PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Vista Ultimate - moj review (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56505)

domy_os 28.03.2007. 10:04

Imam po folderima, ali svejedno ne stane, a mrzim klikat na onu malu strelicu... Navikao sam već na sidebar...

crn 28.03.2007. 10:09

Citiraj:

Autor domy_os (Post 686556)
Imam po folderima, ali svejedno ne stane, a mrzim klikat na onu malu strelicu... Navikao sam već na sidebar...

Stvar navike... ali ne kužim na koju strelicu treba klikat :stoopid:

LAcy 28.03.2007. 10:10

Dosta OT! crn ti bi mogao znati kako da twiknem Vistu da mi ostane proziran taskbar kad je aplkacija (recim FF) u full screenu?

crn 28.03.2007. 10:27

Citiraj:

Autor LAcy (Post 686564)
Dosta OT! crn ti bi mogao znati kako da twiknem Vistu da mi ostane proziran taskbar kad je aplkacija (recim FF) u full screenu?

Neka mod slobodno obriše ove OT postove a što se tiče Viste nisam je još instalirao tako da sam ovdje samo kao promatrač :D

LAcy 28.03.2007. 10:32

Citiraj:

Autor crn (Post 686578)
Neka mod slobodno obriše ove OT postove a što se tiče Viste nisam je još instalirao tako da sam ovdje samo kao promatrač :D

Ne se ljutit' odmah :D Ajd instaliraj pa nađi to što mi treba.

Mr.Ex.President 28.03.2007. 14:35

Citiraj:

Autor Lihto (Post 686214)
trebo bi imat barem jedan bookmark,tj. neku stranicu u onoj traci iznad tabova,onda neće skakat.Meni je to već bilo na XP-u i nikako da ga namjestim,stavljao sve verzije i onda slučajno ubacim gore i sve ok.

Ne kužin. Di i kakav bookmark ?
Citiraj:

Autor jonyb (Post 686236)
stavi 2.0.0.3, ranije verzije znaju raditi probleme

Prika ne sviđa mi se. Ostat ću još neko vrime na 1.5. pa onda preć:)

Citiraj:

Autor domy_os (Post 686539)
Ne treba imati nijedan bookmark, samo se isključi bookmarks toolbar i titranje će nestati...

Isključija, restartira, opet isto:lol2:
ma nek stoji, muljat ću nešto posli, a bude li i dalej stalo bit će format K: :)

EDIT: Sredija san... nekako. Neznan ni sam kako:D

demetrius 28.03.2007. 18:12

svaki dan nove gluposti znači 7600 gt ??koji driveri and klokenzi under vista??riva tuner radi ali ne radi it says no suported drivers detected for this grafa

ati tool kaže da mu neki kernel fali da bi ćakulao s grafom??

Perki 28.03.2007. 19:03

Citiraj:

Autor demetrius (Post 686977)
svaki dan nove gluposti znači 7600 gt ??koji driveri and klokenzi under vista??riva tuner radi ali ne radi it says no suported drivers detected for this grafa

ati tool kaže da mu neki kernel fali da bi ćakulao s grafom??

Probaj s nvidia nTune. Ak ne radi, ostaje ti jedino flashanje.

demetrius 28.03.2007. 23:34

ati tool proradio nakon restarta,samo on neke lude frekvencije i nalazi i uvjek mi bloka komp kad on sam traži najveće frekve,za moju za gpu prešo 700 i još vrtio ali s bjelom slikom.

cvitanini 29.03.2007. 00:17

imam jedan poveci problem.
naime problem je u przilici Pioneer DVr-111D ili necem drugom.
instalirao sam vistu i desetak dana je sve bilo ok, medjutim sada mi przilica dvd na 8x przi i preko 30 min. kad dvd otvorim on normalno radi i normalno ga cita u dvd playeru ak je film, medjutim problem se javlja i kod kopiranja sadrzaja sa dvd-a na komp. za jedan film od 1.4 gb treba i desetak min, i ne samo to, cijeli komp mi se tako uspori da mi se jedva mis krece po ekranu.
probao sam se vratiti u xp i s tim tamo uopce problema nisam imao.
molim sve koji nesto znaju o tome da pomognu jer me vec lagano zivcira.
hvala

tOta 29.03.2007. 00:20

Provjeri da disk ili DVD/RW ne rade u PIO modu?

cvitanini 29.03.2007. 00:30

sorry a gdje to tocno provjerim.?

tOta 29.03.2007. 00:42

Device Manager pod IDE controllers. Izabereš kanal i vidiš Current Transfer.
Gdje pise Not Applicable znaci da taj nije u upotrebi. Znači DMA ne PIO :)

cvitanini 29.03.2007. 01:58

hvala tOta. problem rijesen.

