![]() |
Od jednog forumasha, nek se sam javi. ;) Sutra mu saljem busom.
|
ček, ima verzija 100 i verzija 900? u čemu ej razlika,
i koliko dođe kod nas ako ga već ima? |
Atom procesor
|
Kaj nije 901(i 1000) verzija sa atom procesorom?Ili sam ja jaaako pobrkao loncice...
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Moj. :zdero: :goood: |
Citiraj:
|
Joooj objavili cijene te tisućice.... 700$ katastrofa.
Očekujem malo detaljniju recenziju. Kako radi reprodukcija videa, WoW i te spike :goood: |
Za daljnje utiske nek se Sand javi, paket je upravo na putu...
|
700$? 2much. Za tu lovu se da nać solidan lap.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Pa, s obzirom na SSD hardove. Meni nis cudno! 40 (ili vise) je dosta! |
Prvi utsici:
Mrak! Tipkovnica mi je iznenađuće dobro napravljena. Ovaj post pišem na njemu sad. Morat ću označit tipke ili ih zapamtit (žđščć) jer su talijanska slova otisnuta. Touchpad je odličan. Sa dva prsta skrolanje lijevo-desno gore-dolje fumkcionira savršeno, i zumiranje sa dva prsta. Za klik na touchpadu treba dosta jako lupit po njemu. Zagrijavanja baš i nema. Nije da je hladan, već je ugodno topao. :) Windowsi i firefox lete, nema nikakvih neočekivanih zastoja. Javim još za druge manje programe. Ne mislim WOW na njega instalirat, jer ga ne igram. Idem pogledat koji filmić pa javim video dojmove. Zasad samo odvrtio spot na youtubeu prek cijelog ekrana, super izgleda. Dojam do sad: sjedi 5 |
koji model si uzeo?
700$? ma marš, onda ću uzet konkretni laptop. |
Sand ima Eee900. 8.9" model.
Ako se ne varam, taj je došao s instaliranim linuxom, a pretpostavljam da su na njemu sada winxp. eee1000 košta 700 dolara, to je za sada najjača verzija s 10" ekranom, Atom procesorom i 40Gb SSD. |
Citiraj:
|
Istina, ali mislio sam da je smisao Eeeja drugačiji. Čemu toliki disk ako je primarno namijenjen surfanju i radu s uredskim paketima?
Za sada se 900 čini kao bestbuy... |
Citiraj:
Točno. Pogledao Futuramu, odlično slika izgleda. Nakon 2 i pol sata (Wi-Fi ON), baterija još 30%. Grije se malo više, nego na početku. Ventilator se upalio, te će se jasno ćut ako ne svira muzika, ili nema nikakve druge buke. Virtual Villagers isprobao. To je jedna mala (60MB) strateška igra. Super ide. Bez zastajkivanja. Bilo je govora o slaboj anteni za bežičnu mrežu, ali ja to nisam primjetio. Izašao sam izvan kuće, na 30-ak metara od sobe je prestalo hvatat. Sad sam u svojoj sobi, tri zida, i par vrata do routera, signal je very low, ali ide. Slika sa kamere je izvrsna. Dojam kvari sad taj touchpad, koj je dosta hrapav. Nije gladak, bolje rećeno. Imam dojam da trebam samo malo stavit maslinovog ulja, i da vidiš kak će ić. ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Toliki disk ? 40 giga nije tako veliki disk. Pogotovo danas. Ajmo reci da stavis dual boot, windoze i linux. Koliko ti ostane. Isto tako koliko danas ljudi voli gledati filmove, serije, slusati ziku. Mislim da je ovo dobitna kombinacija za sve osim - igre - autocad i slicne - obrada fotografije... I tu govorim o radu. Sto ne iskljucuje da nije idealan sa drugo dvoje za odfurati na prezentaciju negdje. Mislim, mrak mi je. Jedva cekam, mozda ga piknem za 2 tjedna. |
Kojeg? 900 ili 1000?
Ma ja 900 pikiram već duže vrijeme, samo da se potrefi neki izlet do Trsta... |
Citiraj:
|
Ma meni se uopce nesvida gdje je to sve krenulo... odjednom i Asus poceo brijuckati sa nekim Ultra Mobilcima za 650$...
Jos je naisplativije pricekati pa uzeti 701 rabljenoga za 1000 kuna i bok... Di je nestala samo ona buget prica... :nono: |
Npr. meni ovakav razvoj stvari bas odgovara. Jer mi ne triba neka igracka za djecu nego kvalitetni ultra mobilni laptop za malu cijenu. Pretpostavljam da ce 901 bit ispod 3.5k i za te pare je stvarno odlican deal ako uzmemo u obzir atom i 20gb ssd.
