro sjećam leasing kuća je imala original, a ti si imao kopiju? Il sam nešto zabrijo. |
Citiraj:
Na tehnički si išao s ovjerenom kopijom. |
Citiraj:
Prometnu bi trebao imati sa sobom valjda što mi je totalno debilno. Koja je ta fora s tom prometnom i zašto ne smije biti u autu ako se ne vozi? |
Citiraj:
Kad ti netko ukrade auto, s autom ode i prometna (ako ti je u autu). On napravi ugovor, ima tvoju prometnu, a ti kasnije dokazuj da mu nisi prodao auto. Da ne velim ak ti netko popali ključeve, a prometna u autu... |
baš totalna glupost, prvi put čujem za to.. ali stvarno debilno
|
Citiraj:
Pa mislim, ne može ti netko ukrasti auto i da ti ne možeš ništa. 90% ljudi ima prometnu u autu i nikad nisam tako nešto čuo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:46. |
|