zwer54 29.03.2007. 04:53

e ovak, neda mi se sad čitati svih 20 stranica, ali imam nekih zamjerki na vistu... u potpisu mi je konfa, mislim da je vise nego dovoljna da vistu vrti glatko... ocjene konfe mi je, za hdd 5,6 vga 5,9 a cpu 4,3 i ram 5,9... mislim da je to dovoljno da radi u potpunosti najbolje kak bi trebala...

neki programi ne rade ali to se ne cudim... no muci me ram i page file... tj. vistino kopanje po disku... onako, stoji sve na stand by, ja citam forume i ovaj pocne kopat po disku kao da defrag radi... ono, ne malo da zaršota hdd nego dere 10 - 15 minuta dobrih... i odjednom gotovo... a sve radi dalje ali me smeta to što ruje nekog vraga stalno...
Misleci da ce se to rijesiti ako iskljucim page file posto imam 2 gb rama mislim da bi trebalo bit dovoljno za sve kaj ja koristim... i tako ja to iskljucim i nisam dobio ama bas nista... i jos k tome odem u task manager na performance i pise:
ono cpu usage to je ok, skoro uvijek 0%, 2% i tak to... a memory recimo trenutno 813 mb (imam upaljena 2 mozilla browsera, task manager i dc++), ali pise ok, sad vec 814 (kak ovo pisem tak mi stoji otvoren task manager pa gledam) a dolje pod physical memory pise total 2045, cached 1457, a free 33, a pod system pisu one neke gluposti i na dnu page file: 742M/1963M

eto, znaci pokazuje da je zauzeto evo sad 815 mb a slobodnog rama imam 32... a page file je trenutno 743 mb, a iskljucen je page file... kad odem tamo na podesavanje toga odabrana je zadnja kvacica ona da nema page file...

jel ima netko slicnih problema??

inace da kazem, grafika recimo u internet exploreru (tj mozilli) je puno bolja nego na xp, cista slika itd... preglednost my computera i diskova isto super kad se naviknes... ali upravljanje memorijom me brine... i to dosta...

i eto sad gledam, na dnu task managera pise processes:40, cpu usage: 0% i physical Memory 39% (po kojoj pak to racunici...)

LAcy 29.03.2007. 08:06

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 687499)
e ovak, neda mi se sad čitati svih 20 stranica, ali imam nekih zamjerki na vistu...

Tebi se ne da čitati, a meni se ne da opet pisati ono što smo već objasnili (roštanje harda - indeksiranje, memory management - tako sad radi).

Perki 29.03.2007. 08:54

Što bi se reklo, it's a feature, not a bug. Bill se vodio logikom da je grijeh ostaviti računalo da ništa ne radi. Ako mu korisnik ne da posla, Vista bu si ga sama izmislila. Pa otuda indeksiranje i chache-iranje, tj. roštanje i naizgled veliko zauzeće memorije. Ovo dvoje začudo odlično i funkcionira, zapravo rezultati navedenoga. Osobno, indexing/search i superfech su mi jedini motivi eventalnog micanja sa XP-a.

crn 29.03.2007. 12:57

Znači li to da dok da npr. po noći tiho slušam muziku moram usput uživati i u ničim izazvanom roštanju 5-6 diskova...? Ako je tako oprosti puno ali to je sranje a ne feature. U nekom poslovnom/serverskom okruženju cijela stvar možda i ima smisla ali ja želim moje diskove tihe a moju memoriju spremnu za programe koje ja želim pokrenuti a ne za one za koje Bill misli da ću ih možda pokrenuti. U krajnjem slučaju vrijeme će pokazati koliko je to sve skupa korisno ali nažalost iskustvo nas uči da svaki put kad nam Bill želi čitati misli debelo zasere motku. XP radi dobro tek kad se isključe sve kvazi optimizacije a što se tiče Viste živi bili pa vidjeli... osim toga već sam postavio pitanje ali kako nitko nije odgovorio na njega ponovit ću ga.
Na stranu marketing zanima me konkretno :
Citiraj:

Usporedbe radi meni na XPu firefox se recimo otvara trenutno kao i thunderbird i explorer i 40tude, neru i Abiwordu treba 2 sec, photoshopu 5 sec a COD2 se pokreće za 3 sec. Indexing je isključen a sistemske datoteke su uvijek učitane u memoriju ('disable drivers and core paging')... koliko se brže programi učitavaju na Visti sa uključenim superfetchom ?

domy_os 29.03.2007. 13:12

Možeš taj SuperFetch isključiti, ako želiš. Skini vLite (slično nLiteu za XP), imaš dosta tweakova za Vistu. Program se još uvijek razvija...

