![]() |
Kolko paket zadrzavaju na carini, kupila sam android box i vidim da je stigao u Zagreb..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nisam nikada imao slučaj reklamacije na ebayu pa da pitam ovdje. Radi se o našoj carini. Naime, naručio sam lcd ekran za frendov laptop. Stigao je preko carine gdje sam platio uredno PDV (naručen je iz kine). Sve je uredno i brzinski riješeno te je došao na moju adresu nažalost razbijen. Stupio sam u kontakt sa sellerom i sve riješio brzinski tako da mi je poslao novi ekran. Taj drugi reklamirani ekran je sada na carini i piše u napomeni na trackingu " invoice missing" što znači da će me opet tražiti kopiju računa što bi značilo da opet treba platiti pdv. Mene zanima da li je netko uspješno izbjegao pdv za reklamaciju iz kine? Imam cijeli razgovor sa sellerom gdje se vide slike i video razbijenog ekrana i gdje se vidi da je napisao da se ispričava i šalje mi odmah novi. Imam i od prvog uvoza sve potvrde o carini i plaćenom pdv-u. Da li mogu izbjeći plaćanje pdv-a?
|
Ne mozes, morati ces ponovo platiti PDV 25% plus cca 30 kuna troskova obrade tvojeg predmeta.
|
Imao si takav slučaj pa govoriš iz svog iskustva ili?
|
Imao sam slican slucaj i receno mi je na Carini da bez izvoznice moram ponovo platiti davanja.Kada sam napravio izvoznicu i prilozio je uz dokumentaciju bio sam oslobodjen davanja.Malo prolistaj temu pa ces sve naci.
|
Aha, kužim što hoćeš reći. Da li si stvarno vratio robu ili si samo naknadno napravio izvoznicu pa su ti uvažili?
|
Stvarno sam je vratio jer inace neces dobiti izvoznicu.Mislim da je tebi kasno za to, pa sam ti zato i rekao da ces opet morati platiti davanja na uvoz predmeta.
|
A ništa onda. Budem sve poslao dokumentirano i lijepo zamolio ba ako prođe prođe.
Hvala na informacijama :chears: |
Da update-am situaciju. Nakon slanja svih konkretnih dokaza da je ovo reklamacija zbog razbijenog ekrana (prijepis razgovora sa prodavačem, slike razbijenog ekrana, kopijom predmeta sa carine i potvrde da sam na prvi razbijeni ekran već platio pdv) dobio sam danas na adresu drugi ekran bez plaćanja pdv-a gdje piše oslobođeno carine. Platio sam samo 20 kn troškove pošte jer je moralo ići na carinu kada je ušao u hrv. Par puta sam se čuo telefonski sa referentom u carini koji je sve moje mailove, objašnjenja i podatke proslijeđivao cariniku te se potrudio da se predmet riješi brzo. Eto uz malo volje i truda da se sve riješiti iako su mi odmah rekli iz carine da po zakonu bez izvoznice se mora platiti ponovno pdv i/ili carina kao što je kolega RAUL rekao.
|
Odlicno,ocito si nasao nekog tko ne robuje sterotipu hrvatskog drzavnog namjestenika;)
|
Kod mene problem nastao nakon slanja SS od računa paypala gdje se vidi unique transaction ID, SS preslike plačanja na ebay-u, te dodatni račun od paypala na mail-u. Navodno sam editirao slike da cijena bude manja. Dakle radi se o zaručničkom prstenu sa pravim dijamantom kojeg sam dobio za nešto ispod 300$ pošto je bio snižen 60%, i sad oni ne vjeruju da to može tolko doći. Sada ima nešto više od 2 tjedna kolko je na carini i po svemu sudeći oni će stavit carinu prema njihovoj procjeni. Naknadno sam danas poslao video u kojem sam snimao sva tri dokaza računa, na kojima sam lagano scrolao da se vidi da nije editirano, a ako sam nekim slučajem to uspio isto editirati, onda se prijavljujem za nekvog filmskog editora u Hollywood-u. Sve bi to bilo super da me tolko muče sa tim ali planirao sam zaprositi curu na određeni, prije već planirani dan koji je sad propao... Sad naknadno neznam više što napraviti al mislim da će me carina doči više nego cijeli prstan.
|
Je li netko ikad kupio nešto skupo pa s time prošao bez plaćanja carine/pdva, a onda si poštom poslao praznu kutiju na kućnu adresu? Zanima me je li bilo problema tj. da se nije netko kasnije sjetio i pokušao naplatiti carinu na to?
|
amazon.de
Pozdrav, trebam malu pomoć.
