PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konzole (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=77)
-   -   Xbox Series X/S (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=301320)

LostX 10.08.2024. 15:06

Radi provereno indija preko nordvpn.
Gamepass ti prvo mora skroz isteć,

Trebaš na indijskom vpnu izgooglati xbox site indijski i tamo se ulogirati na "indijski" ms account i reedemat.

Treba pazit da cu cookies obrisani.
Nakon šta reedemas 3x 1god god.
gasiš vpn, chrome, odeš ponovno na normalni ms reedeem site i upišeš game pass ultimate global key i kaže da će napraviti konverziju....
Ključeve odma 3x 12m xbox core INdia i 1month ultimate global imaš na kinguinu...

Nemoj mjenjati regiju svog accouta, nije potrebno...
Kod reedema 3godine ako kaže da je wrong region , znači da je ulogiran u pogrešnu regiju MS stranice.....
Obriši cookies i probaj VPN on/off... I login link sa xbox gamee pass www stranice....

sokre10 03.10.2024. 18:29

Da li se nakon 12. 9. i dalje moze sloziti 36 mjeseci corea ili je 12 mj. max?
Koliko citam sad je odnos 2:1.

Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk

fre@k 10.10.2024. 21:09

Dali je netko radio usb adapter na NVME ssd. Ostao mi jedan Crucial P5 M.2. 2280 od 1TB pa bi napravio od njega storage za igre, brzo se napunilo ovih 1TB na xboxu.

Vidim da neka ekipa ima problem s kablovima, drugi s adapterima, pa cisto da vidim dali netko ima nesto složeno.

Disco 11.10.2024. 08:25

Citiraj:

Autor fre@k (Post 3767559)
Dali je netko radio usb adapter na NVME ssd. Ostao mi jedan Crucial P5 M.2. 2280 od 1TB pa bi napravio od njega storage za igre, brzo se napunilo ovih 1TB na xboxu.

Vidim da neka ekipa ima problem s kablovima, drugi s adapterima, pa cisto da vidim dali netko ima nesto složeno.

Hmmm, nemam X, ali imam dock sa Alija koji sa PCem radi savršeno, uzeo sam verziju koja guta i PCIe i SATA m2. A koštao je samo 15$.

Vidim da je sada 17€, što je IMHO i dalje vrlo isplativo...LINK

1v@n 11.10.2024. 12:54

Ako ga spojiš na USB, moći ćeš na njega prebaciti igre, ali ne ih i igrati (ako pričamo o igrama za X i S).
Za igranje s eksternog storagea, mora ići u njegov extension port

Ako su igre za starije konzole u pitanju, onda je dovoljan bilo kakav eksterni disk

sokre10 19.10.2024. 14:49

Citiraj:

Autor sokre10 (Post 3766079)
Da li se nakon 12. 9. i dalje moze sloziti 36 mjeseci corea ili je 12 mj. max?
Koliko citam sad je odnos 2:1.

Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk

Da odgovorim sam sebi i da imate info.
Turska, Brazil i ove ostale atraktivne države se mogu stackat samo 13 mjeseci.

-Ako hoćete game pass ultimate, uzmite 3*12 mj. Corea Indij i 1 mj. ultimate globala.
-Aktivirajte neki vpn u indiji
-Ulogirajte se na indijski xbox site i redeemajte 3*12 mj. corea
-Nakon toga se izlogirate iz xbox sitea i vpn-a
-Ulogirate se u "normalni" microsoft site i redeemate 1 mj. ultimate-a, tu će vas pitati za konverziju corea u ultimate. 36 mj. core--->18 mj. ultimate i to je to.

njOob 11.12.2024. 16:36

Update: proslo i meni sa Indijom ali sam se izmucio. Morao sam cak i napravit payment credit card sa Indijskom adresom da bi mogao redeemat global ultimate (konverzija).

Sent from my SM-S926U1 using Tapatalk

1v@n 11.12.2024. 17:01

Ajd daj onda updateani step by step dok ti je friško.