Što se tiče pokretanja programa, meni je isto kao na XP-u, ali baš da mi se PS pokreće 5 sec, no way... :D Tek iz druge, ali iz prve nema teorije. :D

zwer54 29.03.2007. 14:09

a hoce mi netko odgovorit za taj page file?? zasto mi pise da je zauzeto tolko i tolko od tolko i tolko ako sam ja deaktivirao page file???

Mr.Ex.President 29.03.2007. 15:06

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 687767)
a hoce mi netko odgovorit za taj page file?? zasto mi pise da je zauzeto tolko i tolko od tolko i tolko ako sam ja deaktivirao page file???

Ja tebe poviše ništa ne kužim. A da daš skrinšot ?
I BTW Mislim da nije pametno to isključit;)

LAcy 29.03.2007. 15:11

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 687826)
Ja tebe poviše ništa ne kužim. A da daš skrinšot ?
I BTW Mislim da nije pametno to isključit;)

Malo se gotovanski ponaša zato ga ne kužiš, ne da mu se čitati pa mu mi trebamo doći kao help desk.

zwer54 30.03.2007. 00:16

Citiraj:

Autor LAcy (Post 687833)
Malo se gotovanski ponaša zato ga ne kužiš, ne da mu se čitati pa mu mi trebamo doći kao help desk.

ma hvala na odgovoru!! ***ote kaj cu citat 20 stranica toga, da bi na kraju ispalo da nema tog kaj mene muci... pitao sam nešto, ak znaš odgovor reci, ako ne šuti...

zakaj si svi tak pametni ovdje ???... :bonker: :bonker: :bonker:

LAcy 30.03.2007. 07:38

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 688277)
ma hvala na odgovoru!! ***ote kaj cu citat 20 stranica toga, da bi na kraju ispalo da nema tog kaj mene muci... pitao sam nešto, ak znaš odgovor reci, ako ne šuti...

zakaj si svi tak pametni ovdje ???... :bonker: :bonker: :bonker:

Ne želim ulaziti u konflikt sa tobom ali ne možeš početi post sa "neda mi se sad čitati svih 20 stranica" jer si registriran puno prije početka ove teme. Dok te nije zanimala nisi pratio i sad kad te zanima, mi trebamo čitati umjesto tebe što je već napisano ili ponovo pisati. Da nisi tako bahato započeo post ne bih riječ rekao.
Ispričavam se na OT.

zwer54 30.03.2007. 08:45

Citiraj:

Autor LAcy (Post 688369)
Ne želim ulaziti u konflikt sa tobom ali ne možeš početi post sa "neda mi se sad čitati svih 20 stranica" jer si registriran puno prije početka ove teme. Dok te nije zanimala nisi pratio i sad kad te zanima, mi trebamo čitati umjesto tebe što je već napisano ili ponovo pisati. Da nisi tako bahato započeo post ne bih riječ rekao.
Ispričavam se na OT.

pa bar sam iskren, jednostavno, neda mi se citat 20 stranica!! kaj je tu cudno, kao da se svima da...

domy_os 30.03.2007. 09:03

Jesu li ti i u školi profesori ponavljali cijelo gradivo dok si ti bio recimo bolestan? :) Gotovan jedan... :nono:

buljo 30.03.2007. 14:01

Evo ja stavio Vistu, i mogu reč da se ne snalazim :D

Neke stvari mi se sviđaju, ovako sa obzirom da sa samo stavio drivere bez ikakvih programa zasad nema problema makar sam ih očekivao.

Neću ništa pitat jer je tema dosta velika da nađem sve što bi me moglo zanimati, ma da IMO treba proč još neko vrijeme da postane to pravi proizvod, dječje bolesti ne volim. :)

P.S. Pišem sa Viste sad, IE 7, bljak..

vedranjosipa 30.03.2007. 14:25

moze li mi ko napisat koliko zauzima vindows vista ultimate zauzima na dvd-u ali final verzija??

domy_os 30.03.2007. 14:37

32-bitna je 2.52 GB, a 64-bitna 3.57 GB. Ne spamaj tamo po Tržnici...

buljo 30.03.2007. 15:31

Evo nakon 1 restart i 2 pokretanja Viste uvidjeh da je to lagano smetje...

Instalirao sam drivere od ATIja i od Audigy4 i surfao sam PCEom dok nisam pročitao cijeli ovaj tread, u postavkama sam izmjenio par sitnica koja nemaju neke veze za rušenjem sistema.
Vista je Ultimate..

