![]() |
To što rade nema veze s razumom. Plačamo po jačini vozila, sad su stavili i taj co2. To mi nema logike ,al ono nikakve. Pa normalno, ako je auto jači da će ima više co2 stoga bi bilo pošteno da jedno ukinu. Šta će još stavit da moramo plačat moment motora i širinu felge :hitthewal:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Takve su norme već odavno vrijedile pri uvozu npr. autobusa i teretnih vozila. Da nisu, već bi se netko sjetio uvoziti Fapa kljunaša i staviti na liniju bus iz filma "Tko to tamo peva" To što je auto već registriran u npr. Njemačkoj ne znači da ga možeš uvesti ako ne zadovoljava Euro3 normu. Poanta našeg zakonodavca bila je da se izbjegne da postanemo Europsko odlagalište starih automobila kao što se to dogodilo svojedobno s Bugarskom i Rumunjskom. Sjeti se koliko si tada na cesti vidio bugarskih šlepera s "kršinama" iz EU. |
Što ako želiš npr. uvesti savršeno očuvan NSX iz 199x koji nije EUR3? Kada neki auto spada pod oldtimer kategoriju?
|
Pa dobro jesi slijepac:D Nemožeš uvest, ako nije euro 3. Što se tiče oldtimera neznam puno samo znam da se status oldtimer ne stječe odmah kad navrši 30g več moram imat/dobit nekakvu licencu..
|
Citiraj:
Ja bi ovak nesto pod oldtimer uvezao kad bi to htio i mogao. Pa lagano sredivat. Mozda ka dodu neka bolja vremena. Mada mi konkretan izgleda ko US model, i rege mi tak izgledaju a takvi mi se najmanje svidaju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Stvarno smo zemlja dno-dna a EU totalna koma kad prima takve poput nas. |
Zato uvijek postoje Vanuatu registracije :D :D :D
|
Citiraj:
|
Znaci za 5-6 milja ojra cu moci uvesti dobar polovnjak,puno bolji nego kod nas za te pare?
|
Da li itko zna nekoga tko u Hrv radi webbing za sigurnosne pojaseve? Naime htio bih promijeniti pojaseve u GT-R-u u crvenu boju...
|
Jel mogu dovuć E34 iz švabije za dijelove? Uzet ga tamo i prebacit sve šta valja na auto koje je registrirano u HR?
|
|
Mene su domaći jako čudno gledali gore kad bih se okrenuo za Camarom SS ili nekim Shelbyem :D
Njima su to obične kante od auta koju si svatko može priuštiti. Nešto kao da je pored prošao golf 3 :) Europski auti te kategorije plijene puno više pažnje, čak i više nego neki oldschool hotrod. Dijelio sam sobu na Havajima s par nijemaca koji su si isti takav Mustang iznajmili na tjedan dana. Sa smiješkom ulazili u auto ujutro i sa smiješkom navečer izlazili iz njega. Kažu, poseban doživljaj, a amer im se smije samo :) |
Sta reci na ovo :nono:
|
Glavno da auto nije tesko nastradal. Jbt kak ih je iznendail, nisu se stigli ni pomaknut. Bit ce gipsanja.
|
|
Citiraj:
Ovo objašnjava o kakvom idiotu se tu radi: http://youtu.be/gFFOak0Fvmk Zasrao pa išao pokazati kak on "zna"... |
Citiraj:
|
Nije bas prikladna tema ali da upitam, nadam se da se moderator nece ljutit :)
Vozim karting i morao bih malo poraditi na putanji da skratim vrijeme za sekundu dvije. Rekord je 32 sec a ja vozim oko 34-35 sec... Evo slike staze, pa ako netko moze nacrtat putanju i kazat koji savjet bio bih zahvalan! :) Hvala! Slika Video staze |
Citiraj:
Puno, puno vježbanja, prakse, te traženja idealnih putanja kroz svaki zavoj, stjecanje osjećaja na gasu kad i koliko, naći orjentir kad kočit, itd. Nije mi se dalo puno guglat, ima negdje dobar tutorial od Juraja Šebalja, ali bit će ti dobar i ovaj Jergovićev da pohvataš osnove. http://mladenjergovic.com/briga-o-liniji |
Citiraj:
Ty za link :) |
-Bez naginjana naprijed na ravnici, skakanja radi ubrzanja, sa čim je moguće manje klizanja / proklizavanja u zavojima i na kočenju
-sporije ući u zavoj, brže izaći (probati voziti putanju koja je zatvorenija na ulazu - kasnije kočenje, a otvorenija na izlazu), -u zavoju sjediti opušteno gornjim dijelom tijela tako da težina tijela pada na vanjski stražnji kotač (ovo ako se dobro napravi može puno donijeti, ipak karting nema diferencijal, treba maknuti težinu sa unutarnjeg kotača), -ako ima namještanje sica, pomaknuti natrag toliko da ne smeta u vožnji jer karting koči samo stražnjim kotačima.... Toliko za početak, pročitaj još koji tips/tricks sa neta, probaj naći snimku nekog brzog kruga sa te staze (možda je netko snimao i okačio) pa prouči putanje. |
Citiraj:
Hvala! Mogu te zamolit da na ovu moju sliku gore nacrtas idealnu putanju pa okaci tu ili mi posalji na PM! :) |
Maserati Ghibli!
Diesel? :D |
Citiraj:
Ne postoji neki univerzalni recept, ovisi puno o gumama, prijenosnim omjerima i svačemu još |
|
@1v@n i Bolnum, hvala obojici na savjetima! :)
Da, staza je stvarno uska i nema puno mjesta, okacio bih tu svoju snimku sa go pro kamerom al me sram :D Kad popravim vrijeme onda cu :D |
Stavi snimku, lakše ćemo tako vidjeti koje greške radiš.
Spajaj ove kratke zavoje na vrhu slike. Gledaj da ostaneš u okretajima i da što manje kočiš i skrećeš oštro. Puštaj i dodaj gas radije u kratkim intervalima. Idi što bliže unutražnosti zavoja na ulascima i koristi što više staze kod izlazaka da dobiješ na brzini. Jel itko za vožnju na velesajmu ovih dana??? Skratili su prijenosne omjere i stavili nove, mekše gume. Opet se rekordi obaraju :) |
Citiraj:
|
Koji autić imaš? nisam u toku baš.. :D
|
Citiraj:
Inace radi se o CRG kart-u, 270 ccm, 13KS |
A zoo, a kul, kad bi bar ja imao u blizini tako neku arenu za kart i još k tome ekipa da se skupi, uf! Na koliko je posto video?
|
Citiraj:
|
Ah, kad imaš spor internet, dok ja tu doma imam 500mbs download i 300 upload :D :D (kako bi volio to imat :D ) šala mala
|
Evo snimke :)
EDIT: Imajte na umu da je ovo prvi put da sam sjeo u kart :D |
Alo šumaher uspori :P Lijepo kližeš :D i reci, šta nije malo teško za voziti s ovakvim volanim, mislim k'o da je naopačke okrenut ?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:05. |