![]() |
Lokalni acc moš napraviti i ako u mail napišeš "mememe" ili neki drugi banani MSA
|
Citiraj:
Odakle da ljudi znaju za tu shemu sa BYPASS? Evo ja prvi puta čujem za to i da sam išao instalirati Win 11 sigurno bi tu zapeo i mislio bi da mi baš treba online account. Win 10 uredno možeš instalirati bez online računa i bez ikakvog otvaranja terminala i ukucavanja tajnih kodova. |
Citiraj:
1. Da, to znamo ti i ja i nekolicina nas, u desetki si barem imao birati dok ovdje nemaš birati osim ovog hacka. 2. Popravio link, ali ovo stavi na 4: widget.non-native-theme.scrollbar.style. Ovo tvoje ni ne diram, nego promijenim stil scrollbara.. Then input the value 1 (Mac OS X), 2 (GTX), 3 (Android), 4 (Windows 10), or 5 (Windows 11) in the widget.non-native-theme.scrollbar.style box for the scrollbar style you want to change to. |
IMHO uopće nema potrebe za kojekakvim hakiranjima kad se Windows 11 ISO uredno preuzima sa službenih Microsoft stranica, a onda se pomoću Rufusa složi bootabilni USB, a jedna od opcija je i ova u nastavku.:)
Citiraj:
|
Citiraj:
Rufus je samo ugradio tu naredbu u izradi iso-a koju inače moraš pisati ručno. Ali ajd, dobro je znati da se sve može riješiti, barem zasad, dok Microsoft ne odluči da se više ne može, jer ide u tom smjeru... |
Ali zašto bi se morao hack raditi pa makar i sa Rufusom?
Ali da, očito se ide na to da se izbjegne lokalni račun i da se koristi samo online račun. Sva sreća pa Windowse koristim samo koliko moram a za sve ostalo je tu Linux :) Mada kako su u W10 napisali za lokalni račun tu je već bilo očito da forsiraju online. |
Jasno da oni to forsiraju još od Windows 10, dok su za 11 samo dodatno pojačali na 11, ali bootabilni USB se ionak mora složiti, pa kad se već slaže, onda se složi kak spada, jer Rufus tu opciju ima već jedno dulje vrijeme i to je to.
IMHO itekak elegantije rješenje od kojekakvih SHIFT, DEL, CTRL, F10, CMD, gasi Internet i motaj kabel i sličnih pazi da kava ne prekipi solucija prilikom Windows 11 instalacije.:) |
Joj, kakve komplikacije, pa i na 10 i 11 verziji samo jednostavno na onom koraku gdje pita jel za kućnu ili poslovnu upotrebu instalacija, odabereš za posao, spajanje na domenu. I nikada ga ne digneš na domenu i to je to, normalno instaliraš s lokalnim userom. Jedino ne pali na home verziji.
Ovo sa SHIFT+F10 je potrebno kada instalacija ne prepozna mrežnu karticu, odnosno ne instalira wifi ili žični LAN pa nemaš pristup netu i da, to je totalna debilana na zadnjoj verziji 11-ce, forsa net kojeg nemaš, a bez njega ne moš doći do onog dijela gdje mu možeš reći da je komp za poslovnu upotrebu :) |
Jedino se ne sjećam sada kako je sa predinstaliranim Windowsima tj. oni koji dolaze uz računala.
|
Da, moguće da tamo ne ide tako...
|
Ja se još uvjek nemogu odlučit dal je to evil empire taktika ili su u Redmondu jednostavno svijesni da je Average Joe nesvjestan benefita MS accounta, besplatnog Office-a i backupa na OneDrive pa ga moraju malo agresivnije "ponukati" na korištenje istih.
Treba imati razumijevanja za MS, sjetimo se da je isti taj Average Joe u doba sedmice imao isključeni WU (jer ako je bio uključen onda mu je prestao raditi crack za aktivaciju) i isključeni antivirus (jer ga je isključio zbog igrica iz videoteke). Onda je došla desetka i forsiranje updateova i Defender koji se neda trajno isključiti. Pa su power useri digli dreku bez da se upitaju dal možda iza toga stoji neki dobar razlog. TLDR: Average Joe je kriv za sve. |
To je namjenjeno za prosječne korisnike koji ionako samo znaju kliktati next i accept.