I mene uskoro čeka isti proces, pa da ne lutam.

njOob 11.12.2024. 19:32

1. Kupio na G2a.com:
3x 12M Game Core India (25.22$ po 12M)
1x 1M Gamepass Ultimate Global Key (nemojte se zajebat pa uzet global account kao i ja). 12.55$

2. Da bi reedemao Indijski morao sam promijenit na postojecem MS accountu region na indijski (na kojem sam prije imao ultimatepass convertiran).

https://account.live.com/editprof.aspx

Pratio sam info sa:
https://xbox-store-checker.com/en/ne...d-a-gift-card/

3. Kad sam uspio redeemat sve game core indijske pocinje problem sa aktivacijom global ultimatea. Zadnje sto sam pokusao je Indijski region skupa sa vpn indijskim te sam ujedno prije reedemanja global ultimate keya postavio payment sa karticom koju imam od poslodavca u Americi ali sam stavio indijsku adresu u Goa.

Zasto sam radio to prije reedemanja je zato sto kad dodje da potvrdis konverziju u ultimate, Microsoft je stavio obavezno da moras stavit auto resubscribe i moras odabrat payment. A za Indiju na MS stranici nedava opciju paypala nego samo visa mastercard i neki kurac indijski koji se verificira preko Indije??. Kad sam jedan put pokusao cak mi je i odbilo a drugi put ovo sto sam radio unaprijed postavljanne payment methoda i odabrao Indiju je proslo (odma mi je izbacilo opciju payment method na confirmationu od konverzije)

Zao mi je sto nije lakse ali mozda je zato sto koristim account koji koristim vec godinama za gamepass. Prije sam koristio Brazil itd.

Mozda je lakse kad se kreira novi account.

blava 30.12.2024. 11:09

Može preporuka wireless slušalica za Xbox Series X ?

Imam razer baracuda,ali idu samo zicanim putem pa trazim nesto da ide bezicno,cca 100 eura

Poslano sa mog motorola edge 50 pro koristeći Tapatalk

1v@n 30.12.2024. 12:38

Slušalice ili headset?

Žičano možeš spojiti štogod želiš drito u kontroler.
Bežično imaš 2.4GHz ili Bluetooth, a ako već imaš dobre bluetooth slušalice, možeš ih spojiti i na TV (ako TV ima BT).

Ja imam Sonyeve 1000XM3 spojene BT-om na TV i to radi besprijekorno.

LostX 30.12.2024. 12:46

Citiraj:

Autor blava (Post 3781743)
Može preporuka wireless slušalica za Xbox Series X ?

Imam razer baracuda,ali idu samo zicanim putem pa trazim nesto da ide bezicno,cca 100 eura

Orginal Microsoft wireless headset je odličan.

MarioSM 30.12.2024. 19:28

Pogledajte za koliko se moze dobiti Razer Kaira Pro. Ja ih imam za Xbox i odlicne su.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

blava 31.12.2024. 08:51

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3781757)
Slušalice ili headset?

Žičano možeš spojiti štogod želiš drito u kontroler.
Bežično imaš 2.4GHz ili Bluetooth, a ako već imaš dobre bluetooth slušalice, možeš ih spojiti i na TV (ako TV ima BT).

Ja imam Sonyeve 1000XM3 spojene BT-om na TV i to radi besprijekorno.

Headset gledam bas .
Hvala na preporuci,nisam probao,Razer Baracuda imaju dongle za spajanje koji je USB c,ako kupim adapter USB obični na C i spojim dongle na konzolu,jel bude to radilo,da li ce Xbox prepoznati dongle i spojiti se sa headsetom ?

Salko01 28.01.2025. 11:59

Pozz
Kupujem malom Xbox series x pa me zanima kolika je realna cijena polovnog sa 1tb diskom,pojma nemam o tim konzolama?

Gemmy 28.01.2025. 12:05

Oko 350-400e

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk

Salko01 28.01.2025. 15:35

Hvala,tako sam negdje i planirao dati. Ako netko mozda ima za prodati nek se javi na pm,radije ovdje kupim nego s njuskala,nekako sam ovdje sigurniji :)

Mirkopoter 29.01.2025. 08:03

Citiraj:

Autor Salko01 (Post 3786336)
Hvala,tako sam negdje i planirao dati. Ako netko mozda ima za prodati nek se javi na pm,radije ovdje kupim nego s njuskala,nekako sam ovdje sigurniji :)

Imaš na bugu neki lik prodaje za 400€, ne znam ga niti sam poslovao s njim čisto da se ogradim.

Edit: za forumaše nudi za 350€.

Salko01 29.01.2025. 10:42

Zakasnio sam…

1v@n 03.04.2025. 21:52

Jel netko u zadnjih mjesec dana produžavao Gamepass Ultimate na staru poznatu foru?

