![]() |
35° u full loadu uz sobnu od 25°? No way dear friend ;)
|
Tko kaze full load :D ... stavim slike gore kad ponovno stavim x64 win gore ....
Vjerojatno ce u full loadu ici do 50 stupnjeva, ali to je sve ok ... |
Krivo sam te skužio :D
Svakako očekuj i više temperature. Mene ovaj E5400 zajebava s tim da su polirani/ravnati i procesor i hladnjak. Kuri pri 1.35 na 3.9 oko 70 stupnjeva. Doduše, kod mene je puuuuno toplije u sobi ;) |
A gle, dokle se ne igram previse sa voltazom, ne bi se trebalo toliko previse povecati temperatura, eventualno kada budem isao na 3.6 i 1.285V onda ce vjerojatno i doci oko 60-65 stupnjeva load.. ali to cu sve sutra istestirati :)
|
Na toj voltazi ga sigurno neces dobiti na 3.6.Moj na toj voltazi radi na 3.2 a 90% primjeraka ide na 1.35+ za 3.6
|
Meni je evo sad sa 1.25V uredno bootao na 3.2 i vrti prime, nije se jos srusio, tko zna ... vidit cu sutra kako to jos ide, sve ispod 65 stupnjeva load pri 3.6ghz neovisno o voltazi meni oke :)
|
Za G0 ti je 71 max.Ali kao sto je netko vec pricao, dizanje fsb-a nije proporcionalno voltazama i obrnuto. Za 3.2 ce ti trebati 1.25 ali za 3.4 ga neces mozd dobit ispod 1.3.
|
Ma sve to ok, za 24/7 rad cu ga na 3.0 drzat, ali ono samo da probam vidjeti dokle to cudo ide...
|
drzi ga na 3.2 ako ti ide na 1.25-1.285, s tim kulerom ce ti temp bit sasvim oke.
|
Evo 3.0 1.25V full load 45 stupnjeva, sad je u sobi 26 ... vidit cemo kako se ponasa na 3.2Ghz
|
evo i ja imam Q6600 G0 i već više od pola godine je na 3.0 GHZ (333*9) sa Coolermaster Hyper TX3 coolerom... voltaža na default, rami na 800 mhz i to je to...temperatura je oko 35-38 stupenjeva...i sve radi bez greške, sve stabilno, i ništ se ne ruši.. :goood:
|
Taman ista kombinacija kao i ja ... jesi stavljao onu pastu sto si dobio uz cooler ili si nesto drugo stavio?
|
Pa ide i moj na 333x9 na stock voltazama.Ja ga drzim na 3.2 jer toliko dopusta ljeto.Iako je trulja na njemu , preko 1.4 V za 3.6 se grije i do 70 a to mi sad ne treba, iovako sve moguce vrti.Kad bude poceo stucati, zamjenit cu ga s nekom i5/i7 pilom.
|
Evo nasao optimum za 24/7 rada i do zime vise ne diram :) 333x9 stock voltaza, full load max 41 stupanj ... predivno ... za moje potrebe nema smisla ga dizati na vise od toga ...
|
Citiraj:
|
Evo mog q6600 na 3.6
mislim da slika govori sve http://yfrog.com/b9newbitmapimagerj Ploča je asrock p45DE, big typhoon |
s ovakvim temperaturama ti proc nece dugo zivit ako ga ostavis na 3.6, pogotovo pri 1.4V
Load 70 da je max ok, ali ovo ide i debelo preko toga, bolje ti to spusti |
Citiraj:
No ne držim ga na tome, jučer sam ga dobio pa se malko igram, držim ga na 2.4 i 1.2V. Eventualno kad igram armu 2 ga dignem iz windowsa na ove postavke, al pri tome mi se ne zagrije više od 60-65. |
gle, termalne specs tog proca su 71 stupanj, sve preko toga je lagana smrt, a i 2-3 stupnja do 71 je isto, tako da ... a sto se tice 1.2V mozes ga drzati na 3.0 24/7 kao sto ja radim, 45 stupnjeva max meni
|
Ha? Po čemu je to 70°C na jednoj 65nm svinji max ok? :)
Očito ti je netko napunio glavu o rikavanju procesora. |
ne znam ja, samo znam da svog q6600 necu dogurat do te granice, jer sam stvasta vidio da ti procovi na toj tempi odu baj baj, pogotovo pri 1.4V ....