Tko si da truda malo koristiti Google sve se lako može naći. A za nekakve sistemce imate puno materijala na MDL forumu za tweakanje i modificiranje instalacija, a između ostaloga i kreiranja unattended setupa kojim se sve to može zaobići. |
Citiraj:
|
Dobro da ste spomenuli ovu debilanu s accountima. Do sada još nisam imao to čast ali vjerojatno ću prije ili kasnije instalirati nekome to jedanaesto smeće pa je dobro znati. I stvarno je uvijek pametno složiti si unattended xml i skratiti hrpetinu idiotarija.
A kada se već idem zajebavati s tim sranjem, onda odradim i brisanje tone smeća iz instalacijsog imagea. https://msmgtoolkit.in/downloads.html Nakon toga, ne samo da više nema problema s ograničenjem veličine fajla od 4GB (wim) već i cijeli image ode na 3.7GB te instalacije traje brat bratu, ravno 5 minuta. Te sama instalacija ne pršti od šarenog smeća koje skače iz paštete :D |
Činjenica da najpopularniji i najučinkovitiji alat za aktivaciju SVIH verzija windowsa ima github repozitorij je vrlo zanimljiva u svijetlu činjenice da je MS vlasnik githuba.
|
Mene to ne čudi s obzirom da znam da nema tih dubina na koje MS ne bi potonuo da osigura čim veći udio kućnih korisnika. To uključuje proizvodnju bypassa za vlastiti sistem aktivacije softwera :D
Vjerujem da im većina zarade ipak dolazi od korporativnih korisnika. A kućni ima dobro dođu za prikupljanje podataka :D |
Upravo tako, od koljevke pa do groba, Windowsi.
Da naprave pravi crackdown na aktivatore/keyeve za 10$ imali bi instant "Year of Linux on the Desktop". |
Bilo bi zanimljivo vidjeti što bi se dogodilo. Moje lokalno iskustvo s ljudima (računalnim dibidusima) koje sam prebacio na linux takvo da oni koji su vidjeli moderan linux desktop i nakon kupovine novog računala ostaju s linuxom. Jer su navikli.
S druge strane, oni s krama laptopima kojima sam montirao neke lakše distrbucije koje nisu toliko user firendly ali omogućuju korištenje dotične krame (što ljudi uzimaju zdravo za gotovo) rađe po nabavi novog hardwera idu natrag na windows. Jer windows je windows, hebiga. Ali da je licenca 150€, bogami dosta njih bi drugačiju pjesmu pjevali. |
Ne kužim čemu se u današnje vrijeme zajebavati s raznim aktivatorima, crackovima i ostalim sranjima te riskirati sigurnost sistema, kad možeš kupiti aktivacijski key za 2-3 eura? Meni to osobno ne ide u glavu... Just saying :fiju:
|
Ostavim neaktivirane winse.
|
ali šta je sa wallpaperom?:D
|
Ili koristiš aplikacije koje preko hwid-a aktiviraju windowse pa sam MS misli da imaš aktivne windowse, bez krekova i instaliranih KMS servisa.
Čak moreš aktivirati i Enterprise licencu, iako npr imaš instaliran Pro SKU. Stvar dela bez problema i na 10 i na 11, jel Tak sam barem čul, da se razmemo :) |
Ma lako za te sitne ribe, ulovi on i kapitalce tipa Server.
I to sve pod budnim okom Microsofta, da se razmemo. |
|
Citiraj:
no@thankyou.com a pod pass upišeš bilo šta i voila :goood: |
Totalno bi otupili ko iOS korisnici da MS stalno ne postavlja nove izazove pred nas.
Hvala mu i dika! |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Onda je samo onemogućeno na ISO verziji... Prasci jedni. |
moze se ako kreiras bootabilni sa Rufusom ugasit to, ima opcija da ne pita za MS acc
|
|
Citiraj:
|
Grupiranje je trash. Dobijem ospice kad gledam ekipu dok sheraju screen, imaju 42 ikonice na taskbaru i onda hoveraju iznad svake i u popupu traže gdje im je šta ... ja bih rađe sve strgao u tri lijepe materine.
|
Eto vidite, svi pljuju po jadnom microsoftu a on samo želi da korisnici budu sretni i zadovoljni.