Upravo mi je isteklo i čitam sad...navodno je 22.2. ubijena mogućnost aktiviranja kroz VPN, tako da sve fore s Indijom i Brazilom više ne prolaze.

Dodali su i neka nova ograničenja
https://support.xbox.com/en-GB/help/...tension-limits

Tražim alternative ako postoje

njOob 03.04.2025. 23:21

Jos malo i nece ni vrijedit produzivat ga.

1v@n 04.04.2025. 00:20

Uzeo na kraju s Eneba za UK i EU. Izgleda da nema alternativa više.

3x12 mjeseci Core
+ 1 mjesec Ultimate

Po novom konverziju radi 2:1

Dakle, 36 mjeseci Core pretvara u 18 mjeseci + taj 1 mjesec Ultimate koji je potreban za prebacivanje svega u Ultimate

19 mjeseci total za cca 130€ ukupno (1 mjesec ultimate nisam platio nego iskoristio Microsoft bodove)

virty 04.04.2025. 12:06

Ja uvijek uzimam sa cdkeys ili službenim putem.
Mogao bih probati i sa enebe.
Nisam se niakda zamarao sa VPN forama.

terminator 11.04.2025. 10:31

Bok ekipa, imate li preporuku za servis Xbox Series X u Zagrebu?

Počeli su random crashevi na dashboard (Elden Ring, CCD2 etc..) i nakon toga shut down konzole. Promijenjena pasta - ista stvar se događa.

Hvala unaprijed!

The Exiled 17.06.2025. 20:59

Citiraj:

Microsoft confirms multi-year strategic partnership with AMD for next-gen Xbox hardware:kafa:
Citiraj:

Microsoft is confirming today that it’s working on a next-gen Xbox console in partnership with AMD. Xbox president Sarah Bond made the announcement in a minute-long video posted to YouTube, promising to deliver “an Xbox experience not locked to a single store or tied to one device.” Bond says Microsoft is partnering with AMD for a “strategic multi-year partnership” that will include the pair co-engineering silicon “across a portfolio of devices — including our next-generation Xbox consoles in your living room and in your hands.” The pair will also work together to build the next generation of Xbox Cloud Gaming.

Microsoft is making it clearer than ever that its next-gen Xbox platform will be focused on multiple devices and not locked to its own store for games. “This is all about building a gaming platform that’s always with you, so you can play the games you want across devices anywhere you want — delivering you an Xbox experience not locked to a single store or tied to one device,” says Bond. “That’s why we’re working closely with the Windows team to ensure that Windows is the number one platform for gaming.” The confirmation comes just days after Microsoft announced a partnership with Asus to launch two Xbox Ally handheld devices later this year — complete with a new full-screen Xbox experience on Windows. This new Xbox experience runs on top of Windows, and means that the Xbox Ally devices can access other stores like Steam, and it appears that Microsoft is signaling the same for its next-gen Xbox console.
Izvor: The Verge

Piksa 17.06.2025. 21:17

Vijest vezana na ovo gore.

https://www.hcl.hr/vijest/microsoft-...ows-pc-229793/

Ovo uopće ne zvuči loše. Imat HTPC/muzika/gaming sa svih platformi/multimedia konzolu za par-sto eura na telki. Pratim sa zanimanjem.

Mladenxy 17.06.2025. 21:21

Očekujem cijenu od 800-1000 eura za novu xbox konzolu i toliko ću platiti ak ostvare ove tračeve o kompatibilnosti sa PC game launcherima.
Ne zato kaj bu to bolje od PC-a nego jer sa sa time miran 6-7 godina bez nadogradnji ak fizički izdrži. Za taj period 1000 eura je ništa, naravno uz game pass i postojeću kolekciju igara.

The Exiled 17.06.2025. 21:26

IMHO ne bi trebalo biti problema po pitanju kompatibilnosti, jer su već zadnjih par generacija, a posebice ove sad aktualne - konzole zapravo prepakirani HTPC baziran na AMD APU rješenjima. Tak da lako za nove i nadolezeće generacije slože npr. Zen 5 ili 6 uparen s RDNA 4 ili 5 (kaj god bude već odabrano, jer AMD te LEGO kockice slaže bez pardona) i onda samo ostaje da Microsoft ne sjebe svoj OS koji su sad friško pripremili za ROG Ally izdanja, a kasnije ga samo prilagode za ostatak ponude.

Mladenxy 17.06.2025. 21:50

Nema tu tehničkih prepreka duži niz godina nego je u pitanju korporacijska odluka.
Po meni idu u jako dobrom smjeru i prepoznali su trenutak...mislim na Microsoft.