Naručio bih tablet preko amazon.de gdje je cijena izražena s pdv, odnosno MwSt. Međutim u opisu prodavatelja stoji "delivery from China". Ako dođe direktno na hr poštu postoji šansa da mi na iznos zaračunaju i hrv. pdv. Volio bih odgovor od nekog s praktičnim iskustvom. Ili je sigurnije naručiti direktno iz Kine i platiti porez sigurno samo jednom. Ova je Varijanta skuplja za ca 100 KN. Hvala unaprijed. Lp. Igor |
Ako salje iz kine 99% plaćaš prva opet. Pošalji mu poruku, možda je ona spika da prepakira negdje u eu pa salje u hrv
|
Ma,
Narucio sam ipak preko ebaya direktno iz Kine. Nemam volje eksperimentirati. Lp. |
Koliko prođe u prosjeku od kad im dostavim mailom račun/izvod za PCP do isporuke paketa poštom?
tnx |
Oko 3 radna dana.
|
Zna biti čak oko 7 pa do 10 radnih dana kada im je gužva.
|
Citiraj:
|
čitajući topic par stranica unazad, ako se nešto od hardwarea naruči iz EU, jedino što uz dostavu placam je razlika u PDVu?
|
Iz unije ne plaćaš ništa.
Porez je plaćen pri kupovini, bez obzira na išta. :beer: |
Citiraj:
Kom se da citat: https://www.gov.uk/starting-to-expor...o-eu-countries |
Citiraj:
Ako te muči zašto je 25%, to je standard u EU - mora se zaračunavati porez države iz koje se kupuje ukoliko trgovina ostvaruje promet veći od nešto eura godišnje. |
Citiraj:
Ako si pak rekao nekom rođaku u Švabiji/etc. da pošalje Autobusom ili pak imaš neku *mračniju* šemu sretno s time... |
Plaćaju li se ikakvi nameti na kupovinu robe sa engleskoj ebaya, roba je iz engleske dakle.. Radi se o slusalicama od cca 1300kn..
|
Engleska=EU znači ne prilikom uvoza.
|
Provjeri to detaljno. Prodavač iz UK ne znači nužno i da roba stiže iz UK
|
Citiraj:
Iako je jedan seller u shopu imao posebno nabacan "UK Stock" i navodno ima i "UK Warehouse" naručena roba je nakraju ipak došla direktno iz Kine. |
Kupio bih jedan USB stick koji je na Ebay-u 40$ a na Amazon.de 47€.
Razlika je 80kn pa bih ga naručio iz Kine ali me brine da li bi mi naši opalili carinu pošto prelazi 200kn? Ne znam da li bi gledali vrijednost kad vide da je to samo stick ili sad za sve provjeravaju? Kad bi mi i carinili koliko bih još morao platiti? |
Ak imaš sreće neće otvarat, ak otvore mogu te tražit (i budu) račun.
Plaćaš u ovom slučaju samo PDV. |
Znači ako provjere platim još 25% (67kn) + ponovno onu njihovu poštarinu.
To bi onda bilo otprilike kao na Amazonu a ako bude sreče ništa ne platim. Onda bolje naručiti iz Kine pa APP :D Hvala na odgovoru. |
Kupio sam jedan predmet na aliexpressu za 185 kn. Da li cu morati placati carinu i pdv za to?
Hvala! |
Ne,do cca 30$ se ne plača carina.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
22$ je granica |
Citiraj:
|