![]() |
@Tekla, nije da ne znam, nego pitam jel ima realne dobiti od OC-a pošto ima puno verzija odgovora na to pitanje... pa da vidim još jednu verziju :D Osobno bum tek u trečem mjesecu saznao svoj odgovor na to pitanje :(
Kakva je grafa? Odlična! Sve igre osim Crysisa mi rade na 1280x1024 sa max detaljima odlično! Crysis mi sa sve na High radi dobro ali je na pragu fluidnosti tak da se moraju malo tweakati detalji... Kakvi su driveri? Koma :D Dobro ajde, nije tolika koma, ali nije niti neka sreća! Bum vidio kak se ponašaju ovi 8.2 driveri za par tjedana! @mad max, ciljao bum na 740/2000 bez flashanja! Mislim da nebum flashao tako brzo pošto sam još u nedoumici oko kupnje boljeg hlađenja! A stock cooler ima snage za gore navedeni OC... |
ja sam svoju bez ikakvih prckanja po kartici digao na 740/2100... jedino sto sam napravio sa karticom je to sto sam stavio accelero S1 gore :)
|
Citiraj:
|
uzeo bi atia ali me strah drivera. :(
mislim se uzet hd3850 ili cekat da pojeftini 8800gs. |
@Max&Riba, lako je to kad imate zvjersko hlađenje :D VF900 nebih stavio na grafu, OK je cooler ali je precijenjen! A S1, kad god pogledam LINKS, nema ga :p Tak da bum full teško došel do njega! Mada i stock cooler je i nije loš! Napravio sam si one profile za brzinu vrtnje venta i stanje se drastično popravilo, ali opet niti blizu kao s pravim hladnjakom :)
|
Citiraj:
|
Ja ti imam drivere Catalyst v7.11! OC-ao sam sa Catalyst Control Centrom (Overdrive) bez ikakvih problema! Još mi je super kaj u "Idle" modu, taktovi GPU-a se odmah smanje na 300MHz tak da nemaš frke s tim da bu ti grafa čitave dane OC-ana!
A sa RivaTuner-om sam si napravio profile brzine vrtnje ventilatora što mi je spustilo Idle temperaturu za 10 celzija i Load temperaturu za gotovo 20 celzija! |
Meni u overdriveu je 720/1900 je max, ne mogu staviti više. Kako si stvavio GPU na 740?!
|
Riva Tuner :D
|
Meni ti je u Overdrive-u max na 770/2234, ako misliš na graničnike slidera!? Tak da mi nije bio problem staviti GPU na 740MHz!
Možda ti imaš kakvu drugu verziju CCC-a? Moja verzija je -> 2007.1101.2317.39832 |
Citiraj:
|
Da mislim na graničnike slidera! Pa zašto je kod mene max 720/950(1900). Pa neznam tko je tu lud osim mene. Ne radi riva tuner, ne radi ati tool, "ne radi" overdrive. Ma neznam šta bih više rekao :(
|
Ne znam zašto, trebalo bi biti isto na istim verzijama programa!?
@PoP, kažeš da je dosta 700/2000 za igre, pa bum i tebe pitao :D Da li si vidio kakve realne dobitke na performansama unutar igara nakon OC-a? :) |
Pa s obzirom da igram samo ponekad Cod2 ili Cod4, a ostalo ništa ne igram, osim Crysisa 15min što sam igrao, čini mi se da u zahtjevnijim naslovima malih pomaka ima. Frapsom nisam gledao. Uglavnom pičim Cod2 na lokanih 250FPS.
|
Auu, što će ti 250 FPS-a :D Pogotovo ako se gube segmenti slike pri većim FPS-ima od nativne frekvencije monitora :p
Ali to nije sada bitno, bitno je da si mi potvrdio mali dobitak na performansama! Hvala! |
dobitka ima i to velikog... sto se tice FPS-a, cuj, neznam dal si ikad igrao cod2, al igrat cod2 na lockanih 125 FPS-a i 250 FPS-a nije niti priblizno isto... sa 250 FPS-a mozes dalje skakat, bolje se primaju metci, sve nekako gladje ide... jednostavno, puno je ljepse i lakse igrat, da ne kompliciramo :D
|
HD 3850 agp 512 sapphire problem
Bok ljudi,
izgubio sam nekoliko dana na ovaj problem pa ako neko zna bilo bi mrak. Ploča soltek sl-85erv, proc 2.4 northwood. Izvadio sam 1950 pro 512 sapphire i ubacio ovu iz naslova. E sad, sve je kao ok ali nije. Sve se uredno instaliralo i ne prikazuje nikakve greške dok ne pokrenem dxdiag ili neku igru. Na dxdiagu se vrti ona prva kocka "dx7" i sva je zamuljana. Druge dvije nisu zamuljane ali su ona mala slova u vrhu još manja odnosno stisnuta. Kad pokrenem npr. fear ili COD4 u meniu se slova nemogu pročitati i ige su sa grafičkim anomalijama. Provjerena na još dva računala i na njima radi:wtf2:??? Čini me sa kao tropa ali nadam se da nije. |
U startu je glupost kupovina takve kartice za taj procesor... Kartica radi sa 50% mogučnosti. Koje drivere si stavljao? Svježa instalacija wina?
|
meni smrdi na neki konflikt sa driverima
|
Da svježa instalacija os-a. Znam da iskoristivost nije 100% ali kad sam prešao sa x800 na x1950 pro razlika je bila najmanje tri puta, na bolje.