The Exiled 17.06.2025. 22:00

Da, skužili su da nekaj moraju izmisliti inače bude im Sony sve preuzel, tak da ovo nije loše.:)

Mladenxy 17.06.2025. 22:16

Nek me netko razuvjeri, ali Sony stagnira godinama, ni jedna generacija konzola nije prešla PS2 prodajne rezultate. Očito je gamerski bazen ograničen.
Sa druge strane Microsft gdje god plasira game pas to je ujedno i njegova konzola, znači svaki PC koji koristi tu uslugu osim same konzole. Sad su počeli izdavati igre na PS platformi.
Microsoft želi plasirati svoj gaming servis, Sony želi biti zatvorena platforma poput Nitenda.

Plasiranje konzole, tj. Microsft gaming PC-a je kao litra vode u Sahari nakon dva dana žeđi sobzirom na podivljale cijene. Koliko god pC otvorena platforma ima svoje prednosti dobro dođe da to netko standardizira, ponudi devovima jedinstveni hardver za koji mogu maksimalno standardizirati hardver.

Naravno uvijek ostaje strah da će se povampiriti i dignut cijenu servisa ako pokore tržište. Ali to nas zaboli ak će na toj mašini biti PC gaming launcheri win-win
Uglavnom ne kupujem za PC više ni šaraf dok se ovo sve ne iskristalizira.

The Exiled 17.06.2025. 22:23

E, pa Sony je baš to kaj veliš, ko Nintendo u usporedbi s Microsoftom i zato PlayStation ima status kakav ima uz popratne prodajne rezultate u odnosu na Xbox, a sama činjenica da su sad Xbox ekskluzive postale dostupne na konkurentnoj platformi, dovoljno govori koliko Microsoft kuži da im prodajni rezulatati nisu baš najbolji. Tak da svi ovi potezi koje sad povlače nisu došli sami od sebe ili zbog toga, jer je Microsoft dobra duša, pa hoće dati ljudima što više toga za što manje novaca - jebiga nije im prvi put da na teži način skuže da su se možda i preračunali.

Mladenxy 17.06.2025. 22:26

To smo tražili zadnjih dvadeset godina, smrt ekskluzivizma, sloboda gamerima. Igraj sve na svemu i mirna Bosna.
Microsoft gubi hrpu para na gaming diviziji, ali može si priuštiti. Na nama je da to iskoristimo.

The Exiled 17.06.2025. 22:28

I kak je krenulo tak i bude, jer čim Stellar Blade, Spider-Man i sl. ekskluzive polako s godinama dolaze na PC, to je to, a šrot AMD se pobrinul da njihov hardver to omogućuje.:)

Mladenxy 17.06.2025. 22:29

Da, ali zajebta ću i AMD sa ovom kupovinom. Kupim jednom i miran skoro deset godina, slabo me budu šišali.
Sam da ne rikne prije vremena :D

The Exiled 17.06.2025. 22:31

Možeš i to, njima je glavno da se sve kaj proizvedu fino proda, a konzole su ih održale na životu dok su bili pred rubom propasti, tak da sad samo i dalje tjeraju provjerenu stvar.:)

Mladenxy 17.06.2025. 22:33

Nek prodaju grafe za AI farme, zaboli me. Baš sam se zagrijao za ovu konzolu.

The Exiled 17.06.2025. 22:39

I to prodaju, a ovo kaj mi dobimo je ionak samo dodatno razvnodnjena tehnika, škart za običan puk, pa opet iz toga slože APU za konzole i voljno.:)

Piksa 01.07.2025. 08:56

Može mi neko opisati mogućnosti Xboxa series S kao multimedija stroja. Znači, igre mi nisu u fokusu, već mogućnosti instaliranja aplikacija kao što imam na plejki 5. Prvenstveno me zanima da li je moguće instalirati Netflix, HBO, Youtube i Spotify. (I ako da, koje je još aplikacije moguće instalirati?)
Zanima me i punjenje kontrolera, plejka ima to dobro rijeseno, imam dock za punjenje i dva kontrolera, pa je uvijek jedan spreman. Za Xbox sam cuo da moram mijenjat baterije u kontroleru?
Taj Xbox planiram stavit na viksu gdje imam full HD telku.
:chears:

njOob 01.07.2025. 09:01

https://www.xbox.com/en-US/entertainment/console-apps

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:30.