|
Može par linkova? Hvala. :)
|
Citiraj:
U vrijeme dok sam ja njega planirao uzeti, nista procitao nisam, a bome sam buljio dosta vremena po forumima okolo. Jedan je krepao tu na pce mislim, 1.5v pod vodom bio konstantno oko 2. godine, mada mislim da je to rijetkost. Ali definitivno na 1.4v nema straha...:dajpivu: |
A gle, sve ovisi i od samog primjerka, moze biti da ce raditi i do 100, a moze i na 70 otici, zato kazem ako nije apsolutno nuzno i ako se nema netko relativno kvalitetno hlađenje, nema potrebe mucit tako procesor....
|
Citiraj:
Temperatura ne može ubit procesor (moderni kao što je q6600). Eventualno što može ubit procesor je napon. Pusti ti sve internet mudrace, pa i intelove brošure, i 71 kao maksimalnu temperaturu. Sam si napisao na koliko ti smatraš da je sigurno, i sam ti to tak drži, i hvala kaj se brineš. Intel ima interes u objavi toga što si ti pročitao. Kak bi zaradili kad bi svi overclockirali. |
71c je po Intelu max temp. za tcase , logično je onda da je za jezgre temp oko 6,7,8,9c viša , po Intelu. Što opet nije max temp . za jezgre , nego je preporučena od Intela.
|
Citiraj:
btw. nemoj mislit da mi tu tebe napadamo ili nešto, jednostavno ti otvaramo novi pogled na sve to jer je očigledno da nemaš pravo. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ok, ajde vjerujem da onda i moze preko 70 bez problema, nego gdje je pouzdanije citati temp jer mi everest baca jedno, a OCCT drugo? Razlika je oko 10 stupnjeva pa sad kome vjerovati?
|
Citiraj:
Proguglaj koji je tjmax za tvoj proc, narihtaj i nema problema . Najjednostavniji je Core temp i obično po defaultu ima dobar tjmax. Mislim da je 90 ali nisam siguran. |
Citiraj:
|
Vjerojatno različiti TJ Max.
Edit: Prestigli me :P Čitao od početka :) |
Core temp mi je stavio tjmax 100 stupnjeva, everest je na 90, po raznim forumima citam da je 90 stupnjeva jer prati intelovu politiku da je tj max oko 20 stupnjeva visi nego sto oni objave da je po njihovim specifikacijama, real temp isto postavio na 100 tjmax...
|
Citiraj:
Nemoj se zamarat sa temperaturama . Ak su voltaže u normali i solidan hladnjak, nema problema. |
Ma na 3.0 i 1.2125V sve ok, load ispod 50 stupnjeva, ali na 3.6 i 1.385V load je 69 stupnjeva pokazivao OCCT, dok je everest pokazivao 59 stupnjeva pa zato pitah kako i sta ...
Ali dok se ne nabavim nesto jace od Hyper TX3 3.0 je za 24/7 iako sam vidio da za 3.6 moze i manje od 1.4V, pa mi se cini da je dobar primjerak... |
Da se nadovežem na temu...Q6600 G0 hladim ga freezerom 7 pro, i temperature su mi u loadu 55-59 u everestu..a u ostalim programima za 10C više..dakle 65-69C:fuming: komu vijerovati? - inače proc. radi na def. postavkam..htio sam ga podići na 3.0..ali ove temperature me malko zabrinjavaju.........tnx:fala:
|
Ostalim programima.
|
Citiraj:
|
Evo baš sad gledam temperature nakon nekoliko minuta na 100%..bez problema prelazi 75C:fuming:...proc radi na naponu od 1.325V u biosu, 2.4GHZ, dali bi mogao spustit napon za tih def. 2.4GHZ:D..i koliko otprilike?..tnxx:fala:
|
Isprobavaj, 1.23 bi mogao sigurno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:49. |