Ma biće 11 spreman za primetime do 2026 kad 10 bude EOL. Kažem 2026, nema šanse da ovaj 2024 deadline implementiraju dok W11 ima samo 25% marketshare dvije godine nakon launcha, a desetki marketshare raste umjesto da pada. Mislim da je ovih 25% većina novi brandname kompovi plus ekipa kaj ima ove nove Intel procesore pa su prisiljeni koristit 11. Ja sam na W10LTSCIOT, jest da je teško za izgovorit al ima support do kraja desetljeća. Clean install, disable hibernation, maknuo pagefile na drugi disk i kaže zauzeće C: diska 8GB. Not too shabby. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ustvari MS želi da manje radimo a mi se bunimo... Ovak se možemo izvlačiti da tražimo u takbaru prozor koji nam treba...
|
Svaka čast, kužim da je stvar navike ali taskbar meni osobno izgleda užas s tim tekstom + valjda ne radim dovoljno kompliciran posel pa da se ne snalazim sa aplikacijama :D
Kad i ima puno toga otvoreno, Win+Tab mi je puno praktičniji i zgodniji način da nađem kaj mi treba |
Stvar je u tome da si na taskbaru možeš poredati programe tako da uvjek znaš gdje je koji a win tab stalno randomizira lokaciju pa svaki put moraš tražiti.
|
Ne bi trebao biti randomiziran raspored, već ovisi o redoslijedu u kojem su pojedini prozori bili podignuti. Ali nisam to već dosta dugo koristio.
Prednost klasičnog taskbara je u tome što, ukoliko imam nekoliko dokumenata otvoreno (npr. Excel), onda mogu odmah po nazivu dokumenta koji piše na taskbaru vidjeti što mi treba bez da nabadam. Bedževi mi sami po sebi nisu problem ukoliko od svakog imam po jedan. U tom slučaju mi je i praktičan bedž jer moram manje lijevo desno s mišem da bih naciljao što mi treba. Prebacivanje s jednog prozora na drugi sa ALT+TAB zaista je epic win kojeg sam dugo godina koristio, međutim kod monitora više rezolucije (2k+) radije si stavim dva prozora side by side (ili jedan na jednoj i dva po pola na drugoj strani) pa onda lako ordiniram. A u tom scenariju brzo prebacivanje sa ALT+TAB na neki treći prozor baš više nije niti brzo niti precizno jer treba stisnuti barem dva puta da bih se prebacio s ta dva prozora koja stalno koristim i treba znati koji je taj treći ili četvrti prozor. To je sve skupa dodatno zakomplicirano ako je dodatni monitor sa strane. Tako da sam ALT+TAB zamijenio s virtualnim desktopom (što se MS konačno sjetio prekopirati s Linuxa nakon kakvih 15-20 godina) gdje onda imam raspored najbitnijih aplikacija na svakom od desktopa (tipično koristim tri desktopa + monitor na laptopu sa strane) i prebacujem se s ATL+strelice. Ono što je meni kod grupiranja zapravno najveći problem je, kod mnogih ljudi, dominatan način korištenja: kao da dobiju ideju da ima mjesta pa krenu rokati po prozorima. Tako da dolje ima 5 prozora iza bedža na taskbaru i onda hovera da digne gore odgovarajući prozor browsera da bi ondje imao 17 otvorenih tabova tako da se vide jedva i ikonice pojedinih sajtova, a kamoli opisni tekst. Pa ajmo dalje pikati dok ne napikamo dok petero ljudi to gleda. Također mi je fantastično kada vidim da netko shera 1080p screen s laptopa, gdje očito niti miša ne koristi već brlja po trackpadu, i to isključivo s jednom rukom. I onda kada ide nešto kopirati ajmo lagano odteturati na menu, pa edit, pa copy ... očito je da sam došao prestar za neka sranja :D Ja da tako radim ne bih stigao niti pola posla napraviti od ovoga što napravim, i to ne zato što ne bih znao što napraviti, nego jednostavno u tom ćumezu prozora, tabova, nekorištenja shortcuta i ostalog čovjek sam sebe umara i troši trud i koncetraciju na budalaštine i ponavljanje nepotrebnih radnji. Treba veći dio vremena raditi ono što drugi ne mogu a ono što može svatko smanjiti na minimalnu moguću mjeru. |
Mene je to grupiranje na silu tako živciralo da sam na kraju kupio Start11 i to odmah onaj paket od 5 licenci za 17.99€ (cca 135 kn) da imam za više uređaja.
I sad sam miran, složio si Start menu i Taskbar točno kako želim i kako sam imao na Win10. |
Dakle, Start11 košta više od windowsa 11 :D GG
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:08. |