Problem BSOD kad se pojavi ovaj lijepi ružni zvukič kad ulazi u Vistu.
Shvatio bi da sam nakrcao programa ko gov*na al nisam.
Poluproizvod + smetje. Ah kao što sam i očekivao :D

DDTdoo 30.03.2007. 15:46

@domy_os da li govoriš o dvd v.66r-0190 ili 66r-00020 ili imaš "rtm" tj. šta ti ispiše everest za verziju (mene zanima 64bitna verzija jer se ponaša "čudno" ova moja(ultimate) RTM 6.0.6000.2.0.0.256.1)

@buljo - koju verziju si ti opalio? :chears:

domy_os 30.03.2007. 15:52

Obje verzije su Ultimate RTM, novije nema...

buljo 30.03.2007. 18:48

99% sam ziher da je zbog clocka, ak se dobro sječam što sam čitao to je i Domyja mučilo, al ebemu da diram voltažu zbog Viste, ono f** off i takva Vista.

EDIT: Evo igrao sam se malo da ne ispadne da samo pljujem Vistu bzvz..

Dakle vratih ja sve na def jer su se uzastopno javljali BSODovi ali nakon toga ista stvar, pogledam ništa klokano sve postavke na AUTO.
Nakon toga sam izvadio USB Stick (Verbatim U3 2GB) koji je bio za onaj boost, i uđe u Win, nakon toga opet kloknem sve kak inače držim i opet BSOD, vratim na def opet ulazi, sa stickom neće da boota; točnije malo hoće malo neće.

E pa ta particija di je Vista ide na format i dok oni ne srede da komp normalno radi do tad je Vista poluproizvod.

P.S. Da imam kramu od kompa rekao bi nešto...

Mr.Ex.President 30.03.2007. 19:27

Hm ?
Meni Vista najnormalnije radi iako je dosta jak clock.
A radi i priki koji je na granici ( kad digne za samo 2 Mhz dobije BSOD u XP-u:D )

domy_os 31.03.2007. 01:57

Meni isto tako vrti dual Prime na određenom taktu preko 6 h, a Vista se buni... :)

buljo 31.03.2007. 03:02

I što si točno napravio?

Jer ja nisam došao do toga koliko bi voltažu trebao dignut, ugl stao sam kad je bilo puno previše.

domy_os 31.03.2007. 03:29

Stavio na default i kasnije vratio OC postavke.

SPLiFF 09.04.2007. 01:11

evo 3 dana sam na Visti x64 Ultimate. Ne mogu prokleti tv-out ukljucit. Nasao sam ovo: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=24666&st=0
Sad pitanje - jel itko uspjeo upogonit tv-out na visti sa nvidia grafom? Po mogucnosti 7xxx. Tu neki lik kaze da treba spojit s-video>s-video kablom. Ja imam s-video>rca i normalno je radilo u xp-u. Ovdje mi jednostavno ne zeli prepoznati TV i nista ne pomaze. Samo opcija single display mi je dostupna.

btw, O&O Defrag 8.6 mi ne da instalirati, kaze ne podrzava 64-bit, a procitao sam negdje da bas ta verzija kao radi. Al ajd. Jos samo moram naci drajvere od tv-kartice, sam dok skontam koji model imam :D Bio sam uvjeren da imam RM, al vidim na leadtek sajtu da s njim ne dolazi daljinac, a ja ga imam :S

crn 09.04.2007. 02:08

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 695246)
evo 3 dana sam na Visti x64 Ultimate. Ne mogu prokleti tv-out ukljucit. Nasao sam ovo: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=24666&st=0
Sad pitanje - jel itko uspjeo upogonit tv-out na visti sa nvidia grafom? Po mogucnosti 7xxx. Tu neki lik kaze da treba spojit s-video>s-video kablom. Ja imam s-video>rca i normalno je radilo u xp-u. Ovdje mi jednostavno ne zeli prepoznati TV i nista ne pomaze. Samo opcija single display mi je dostupna.

Sa svim dosad driverima koje sam probao sve je radilo kako treba isto kao i na XPu...
Vista ultimate x64
7800 GT
Nvidia 100.65
Nvidia 101.41 beta
Xtreme-G 100.95
...
http://img373.imageshack.us/img373/8117/tvoutes9.th.jpg
...

SPLiFF 09.04.2007. 02:50

bit ce da je do kabla onda. Pretpostavljam da ti imas s-video kabel, vjerojatno ne onaj po 10kn :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:55.