Driveri su došli sa karticom, ccc 8.452, to su zadnji i čini mi se jedini za ovu karticu. |
Citiraj:
Bios isto štanga za update. |
Da li može biti napajanje?
Moje je 570 W ATX 2, TRUST Pro PSU Dual Fan. E sad koliko je to točno nemam pojma. |
nekako mi cudno to napajanje, prvi put cujem za njega... a i tih 570W...mmm :D
|
I dal na kraju ima neki uberkul bios za 3850 s kojim se moze uberclockak grafa?????
|
PEAK 3850 - cudno ponasanje
Prije tjedan dana sam je uzeo u vemila i prilicno sam zadovoljan. Cooler nije izgledao nesto posebno al je temperatura u idle-u oko 33, a pod punim loadom 53-54. To je sve odlicno, ali nakon sta je relativno blago dignem na 720/880, temperatura u idle-u skoci na 50, a load se ne mijenja i ostaje 54-55. Kolko znam, na njoj se ne moze softwareski mijenjat brzina vrtnje ventilatora, a po zvuku i ne primjecujem da se mijenja kad je clockam. Ima li ko kakve ideje sta se dogadja i zasto tolko raste temp. u idle-u?
|
a ti meni objasni kako si ju klokao i zasto ja nemogu klokat 3870 peak.
a što je najsmješnije kod tog kulera je da nema bazu ko i drugi nego su svi listići spojeni u snop i odrezani dolje, te tako glume bazu |
kad clockas karticu ona trajno ostane na tim taktovima (dakle u idle se ne spusta na 2D taktove)
tako je bar kod moje 3870 (clockano sa riva tunerom i ati toolom) |
je, al moja i kad nije clockana ne spusta taktove za 2D, tako da mi nije jasno...
a clockao sam je sa rivatuner-om jer se iz CCC-a iz nekog razloga ne moze, nakon sta testira setinge i acceptam taktovi se vrate na stock. |
Jap, PEAK šljaka samo na 3D taktovima cijelo vrijeme.
A čim mu malo pipneš slider za overclock temperatura ode u tri pm:D |
Citiraj:
|
Molio bi korisnike dotične kartice ne PEAK da mi kažu koliki im je range clockova u Catalystu. Sve mi se čini da catalyst to sam detektira, pošto nemam s čim drugim klokat zanima me. Meni je 720/950 max. Neznam šta to znači, da catalyst "zaključa karticu il šta". Da napomenem: s ati toolom ne mogu klokati ni 1MHz od defaultnih postavki, a regulacija brzine vrtnje venta radi uredno. U rivi nemam onaj gumbić "customize" tako da mi je jedina opcija catalyst. Probao sam i novije verzije ista stvar...
|
Citiraj:
http://www.computerbase.de/forum/sho...d.php?t=372893 |
Citiraj:
Mislim da ga neće ni prepoznati kao "valid" BIOS... Edit-ova nova beta kuži BIOS PEAK 3870, sad sam pogledao... |
Citiraj:
kartica ostane OCana a nigdje ni traga 2d taktovima mogu birati izmedju OCa i stalnih vrijednosti taktova ili izmedju defaultnih vrijednosti taktova gdje ce se kartica u idleu spustati na 2d taktove |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Valjda nisi vidio da sam editirao onaj post gore-ova beta prepoznaje PEAK BIOS, prošla verzija nije....
|
evo odgovora za sve zbunjene vlasnike PEAK kartica, koje muci temperatura kod OC-a :D
taktovi, ali ne i napon, mogu se podesiti u BIOS-u...skine se bios s kartice, editiraju se 2D i 3D taktovi u nekom Hex editoru (ovo mi se neda objasnjavati xD) i more se flashati "na silu" atiwinflashom...nakon toga 2D i 3D naponi se izmjenjuju kao i prije OC-a rivatunerom il sl. programom :) ako neko oce mogu mu poslati svoj bios 720/1900 |
kolko vidim te PEAK kartice su pravi pain in the ass :D
|
Citiraj:
pa na svim HD38x0 karticama naraste temperatura u idleu kod OC, ne? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:30. |