:chears: |
Citiraj:
Koji je krajnji rezultat? Svi oni ultra mali sony laptopi za preko 2 soma eura ce kad tad izgubiti na cijeni jer ce ih napasti sa druge strane. Mali, autonoman, lagan laptop danas mozes nabaviti ili za "malo" novaca ili za stvarno puno novaca. |
zna li itko kako asus eee podnosi autocad? samo 2d crtanje naravno.
|
Ti bi na 7" tj. 9" ekranu radio AutoCAD? :wtf2:
|
pozdrav svima!
razmišljam o kupovini eee-a, pa čitam zadnjih dana forume, naše, strane, no, imam par nejasnoća. pa bih molio za objašnjenje. dakle, na prijašnjim stranicama (oko 16.) piše da postoje modeli sa "... ssd diskovi od 4gb samo što uz verziju s xp dolazi kartica od 8gb a uz linux verziju dolazi kartica od 16gb...na stranicama asusa lijepo stoji kod svake verzije 4+8 ili 4+16...". da li to znači da se radi o novim modelima (9xx) ili i za ove stare (7xx)? par postova dalje, vlasnici pišu da koriste 4bg ssd-a, i sdhc karticu od 2,4,8 gb? dakle, da li taj dodatni diskovni prostor ide preko čitača kartica sa sd karticama ili se treba otvarati i ugrađivati, tj, ako postoji utor? znači, ako kupim kod nas model 4g, dobit ću samo 4bg ssd-a i 512 radne memorije, a za nešto više, sd karticu. što, imho, znači gubitak porta kao čitača kartice? i još jedno, da li se usb stickovi vide kao removable ili mogu služiti kao sistemska memorija? ako sam dobro shvatio? nadalje, radna memorija. 512 je standard, 1gb vidi i linux i xp. za 2gb xp je ok, ali linux treba prekompajlirati. interesira me koja memorija ide unutra? klasična za prenosna računala (so-dimm) ili još neka "posebnija"? npr: Kingmax Mars SO-DIMM 1GB DDR2 667MHz 200-pin (KSCD4) ili Kingmax 2GB, SO DIMM DDRII 667 non-ECC, CL5.0, 64Mx8, KSCE8? da li je to to? eto, pa ako se nekome da da mi napiše par redaka, bio bih zahvalan. :fala: |
Ram ide klasični za laptop, SO-DIMM DDR2 667MHz 200-pin.
Noviji modeli Eee (9xx) imaju uz 4Gb SSD i SDHC karticu kao dodatak. Ona je već unutra tako da nema nikakvog čitača. Kako to funkcionira, morati ćeš pitati nina obzirom da je jedini koji je do sada došao u dodir s njime. |
Citiraj:
evo bas sam stavio na 15" laptopu, koji inace ima rezoluciju 1680x1050, 1024x768 i bas isprobavam cad. ako se dobro organizira sucelje, sve ok. zanima me samo kako je s tih 900mhz, ali vjerojatno je ok ako se stavi neki autocad iz vremena kad je to bila normalna frekvencija. prije sam imao stolni duron na 900 i acad 2006, tako da bi trebalo biti ok. |
Je li tebi jasno da je 7" ekran više nego DUPLO manji od 15"? Lako za zoom na nacrtu, ali mi objasni kako ćeš vidjeti ikone alata na toolbarovima? Njih ne možeš zoomirati.
Ako si već radio na 15" laptopu i bio zadovoljan njime, zašto ne nabaviš jedan takav i radiš na njemu? Bilo koji takav će sigurno 3x bolje raditi cad. Ako ništa drugo, zato jer većina ima dvokorne (C2D, X2) procesore, a ACAD je prilagođen njima od verzije 2006. |
Citiraj:
uostalom rijec je o 9" modelu i ikone su jednako velike kao i na 15" sa velikom rezolucijom |
Citiraj:
|
protis.hr ima 701 za 2150kn, ispod toga nisam našel. Zna netko gdje bi se mogel u Zagrebu naći 900? na amazon.de ga cijene na 442 eura.
|
da ne odgovaram svima ponaosob:
znači, stari model, taj me i interesiradolazi samo sa 4gb ssd-a. proširiti kapacitet mogu sa sd-hc karticom. ok. tako sam nekako i mislio. jedino ostaje taj nedostatak čitača kartica ako je sd ubačena a koristi se za sistem. ništa, čitač kartica ili 'nutra-van sa karticom. hvala na odgovorima! |
Citiraj:
|
nino je u Trstu nabavio 901 za 399EUR.
http://www.omcomputers.it/index.php?...&cPath=133_214 |
Zna netko slucajno jel ima igdje za kupit nekih futrola za njega? Ne uspijevam naci, a ful bi mi to trebalo.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:44. |